Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-05

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Με αντιαρματικό πύραυλο, κτύπησε χθες βράδυ ο υπόκοσμος στη Λεμεσό, ενώ κινδύνευσαν δεκάδες ανυποψίαστοι πολίτες.

Η επίθεση, έγινε έξω από το καμπαρέ "Μπλου Περλ" στην Πλατεία Ηρώων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα, στο καμπαρέ ιδιοκτησίας του Σωτήρη Αθηνή.


Νέο θανατηφόρο δυστύχημα, έγινε τα ξημερώματα στο δρόμο Αγίων Τριμιθιάς- Ανθούπολης, με θύμα τον Κώστα Νικολάου, τριαντα-τεσσάρων χρόνων, επιπλοποιό, από τον συνοικισμό Ανθούπολης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Κώστας Νικολάου, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, στον κύριο δρόμο Αγίων Τριμυθιάς Ανθούπολης, με κατεύθυνση προς την Ανθούπολη έχασε τον έλεγχο του οχήματος του, με αποτέλεσμα να ανατραπεί σε αυλάκι, βάθους δύο μέτρων.

Από το ατύχημα, ο Νικολάου τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ το αυτοκίνητο του υπέστει εκτεταμένες ζημιές.


Την παραχώρηση δανείου, ύψους εξακοσίων τριάντα-επτά εκατομμυρίων δολλαρίων προς την Τουρκία, για ενίσχυση του έργου ανοικοδόμησης των σεισμόπληκτων περιοχών, συμφώνησαν οι δεκαπέντε Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι εργασίες του άτυπου συμβουλίου των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών, συνεχίζονται στη πόλη Σααρι-σέρκαλ της Φιλανδίας, ενώ εκτός από το δάνειο, παραχωρήθηκε και επιπρόσθετη βοήθεια προς την Αγκυρα, ύψους 35 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Σε δηλώσεις, ο απερχόμενος Επίτροπος για εξωτερικές υποθέσεις, Χανς Βαν ντε Μπρουκ, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την απόφαση και για την ουσιαστική βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι εξακολουθούν να υφίστανται πολιτικής φύσεως προβλήματα.

Οσον αφορά την παραχώρηση του καθεστώτος της υποψήφιας χώρας στη Τουρκία, οι συζητήσεις, θα συνεχιστούν, αν και, όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, έχει αρχίσει να δημιουργείται ομοφωνία.

Οι δεκαπέντε, αποφάσισαν επίσης να καλέσουν τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ στην επόμενη σύνοδό τους.

Ενωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, δήλωσε ότι η παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία συνδέεται άμεσα με κατοχυρωμένες υποχρεώσεις και ευθύνες της Αγκυρας έναντι της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Τέτοιες υποχρεώσεις, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας, η επίλυση του Κυπριακού και τα εσωτερικά προβλήματα, όπως η εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Την ικανοιποίησή της, εκφράζει η Αθήνα καθώς το άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών αποδέχθηκε τις Ελληνικές προτάσεις για οικονομική βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας.

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως δεν τέθηκε θέμα άρσης του βέτο που προβάλει η Ελληνική κυβέρνηση, για τα κοινοτικά κονδύλια προς την Τουρκία.


Δεν υπάρχει αλλαγή της Τουρκικής στάσης, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, αναχωρώντας το πρωί για την Γερμανία και ακολούθως την Πολωνία, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

Ο Σπύρος Κυπριανού, επεσήμανε επίσης, την ανάγκη επαναφοράς στο προσκήνιο, του θέματος της αποχώρησης των εποίκων.


Υποβάθμιση της συμμαχίας Ισραήλ-Τουρκίας, διαβλέπει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, εάν τελικά επέλθει συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Σε δηλώσεις του στο μνημόσυνο του δολοφονθέντος από την ΕΟΚΑ Β' αστυνομικού Δημοσθένη Γεωργίου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, πρόσθεσε ότι, με την επίτευξη συμφωνίας, το Ισραήλ, δεν θα έχει ανάγκη πλέον τη συμμαχία με την Τουρκία.

Εκεί, μπορεί να αναμένεται πράγματι, μία διαφοροποίηση της στάσης του Ισραήλ, με αντίκτυπο στο Εβραϊκό λόμπυ στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την έξαρση του εγκλήματος στην Κύπρο, ο κύριος Λυσσαρίδης είπε ότι αυτή η κατάσταση, δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αστυνομικά μετρα, αναφέροντας ότι η ΕΔΕΚ, είχε εισηγηθεί τη σύσταση ειδικού σώματος που να περιλαμβάνει αστυνομικούς, ψυχολόγους και οικονομολόγους, για να μελετήσουν το πρόβλημα και να το κτυπήσουν στην ουσία του.


Στην υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας, που αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στη διαδικασία επίλυσης του Μεσανατολικού, προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι.

Η τελετή της συμφωνίας, που υπεγράφη από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Εχούντ Μπάρακ και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, έγινε στο Αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σειχ, παρουσία της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών Μαντλήν Ωλμπράιτ και του Αιγύπτιου Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι Αμερικανοί, διά μέσω του Αμερικανού Προέδρου Μπίλ Κλίντον, χαρακτήρισαν τη συμφωνία, μία ειλικρινή νέα αρχή στις σχέσεις των δύο λαών.

Η συμφωνία, θέτει τους όρους για αποχώρηση των Ισραηλινών απο το 11 τοις εκατόν της Δυτικής Οχθης, σε τρία στάδια μεταξύ Σεπτεμβρίου και Ιανουαρίου, καθώς και την απελευθέρωση 350 Παλαιστινίων κρατουμένων.

Προβλέπει επίσης, την επίτευξη μίας καθολικής συμφωνίας για όλα τα ζητήματα που άπτονται του τελικού καθεστώτος, μέσα σε διάστημα ενός χρόνου.


Δεκατέσσερις τουλάχιστον άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Νταγκεστάν από ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε πενταόροφο κτίριο, όπου διαμένουν αξιωματικοί του Ρωσικού στρατού.
Η στυγερή δολοφονία του ηρωϊκού εγκλωβισμένου Στέλιου Χάρπα, δίδει το μήνυμα σε όσους δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί, το τί μας περιμένει, αν παραμείνει στην Κύπρο, έστω και ένας Τούρκος στρατιώτης, έστω και ένας έποικος, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα.

Το εικοστό έβδομο στη σειρά φρικτό έκγλημα, τονίζει το ΠΑΚ, σε βάρος των ηρωϊκών εγκλωβισμένων μας από τους βάρβαρους κατακτητές, ας μας ξυπνήσει επιτέλους, για να μπορέσουμε να δούμε την πραγματικότητα και να επανεύρουμε, την σωστή μας πορεία.

Το χρέος μας προς τους ελεύθερους πολιορκημένους της Καρπασίας, τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση της ημικατεχόμενης πατρίδας μας και ελευθερωτές να πορευθούμε στην Καρπασία, για να συνενωθούμε μαζί τους.

Η Κυπριακή κυβέρνηση, αντί να διοργανώνει δια του εκπροσώπου της Τάκη Χριστόπουλου, ταπεινωτικά ομαδικά ταξίδια στον Απόστολο Ανδρέα, υπό την πλάνη ότι με τον τρόπο αυτό, ενισχύει τους εγκλωβισμένους, ας απαιτήσει σθεναρά, από το Συμβούλιο Ασφαλείας, την εφαρμογή της συμφωνίας της Τρίτης Βιέννης, ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα και γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα των εγκλωβισμένων μας.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά τοπικάθα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στις δυτικές περιοχές μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στο εσωτερικό στους 18 βαθμούς, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε στη συνέχεια, την περιπέτεια "Air America".

Ακολουθεί, ένα επεισόδιο της σειράς "Πενσακόλα-τα χρυσά φτερά" και η Ελληνική κωμωδία, "Ο άνθρωπος λαχείο", με τους Γιάννη Μιχαλόπουλο και Μαίρη Κυβέλου.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 5 September 1999 - 15:28:59 UTC