Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-12

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Μεγάλη κομπίνα κρύβεται πίσω από τη βύθιση στις 28 του περασμένου Ιουλίου, στα ανοικτά της Λάρνακας, του αιγυπτιακού εμπορικού πλοίου "Ροφάϊντα", με σημαία Ονδούρας,.

Οπως αποδεικνύεται, ύστερα από έρευνα γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας, το εμπόρευμα του "Ροφάϊντα, 16 χιλιάδες τόνοι από σουσάμι, κλάπηκε πριν το πλοίο βουλιάξει.

Η έρευνα από τη γαλλική ασφαλιστική εταιρεία άρχισε ύστερα που η πλοιοκτήτρια εταιρεία απαιτούσε αποζημιώσεις για το εμπόρευμα ύψους επτακόσιων χιλιάδων δολαρίων.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι 16 χιλιάδες τόνοι σουσάμι εκφορτώθηκαν παράνομα από το Ροφάϊντα πριν έρθει στην Κύπρο, σε λιμάνι του Σουδάν και μέρος του φορτώθηκε σε άλλο πλοίο του ίδιου πλοιοκτήτη, το Μαριβάν.

Απο έλεγχο του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας διαπιστώθηκε ότι το εμπορικό πλοίο Μαριβάν βρισκόταν στο αγκυροβόλιο Λεμεσού από τις 18 Αυγούστου.

Οι διωκτικές αρχές όταν αναζήτησαν τον Αιγύπτιο καπετάνιο του πλοίου διαπίστωσαν ότι αυτός εξαφανίστηκε και εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητείται. Οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του πληρώματος που είναι οκτώ Αιγύπτιοι, δύο Ρουμάνοι και ένας Σουδανός, και το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την προφυλάκισή τους για πέντε ημέρες.


Υπέκυψε στα τραύματα της, η Καίτη Οικονομίδου, από την Γιόλου, 24 ετών, η οποία είχε τραυματιστεί κρίσιμα στο φοβερό δυστύχημα που προκάλεσε η ακυβέρνητη νταλίκα, την περασμένη Τετάρτη, στην Πάφο.

Η Οικονομίδου, που βρισκόταν στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της, είναι το έκτο θύμα του δυστυχήματος, στο οποίο είχε χάσει τη ζωή της και η πεντάχρονη κορούλα της, Αλεξάνδρα.


Η περιορισμένη ορατότητα, η απροσεξία, αλλά και η μεγάλη ταχύτητα, ευθύνονται για το νέο σοβαρό δυστύχημα που σημειώθηκε χθές το βράδυ στο Δάλι.

Θύμα είναι ο μαθητής Δημήτρης Θεοδόση Συμεού, 16 ετών, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 16χρονος βρέθηκε στις ρόδες αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Νίκος Ξυνιστέρη, την ώρα που προσπαθούσε να μπεί σε κεντρική οδό με το μοτοποδηλατό του.

Από το δυστύχημα ο Συμεού τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης του του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Η κατάσταση της υγείας του νεαρού είναι πολύ κρίσιμη.


Συγκλονισμός και πόνος επικρατεί σ' όλη την Ελλάδα, καθώς λαός και πολιτεία μετρούν ακόμη τις πληγές που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμος της περασμένης Τρίτης.

Κάθε μέρα που περνά, η έκταση της καταστροφής, αποκαλύπτεται μεγαλύτερη.

Μεχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 116, ενώ εκφράζονται φόβοι οτι ο αριθμός θα αυξηθεί, αφού κάτω απο τα ερείπια εξακολουθούν να βρίσκονται τουλάχιστον άλλα είκοσι άτομα, των οποίων η τύχη αγνοείται.

Οσο ο χρόνος περνά, οι ελπίδες για ανεύρεση ζωντανών κάτω απο τα χαλάσματα, εξανεμίζονται δραματικά.

Ωστόσο, οι άνθρωποι των σωστικών συνεργείων δίδοντας μια άνιση μάχη με τον χρόνο, συνεχίζουν ασταμάτητα τις προσπάθειες τους.

Οι τέσσερις Κύπριοι, που σκοτώθηκαν στον καταστροφικό σεισμό της Αθήνας, κηδεύονται αύριο.

Η κηδεία της Φρόσως Παντελή Νικολέττη, 37 ετών, και της κόρης της Εβελυν, 14 ετών, θα γίνει στις 4 το απόγευμα από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

Της κηδείας θα προστεί ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος.

Την ίδια ώρα θα τελεστεί στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο συνοικισμό Ανθούπολης, η κηδεία του Χρήστου Παπαθωμά και της κόρης του Γεωργίας.

Της κηδείας θα προστεί ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος.


Παρά τα σοβαρά προβλήματα, οι άστεγοι στις σεισμόπληκτες περιοχές των Αθηνών προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, μέσα από τα ερείπια.

Σε μισογκρεμισμένες εκκλησίες τελέσθηκαν ένας γάμος και μία βάπτιση, γεγονότα που δείχνουν τη θέληση των κατοίκων να συνεχίσουν την πορεία τους με αισιοδοξία.


Συνέντευξη Τύπου στα τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, θα δώσει απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Η συνέντευξη θα αρχίσει στις εννέα και θα μεταδίδεται απευθείας από την

τηλεόραση του "Λόγου".

Της διαδικασίας των ερωτήσεων θα προηγηθεί σύντομη ομιλία από τον Πρόεδρο της Δημοκατίας, ο οποίος αύριο αναχωρεί στην Αθήνα.

Την Δευτέρα, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και την Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Στις 16 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Νέα Υόρκη, όπου θα έχει διάφορες επαφές και θα προσφωνήσει την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.


Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Τουρκία αποφάσισε να κάνει οποιοδήποτε θετικό βήμα στο Κυπριακό, διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε το γεγονός ότι ο Ραούφ Ντενκτάς παρουσίασε μία πολύ αρνητική εικόνα, κατά τις επαφές του τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας δυσμενέστατα σχόλια.

Ωστόσο, όπως είπε, το θέμα είναι αν ο Ντενκτάς είναι ο σκληρός και άρχισε να μαλακώνει η Αγκυρα ή είναι το σύνηθες θέαμα που πραγματοποιείται σε ένα σκηνικό τραγωδίας ανάμεσα στους σεισμούς.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι πρέπει να απορριφθεί από την πλευρά μας η διενέργεια εκ του σύνεγγυς συνομιλιών και η συνέχιση της διαδικασίας του πήγαινε έλα, και να απαντήσουμε θετικά σε πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμενων Εθνών για απευθείας συνομιλίες.

Ο κύριος Κυπριανού αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των εποίκων, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν τίθεται ως θέμα προτεραιότητας μέσα στο πλαίσιο των συζητήσεων και των βολιδοσκοπήσεων που γίνονται για το Κυπριακό.


Η Ινδονησία αποδέχεται την ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Ανατολικό Τιμόρ.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ινδονήσιος πρόεδρος Γιουσούφ Χαμπίμπιε σε διάγγελμα του στην κρατική τηλεόραση της χώρας.

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος δήλωσε ότι η ειρηνευτική δύναμη θα βοηθήσει στην επαναφορά της τάξης στην περιοχή του Ανατολικού Τιμόρ και θα βοηθήσει στην ανεξαρτητοποίηση του.


Με την συμπαράσταση του προσφυγικού σωματείου Περιστερωνοπηγής Αμμοχώστου και επισκεπτών απο την Λαμία, συνεχίστηκε από το ΠΑΚ, τους συγγενείς αγνοουμένων και μέλη των προσφυγικών σωματείων Αδούλωτη Κερύνεια και Ελεύθερη Μόρφου, η διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.
Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι μέτριοι 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 στα παράλια και στους 14 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε στη συνέχεια, μιά περιπέτεια της σειράς "Εαρ Αμέρικα", ένα επεισόδιο από τη σειρά "Πενσακόλα τα χρυσά φτερά" και τη μουσικο-χορευτική ρομαντική ταινία "Επτά νύφες για επτά αδέλφια" με τους Χάουαρντ Κιλ και Τζέην Πάουελ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 12 September 1999 - 14:27:21 UTC