Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-04-21

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΝΤΕΡΠΡΑΙΣ
  • [02] ΑΠΑΤΣΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
  • [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΝΤΑΣΗ
  • [04] ΚΟΣΟΒΑΡΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
  • [05] ΣΑΞΤΟΝ ΓΙΟΥΓΚΟ
  • [06] ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΟΥΓΚΟ
  • [07] ΑΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • [08] ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑ
  • [09] ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΜΠΙΝΑ
  • [10] ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΕΛΙΚΟΣ
  • [11] ΟΛΥ ΗΤΤΑ

  • [01] ΕΝΤΕΡΠΡΑΙΣ

    Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Εντερπράις πέρασε τη διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνεται στο κόλπο της Αδριατικής, για να ενισχύσει τις νατοϊκές δυναμεις στις επιχειρήσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Το Εντερπράις συνοδεύεται από τρία άλλα πολεμικά πλοία.

    [02] ΑΠΑΤΣΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

    Η άφιξη, στην Αλβανία, εικοσιτεσσάρων επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Απάτσι, που αναμενόταν να γίνει χθες, θα καθυστερήσει τουλάχιστον ένα εικοσιτετράωρο ώστε να υπάρξουν καλύτερες εγγυήσεις για το πεδίο προσγείωσής τους, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

    [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΝΤΑΣΗ

    Αυξάνεται η ένταση στα σύνορα μεταξύ Γιουγκοσλαβίας και Αλβανίας,όπου χθες, για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο,έγινε ανταλλαγή πυρών μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στρατιωτών. Αλβανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι η ανταλλαγή πυρών, με αυτόματα όπλα, κράτησε μερικές ώρες κοντά στο σημείο ελέγχου των συνόρων και ότι τραυματίστηκε ένας Αλβανός στρατιώτης.

    [04] ΚΟΣΟΒΑΡΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, Ντράγκισα Μπουρζάν δήλωσε ότι Γιουγκοσλάβοι στρατιώτες σκότωσαν μέσα στο έδαφος του Μαυροβουνίου τουλάχιστον έξι κοσοβάρους πρόσφυγες και τραυμάτισαν πολλούς άλλους. Ο Μαυροβούνιος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι πρόκειται για έγκλημα πολέμου και έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας. Κατάγγειλε επίσης ότι στα ανατολικά σύνορα του Μαυροβουνίου με το Κοσσυφοπέδιο, έχουν διαπραχθεί θηριωδίες από γιουγκοσλάβους στρατιώτες.

    [05] ΣΑΞΤΟΝ ΓΙΟΥΓΚΟ

    Αμερικανός Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, ο Τζίμ Σάξτον, βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή στο Βελιγράδι,και είχε ήδη συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας. Σε δήλωσή του, την οποία διάβασε εκπρόσωπός του στην Ουάσιγκτον,ο κύριος Σάξτον περιορίστηκε να αναφέρει ότι η επίσκεψή του είναι διερευνητικής φύσεως. Ο εκπρόσωπος διευκρίνησε,πάντως,ότι ο Αμερικανός βουλευτής δεν ταξίδεψε στη Γιουγκοσλαβία για να διασφαλίσει ή να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση των τριών Αμερικανών στρατιωτών.

    [06] ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΟΥΓΚΟ

    Αρχίζει σήμερα στη Λευκωσία συνάντηση των αριστερών Κομμάτων της Ευρώπης,με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία. Κατά τη διήμερη συνάντηση,την οποία οργανώνει το Ακέλ, θα συζητηθούν τρόποι συλλογικής παρεμβολής των κομμάτων της αριστεράς,με στόχο τον άμεσο τερματισμό των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία και την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Μεταξύ των ηγετών που συμμετέχουν στη συνάντηση είναι και ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας Γκενάντι Ζουγκάνωφ.

    [07] ΑΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

    Νέο φοβερό μακελειό σε αμερικανικό σχολείο. Δύο βαριά οπλισμένοι νεαροί εισέβαλαν σε λύκειο του Κολοράτο και άνοιξαν πυρ εναντίον μαθητών και καθηγητών. Είκοσι τουλάχιστον άτομα σκοτώθηκαν και άλλα εικοσιένα τραυματίστηκαν. Οι δράστες στη συνέχεια αυτοκτόνησαν. Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μαθητές αναγνώρισαν τους δράστες ως δύο από τους συμμαθητές τους οι οποίοι ανήκαν σε αντικοινωνική οργάνωση.

    [08] ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης τόνισε και πάλι ότι τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε όλη τη γραμμή επαφής του Ελληνισμού με την Τουρκία,από τη Θράκη και το Αιγαίο,ως την Κύπρο, είναι αδιαπραγμάτευτα. Σε χθεσινοβραδινή ομιλία του σε ανοιχτή ομογενειακή εκδήλωση, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, ο κύριος Σημίτης ανέφερε επίσης ότι είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα, αφού ένα τμήμα του κατεστημένου της Αγκυρας επιδιώκει σταθερά την όξυνση και την ένταση.

    [09] ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΜΠΙΝΑ

    Νέα υπόθεση υπεξαίρεσης πολλών χιλιάδων λιρών από Τράπεζα,τη φορά αυτή από υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας στη Λεμεσό,εξετάζει η Αστυνομία. Ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας αναφέρει ότι η Τράπεζα κατήγγειλε στην Αστυνομία υπόθεση ατασθαλιών σε κατάστημα στην επαρχία Λεμεσού. Η Τράπεζα τονίζει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας εκ μέρους των πελατών, γιατί υπάρχουν πλήρεις καλύψεις από ασφαλιστικές εταιρείες.

    [10] ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΕΛΙΚΟΣ

    Το ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει στις εννέα και τριάντα απόψε στο κλειστό γυμναστήριο Ελευθερία τον Αχιλλέα Καϊμακλίου, στην πρώτη αναμέτρηση για την τελική φάση του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας. Το ΑΠΟΕΛ προηγείται στις νίκες με δύο-μηδέν. Πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα η οποία θα συμπληρώσει τέσσερις νίκες. Ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς θεατές λόγω τιμωρίας του Αποέλ.

    [11] ΟΛΥ ΗΤΤΑ

    Ο Ολυμπιακός Πειραιώς αποκλείστηκε από τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας. Στον χθεσινοβραδινο ημιτελικό,στο Μόναχο,ο Ολυμπιακός υπέστη βαρειά ήττα απο τη Ζαλκίρις Κάουνας Λιθουανίας με ογδόντα επτά-εβδομήντα ένα. Η Ζαλκίρις θα αντιμετωπίσει αύριο στον τελικό την Ιταλική Κίντερ Μπολώνια, η οποία νίκησε στον άλλο ημιτελικό την επίσης Ιταλική ομάδα Τιμσήστεμ με εξήντα δύο-πενήντα επτά. Για το μικρό τελικό θα αναμετρηθούν αύριο ο Ολυμπιακός και η Τιμσήστεμ.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 22 April 1999 - 9:41:19 UTC