Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-04-22

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΜΒΕΣ ΝΕΟ
  • [02] ΝΑΤΟ ΧΕΡΣΑΙΑ
  • [03] ΓΚΟΡΝΤΟΒΕΖ ΦΕΥΓΕΙ
  • [04] ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΚΛΟΠΗ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ
  • [06] ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • [07] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ ΝΕΟ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΒΟΜΒΕΣ ΝΕΟ

    Το Βελιγράδι δέχθηκε για άλλη μια νύκτα επιθέσεις από νατοϊκά αεροπλάνα, που επληξαν στρατιωτικό αεροδρόμιο και άλλοι στόχοι κοντά στη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα. Κτυπήθηκε επίσης ένα εργοστάσιο στην κεντρική Σερβία. Το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Μπέτα μετέδωσε ότι είκοσι πύραυλοι έπληξαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπατάνιτσα στα προάστια του Βελιγραδίου λίγο μετά τα μεσάνυκτα καθώς και γέφυρα, ενώ στο κέντρο της πόλης ακούστηκε ισχυρή έκρηξη. Το πρακτορείο ειδήσεων Μπέτα ανέφερε ότι σημειώθηκε έκρηξη στους λόφους κοντά στην πόλη Νόβι Σατ, όπου βρίσκεται αναμεταδότης της τηλεόρασης.

    [02] ΝΑΤΟ ΧΕΡΣΑΙΑ

    Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο εάν το ζητήσει ο ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του Νάτο Στρατηγός Γουέσλυ Κλάρκ και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν. Αμερικανός επίσημος δήλωσε ότι ο ανώτατος Διοικητής του Νάτο είναι ενδεχόμενο να ζητήσει εξουσιοδότηση για αναθεώρηση του σχεδίου της συμμαχίας πριν από την πανηγυρική σύνοδο στην Ουάσιγκτων το Σαββατοκυρίακο για τα πενηντάχρονα του Νάτο. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο για να διασφαλίσουν την επιστροφή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων.

    [03] ΓΚΟΡΝΤΟΒΕΖ ΦΕΥΓΕΙ

    Παραιτήθηκε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Ντιέγκο Κόρντοβεζ. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν αποδέχθηκε την παραίτηση, αλλά δεν διόρισε ακόμη αντικαταστάτη του.

    [04] ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης τόνισε την ανάγκη απομάκρυνσης όλων των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο, ώστε να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία. Μιλώντας σε διάκεψη Τυπου στη Νεα Υόρκη, ο κύριος Σημίτης υπενθύμισε επίσης την πρόταση του προέδρου Κληρίδη για αποστρατικοποίηση και τόνισε ότι το κύριο πρόβλημα στην Κύπρο είναι ο βαρύς εξοπλισμός των τουρκικών στρατευμάτων στα κατεχόμενα, που αποτελεί την περισσότερο εξοπλισμένη βάση σε όλο τον κόσμο.

    Αναφορικά με τις ελογές στην Τουρκία, ο κύριος Σημίτης είπε ότι δεν αφορά την ελληνική πλευρά να κρίνει κατά πόσο ο τουρκικός λαός διάλεξε σωστά ή λάθος. Είμαστε, είπε, πάντοντε έτοιμοι για επαφές για να υπερνικήσουμε τις δυσκολίες και να βρούμε λύσεις για βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά πρώτο μέλημα είναι η αποστρατικοποίηση της Κύπρου.

    [05] ΚΛΟΠΗ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ

    Οι αρχές της Εθνικής Φρουράς διερευνούν υπόθεση κλοπής δύο μικρών ασυρμάτων που χάθηκαν από στρατόπεδο στον Κόρνο. Η εξαφάνιση διαπιστώθηκε από τα Χριστούγεννα και για την υπόθεση ανακρίνεται ένας Εθνοφρουρός. Πάντως, ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής διέψευσε είδηση ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού ότι από το στρατόπεδο κλάπηκε οπλισμός. Επίσης είπε ότι ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται για λογιστικό λάθος ή κλοπή.

    [06] ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Το ΑΚΕΛ διοργάνωσε χθες βράδυ συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, με τη συμμετοχή των ξένων αντιπροσώπων που συμμετέχουν στη συνάντηση Αριστερών Κομμάτων της Ευρώπης. Νωρίτερα, η ΕΔΟΝ πραγματοποίησε επίσης εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Οι διαδηλωτές πορεύθηκαν προς το μέγαρο της ΠΕΟ όπου έγινε η εκδήλωση του ΑΚΕΛ. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος καταδίκασε έντονα τις νατοϊκές επιθέσεις.

    [07] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ ΝΕΟ

    Η Μάντσιεστερ Γιουνάιτετ και η Μπάγιερν Μονάχουν θα είναι οι ομάδες που θα αγωνιστούν στον τελικό του Τσάμπιονς Ληγκ. Η Μάντσιστερ Γιουνάϊτεντ νίκησε την Γιουβέντους με τριά δύο και η Μπάγερν Μονάχου τη Δυναμό Κιέβου με ένα μηδέν.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ το πρωί και δυτικοί ως νοτιοδυτικοί μέτριοι τεσσάρων μποφόρ το απόγευμα. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη αλλά στα νότια παράλια θα καταστεί ταραγμένη το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 22 στα παράλια. Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί δύο ως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία απόψε θα πέσει στους δέκα βαθμούς στο εσωτερικό και στους δώδεκα στα παράλια.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 22 April 1999 - 17:08:54 UTC