Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-04-26

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1999
  • [01] ΠΙΤΤΑΣ ΝΕΟ
  • [02] ΠΙΤΤΑΣ ΡΟΛΑΝΔΗΣ
  • [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
  • [04] ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ
  • [05] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΟΣΧΑ
  • [06] ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ
  • [07] TZEM KYPRIAKO
  • [08] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
  • [09] TZOKEΡ

  • [01] ΠΙΤΤΑΣ ΝΕΟ

    Αρχισαν το πρωί οι έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την διακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς που προκάλεσε χθες την ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή της γαλακτοβιομηχανίας Πίττας. Ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Στέλιος Ιωάννου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, οφείλεται στην υπάρξη μονωτικού υλικού στο εργοστάσιο το οποίο είναι πολύ εύφλεκτο. Είπε επίσης ότι το εργοστάσιο δεν είχε κανένα πρόβλημα απο απόψεως πυροπροστασίας. Η χθεσινή πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη που ξέσπασε σε βιομηχανική μονάδα στην Κύπρο τα τελευταία τριάντα-πέντε χρόνια.

    [02] ΠΙΤΤΑΣ ΡΟΛΑΝΔΗΣ

    Ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Νίκος Ρολάνδης, μιλώντας επίσης στο ΡΙΚ ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες προκαταρκτικές σκέψεις για απάμβλυνση του προβλήματος, οι οποίες, όμως, θα οριστικοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας του Συμβουλίου του Οργανισμού Γάλακτος, που θα εξετάσει την όλη κατάσταση. Το μεγαλύτερο πρόβημα είπε ο κύριος Ρολάνδης υπάρχει στη διάθεση του Αιγοπρόβειου γάλακτος διότι η πωληση του απο τους παραγωγούς γινόταν απευθείας στο εργοστάσιο και όχι μέσω του Οργανισμού Γάλακτος. Η γαλακτοβιομηχανία Πιττας παραλάμβανε ετησίως μέχρι και σαράντα εκατομμύρια λίτρα γάλακτος, ποσότητα που αποτελεί το ένα τέταρτο της συνολικής παραγωγής.

    [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

    Νατοϊκά αεροπλάνα διενήργησαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα νέες επιθέσεις εναντίον της πόλης Νόβι Σαντ και κατέστρεψαν την τελευταία γέφυρα που είχε απομείνει στην πόλη, πάνω στον Δούναβη. Το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο Τανγιούγκ μετέδωσε ότι τα νατοϊκά αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον της γέφυρας, επί της οποίας υπηρχήρχε σιδηροδρομική γραμμή, και την κατέστρεψαν ολοσχερώς. Η γέφυρα είναι μήκους πεντακοσίων μέτρων. Ηταν η τρίτη και τελευταία γέφυρα της βιομηχανικής αυτής πόλης που καταστράφηκε με αποτέλεσμα να αποκοπεί ουσιαστικά από την υπόλοιπη χώρα και την Κεντρική Ευρώπη.

    [04] ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ

    Ενώ οι νατοϊκές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβιας, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, νέες προσπάθειες καταβάλλονται για επίτευξη πολιτικής διευθέτησης. Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στρόουπ Τάλμποτ μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα, για συνομιλίες με τη ρωσική κυβέρνηση, που θα αποβλέπουν στην επίτευξη κοινής θέσης μεταξύ των δύο πλευρών για το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου. Ανακοινώνοντας χθες βράδυ την επίσκεψη Τάλμποτ, η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Ματλίν Ολμπραϊτ, τόνισε οτι είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθούν οι διπλωματικές επαφές με τους Ρώσους, οι οποίοι, πρόσθεσε, πρέπει να παραμείνουν "μέρος των πραγμάτων".

    [05] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΟΣΧΑ

    Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα και ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, επιδιώκοντας συντονισμό των προσπαθειών Ελλάδας και Ρωσίας, ώστε να πεισθεί ο γιουγκοσλάβος Πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να κάνει κάποια βήματα, για να υπάρξει ειρηνική λύση. Τη ρωσική πρωτεύουσα αναμένεται να επισκεφθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνων Κόφι Ανάν.

    [06] ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης δήλωσε ότι ενώ το ΝΑΤΟ αναμφισβήτητα έδειξε αποφασισμένο να επιτύχει τους στόχους του, υπάρχει η αίσθηση ότι δεν είναι αρκετά τα πολεμικά μέσα και ότι απαιτείται εντατικοποίηση των διπλωματικών προσπαθειών. Σε διάσκεψη Τύπου, μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο κύριος Σημίτης είπε ότι όμορες προς τη Γιουγκοσλαβία χώρες, σε συνάντηση με τις χώρες μέλη του Νάτο, τόνισαν την ανάγκη ειρήνευσης το ταχύτερο δυνατόν. Ανεφερε επισης ότι έγινε δεκτή η θέση της Ελλάδας για την ανάγκη πολιτικής επίλυσης της κρίσης, εκπόνησης σχεδίου ανασυγκρότησης και εντατικοποίησης της ανθρωπιστικής βοήθειας.

    [07] TZEM KYPRIAKO

    Δεν υπήρξε αμερικανική προσέγγιση για το Κυπριακό κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ. Ο Τούρκος Υπουργός είπε επίσης ότι δεν τέθηκε θέμα συμμετοχής της Τουρκίας σε χερσαίες δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο, ούτε θέμα αλλαγής των όρων ελέγχου του εναερίου χώρου του Αιγαίου, στο πλαίσιο του νέου διευρυμένου ρόλου του ΝΑΤΟ.

    [08] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δίνει απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο δημοσιογραφική διάσκεψη προς όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Η διάσκεψη δίνεται με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός χρόνου διακυβέρνησης και θα είναι εφ'όλης της ύλης, δηλαδή το Κυπριακό, την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκη Ενωση και την εσωτερική διακυβέρνηση. Η διάσκεψη Θα αρχίσει στις εννέα το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στις έντεκα. Θα μεταδίδεται απευθείας απο το πρώτο τηλεοπτικό καναλι και απο το πρώτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    [09] TZOKEΡ

    Ενας υπερτυχερός στην Ελλάδα κέρδισε ψες στον Τζόκερ τρία εκατομμύρια οκτακόσιες- πενήντα χιλιάδες λίρες. Αλλοι τέσσερις στη δεύτερη κατηγορία κέρδισαν από ογδονταεπτά χιλιάδες λίρες. Κληρώθηκαν οι αριθμοί: 10, 19, 32, 33 και 34 Τζόκερ ο αριθμός 15.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 26 April 1999 - 17:02:16 UTC