Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-04-27

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TΡΙΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1999
  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΟΛΑ
  • [02] ΧΡΙΣΤΟΥ
  • [03] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ
  • [04] ΟΜΗΡΟΥ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ
  • [06] ΓΑΛΑΝΟΣ
  • [07] ΠΙΤΤΑΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [08] ΚΑΡΑΣ
  • [09] ΓΙΟΥΓΚΟ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ
  • [10] ΑΠΑΤΣΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ
  • [11] ΤΣΕΡΝΟ ΤΑΛΜΠΟΤ
  • [12] ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΗΤΣ
  • [13] ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ
  • [14] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΟΛΑ

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε ότι αναμένει πως οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα ασχοληθούν με το Κυπριακό γύρω στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μιλώντας ψες σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε επανειλημμένα ότι η Ελληνική πλευρά δεν έχει θέσει όρους για να προσέλθει σε συνομιλίες, αλλά ο Ραούφ Ντενκτάς και επομένως η υπόδειξη για επανέναρξη του διαλόγου χωρίς όρους δεν απευθύνεται προς τη δική μας πλευρά. Εξ άλλου, ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε ότι η πορεία της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι επιβεβλημένη και δεν τίθεται θέμα αναθεώρησής της σε συνάρτηση με ό,τι συμβαίνει σήμερα στη Γιουγκοσλαβία. Ο Πρόεδρος Κληρίδης ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου εν όψει της πορείας εναρμόνισης προς το Ευρωπϊκό κεκτημένο.

    [02] ΧΡΙΣΤΟΥ

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Χρίστου, χαρακτήρισε τη διάσκεψη κατώτερη των περιστάσεων και υποστήριξε ότι από τον πρόεδρο Κληρίδη λέχθηκαν πράγματα που δεν στηρίζονται σε αρχές, αλλά ούτε και στην ιστορία της Κύπρου. Ο κύριος Χρίστου εξέφρασε την άποψη ότι σκόπιμα οι διοργανωτές της διάσκεψης αποφάσισαν να περιληφθεί και το γιουγκοσλαβικό μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση, για να στραφεί το ενδιαφέρον μακριά από ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης.

    [03] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Κλεάνθους, είπε ότι η χθεσινοβραδυνή διάσκεψη ήταν μια προσπάθεια του Προέδρου να διασκεδάσει εντυπώσεις ή να καταδείξει, ότι δεν έχει κλονισθεί η εμπιστοσύνη του λαού στην κυβέρνηση, η οποία παρουσιάστηκε, όπως είπε, χωρίς λάθη και καμιά αποτυχία. Επί του κοινωνικού-πολιτικού διαλόγου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ ισχυρίστηκε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ούτε θέσεις, ούτε προτάσεις για συζήτηση.

    [04] ΟΜΗΡΟΥ

    Ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, υποστήριξε ότι από τη χθεσινοβραδυνή διάσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αναδεικνυόταν όραμα ή αξιόπιστο σχέδιο για το μέλλον. Ο κύριος Ομήρου συμφώνησε με τις αρχές που έθεσε ο Πρόεδρος για το Γιουγκοσλαβικό, αλλά είπε ότι θα έπρεπε να ζητήσει και τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών. Ο κύριος Ομήρου είπε ότι η ΕΔΕΚ ανταποκρίθηκε θετικά στον κοινωνικό διάλογο, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ή δυνατότητα συμμετοχής της στην κυβέρνηση.

    [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ

    Ο αντιπρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών, Γιώργος Χριστοφίδης, είπε ότι το κόμμα του εκτιμά πως ο πρόεδρος Κληρίδης πρέπει να προβεί σε ανασχηματισμό, για αλλαγή της εικονας της κυβέρνησης.

    [06] ΓΑΛΑΝΟΣ

    Ο πρόεδρος του ΚΕΑ, Αλέξης Γαλανός, υποστήριξε ότι στη διάσκεψη έπρεπε να δοθεί περισσότερο βάρος σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και θεσμικών αλλαγών, πέρα από το κυπριακό και το γιουγκοσλαβικό. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος Κληρίδης δεν έχει την πολιτική βούληση να κάνει ανασχηματισμό και είπε ότι το Κόμμα του δεν θα θυσιάσει, κατά την έκφρασή του, την αξιοπρέπειά του, για να συμμετάσχει με ένα Υπουργό στην Κυβέρνηση.

    [07] ΠΙΤΤΑΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Ειδικοί της Πυροσβεστικής υπηρεσίας άρχισαν από το πρωϊ έρευνες στο αποτεφρωμένο εργοστάσιο της Γαλακτοβιομηχανίας Πίττας για διακρίβωση των αιτίων της προχθεσινής καταστροφικής πυρκαϊάς. Η θερμοκρασία έχει μειωθεί σε βαθμό που επιτρέπει την πρόσβαση των πυροσβεστών στο εσωτερικό του εργοστασίου για τη συλλογή στοιχείων. Το έργο, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Στέλιος Ιωάννου, ενδεχομένως να διαρκέσει μερικές ημέρες.

    [08] ΚΑΡΑΣ

    Ο οργανωτικός γραμματέας του ΔΗΣΥ, Αντώνης Καράς, είπε ότι το κεντρικό μήνυμα της χθεσινοβραδυνής διάσκεψης ήταν η πρόσκληση του προέδρου Κληρίδη προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις για συναίνεση. Ο κύριος Καράς εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος εξήγησε με σαφήνεια, σοβαρότητα και πειστικότητα τις προτάσεις του. Ο κύριος Καράς είπε ότι αν ο πρόεδρος Κληρίδης απέκλειε από τη συζήτηση το γιουγκοσλαβικό, το ΑΚΕΛ θα τον επέκρινε ότι σκόπιμα το απέφυγε.

    [09] ΓΙΟΥΓΚΟ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

    Ο αναμεταδότης της γιουγκοσλαβικής κρατικής Ραδιοτηλεόρασης και άλλων καναλιών στη στέγη του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, ήταν ο στόχος των ψεσινών επιθέσεων των νατοϊκών αεροσκαφών. Το κτίριο είχε πληγεί και προηγουμένως. Ο αναμεταδότης κατεστράφη, αλλά σύμφωνα με τη Σερβική κρατική τηλεόραση, οι άλλοι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί συμφώνησαν να μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεών της.

    [10] ΑΠΑΤΣΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ

    Ενα αμερικανικό επιθετικό ελικόπτερο Απάτσι κατέπεσε και συνετρίβη στο αεροδρόμιο των Τιράνων κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής. Ανακοίνωση του Αμερικανικού Πενταγώνου αναφέρει ότι τα δύο μέλη του πληρώματος πρόλαβαν να βγουν από τα συντρίμια του ελικοπτέρου προτού τυλιχθεί στις φλόγες.

    [11] ΤΣΕΡΝΟ ΤΑΛΜΠΟΤ

    Ο Ρώσος απεσταλμένος για το Γιουγκοσλαβικό Βίκτορ Τσερνομίρτιν αναμένενται να συναντηθεί σήμερα στη Μόσχα με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών Στρόουπ Τάλμποτ για συζήτηση τρόπων ειρηνικής επίλυσης της κρίσης. Ο κύριος Τσερνομίρτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει καινούργιες ιδέες για έναρξη συνομιλιών με τις χώρες του Νάτο προς επίλυση της κρίσης. Ο Ρώσος επίσημος ανέφερε ότι οι ιδέες διαμορφώθηκαν σε σύσκεψη της ειδικής ομάδας που ασχολείται με το Γιουγκοσλαβικό. Στη Μόσχα μεταβαίνει αύριο και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου για συντονισμών των ειρηνευτικών ενεργειών των δύο χωρών.

    [12] ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΗΤΣ

    Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι παρασκεύασαν ένα νέο πειραματικό εμβόλιο κατά του ιού του Εητς, το οποίο δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πιθήκους. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι τα πειράματα έδειξαν ότι είναι δυνατή η παρασκευή εμβολίου, το οποίο θα μειώνει σημαντικά τον πολλαπλασιασμό του ιού και θα εμποδίζει τη μετάδοσή του.

    [13] ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ

    Η Εθνική Παίδων Κύπρου στην Καλαθόσφαιρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα την Εθνική Γεωργίας στον τελευταίο αγώνα της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων που διεξάγεται στο γήπεδο Ελευθερία. Εξ άλλου, στις πέντε το απόγευμα διεξάγεται ο αγώνας μεταξύ της Γερμανίας και του Βελγίου.

    [14] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού Ο καιρός σήμερα θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, παροδικά, στις προσήνεμες περιοχές, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 στα νότια παράλια και τους 23 στα δυτικά παράλια. Στις ψηλότερες ορεινές περιοχές η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 περίπου βαθμούς. Το βράδυ ο καιρός θα είναι παντού αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέχρι βορειανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ. Η θεμοκρασία απόψε θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους 12 στα δυτικά παράλια και στους έντεκα στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 27 April 1999 - 8:45:20 UTC