Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-11-29

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΝOΕΜΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΗ
  • [02] ΣΠΥΡΟΣ ΕΝΤΟΣ
  • [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΜΙΚΡΟΙ
  • [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΒΑΡΩΣΙ
  • [05] ΚΑΡΑΒΑΣ
  • [06] ΧΑΚ
  • [07] ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΑΓΩΓΕΣ
  • [08] ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
  • [09] ΜΑΡΜΑΡΑ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΗ

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνεδριάζει από το πρωϊ για μελέτη της κατάστασης ενόψει των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών της Νέας Υόρκης στις τρεις Δεκεμβρίου και της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ελσίνκι.

    Ο πρόεδρος Κληρίδης προέβη σε ενημέρωση για τις προετοιμασίες της Ελληνικής κυπριακής πλευράς ενόψει των συνομιλιών της Νέας Υόρκης και θα ακούσει τις απόψεις των κομμάτων στα τέσσερα θέματα που αναμένεται να τεθούν για συζήτηση από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

    Τα θέματα αυτά είναι το συνταγματικό, το εδαφικό, η ασφάλεια και το θέμα των περιουσιών

    Στη συνεδρία δεν παρίσταται ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, που εξακολουθεί να βρίσκεται στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

    [02] ΣΠΥΡΟΣ ΕΝΤΟΣ

    Οι γιατροί που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Βουλής Σπύρου Κυπριανού δεν του επέτρεψαν να βγεί από το Νοσοκομείο και συμβούλευσαν να παραμείνει για ακόμα μερικές ημέρες.

    Ο κύριος Κυπριανού είχε παρουσιάσει ταχυπαλμίες που αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς, αλλά οι γιατρί θεώρησαν ότι η παραμονή του στο νοσοκομείο είναι επιβεβλημένη.

    [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΜΙΚΡΟΙ

    Το απόγευμα ο Πρόεδρος Κληρίδης θα δεχθεί τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των μη κοινοβουλευτικών κομμάτων για να τους ενημερώσει για τις επικείμενες συνομιλίες.

    Οι Νέοι Ορίζοντες ανακοίνωσαν ότι δεν θα πάρουν μέρος στην ενημερωτική συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τα εκτός Βουλής Κόμματα και θα απέχουν από παρόμοιες συναντήσεις, μέχρις ότου καθορισθούν αντικειμενικά κριτήρια συμμετοχής των κομμάτων στο Εθνικό.

    [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΒΑΡΩΣΙ

    Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβησαν ο Ραούφ Ντενκτάς και ο Μπουλέντ Ετζεβίτ για το θέμα της Αμμοχώστου και τις επικείμενες εκ του σύνεγγυς συνομιλίες της τρίτης Δεκεμβρίου.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς, που πήγε στην Αγκυρα για επαφές καθ οδόν προς τη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι το θέμα της επιστροφής του Βαρωσιού βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας.

    Εξ άλλου, ο λεγόμενος αντιπρόσωπος του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη Αϋτούγκ Πλουμέρ δήλωσε ότι το Βαρώσι αποτελεί τμήμα του ψευδοκράτους και ότι είναι παραπλανητικό και εκτός πραματικότητας οι Ελληνοκύπριοι να αναμένουν να τους επιστραφεί πριν από τη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι.

    Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ δήλωσε, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ψευδοβουλής, με τον οποίο συναντήθηκε στην Αγκυρα, ότι το Κυπριακό είναι λυμένο.

    [05] ΚΑΡΑΒΑΣ

    Οι εκκλησιές στα κατεχόμενα καταρρέουν από την έλλειψη συντήρησης, γράφει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, η οποία επικρίνει τις κατοχικές αρχές για αδιαφορά για την πολιτιστική κληρονομιά.

    Η εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στην εκκλησία του κατεχόμενου Καραβά και γράφει ότι οι πόρτες και τα παράθυρα της έχουν καταστραφεί, ενώ ο χώρος γύρω γέμισε αγριόχορτα.

    Η εφημερδία δημοσιεύει φωτογραφία της Εκκλησίας στην οποία φαίνονται οι συνέπειες από την αδιαφορία.

    [06] ΧΑΚ

    Σημαντική άνοδος του γενικού δείκτη και του όγκου συναλλαγών σημειώθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αξιών.

    Ο γενικός δείκτης έφθασε στις οκτακόσιες σαράντα εννέα μονάδες, από τις οκτακόσιες εννέα που ήταν την Παρασκευή.

    Ο όγκος συναλλαγών ήταν σήμερα τριαντα τρία εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες λίρες , έναντι εικοσι δύο εκατομμυρίων την περασμένη Παρασκευή.

    Οι πράξεις ανήλθαν σε τέσσερις χιλιάδες.

    Εκτός Χακ έμεινε ένα χρηματιστηριακό γραφείο ενώ οι μετοχές εικοσιμίας εταιρειών ήταν εκτός διαπραγμάτευσης.

    [07] ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΑΓΩΓΕΣ

    Νομικά μέτρα κατά παντός υπευθύνου θα πάρουν ο Δήμος Παραλιμνίου και Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοφάγου για τις ζημιές που προκάλεσαν βάνδαλοι κατά τα επεισόδια μετά τη λήξη του αγώνα Ομόνοιας-Ενωσης Νέων Παραλιμνίου, ενώ ο Αρχηγός της Αστυνομίας προειδοποίησε ότι είναι ενδεχόμενο να αποσυρθεί η αστυνόμευση των γηπέδων αν συνεχισθούν οι χουλιγκανισμοί.

    Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Νίκος Βλίττης και ο Γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοφάγου Δημητράκης Σταύρου δήλωσαν ότι ανέθεσαν στους νομικούς τους συμβούλους να καταχωρήσουν αγωγές για αποζημιώσεις κατά παντός υπευθύνου.

    Ζημιές που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες λίρες υπέστησαν το δημοτικό στάδιο Παραλιμνίου και διάφορα υποστατικά, όπως επίσης και το Μέγαρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοφάγου και καταστήματα.

    [08] ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

    Αρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται στις πέντε Δεκεμβρίου η Παγκύπρια Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της αστυνομίας για πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, ιδιαίτερα των θανατηφόρων και σοβαρών.

    Η εκστρατεία γίνεται σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Λαικής Ασφαλιστικής.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο αρχηγός της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι παρόλο που στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ασφαλή μεταφορά παιδιών μέσα στο αυτοκίνητο, εντούτοις απώτερος σκοπός είναι να αποτραπούν κοινωνικά δράματα από τραυματισμούς και απώλειες ζωών που σχεδόν καθημερινά αυτή την περίοδο βυθίζουν σε πόνο πολλές οικογένειες.

    Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε πως μέχρι τώρα αυτό το χρόνο έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα εκατόν πέντε άτομα σε σύγκριση με ενενήντα οκτώ το 1998.

    [09] ΜΑΡΜΑΡΑ

    Διευρύνεται η εκστρατεία για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

    Η βρετανική εφημερίδα Ντέιλυ Τέλεγραφ γράφει ότι στη διάρκεια σημερινής διάσκεψης στο Λονδίνο, Βρετανοί ιστορικοί αναμένεται να κατηγορήσουν ευθέως τη διεύθυνση του Βρετανικού Μουσείου για συνωμοσία, δωροδοκία και συγκαλύψεις.

    Θα ακουστούν επίσης καταγγελίες για τις καταστροφές που υπέστησαν τα Μάρμαρα από υπαλλήλους του Μουσείου που τα καθάριζαν με συρματόβουρτσες και σφυριά.

    Χθες η εφημερίδα Σάντεη Τάϊμς του Λονδίνου έγραψε ότι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκηπας Κάρολος υποστηρίζει την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αραιές ψηλές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους πέντε βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους επτά στα νότια παράλια και στο μηδέν στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 29 November 1999 - 17:03:59 UTC