Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-11-30

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TPITH 30 ΝOΕΜΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΦΕΥΓΕΙ
  • [02] ΗΠΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [03] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟ
  • [04] ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΑ
  • [05] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ
  • [06] ΠΑΠΑ ΕΛΣΙΝΚΙ
  • [07] ΠΑΠΑ ΜΟΣΧΑ
  • [08] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΣΠΥΡΟΣ
  • [09] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  • [10] ΧΑΚ ΕΝΤΑΣΗ
  • [11] ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ
  • [12] ΖΑΚΑΚΙ ΠΟΥΡΓΟΥ
  • [13] ΖΑΚΑΚΙ ΚΑΙΤΗ
  • [14] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΦΕΥΓΕΙ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αναχωρεί το απόγευμα για τη Νέα Υόρκη, όπου την ερχόμενη Παρασκευή θα αρχίσουν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Ο κύριος Κληρίδης θα διανυκτερεύσει απόψε στη Ζυρίχη. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά την οποία μελετήθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και κωδικοποιήθηκαν οι θέσεις της πλευράς μας εν όψει των συνομιλιών.

    [02] ΗΠΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ότι οι συνομιλίες της Νέας Υόρκης για το Κυπριακό πρέπει να είναι ουσιαστικές. Ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Τζέημς Ρούμπιν δήλωσε ότι στη διάρκεια των συνομιλιών θα συζητηθούν όλα τα σημαντικά θέματα, όπως είναι η ασφάλεια, η διακυβέρνηση και το εδαφικό. Πρόσθεσε, όμως, ότι η κάθε πλευρά θα μπορεί να φέρει πρός συζήτηση όποιο άλλο θέμα αποφασίσει.

    [03] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Παναγιώτης Δημητρίου δήλωσε ότι δεν υπάρχει διάσπαση στο εσωτερικό μέτωπο αναφορικά με τους χειρισμούς του προέδρου Κληρίδη ενόψει των συνομιλιών της τρίτης Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Δημητρίου είπε ότι αυτό που υπάρχει είναι διαφορετικές απόψεις και γενική επιφυλακτικότητα, αναφορικά με την επιτυχή έκβαση των συνομιλιών καθώς και κοινή αμφισβήτηση των προθέσεων κάποιων τρίτων.

    [04] ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΑ

    Το Ακέλ τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επίλυση του Κυπριακού και υποστηρίζει αξιοποίηση κάθε δυνατότητας να σημειωθεί πρόοδος. Αυτό ανέφερε το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του Ρικ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι τελευταίες εξελίξεις ήταν περισσότερο το αποτέλεσμα δράσης του υπουργείου εξωτερικών της Ελλάδας και λιγότερο των δικών μας ενεργειών.

    [05] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλέανθους υποστήριξε ότι οι τελευταίες εξελίξεις ήταν καλά προετοιμασμένες για να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες, πολύ διαφορετικές από αυτές που επιζητεί η δική μας πλευρά για άρση του αδιεξόδου και εξευρεση βιώσιμης λύσης. Η δική μας πλευρα, είπε, αφέθηκε στις εξελίξεις. Σε ερώτηση του Ρικ αν η πλευρά μας μεταβαινει στη Νέα Υόρκη καλά προετοιμασμένη, ο κύριος Κλεάνθους είπε ότι η χθεσινή συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο δεν αναλώθηκε στην διατύπωση των θέσεων του κάθε κόμματος για τους χειρισμούς της κυπριακής κυβέρνησης ενόψει των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    [06] ΠΑΠΑ ΕΛΣΙΝΚΙ

    Η Ελλάδα είναι έτοιμη και για το όχι και για το ναί στην υποψηφιότητα της Τουρκίας για την Ευρωπαική Ενωση, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας σε κοινή διάσκεψη Τύπου στο Ελσίνκι με την Φινλανδή ομόλογό του Τάργια Χάλονεν, ο κύριος Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα θα παζαρέψει σκληρά το θεμα της Τουρκίας διότι, όπως είπε, επιθυμεί μια ουσιαστική υποψηφιότητα και όχι μια εικονική, όπως επιθυμούν μερικές χώρες. Η Τάργια Χάλονεν, είπε ότι η ανακήρυξη της Τουρκίας σε υποψήφια δεν είναι παρά η αρχή μιας διαδικασίας.

    [07] ΠΑΠΑ ΜΟΣΧΑ

    Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα για διήμερη επίσκεψη εργασίας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κύριος Παπανδρέου θα έχει συνομιλίες με το Ρώσο ομόλογό του για το Κυπριακό και την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο.

    [08] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Τα διάφορα προβλήματα που ταλανίζουν το ΔΗΚΟ και φανερώθηκαν με τις πράξεις ή παραλείψεις στελεχών του κόμματος θα συζητηθούν στην σημερινή συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κλεάνθους, επιβεβαιώνοντας έμμεσα πληροφορίες για εσωκομματική κρίση στο Δήκο. Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Κλεάνθους είπε ότι στην σημερινή συνεδρία θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου του κόμματος που αναφέρεται στην καλύτερη δυνατή δημόσια εμφάνιση των στελεχών του και στη λειτουργία του κόμματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    [09] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    Σε παραπληροφόρηση του προέδρου του ΔΗΚΟ περί συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου αποδίδει ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Παναγιώτης Δημητρίου, τις εκτιμήσεις του κυρίου Κυπριανού περί συμφωνίας Αθηνών και Λευκωσίας με τους Αμερικανούς για υποστήριξη της υποψηφιότητας της Τουρκίας στο Ελσίνκι. Οι εκτιμήσεις αυτές διατυπώνονται μεταξύ άλλων στην επιστολή που απέστειλε χθες ο κύριος Κυπριανού στον Πρόεδρο Κληρίδη κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

    [10] ΧΑΚ ΕΝΤΑΣΗ

    Ενταση προκλήθηκε το πρωί μεταξύ των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνάντησης, όταν οκτώ χρηματιστηριακά γραφεία τέθηκαν εκτός πατώματος. Ο πρόεδρος των χρηματιστών, Λούης Κλάπας ζήτησε να διακοπεί η συνάντηση, λόγω του αποκλεισμού των γραφείων, αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό με αποτέλεσμα οι συναλλαγές να συνεχιστούν κανονικά.

    [11] ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ

    Χίλιοι επτακόσιοι είκοσι έξη προσκυνητές πραγματοποιούν σήμερα, ανήμερα της γιορτής του Αποστόλου Ανδρέα, προσκύνημα στην κατεχόμενη Μονή στην Καρπασία, ύστερα από διευθετήσεις στις οποίες προέβη η Διεθνής Ειρηνευτική Δύναμη. Οι προσκυνητές θα επιστρέψουν αργά το απόγευμα.

    [12] ΖΑΚΑΚΙ ΠΟΥΡΓΟΥ

    Ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χρήστος Πουργουρίδης, δήλωσε ότι δεν έχει πεισθεί από τα επιχειρήματα της κοινότητας Ζακακίου για να μην εγκατασταθεί στην κοινότητά τους η μονάδα αφαλάτωσης. Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του Ρικ, ο κύριος Πουργουρίδης παρατήρησε ότι στην Κύπρο υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση πως οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι όταν μια ομάδα ψηφοφόρων τους διαφωνεί ή υποστηρίζει άλλη θέση από εκείνη του κόμματος, θα πρέπει και οι βουλευτές να τους ακολουθούν.

    [13] ΖΑΚΑΚΙ ΚΑΙΤΗ

    Σε κανένα δεν θα επιβληθεί η απόφαση για την μονάδα αφαλάτωσης στο Ζακάκι δήλωσε η βουλευτής του Δησύ Καίτη Κληρίδου. Σε δηλώσεις της στο ΡΙΚ η κυρία Κληρίδου είπε ότι δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για διάλογο και ότι θα πρέπει να εξεταστούν περαιτέρω αντισταθμιστικά μέτρα.

    [14] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού. Ο καιρός το απόγευμα θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι βορειανατολικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και τοππικά στις προσήνεμες περιοχές πέντε με έξι. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη και στα ανατολικά και άλλα προσήνεμα παράλια μέχρι κυμματώδης. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι γενικά βορειοδυτικοί μέχρι βορειανατολικοί μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και στα ανατολικά παράλια πέντε με έξι μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη αλλά στα ανατολικά και τα άλλα προσήνεμα παράλια θα παραμείνει κυμματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους εννέα βαθμούς στα παράλια, στους έξι στο εσωτερικό και στους δύο στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 30 November 1999 - 16:05:54 UTC