Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-01-05

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΑΤΡΟΙ
  • [02] ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑΤΡΟΙ
  • [03] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΓΟ
  • [04] ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΠΑΓΟ
  • [05] ΠΑΠΑΛΟΙΖΟΥ ΠΑΓΟ
  • [06] ΚΟΥΤΣΟΥ ΠΑΓΟ
  • [07] ΠΑΣΥΔΥ ΠΑΓΟ
  • [08] ΜΕΝΟΙΚΟΥ ΤΑΦΗ
  • [09] ΕΚΡΗΞΗ ΦΩΤΙΑ
  • [10] ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΑΤΡΟΙ

    Αμετακίνητοι παραμένουν στις θέσεις τους κυβερνητικοί ιατροί και Υπουργείο Υγείας και φαίνεται πλέον αναπόφευκτη η απεργία που εξήγγειλαν οι γιατροί για τις 12 του μηνός.

    Σε δηλώσεις στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ το Πρωί, ο υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης δήλωσε ότι στην επιστολή τους, στις 27 Δεκεμβρίου, οι κυβερνητικοί γιατροί υπέβαλαν νέα μισθολογικά αιτήματα, και δύο ημέρες αργότερα εξήγγειλαν απεργιακά μέτρα.

    Ο κύριος Σαββίδης ανέφερε ότι το βασικό μισθολογικό αίτημα είναι η τοποθέτηση στην κλίμακα δεκαπέντε των νεοεισερχομένων στην υπηρεσία.

    Προκάλεσε επίσης τόν Πρόεδρο της Συντεχνίας των Κυβερνητικών Γιατρών Σταύρο Σταύρου να δώσουν κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη και να δώσουν στη δημοσιότητα τους μισθούς τους.

    Ο κύριος Σαββίδης υποστήριξε ότι τα αιτήματα των κυβερνητικών γιατρών έχουν επιλυθεί με την ενδιάμεση συμφωνία εκτός του θέματος της συνταξιοδότησης, το οποίο χαρακτήρισε δίκαιο.

    [02] ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑΤΡΟΙ

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Συντεχνίας των Κυβερνητικών Γιατρών Σταύρος Σταύρου υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για νέα αιτήματα αλλά για αιτήματα που χρονολογούνται από της ιδρύσεως της συντεχνίας. Αναφερόμενος στην ενδιάμεση συμφωνία είπε ότι σ αυτήν αναφερόταν ότι μέσα στο 2000 θα έπρεπε να συζητηθούν τα εκκρεμούντα αιτήματα των γιατρών.

    Ο κύριος Σταύρου ανέφερε ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει προτάσεις και κατηγόρησε το υπουργείο Υγείας ότι ακολουθεί την τακτική της κωλυσιεργίας και της παραπληροφόρησης.

    [03] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΓΟ

    Ορθότατη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης την απόφαση του Προέδρου Κληρίδη για παγοποίηση της εξέτασης καί ικανοποίησης αιτημάτων του δημόσιου τομέα πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι είναι φυσικό σε προεκλογική περίοδο να παρατηρείται έξαρση αιτημάτων και κάποιες πιέσεις πρός τα κόμματα για ικανοποίησή τους.

    Απαντώντας σε ερώτηση ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι δεν υφίστανται λόγοι για διορισμό υπηρεσιακών υπουργών. Είπε επίσης ότι οι υπουργοί έχουν καθήκον να υπεραμύνονται του έργου που έχουν επιτελέσει και απέρριψε επικρίσεις ότι δίδονται προεκλογικά επιχορηγήσεις σε κοινότητες.

    [04] ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΠΑΓΟ

    Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λιλλήκας υποστήριξε ότι η απόφαση του Προέδρου για παγοποίηση της εξέτασης και ικανοποίησης αιτημάτων έπρεπε να είχε ληφθεί πολύ ενωρίτερα.

    Υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση του Προέδρου ελήφθη λόγω του κλίματος διεκδικήσεων που δημιούργησαν οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης στα θέματα των εκπαιδευτικών.

    Ο Γιώργος Λιλλήκας εξέφρασε προβληματισμό από την εισήγηση για νομική ρύθμιση του θέματος αναφέροντας ότι αυτά τα θέματα δεν επιλύονται με νόμους αλλά με την πολιτική ηθική. Είπε επίσης ότι στο πλαίσιο της πολιτικής ηθικής πρέπει να εξετάζονται και να ικανοποιούνται δίκαια αιτήματα εργαζομένων.

    Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ τάχθηκε υπέρ του διορισμού υπηρεσιακών υπουργών στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

    [05] ΠΑΠΑΛΟΙΖΟΥ ΠΑΓΟ

    Λανθασμένη χαρακτήρισε την εισήγηση για νομοθετική ρύθμιση του θέματος της παγοποίησης των αιτημάτων κατά την προεκλογική περίοδο ο Γραμματέας Τύπου του ΚΙΣΟΣ Πάντης Παπαλοϊζου.

    Ο κύριος Παπαλοϊζου υποστήριξε ότι πρόκειται για προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταθέσει ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε και το αναβάλλει για μετα τις εκλογές.

    Επέκρινε εξάλλου την κυβέρνηση ότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και ότι προσπαθεί να καλυφθεί νομοθετικά, ενώ, πρόσθεσε, τα θέματα αυτά είναι πολύπλοκα καί δεν μπορούν να ρυθμιστούν νομοθετικά.

    Ο κύριος Παπαλοίζου τάχθηκε επίσης υπέρ του διορισμού υπηρεσιακών υπουργών υποστηρίζοντας ότι αυτό θα διασφαλίσει καλύτερα την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα κατά την προεκλογική περίοδο.

    [06] ΚΟΥΤΣΟΥ ΠΑΓΟ

    Μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του Ρικ, ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού εξέφρασε την εκτίμηση ότι η απόφαση για παγοποίηση των αιτημάτων μέχρι τις εκλογές, θα έπρεπε να είχε ληφθεί νωρίτερα, διότι τώρα, είπε, δεν θα φέρει αποτελέσματα.

    Υποστήριξε εξάλλου τον διορισμό υπηρεσιακών υπουργών στα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, για να διασφαλισθεί, είπε, αμεροληψία και αντικειμενικότητα.

    [07] ΠΑΣΥΔΥ ΠΑΓΟ

    Ο Γενικός Γραμματέας της Πασυδύ Γλαύκος Χατζηπέτρου τόνισε ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι δεν πρόκειται να ανεχθούν εμπαιγμό τους από οποιονδήποτε και πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχισθεί ο διάλογος για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Χατζηπέτρου ανέφερε ότι το θέμα του νέου μισθολογίου στη Δημόσια υπηρεσία, συζητείται εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι όλα τα προβλήματα που ηγέρθησαν θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν μέσα από το ενιαίο κρατικό μισθολόγιο.

    Είπε επίσης ότι ουδέποτε η Πασυδύ εκμεταλλεύτηκε την προεκλογική περίοδο για να υποβάλει αιτήματα.

    Θεωρούμε, πρόσθεσε, υποχρέωση να εξαντλείται κάθε προσπάθεια επίλυσης των διαφορών μέσα από ένα διάλογο.

    [08] ΜΕΝΟΙΚΟΥ ΤΑΦΗ

    Παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπροσώπων ομογενειακών φορέων και πλήθος ομογενών έγινε στη Μελβούρνη η ταφή των λειψάνων του Κωστάκη Μενοίκου, ο οποίος σκοτώθηκε στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

    Ο Μενοίκου εθεωρείτο αγνοούμενος για 26 χρόνια και μόλις πρόσφατα διαπιστώθηκε η ταυτότητα του με την μέθοδο του Ντι Εν Εϊ.

    [09] ΕΚΡΗΞΗ ΦΩΤΙΑ

    Από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις τρισήμισυ την αυγή στη Λάρνακα καταστράφηκε ολοσχερώς αυτοκίνητο ταξί.

    Το αυτοκίνητο βρισκόταν έξω από το σπίτι του Ανδρέα Μακρή, ενός από τους μετόχους της Παγκύπριας Εταιρείας Υπεραστικών Ταξί.

    Μετά την έκρηξη εξερράγη πυρκαγιά που ολοκλήρωσε το έργο της έκρηξης.

    Εξ άλλου, στη Λεμεσό, μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά, που πιστεύεται ότι τέθηκε κακόβουλα, σε αυτοκίνητο που ανήκει στον Φίλιππο Ανδρέου.

    Το όχημα, που καταστράφηκε ολοσχερώς, ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη.

    [10] ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ

    Για το πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας Σουπρολίγκα, ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Αθήνα την Βιλερμπάν Γαλλίας με 86-82.

    Μετά τη νίκη του αυτή, που ήταν η τελευταία του πρώτου γύρου στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 15 βαθμούς.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός άστατος με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στο Τρόοδος θα σημειωθεί χιονόπτωση.

    Οι άνεμοι θα είναι γενικά νότιοι έως νοτιοδυτικοί μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και στις περιοχές των καταιγίδων έως ισχυροί πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

    Ο άστατος καιρός θα συνεχισθεί και απόψε.

    Οι άνεμοι θα είναι γενικά νοτιοδυτικοί έως νοτιανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και στις περιοχές των καταιγίδων έως ισχυροί πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους οκτώ βαθμούς στο εσωτερικό, στους δέκα στα παράλια και στους τρεις στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 5 January 2001 - 23:02:46 UTC