Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-01-09

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  • [02] ΤΑΚΗΣ ΦΟΡΟΙ
  • [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΜΟΟΥΖΕΣ
  • [04] ΜΟΟΥΖΕΣ ΟΛΑ
  • [05] ΔΗΣΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
  • [06] ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
  • [07] ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
  • [08] ΕΚΛΕΙΨΗ
  • [09] ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ
  • [10] ΚΑΛΑΘΟ ΣΑΠΟΡΤΑ
  • [11] ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ ΤΡΙΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2001.

    Η συζήτηση, που θα γίνει σε δύο συνεδρίες, το πρωϊ και το απόγευμα, με ομιλίες βουλευτών από όλα τα κόμματα, θα μεταδίδεται απευθείας από το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι και το πρώτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    Τη συζήτηση άνοιξαν χθες αρχηγοί και εκπρόσωποι των Κομμάτων.

    Ο Δησύ, το Δήκο και οι Ενωμένοι Δημοκράτες δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό, το ΑΚΕΛ θα τηρήσει αποχή, ενώ το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών θα τον καταψηφίσει.

    Ο Προϋπολογισμός προβλέπει δαπάνες ύψους δύο δισεκατομμυρίων τετρακοσίων δέκα επτά εκατομμυρίων λιρών και έσοδα ενός δισεκατομμυρίου, πεντακοσίων εβδομήντα έξι εκατομμυρίων λιρών.

    Το έλλειμμα ανέρχεται στα οκτακόσια σαράντα ένα εκατομμύρια λίρες.

    Στο επίκεντρο των χθεσινών ομιλιών των αρχηγών ή εκπροσώπων των Κομμάτων ήταν το κυπριακό, η πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και η Οικονομία.

    [02] ΤΑΚΗΣ ΦΟΡΟΙ

    Ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης δήλωσε ότι η πρόταση για φορολογική μεταρρύθμιση φέρνει τους μικρομεσαίους πολίτες σε πολύ καλύτερη θέση, καθώς θα απαλλαγούν από διάφορες φορολογίες και θα έχουν σημαντικές κοινωνικές παροχές.

    Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κύριος Κληρίδης ανέφερε ότι ο πολίτης θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα αυξηθεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, αλλά αρκετά είδη, όπως τα τρόφιμα, θα εξαιρούνται, μέχρι την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικό όφελος για τους πολίτες.

    Αναφερόμενος στις χθεσινές ομιλίες των αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο κύριος Κληρίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ομιλητές είχαν υπ΄ όψη τους στοιχεία για την οικονομία του περασμένου Ιουλίου.

    Από τότε μέχρι σήμερα, είπε, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, με την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους.

    Απέρριψε επίσης τις εκτιμήσεις ότι δεν υπάρχει όραμα, τονίζοντας ότι και όραμα υπάρχει και στρατηγικοί στόχοι έχουν τεθεί, οι οποίοι επιτυγχάνονται πολύ πιό σύντομα από όσο αναμενόταν.

    [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΜΟΟΥΖΕΣ

    Οι αμερικανοί απεσταλμένοι για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες και Τόμας Γουέστον συναντήθηκαν το πρωϊ στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

    Ο κύριος Μόουζες δήλωσε ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο ήταν εξαιρετική και πρόσθεσε ότι θα προβεί σε περισσότερες δηλώσεις κατά την αναχώρηση του το απόγευμα λίγο μετά τις τρεις, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

    [04] ΜΟΟΥΖΕΣ ΟΛΑ

    Χθες οι Αμερικανοί απεσταλμένοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απόλυτα αρνητική στάση του Ραούφ Ντενκτάς.

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε κατά πρόσωπο στους δύο απεσταλμένους ότι δεν πρόκειται να μετάσχει σε συνομιλίες με αντικείμενο την ομοσπονδία, εκτός αν αναγνωρισθεί το ψευδοκράτος του.

    Μετά τη συνάντηση, που κράτησε μία ώρα, ο Αλφρετ Μόουζες δήλωσε ότι εξήγησε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη την αμερικανική άποψη ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

    [05] ΔΗΣΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι το Κόμμα του βρίσκεται σε επαφή με το Κέα και το Αδήκ με στόχο την συνεργασία στις επικείμενες εκλογές.

    Το Πολιτικό Γραφείο του Δησύ εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του Κόμματος να προχωρήσει σε επαφές που θα καταστήσουν το ψηφοδέλτιο του Κόμματος όσο το δυνατό πιο ισχυρό.

    Ο πρόεδρος του Κέα, Αντώνης Πασχαλίδης, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει επαφή με τον Δησυ.

    Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις για ενδεχόμενες συνεργασίες με οποιονδηποτε, είπε ότι το Κέα θα δει τις προγραμματικές θέσεις αυτών των κομμάτων και τις δεσμεύσεις έναντί του.

    Ο Πρόεδρος του Αδήκ Ντίνος Μιχαηλίδης, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δησύ, σημειώνοντας ωστόσο την απόφαση του Κόμματός του για αυτόνομη κάθοδο.

    [06] ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

    Αξιωματούχοι του Νάτο και της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πραγματοποιήσουν χωριστές συνεδρίες αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν το "σύνδρομο των Βαλκανίων", εν μέσω κλιμακούμενων ανησυχιών ότι η ραδιενέργεια από τις βόμβες με απεμπλουτισμένο ουράνιο πιθανόν να έχει προκαλέσει λευχαιμία και καρκίνο σε δεκάδες στρατιώτες που υπηρέτησαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

    Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του Νάτο θα συνέλθουν γι αυτό το σκοπό σήμερα στις Βρυξέλλες.

    [07] ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

    Η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μαντλήν Ωλμπραητ και ο Αμερικανός απεσταλμένος για το μεσανατολικό Ντένις Ρός θα επισκεφθούν σήμερα τη Μέση Ανατολή σε μια τελευταία προσπάθεια για επανέναρξη του ειρηνευτικού διαλόγου, μερικές μέρες πριν από τη λήξη της θητείας του Προέδρου Κλίντον.

    Τις μεσολαβητικές προτάσεις του Προέδρου Κλίντον ως βάσης για επανέναρξη του διαλόγου, απέρριψαν χθες οι Παλαιστίνιοι, ενώ τις αποδέχθηκαν οι Ισραηλινοί.

    [08] ΕΚΛΕΙΨΗ

    Απόψε θα γίνει ολική έκλειψη της Σελήνης, που θα είναι ορατή από όλα τα μέρη της Κύπρου.

    Το φαινόμενο θα αρχίσει από τις οκτώ και σαράντα δύο και θα ολοκληρωθεί στις έντεκα και πενήντα εννέα.

    [09] ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ

    Διεξάγεται το απόγευμα στο στάδιο ΓΣΠ ο επαναληπτικός αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού και του Διγενή για το δεύτερο γύρο του κυπέλλου Κύπρου.

    Η συνάντηση αρχίζει στις δύο.

    Στον πρώτο αγώνα, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες ένα-ένα.

    [10] ΚΑΛΑΘΟ ΣΑΠΟΡΤΑ

    Ο Κεραυνός αντιμετωπίζει στις επτά και τριάντα απόψε στο Στρόβολο τη γερμανική Τέλεκομ, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής του καλαθοσφαιρικού κυπέλλου Σαπόρτα.

    Ο αγώνας θεωρείται καθοριστικής σημασίας, καθώς με νίκη ο Κεραυνός εξασφαλίζει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

    [11] ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

    Σε εξ αναβολής αγώνα της δέκατης τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πετόσφαιρας ανδρών πρώτης κατηγορίας, η Ανόρθωση νίκησε την Αναγέννηση Δερύνειας με τρία-ένα σετ.

    Με τη νίκη αυτή η Ανόρθωση βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με εικοσιεπτά βαθμούς.

    Ακολουθούν η Νέα Σαλαμίνα με εικοσιπέντε βαθμούς και ο Διόνυσος με εικοσιτέσσερις.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 9 January 2001 - 12:46:25 UTC