Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-03-09

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
  • [02] ΑΚΕΛ ΚΕΝΤΡΙΚΗ
  • [03] ΠΑΠΑ ΑΓΓΕ
  • [04] ΑΓΓΕ-ΠΑΠΑ
  • [05] ΤΑΛΑΤ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΦΘΩΔΗΣ
  • [07] ΣΙΑΡΟΝ ΑΡΑΦΑΤ
  • [08] ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [09] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ
  • [10] ΣΤΙΒΟΣ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2001

  • [01] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

    Στη συζήτηση των εξελίξεων στο Κυπριακό, της ενταξιακής πορείας της Κύπρου και της αξιολόγησης της κατάστασης στην Τουρκία, αλλά και για να γνωρίσει καλύτερα την Κύπρο, στοχεύει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί.

    Στο διπλό σκοπό της επίσκεψης Παπανδρέου αναφέρθηκε σε δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Η επίσκεψη του Ελληνα Υπουργού, είπε ο κύριος Κασουλίδης, εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών και συνεχών διαβουλεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για να αξιολογούνται οι εξελίξεις και να συμφωνούνται κινήσεις, όσον αφορά το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία.

    Πέραν τούτου, όμως, ο κύριος Παπανδρέου θα εκπληρώσει την επιθυμία του να γνωρίσει καλύτερα την Κύπρο και γι αυτό θα επισκεφθεί πόλεις και χωριά και θα μιλήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Ο κύριος Παπανδρέου αναμένεται στην Κύπρο το πρωί της Κυριακής και αμέσως μετά θα έχει συνομιλίες με τον Ιωάννη Κασουλίδη.

    Την επομένη θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Κληρίδη.

    Στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στο νησί, ο κύριος Παπανδρέου θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Θα επισκεφθεί εξάλλου την αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο.

    Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης, τόσο της Πάφου, όσο και της Λεμεσού.

    [02] ΑΚΕΛ ΚΕΝΤΡΙΚΗ

    Η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ συνέρχεται το πρωϊ για να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τους επικείμενες εκλογές.

    Η Επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει για το εκλογικό ψηφοδέλτιο και το εκλογικό πρόγραμμα του ΑΚΕΛ .

    [03] ΠΑΠΑ ΑΓΓΕ

    Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Παπακώστας προέβη σήμερα σε καταγγελίες για αναξιοκρατία στην Αστυνομία με προώθηση ημετέρων και περιθωριοποίηση καταξιωμένων στελεχών.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κύριος Παπακώστας υποστήριξε ότι οι κομματικές παρεμβάσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο, με αποτέλεσμα να προωθούνται μή ικανά στελέχη σε διάφορες θέσεις και να προκαλείται ζημιά και αδυναμίες στο έργο της Αστυνομίας.

    Μίλησε, επίσης, για κομματικές παρεμβάσεις σε θέματα προσλήψεων, μεταθέσεων και προαγωγών με ταυτόχρονη περιθωριοποίηση καταξιωμένων στελεχών, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος.

    Απαντώντας σε ερώτηση ο κύριος Παπακώστας ανέφερε ότι παρεμβάσεις εγίνοντο και στο παρελθόν, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει επιστήμη.

    [04] ΑΓΓΕ-ΠΑΠΑ

    Σε παρέμβασή του ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης απάντησε με σκληρή γλώσσα στον κύριο Παπακώστα τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν έχει καθαρά χέρια και ότι υποσκάπτει το κύρος της Αστυνομίας.

    Τον κατηγόρησε επίσης ότι ήταν ένας από τους πρωταίτιους των όσων καταμαρτυρεί στην Αστυνομία και υποστήριξε ότι ο πρώην υπαρχηγός της Αστυνομίας καθόταν στο γραφείο του και συζητούσε με κομματικά στελέχη για προαγωγές και μεταθέσεις.

    Είπε, επίσης, ότι ο πρώην υπαρχηγός της Αστυνομίας έκαμνε παρεμβάσεις με ετσιθελισμό και απειλές.

    Ο κύριος Αγγελίδης παραδέχθηκε ότι γίνονται κομματικές παρεμβάσεις, αλλά ο ίδιος δεν τις λαμβάνει υπόψη και προχωρεί σε προώθηση καταξιωμένων στελεχών.

    Στόχος μας είπε, ήταν να κάμουμε μια αστυνομία απερίσπαστη, και ακομμάτιστη και το πετύχαμε.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις καταγγελίες του βουλευτή του ΑΚΕΛ Κίκη Γιάγκου ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε ότι όλες διερευνήθηκαν, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε.

    [05] ΤΑΛΑΤ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Εναντίον του Ραούφ Ντενκτάς και της πολιτικής του στο Κυπριακό, βάλλει και πάλιν ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός είπε ότι η μη επίλυση του Κυπριακού οδηγεί σε αδιέξοδα και ότι εκτός από την οικονομία, πλήγμα δέχεται και η δημοκρατία.

    Κατά τον Ταλάτ, ο Ραούφ Ντενκτάς κάνει το παν για να φιμώσει την αντιπολίτευση και προσπαθεί να αναβιώσει το παλιό μονοκομματικό καθεστώς.

    Μίλησε ακόμη για λάθη της τουρκοκυπριακής πλευράς σε σχέση με την πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα οποία οι Ελληνοκύπριοι, όπως υποστήριξε, φροντίζουν να εκμεταλλεύονται.

    [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΦΘΩΔΗΣ

    Η Τουρκία είναι πνιγμένη στον αφθώδη πυρετό αλλά ουδείς ενδιαφέρεται για αντιμετώπιση της κατάστασης.

    Στις καταγγελίες προβαίνουν Τουρκικές εφημερίδες οι οποίες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν κρούσματα της ασθένειας σε όλα τα διαμερίσματα της χώρας, εκτός από κάποιες περιοχές στην Ανατολική Θράκη.

    Αναφέρουν επίσης ότι μόνο το 1999 προσβλήθηκαν από την ασθένεια αυτή πεντακόσια ενενήντα δύο ζώα.

    [07] ΣΙΑΡΟΝ ΑΡΑΦΑΤ

    Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σιαρόν είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον παλαιστίνιο ηγέτη, Γιάσερ Αραφατ, με στόχο τον τερματισμό της συνεχιζόμενης βίας.

    Εκπρόσωπος του Ισραηλινού Πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο κύριος Σιαρόν έστειλε επιστολή στον Γιάσερ Αραφατ στην οποία αναφέρει ότι, ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ειρήνη, είναι ο διάλογος και οι απευθείας συνομιλίες, στην βάση των συμφωνιών, αλλά και των γραπτών δεσμεύσεων, μεταξύ των δύο πλευρών.

    [08] ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Σε περιοχή των Βάσκων στην Ισπανία, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίσθηκε από έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο.

    Η νέα επίθεση εκτιμάται ότι διενεργήθη από μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ.

    Ο αριθμός των νεκρών από επιθέσεις των Βάσκων από το Δεκέμβριο του 1999 ανέρχεται στους είκοσι επτά.

    [09] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ

    Το ισλαμικό καθεστώς των Ταλεμπάν επανάρχισε σήμερα, μετά από τριήμερη διακοπή, το έργο της καταστροφής των γιγαντιαίων αγαλμάτων του Βούδα στο πλαίσιο της εκστρατείας για την εξαφάνιση των προϊσλαμικών μνημείων στο Αφγανιστάν.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, οι Ταλεμπάν άρχισαν από το πρωί να βομβαρδίζουν με άρματα μάχης και ρουκέτες τα δύο αγάλματα.

    [10] ΣΤΙΒΟΣ

    Αρχίζει σήμερα στη Λισσαβώνα της Πορτογαλλίας το όγδοο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο θα συνεχιστεί αύριο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

    Η Κύπρος συμμετέχει με το Κωσταντίνο Χατζημάρκου στα οκτακόσια μέτρα, ενώ η Ελλάδα συμμετέχει με δέκα αθλητές και αθλήτριες.

    Το Ρικ Ενα θα μεταδίδει καθημερινά απευθείας τους αγώνες.

    Η αποψινή μετάδοση θα αρχίσει στις επτά το βράδυ ενώ στις έντεκα και δεκαπέντε, επίσης από το Ρικ-Ενα, θα μεταδοθούν οπτικογραφημένα στιγμιότυπα.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με βόρειους ασθενείς ανέμους, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους εννέα βαθμούς στο εσωτερικό, στους έντεκα στα παράλια και στους πέντε στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 9 March 2001 - 19:25:48 UTC