Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-03-14

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΗΘ ΒΑΖ- ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [02] ΥΠΕΞ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
  • [03] ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
  • [04] ΛΕΧΩΝΑ ΝΕΚΡΗ
  • [05] ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΣΟ
  • [06] ΧΑΚ
  • [07] ΠΑΝΕΠΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ
  • [08] ΧΑΤΖΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗ
  • [09] ΤΣΙΑΚΚΟΥΡΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ
  • [10] ΠΑΦΟΣ ΑΣΚΗΣΗ
  • [11] ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ
  • [12] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • [13] ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ
  • [14] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2001

  • [01] ΚΗΘ ΒΑΖ- ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Κηθ Βαζ, συνοδευόμενος από τον ειδικό αντιπρόσωπο Σερ Ντέηβιντ Χάνεϊ, συναντήθηκε το πρωϊ με τον Πρόεδρο Κληρίδη, με τον οποίο συζήτησε την παρούσα φάση του Κυπριακού και τις προοπτικές επανάληψης των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    Αυτή την ώρα συναντάται με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργο Βασιλείου και στη συνέχεια θα μεταβεί στα κατεχόμενα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    Μετά το μεσημέρι θα έχει συνομιλίες και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

    Στις τέσσερις το απόγευμα θα δώσει διάσκεψη τύπου σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους στο Λήδρα Πάλας.

    [02] ΥΠΕΞ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου λόγω του θέματος των Γιουγκοσλαβικών κεφαλαίων.

    Ο κύριος Κασουλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι θα δοθεί η ευκαιρία στην Κύπρο να αποδείξει ότι έχει τους απαραίτητους μηχανισμούς για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος.

    Εξ άλλου, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι δεν είναι δίκαιο να ρίχνεται όλη η ευθύνη στη Κύπρο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τη Γιουγκοσλαβία.

    Ο κύριος Κασουλίδης επανέλαβε ότι η Κύπρος ποτέ δεν αρνήθηκε να συνεργαστεί προς διαλεύκανση της υπόθεσης, και για το σκοπό αυτό ζήτησε επανειλημμένως να της δοθούν στοιχεία.

    [03] ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

    Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου δήλωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η Κύπρος για καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος συμβαδίζουν με τα διεθνή πρότυπα και ως εκ τουτου δεν υπάρχει τίποτε το οποίο πρέπει να προκαλεί ανησυχία.

    Ο κύριος Αυξεντίου είπε ότι η Κύπρος δεν πρέπει να θεωρείται άντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και πολλές πρόσφατες εκθέσεις διεθνών οργανισμών δείχνουν ότι η χώρα μας όχι μόνο δεν υστερεί, αλλά αποτελεί και υπόδειγμα για τα μέτρα που λαμβάνει προς αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

    [04] ΛΕΧΩΝΑ ΝΕΚΡΗ

    Νεαρή γυναίκα από το Παραλίμνι, η Χρυστάλλα Κρασιά, τριαντατεσσάρων ετών, πέθανε ψες από επιπλοκές που παρουσίασε, λίγη ώρα μετά τον τοκετό.

    Η Χρυστάλλα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας περιέπεσε σε κώμα και εισήχθη αμέσως στην μονάδα εντατικής νοσηλείας.

    Η νεαρή μητέρα είχε φέρει στον κόσμο, με καισαρική τομή, το τέταρτο παιδί της, ένα υγιέστατο αγοράκι, σε κλινική στο Παραλίμνι.

    Η κηδεία της θα γίνει στις τρεις το απόγευμα από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι.

    [05] ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΣΟ

    Ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης δήλωσε ότι δεν μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα ότι ο θάνατος της Χρυστάλλας Κρασιά συνδέεται με την έλλειψη νοσοκομείου στην περιοχή Παραλιμνίου.

    Ο κύριος Σαββίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι το Νοσοκομείο Παραλιμνίου θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια και θα περιλαμβάνει γυναικολογική κλινική και μονάδα εντατικής παρακολούθησης.

    [06] ΧΑΚ

    Περαιτέρω μικρή πτώση παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου κατά τη σημερινή συνάντηση, μετά τη χθεσινή μείωση των τεσσάρων και πλέον μονάδων.

    Εκλεισε στις εκατόν ενενήντα επτά μονάδες, σημειώνοντας πτώση μηδέν, κόμμα σαράντα τοις εκατόν.

    Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σημερινής συνάντησης ήταν ο χαμηλός όγκος των συναλλαγών, που περιορίστηκε στα τεσσεράμισυ εκατομμύρια λίρες.

    [07] ΠΑΝΕΠΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

    Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Μιχαλάκης Τριανταφυλλίδης δήλωσε ότι τα παράπονα που διετύπωσε περί κηδεμόνευσης του ιδρύματος από το κράτος δεν στρέφονται εναντίον του Υπουργού Παιδείας αλλά κάποιων λειτουργών των υπουργείων παιδείας και οικονομικών.

    Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κύριος Τριανταφυλλίδης χαρακτήρισε εξωφρενικό το επιχείρημα ότι ο διορισμός ενός ακόμη αντιπρύτανι θα επηρέαζε τη σύνθεση του συμβουλίου του Πανεπιστημίου και θα δημιουργούσε τριβή με τη Σύγκλητο.

    [08] ΧΑΤΖΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗ

    Σχολιάζοντας τα παράπονα που διατύπωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής παιδείας Σοφοκλής Χατζηγιάννης τα χαρακτήρισε υπερβολικά.

    Ο κύριος Χατζηγιάννης είπε ότι τα παράπονα του κυρίου Τριανταφυλλίδη μπορούν να αντικριστούν με καλή διάθεση.

    Πρόσθεσε ότι η παρέμβαση του κράτους είναι οικονομικής φύσεως και δεν περιορίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία του ιδρύματος.

    [09] ΤΣΙΑΚΚΟΥΡΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την απαγωγή και την παράνομη κράτηση του Πανίκου Τσιακκούρμα από τους Τούρκους, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Λειβαδιών.

    Τραγουδώντας πατριωτικά τραγούδια, τα παιδιά, απέκλεισαν, για δεκαπέντε περίπου λεπτά, τον κύριο δρόμο Λάρνακας- Λειβαδιών- Κελιών και απαίτησαν την άμεση επιστροφή του πατέρα της συμμαθήτριας τους, Ελένης Τσιακκούρμα.

    Η Νίκη Τσιακκούρμα, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κάλεσε τον Βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών, Κίθ Βαζ και τον ειδικό απεστασμένο της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνι, να απαιτήσουν από τον Ραούφ Ντενκτάς την απελευθέρωση του Πανίκου και την επιστροφή του, στο σπίτι και την οικογένεια του.

    [10] ΠΑΦΟΣ ΑΣΚΗΣΗ

    Ασκηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί στο αεροδρόμιο Πάφου, με στόχο την εκπαίδευση του προσωπικού των εμπλεκομένων υπηρεσιών για αντιμετώπιση αεροπορικού δυστυχήματος και τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων σε ένα παρόμοιο περιστατικό.

    Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους, ύστερα από εισρόφηση πουλιών στον ένα κινητήρα, εκτροπή του αεροσκάφους απο τον διάδρομο και πρόσκρουση σε εμπόδια, με αποτέλεσμα να αναφλεγεί και να υπάρξουν νεκροί και σοβαρά τραυματίες μεταξύ των επιβατών.

    [11] ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ

    Φωτιά, που φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα κατέστρεψε ολοσχερώς το ξυλουργείο του Πέτρου Σωρόκκου στην Ξυλοτύμπου.

    Η φωτιά έγινε αντιληπτή γύρω στις τέσσερις και είκοσι την αυγή από τους γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη και την πυροσβεστική υπηρεσία.

    Από έρευνες που διενήργησαν λίγο αργότερα εμπειρογνώμονες των Βάσεων, της αστυνομίας της Δημοκρατίας και της πυροσβεστικής εντοπίστηκαν υπολείμματα εύφλεκτης ύλης, που ξεκινούσε έξω από το ξυλουργείο.

    [12] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    Διεξάγεται στις τρεισήμισι το απόγευμα στο Δασάκι της Αχνας ο αγώνας μεταξύ του Εθνικού Αχνας και του Απόλλωνα για την εικοστή πρώτη αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος.

    [13] ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ

    Το Ρικ δύο θα μεταδώσει απευθείας στις επτά και σαράντα πέντε απόψε τον αγώνα Μπάγιερν Μονάχου - Αρσεναλ για το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης.

    Εξάλλου στις έντεκα και τριάντα το βράδυ θα μεταδοθούν επίσης από το ΡΙΚ δύο, στιγμιότυπα από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος.

    [14] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Κατά διαστήματα οι νεφώσεις θα πυκνώνουν και δυνατό να φέρουν τοπικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως νοτιοδυτικοί μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη.

    Κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις θα είναι και απόψε ο καιρός. Σε μερικές περιοχές θα σχηματισθεί ομίχλη τις αυγινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δέκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους δώδεκα στα παράλια και στους επτά στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 14 March 2001 - 17:15:51 UTC