Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-03-13

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΛΕΙΔΙ ΠΑΦΟΣ
  • [02] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΦΟΣ
  • [03] ΔΟΥΜΑ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
  • [04] ΗΠΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ
  • [05] ΓΙΟΥΓΚΟ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ
  • [06] ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ
  • [07] ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ
  • [08] ΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
  • [09] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΑΠΟΨΕ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2001

  • [01] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΛΕΙΔΙ ΠΑΦΟΣ

    Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται με συνέπεια, μέχρι να επικρατήσουν στην Κύπρο οι αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.13

    Ο κύριος Παπανδρέου ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα έχει πλέον μια νέα αυτοπεποίθηση και ένα νέο ρόλο και είναι σε θέση να συμβάλει στην ανάπτυξη της ειρήνης όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε στη διάρκεια τελετής στο Δημοτικό Μέγαρο της Πάφου κατά την οποία ο Δήμαρχος της πόλης Φειδίας Σαρίκας του επέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης.

    Ο κύριος Σαρίκας αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς που συνδέουν την Πάφο με τον κύριο Παπανδρέου και την οικογένειά του μετά τη δημιουργία της αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου.

    [02] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΦΟΣ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συνεχίζει σήμερα και ολοκληρώνει το βράδυ την τριήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο με περιοδεία στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού.

    Μετά την τελετή στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης, επισκέφθηκε το πρώτο Λύκειο Πάφου, και στη συνέχεια μετέβη στο χωριό Τσάδα, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ήρωα της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Παναγιά, την Ιερά Μονή Χρυσορογιάτισσας και το αναπαλαιωμένο τέμενος στο χωριό Χρυσοχού.

    Αργά το απόγευμα ο κύριος Παπανδρέου θα επισκεφθεί τη Λεμεσό, όπου θα ανακηρυχθεί σε επίτιμο δημότη της πόλης, σε εκδήλωση στο Δημοτικό Μέγαρο και το βράδυ θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας στην Αθήνα.

    [03] ΔΟΥΜΑ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

    Το Ρωσικό Κοινοβούλιο υποστηρίζει σθεναρά την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

    Την πάγια αυτή θέση εξέφρασε ο πρόεδρος της Δούμας Γκενάντι Σελεζνιώφ, στην κυπριακή διακομματική αντιπροσωπεία, η οποία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων στη συνάντηση του κυρίου Σελεζνιώφ με την κυπριακή αποστολή, αντηλλάγησαν απόψεις για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ρωσίας-Κύπρου, σε όλους τους τομείς, πέραν του πολιτικού.

    [04] ΗΠΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ

    Καταργείται η θέση του ειδικού προεδρικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Πολιτειών για το Κυπριακό, ύστερα απο απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

    Την θέση αυτή κατείχε έως τώρα ο Αλφρεντ Μόουζες.

    Διατηρείται, όμως, η θέση του ειδικού συντονιστή του Στέητ Ντηπάρντμεντ για το κυπριακό, την οποία κατέχει ο Τόμας Γουέστον.

    Σχετικές ανακοινώσεις έκαμε χθες βράδυ ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, ο οποίος ανέφερε ότι καταργούνται επίσης άλλες είκοσι- δύο ανάλογες θέσεις.

    [05] ΓΙΟΥΓΚΟ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

    Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γιουγκοσλαβίας Μλάτιαν Ντίνκιτς επιμένει στους ισχυρισμούς ότι η Κύπρος είναι μια από τις χώρες στις οποίες πιθανόν να μεταφέρθηκαν παράνομα χρήματα του Γιουγκοσλαβικού λαού.

    Επισήμανε πάντως το γεγονός ότι η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα, η οποία συνεργάζεται με τις γιουγκοσλαβικές αρχές για τη διεξαγωγή της έρευνας.

    Ο κύριος Ντίνκιτς, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για διερεύνηση του θέματος των λεγομένων γιουγκοσλαβικών κεφαλαίων, μιλούσε ύστερα από σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών με τους Υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών, τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

    Σε δηλώσεις ο Ιωάννης Κασουλίδης είπε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Γιουγκοσλαβίας έδωσε αριθμούς συγκεκριμένων λογαριασμών και ονόματα, προκειμένου οι Κυπριακές Αρχές να διερευνήσουν την πιθανότητα να έχει χρησιμοποιηθεί η Κύπρος για την παράνομη μεταφορά χρημάτων.

    [06] ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

    Το Ισραήλ χαλάρωσε σήμερα τον αποκλεισμό της Ραμάλα στη Δυτική Οχθη, επιτρέποντας σε εμπορικά οχήματα την είσοδο και την έξοδο από την πόλη, αφού πρώτα περάσουν από έλεγχο.

    Ωστόσο άλλες τέσσερις πόλεις στα παλαιστινιακά εδάφη παραμένουν αποκλεισμένες.

    Το Ισραήλ περιέσφιξε τον κλοιό γύρω από τη Ραμάλα, από την περασμένη Κυριακή, με τον ισχυρισμό ότι Παλαιστίνιοι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις από την πόλη σε ισραηλινό έδαφος.

    Οι Παλαιστίνιοι από την άλλη έχουν ζητήσει επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για συζήτηση μέτρων προστασίας τους απο τις Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

    Μεταξύ άλλων πρότειναν και την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

    [07] ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

    Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα αφθώδους πυρετού σε κοπάδι βοοειδών στη Δυτική Γαλλία.

    Στο μεταξύ ο ευρωπαίος επίτροπος για τη Γεωργία, Αυστριακός Φράντς Φίσλερ δήλωσε ότι η Βρετανία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού και η κατάσταση στη χώρα άρχισε να σταθεροποιείται.

    Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο έχουν αναφερθεί σαράντα-οκτώ νέα κρούσματα της νόσου.

    [08] ΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    Πληγή στο παρθένο φυσικό περιβάλλον της περιοχής Φικάρδου, χαρακτηρίζει η υπηρεσία περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, την επέμβαση με μπουλντόζες, δύο αγροτών σε ιδιωτικά γεωργικά τεμάχια.

    Η εκπρόσωπος της Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Χριστίνα Πανταζή, υποστήριξε ότι έγινε επέμβαση και σε τμήμα της χαλίτικης γης για να φυτευτούν ελιές.

    Η επέμβαση έγινε χωρίς άδεια, σε δύο αγροτικά τεμάχια, 1600 μέτρα μακριά από χωριό.

    Το θέμα εξέτασε αυτεπάγγελτα η επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής.

    Η αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής Καίτη Κληρίδου, δήλωσε ότι η επέμβαση δεν είναι μεγάλη, αλλά έπρεπε να συζητηθεί, επειδή το θέμα είναι ευρύτερο.

    [09] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΑΠΟΨΕ

    Την Ιταλο-ισπανική αναμέτρηση μεταξύ της Μίλαν και της Λα Κορούνια για την τελευταία αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Τσάμπιονς Λήγκ, θα μεταδώσει απόψε απευθείας το ΡΙΚ ΕΝΑ.

    Ο αγώνας θα αρχίσει στις εννέα και σαρανταπέντε.

    Στη συνέχεια θα προβληθούν στιγμιότυπα απο τους άλλους τρείς αποψινούς αγώνες οι οποίοι είναι:

    Βαλένθια-Παναθηναϊκός,

    Μάντσιεστερ Γιουνάϊτεντ-Στούρμ Γκράτζ και

    Παρί Σέν Ζιερμέν-Γαλατά Σαράϊ.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα τοπικά οι νεφώσεις θα πυκνώνουν και αναμένεται να φέρουν λίγες βροχές, κυρίως στις ανατολικές περιοχές.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και τοπικά έως ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Τοπικά δυνατό να σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δέκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκατρείς στα παράλια και στους επτά στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Αύριο δυνατό να πέσουν λίγες βροχές κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό τις απογευματινές ώρες.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 13 March 2001 - 16:58:52 UTC