Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-08-24

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΛΗ ΒΑΣ
  • [02] ΚΙΝΝΗΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [03] ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ
  • [04] ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ 2
  • [05] ΑΒΕΡΩΦ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ
  • [06] ΔΗΚΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
  • [07] Λ/ΣΟΣ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
  • [08] ΟΥΕΦΑ ΠΡΟΚΛΗΡΩΣΗ
  • [09] ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2001

  • [01] ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΛΗ ΒΑΣ

    Τριήμερη συνάντηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση άρχισε σήμερα στη Λευκωσία με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Γιώργου Βασιλείου και άλλων αξιωματούχων.

    Στόχος, η μελέτη του κεφαλαίου που αφορά την αλλαγή του φορολογικού συστήματος ώστε να καταργηθεί η διαφορά που σήμερα υπάρχει μεταξύ του υπεράκτιου τομέα και των υπολοίπων εταιρειών.

    Εν όψει της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση καθίσταται αναγκαίος ο τερματισμός του διαχωρισμού των εταιρειών σε δύο κατηγορίες οι οποίες στο εξής επιβάλλεται να τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης.

    Ο Γιώργος Βασιλείου τόνισε πως πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό και δύσκολο έργο, γιατί οι υπεράκτιες εταιρείες έχουν πολύ ουσιαστικό ρόλο στην οικονομία του τόπου και γιατί δεν μπορεί να γίνει τέτοιου είδους αλλαγή που δυνατόν να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα εισοδήματα του κράτους.

    Επισήμανε επίσης πως ο χρόνος πιέζει πάρα πολύ αφού η Κύπρος οφείλει να κλείσει το κεφάλαιο της φορολογίας φέτος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να έχει περάσει και από τη Βουλή.

    Ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης ανέφερε ότι η όλη προσπάθεια επικεντρώνεται στο να διατηρηθεί η Κύπρος ως ένα ελκυστικό και ευυπόληπτο κέντρο για τις υπεράκτιες εταιρείες και μετά την ένταξη.

    Ανέφερε ότι οι διάφορες προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, αφού υποβληθούν στα πολιτικά κόμματα, θα αποτελέσουν τη βάση με την οποία θα διαπραγματευθεί ο κύριος Βασιλείου και η ομάδα του, το κεφάλαιο φορολογία αυτό το εξάμηνο.

    [02] ΚΙΝΝΗΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Με τη χρήση τελευταίου τύπου μηχανημάτων μεταξύ των οποίων και τηλεσκοπική κάμερα, η Αστυνομία άρχισε το πρωί νέες έρευνες, ευρείας κλίμακας, για εντοπισμό του γιατρού Γιώργου Κιννή, ο οποίος εξαφανίσθηκε στις οκτώ Μαίου.

    Υστερα από νέες πληροφορίες και στοιχεία που έφθασαν στην Αστυνομία, οι έρευνες επικεντρώνονται σε χώρους όπως ξεροπήγαδα και λάκκοι που βρίσκονται στην ορεινή περιοχή των χωριών Φασούλα, Παραμύθα και Σπιτάλι.

    Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού Χαράλαμπος Κουλέντης μιλώντας στον ανταποκριτή του ΡΙΚ στη Λεμεσό, παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά αισιόδοξος ότι οι προσπάθειες της Αστυνομίας θα αποδώσουν καρπούς και σύντομα θα τελειώσει το δράμα της οικογένειας Κιννή.

    [03] ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

    Κύπρος και Ελλάδα εκτοξεύουν από κοινού δύο δορυφόρους στο διάστημα και μπαίνουν στο δορυφορικό χάρτη, κάνοντας πραγματικότητα ένα εθνικό όραμα δεκαετιών.

    Με την εκτόξευση των δυο δορυφόρων σπάζει το τουρκικό μονοπώλιο πάνω από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

    Τους δυο δορυφόρους θα εκτοξεύσει η εταιρεία Ελλάς- Σατ και με αυτούς θα καλύπτονται τηλεπικοινωνιακά τετρακόσια εκατομμύρια άνθρωποι σε είκοσι οκτώ χώρες.

    Ο πρώτος δορυφόρος θα εκτοξευθεί στις τριάντα μία Αυγούστου δύο χιλιάδες δύο και ο δεύτερος στις τριάντα μία Μαρτίου δύο χιλιάδες τέσσερα.

    Το μνημόνιο για την εκτόξευση των δυο δορυφόρων υπεγράφη χθες στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα από τον Υπουργό Μεταφορών της Ελλάδας Χρήστο Βερελή και τον Υπουργό Συγκοινωνιών της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου.

    [04] ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ 2

    Σαν αποτέλεσμα της εκτόξευσης των δυο δορυφόρων τα προγράμματα του ΡΙΚ θα εκπέμπονται δορυφορικά σε είκοσι οκτώ χώρες από το δύο χιλιάδες τέσσερα.

    Αυτό θα γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση από την κυπριακή κυβέρνηση.

    Σήμερα η κυβέρνηση καταβάλλει για την αποστολή των προγραμμάτων δύο εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

    [05] ΑΒΕΡΩΦ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

    Χρονοδιάγραμμα έξι εβδομάδων για να αποφασίσει καταπόσον επιθυμεί να συμμετάσχει στην κοινοπραξία για συνεκμετάλλευση της δορυφορικής τροχιάς Κύπρου-Ελλάδας, έδωσε στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

    Οπως δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ ο Υπουργός Συγκοινωνιών Αβέρωφ Νεοφύτου η Ατήκ θα πρέπει να απαντήσει σε διάστημα έξι εβδομάδων και αν η απάντησή της είναι θετική, τότε η κοινοπραξία αναλαμβάνει να της δώσει μερίδιο δέκα τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου.

    [06] ΔΗΚΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

    Συζητήσεις που να αρχίζουν από μηδενική βάση και συνεργασία η οποία να λαμβάνει υπόψη την εκλογική δύναμη των Κομμάτων, είναι οι δύο προϋποθέσεις που θέτει το Δημοκρατικό Κόμμα στις διαβουλεύσεις με άλλα κόμματα για συνεργασίες στις Δημοτικές Εκλογές.

    Το ΔΗΚΟ καθόρισε τις θέσεις του σε χθεσινές συνεδρίες των συλλογικών οργάνων του Κόμματος με θέμα τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.

    Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι εξουσιοδοτήθηκε το κλιμάκιο του Εκτελεστικού Γραφείου, στο οποίο έχει ανατεθεί η ευθύνη για τις επαφές με τα άλλα Κόμματα, να υποβάλει συγκεκριμένη εισήγηση προς το Εκτελεστικό Γραφείο για τη διαμόρφωση της πρότασης που θα παρουσιάσει το ΔΗΚΟ στις διαβουλεύσεις του.

    Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Εκτελεστικό Γραφείου και η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισαν όπως το ΔΗΚΟ εισηγηθεί στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να εκχωρηθούν οι εξουσίες των Σχολικών Εφορειών στις δημαρχούμενες περιοχές στα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια.

    Ηδη ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έχει διαβιβάσει με επιστολή του στα άλλα Κόμματα και στον Υπουργό Παιδείας την πρόταση του Κόμματός του.

    [07] Λ/ΣΟΣ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

    Ζεύγος από την Λεμεσό τραυματίστηκε σε νέο τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο Λεμεσού-Πλατρών.

    Πρόκειται για τον Ανδρέα Αγγελή πενηντατριών ετών και την σύζυγο του Μαρία, σαράντα-οκτώ ετών, η οποία υπέστη ρήξη σπλήνας και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

    Η κατάστασή της υγείας της χαρακτηρίζεται σοβαρή.

    Και οι δύο νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

    [08] ΟΥΕΦΑ ΠΡΟΚΛΗΡΩΣΗ

    Δύσκολο έργο θα έχουν ο Ολυμπιακός και ο Απόλλωνας στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

    Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί στους ομίλους των αδυνάτων και θα βρούν στο δρόμο τους μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

    Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον έκτο όμιλο και θα έχει αντιπάλους μιά από τις Λίντς Αγγλίας, Παρί Σέντ Ζιερμέν Γαλλίας, Μπρύζ Βελγίου, Δυναμό Ζάγκρεμπ, Φράϊμπουργκ Γερμανίας, Χέλσινμποργκ Σουηδίας, Τβέντε Ολλανδίας και Τυρόλ Ινσμπρουκ Αυστρίας.

    Ο Απόλλωνας κληρώθηκε στον τρίτο όμιλο και θα έχει αντιπάλους μιά από τις Πάρμα Ιταλίας, Αγιαξ Ολλανδίας, Σαραγόσα Ισπανίας, Γκρασχόπερς Ελβετίας, Ιπσουϊτς Αγγλίας, Σεντάν Γαλλίας, Οσιτζιεκ Κροατίας και Βίκινγκ Νορβηγίας.

    Η κλήρωση για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ θα πραγματοποιηθεί στην μία το μεσημέρι στο Μονακό.

    Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 13 και οι επαναληπτικοί στις 27 Σεπτεμβρίου.

    [09] ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ

    Διεξάγεται απόψε στο Μονακό ο αγώνας για το Σούπερ Καπ Ευρώπης μεταξύ των ομάδων Μπάγιερν Μονάχου και Λίβερπουλ.

    Ο αγώνας, που αρχίζει στις εννέα και σαρανταπέντε, θα μεταδίδεται απ ευθείας από το πρώτο κανάλι της τηλεόρασης του Ρικ.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και η πρόγνωση για τον καιρό.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, οι άνεμοι θαλάσσιοι μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη στα νότια προσήνεμα παράλια.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, τοπικά, όμως, θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, στους 21 στα δυτικά και στους 18 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Sunday, 26 August 2001 - 22:25:11 UTC