Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-11-16

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [02] Υόρκη
  • [03] ΗΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
  • [05] ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ
  • [06] ΚΤΗΜΑΤ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • [07] ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙΣ
  • [08] ΚΑΝΤΑΧΑΡ
  • [09] ΚΟΝΤΟΥΖ
  • [10] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ
  • [11] ΚΙΝΑ ΣΕΙΣΜΟΣ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2001

  • [01] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης τόνισε πως αν πράγματι ο Ραούφ Ντενκτάς είναι διατεθειμένος να παρακαθήσει σε συνομιλίες στο πλαίσιο της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνομιλήσει απευθείας μαζί του.

    Σε μια τέτοια περίπτωση, είπε, οι Ευρωπαίοι θα διαπιστώσουν ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει επιπλέον βήματα σε απόδειξη της θέλησης και της καλής της διάθεσης για επίλυση του Κυπριακού.

    Ο κύριος Κασουλίδης μιλούσε ψες σε συγκέντρωση της ομογένειας στη Νέα

    [02] Υόρκη

    [03] ΗΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να συναντηθούν στη Λευκωσία ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση αναμένεται να γίνει στην παρουσία του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα Αλβαρο Ντε Σότο.

    Την πραγματοποίηση συνάντησης Κληρίδη -Ντενκτάς φαίνεται να υποστηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Εθνη, δεδομένου ότι αυτή θα παραμείνει στα πλαίσια των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν.

    [04] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

    Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να αντιμετωπίσει πιο αποφασιστικά τις Τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου.

    Ανέφερε ακόμη, ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δεν στρέφονται μόνο εναντίον της Κύπρου, αλλά γενικά κατά της ειρήνης στην περιοχή.

    Ο κύριος Χριστόφιας μιλούσε το πρωϊ στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την αναχώρησή του για τη Στοκχόλμη, όπου θα συμμετάσχει στη διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [05] ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

    Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ισλαμικής Διάσκεψης δέν υιοθέτησαν τις ακραίες θέσεις της Τουρκίας για το ψευδοκράτος και την απαράδεκτη ορολογία που χρησιμοποιεί το κατοχικό καθεστώς.

    Επίσης απέρριψαν τις τουρκικές προσπάθειες για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

    Η Υπουργική συνάντηση της Ισλαμικής Διάσκεψης πραγματοποιήθηκε χθες στο περιθώριο της πεντηκοστής έκτης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    [06] ΚΤΗΜΑΤ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    Ο λειτουργός του Κτηματολογίου Κώστας Μακαρίτης κατηγορήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνέλθει στις ένδεκα Δεκεμβρίου.

    Εναντίον του απαγγέλθηκαν εννέα συνολικά κατηγορίες που αφορούν μεταξύ άλλων τον δεκασμό δημοσίου λειτουργού, απόσπαση και διαφθορά καθώς και για κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψης.

    [07] ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

    Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λύσης και Λευκονοίκου ανακηρύσσονται σήμερα και αύριο ως εκλεγέντες, δεδομένου ότι είναι οι μοναδικοί υποψήφιοι στους δήμους τους και δεν υπήρξε αμφισβήτηση ή ένσταση εναντίον της υποψηφιότητάς τους.

    Η ανακήρυξη του Δημάρχου Λύσης Ανδρέα Τοφιά θα γίνει απόψε στις επτά και τριάντα στη Διανέλλειο Τεχνική Σχολή στη Λάρνακα από τον Επαρχο Αμμοχώστου.

    Η ανακήρυξη του Μιχάλη Πήλικου, ως δημάρχου Λευκονοίκου, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις ένδεκα και τριάντα το πρωί στο οίκημα του κατεχόμενου Δήμου στη Λευκωσία.

    Εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων θα διεξαχθούν για τριανταένα συνολικά δήμους στις δεκαέξι Δεκεμβρίου.

    [08] ΚΑΝΤΑΧΑΡ

    Ο επικεφαλής των δυνάμεων της Βόρειας Συμμαχίας Ισμαήλ Χαν δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τις δυνάμεις του στην πόλη Κανταχάρ για να την καταλάβει.

    Στο μεταξύ αμερικανικα βομβαρδιστικά σφυροκόπησαν ψες και νωρίς σήμερα το πρωϊ θέσεις των Ταλιμπάν στην Κανταχάρ, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν ένδεκα άνθρωποι και καταστράφηκαν το κτίριο που στεγάζει το Υπουργείο Εξωτερικών και ένα τέμενος.

    [09] ΚΟΝΤΟΥΖ

    Στο μεταξύ οι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας έδωσαν προθεσμία δύο ημερών στους Ταλιμπάν για να παραδώσουν την πόλη Κουντούζ.

    Ο στρατηγός της Βόρειας Συμμαχίας Μοχάμεντ Νταούντ δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις για παράδοση των Ταλιμπάν.

    Προειδοποίησε επίσης ότι η έναρξη του Ραμαζανιού σήμερα δέν θα εμποδίσει τη συνέχιση των επιχειρήσεων, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν, όπως είπε, πριν από την έλευση του χειμώνα.

    Η Κουντούζ αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν.

    [10] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ

    Ισραηλινοί αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν το πρωί Παλαιστίνιο στη Λωρίδα της Γάζας και τραυμάτισαν δεύτερο.

    Οπως μεταδίδει ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού οι δύο Παλαιστίνιοι καταζητούνταν επειδή διέμεναν παράνομα στη χώρα.

    [11] ΚΙΝΑ ΣΕΙΣΜΟΣ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους οκτώ κόμμα ενός βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στα βορειοδυτικά της Κίνας.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ μεταδίδει ότι δε σημειώθηκαν θύματα, αλλά, προκλήθηκαν ζημιές σε μερικά κτίρια και σε σιδηροδρομική γραμμή κοντά στο Θιβέτ.

    Διακόπηκαν επίσης, για εικοσιτέσσερις ώρες, οι τηλεπικοινωνίες στην ίδια περιοχή.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παροδικές όμως νεφώσεις ενδέχεται να φέρουν μερικές βροχές σε ορεινές περιοχές.

    Οι άνεμοι γενικά θα είναι βορειοδυτικοί, αλλά στα νότια παράλια νοτιοδυτικοί, μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, αλλά παροδικές και πάλι νεφώσεις πιθανόν να φέρουν μερικές βροχές, στις ανατολικές κυρίως περιοχές.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, ασθενείς, τριών μποφόρ και μέτριοι τεσσάρων μποφόρ στις προσήνεμες περιοχές και η θάλασσα ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους ένδεκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκατρείς στα παράλια και στους επτά στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 16 November 2001 - 18:35:25 UTC