Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-11-21

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [02] ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [03] ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΓΚΙΟΥΡΕΛ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ
  • [05] ΑΦΓΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
  • [06] ΑΦΓΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • [07] ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
  • [08] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΠΑΠ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης δεν γνώριζε την ύπαρξη της επιστολής Ντενκτάς προς τον Κόφι Ανάν, αλλά και αν το γνώριζε και πάλι θα έδινε τη συγκατάθεσή του για συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Ο κύριος Παπαπέτρου πρόσθεσε ότι αν αυτές είναι οι διαθέσεις Ντενκτάς τότε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως η απευθείας συνάντηση δεν θα οδηγήσει σε άρση του αδιεξόδου.

    Με την επιστολή του προς τον Κόφι Ανάν ο Ραούφ Ντενκτάς τορπιλλίζει ουσιαστικά κάθε προσπάθεια για ουσιαστική διαπραγμάτευση, γιατί ενώ αποδέχεται όπως η συνάντηση του με τον Πρόεδρο Κληρίδη γίνει χωρίς να παρακάμπτονται οι καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα από την άλλη επαναλαμβάνει τις αδιάλλακτες θέσεις του για δημιουργία συνεταιρισμού από δύο χωριστά κυρίαρχα κράτη.

    Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής Ντενκτάς προς τον Κόφι Ανάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το πλαίσιο της λύσης δεν το καθορίζει η μία ή η άλλη πλευρά, αλλά ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

    [02] ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρεί τη συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς ως μια ακόμη προσφορά και ευκαιρία για προώθηση της επίλυσης του Κυπριακού.

    Τη θέση της Ενωσης εξέφρασε ο υπεύθυνος για την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χαβιέ Σολάνα τον οποίο ενημέρωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης χθες στις Βρυξέλλες.

    Ο κύριος Κασουλίδης συμμετείχε στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας των χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τους δεκατρείς ομολόγους τους των υπό ένταξη χωρών.

    [03] ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η τουρκική Εθνοσυνέλευση αναμένεται ότι θα συνέλθει εκτάκτως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, για να συζητήσει κεκλεισμένων των θυρών το Κυπριακό και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Τη σύγκληση της Εθνοσυνέλευσης ζήτησε ομάδα βουλευτών, με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου βουλευτή και πρώην υπουργού Μεχμέτ Αλί Ιρτέμτσελικ, μετά την ομιλία του Ισμαήλ Τζεμ στην επιτροπή προϋπολογισμού της Εθνοσυνέλευσης.

    Ο Ισμαήλ Τζεμ είχε δηλώσει ότι η Τουρκία μπορεί να κληθεί να λάβει σοβαρές αποφάσεις στο Κυπριακό, οι οποίες, όπως είπε, θα έχουν κόστος.

    [04] ΓΚΙΟΥΡΕΛ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ

    Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστήριξε πως όσοι ισχυρίζονται ότι η Τουρκία θα πρέπει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς να θέσει οποιουσδήποτε όρους, ζητούν από την τουρκική πλευρά, όπως ισχυρίστηκε προκλητικά, να παραδώσει την Κύπρο.

    Ο Μπαχτσελί πρόσθεσε μάλιστα ότι η Τουρκία επιθυμεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

    [05] ΑΦΓΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

    Αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις, ενδέχεται να αναπτυχθούν στο Αφγανιστάν σε περίπτωση ανάγκης, δήλωσε στην Τασκένδη ο στρατηγός Τόμι Φρανκς, επικεφαλής της αμερικανικής αφγανικής εκστρατείας.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, ο στρατηγός Φρανκ είπε προς το παρόν δεν υπάρχουν κανονικές αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις στο Αφγανιστάν και πρόσθεσε ότι στο αφγανικό έδαφος βρίσκονται μόνο άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

    [06] ΑΦΓΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

    Εξ άλλου ο ο αρχηγός του επιτελείου Ειρηνικού, ναύαρχος Ντένις Μπλέρ δήλωσε ότι πρώτος στόχος της Ουάσιγκτον είναι η σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν και στη συνέχεια η ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν.

    Ο αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε, ότι μετά τη σύλληψη του Σαουδάραβα τρομοκράτη οι προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών θα εστιασθούν στο σχηματισμό κυβέρνησης και στην εγκαθίδρυση της κοινωνικής σταθερότητας στο Αφγανιστάν.

    Η όλη προσπάθεια πρόσθεσε, θα γίνει το συντομότερο δυνατόν, με την βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών.

    Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν τόνισε που παραμένουν ακόμα μάχιμες στα νότια της Κανταχάρ και στην Κουντούζ στα βόρεια του Αφγανιστάν, θα πρέπει είτε να παραδοθούν, είτε να ηττηθούν..

    [07] ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

    Αστατες καιρικές συνθήκες, με καταρρακτώδης βροχές και ισχυρούς ανέμους, επικρατούν σε πολλές περιοχές της ελεύθερης Κύπρου.

    Στις παραθαλάσιες περιοχές οι άνεμοι φθάνουν μέχρι τα έξι μποφόρ, ενώ η θάλασσα είναι πολύ κυματώδης.

    Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δρόμοι Αρχιμανδρίτας-Μούσερε και Αρμίνου-Φιλούσας είναι ολισθηροί, λόγω βροχών, ενώ στο δρόμο Πέγειας- Κάθηκα επικρατεί πυκνή ομίχλη.

    Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.Εξάλλου η Αρχή Ηλεκτρισμού ανακοίνωσε ότι η διακοπή ρεύματος που επηρεάζει τα χωριά Σωτήρα, Φρέναρος και Δερύνεια, οφείλεται σε τεχνική βλάβη, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

    Η ΑΗΚ καταβάλλει προσπάθειες για αποκατάσταση της παροχής.

    [08] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

    Η Αστυνομία συνέλαβε χθες βράδυ δύο αλλοδαπούς στη Λεμεσό και την επαρχία Αμμοχώστου σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

    Οι συλληφθέντες είναι ένας ιρανός και ένας αλβανός.

    Στην κατοχή του Ιρανού βρέθηκε μικρή ποσότητα ηρωϊνης και του αλβανού Χασίς.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν λίγες τοπικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ισχυροί και κατά τόπους έως πολύ ισχυροί έξι μποφόρ και η θάλασσα κυματώδης έως πολύ κυματώδης.

    Απόψε θα υπάρχουν αρχικά τοπικές νεφώσεις αλλά αργότερα αυτές θα αραιώσουν και ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος στις περισσότερες περιοχές.

    Οι άνεμοι θα καταστούν βόρειοι μέτριοι τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη ενώ στα προσήνεμα θα παραμείνει έως κυματώδης.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους εννέα βαθμούς στο εσωτερικό, στους έντεκα στα παράλια και στους δύο στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 21 November 2001 - 16:20:27 UTC