Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-05-27

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΜΗΡΟΥ ΠΡΩΙ
  • [02] ΑΝΑΣΤΑ ΤΡΙΤΟ
  • [03] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • [04] ΒΗΘΛΕΕΜ ΕΙΣΒΟΛΗ
  • [05] ΚΑΣΜΙΡ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
  • [06] ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΡΕΑΤΑ
  • [07] ΚΑΚΟΥΡ/ΚΙΟ ΑΝΑΒΟΛΗ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ 2002

  • [01] ΟΜΗΡΟΥ ΠΡΩΙ

    Μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να υπάρξει κατάληξη στις προγραμματικές αρχές και στον κοινό υποψήφιο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου. Μιλώντας στην εκπομπή του Τρίτου προγράμματος του Ρικ "Πρωινό Δρομολόγιο", ο κύριος Ομήρου ανέφερε ότι στη χθεσινή συνεδρία του πολιτικού γραφείου του Κισός, δεν διεξήχθη συζήτηση σχετικά με ονόματα υποψηφίων. Αυτό, είπε, γίνει σε επόμενες συνεδρίες. Στη χθεσινή συνεδρία, είπε, επαναβεβαιώθηκε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος για ανίχνευση συγκλίσεων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης με στόχο την αλλαγή της διακυβέρνησης, στη βάση ενός εκσυγχρονιστικού, μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

    [02] ΑΝΑΣΤΑ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση για διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις με στόχο την κατάληξη σε κοινό πρόγραμμα και υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές στο πλαίσιο της απόφασης του κόμματος για υπέρβαση. Μιλώντας επίσης στο τρίτο ο κύριος Αναστασιάδης τόνισε ότι ο Δησύ στηρίζεται στην κοινωνία των πολιτών και σε περίπτωση που δεν υπάρξει συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις θα κατέλθει αυτόνομα τις προεδρικές εκλογές. Ο κύριος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι αυτή την ώρα στις προτεραιότητες του κόμματος είναι τα εθνικά μας θέματα. Ο Δησύ, είπε ο κύριος Αναστασιάδης, θα ασχοληθεί με τις προεδρικές όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    [03] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει μεθαύριο, Τετάρτη, το πρωί, για να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο Κληρίδη για τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη. Οπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος Κληρίδης, στην Αθήνα συζητήθηκαν όλα τα θέματα μεταξύ των οποίων και πιθανό σενάριο προσπάθειας συσχέτισης της λύσης του Κυπριακού με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [04] ΒΗΘΛΕΕΜ ΕΙΣΒΟΛΗ

    Ισραηλινές δυνάμεις ανακατέλαβαν την αυγή την Βηθλεέμ, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες. Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι ισραηλινά άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κατέλαβαν θέσεις στρατηγικής σημασίας στην πόλη και απαγόρευσαν την κυκλοφορία, ενώ στρατιώτες άρχισαν πάλι έρευνες από σπίτι σε σπίτι για εντοπισμό και σύλληψη Παλαιστινίων. Δεν σημειώθηκαν ωστόσο συγκρούσεις. Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι ο Ισραηλινός στρατός εισέβαλε και σε άλλες τρεις περιοχές και συνέλαβε μέλη της οργάνωσης Φατάχ.

    [05] ΚΑΣΜΙΡ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

    Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ανάμεσα σε ινδικές και πακιστανικές δυνάμεις στην περιοχή του Κασμίρ. Από τις συγκρούσεις ένας Ινδός έχασε τη ζωή του και τρείς τραυματίστηκαν, ενώ τριακόσιοι-πενήντα Ινδοί χωρικοί που ζουν στην περιοχή υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Προσπάθειες μείωσης της έντασης μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν καταβάλλονται από τα Ηνωμένα Εθνη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [06] ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΡΕΑΤΑ

    Ο υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης διέταξε την διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί πώς καταναλώνονται οκτώ τόνοι αρνίσιου κρέατος, το οποίο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, παραγγέλλεται κάθε χρόνο, δεδομένου ότι δεν χορηγείται αρνίσο κρέας στους ασθενείς. Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο του Τρίτου Προγράμματος του Ρικ, ο κύριος Σαββίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ατασθαλίας, αλλά, πρόσθεσε, εγείρεται θέμα τάξης, αφού, όπως είπε, αντί να ενημερωθεί ο ίδιος, τα στοιχεία δόθηκαν στην εφημερίδα. Ο Υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι παρατηρούνται αδυναμίες και ελλείψεις στα συστήματα εσωτερικού ελέγχου, κυρίως, είπε, λόγω ελλιπούς στελέχωσης του λογιστηρίου του υπουργείου.

    [07] ΚΑΚΟΥΡ/ΚΙΟ ΑΝΑΒΟΛΗ

    Αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Δεκέμβριο η δίκη των έξι υπόπτων για το σκάνδαλο των παράνομων μεταβιβάσεων γης στην περιοχή Τηλλυρίας. Το Κακουργιοδικείο σήμερα στην Πάφο αποφάσισε την εκδίκαση της υπόθεσης στις εννέα Δεκεμβρίου. Οι έξι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν ελεύθεροι ως την ημερομηνία της δίκης, με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, που ισχύουν και σήμερα. Δηλαδή, καθημερινή αναφορά σε αστυνομικό σταθμό, εγγύηση δέκα χιλιάδων λιρών και κατάθεση ταξιδιωτικών εγγράφων.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη στα προσήνεμα παράλια.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικά όμως, δυνατόν να σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 13 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι το πρωί θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και σταδιακά θα τραπούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους τεσσάρων μποφόρ και τοπικά το απόγευμα στα νότια παράλια πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 στα νότια παράλια, στους 26 στα δυτικά παράλια και στους 25 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 27 May 2002 - 10:15:02 UTC