Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-09-10

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΤΗΚ ΕΡΓΑΤΙΚΑ
  • [02] ΚΟΥΛΙΑΣ ΑΤΗΚ
  • [03] ΑΒΕΡΩΦ ΑΤΗΚ
  • [04] ΧΑΣΙΚΟΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ
  • [05] ΑΛΒΑΡΟ ΦΕΡΧΟ
  • [06] ΠΑΠ ΓΚΙΟΥΡΕΛ ΗΠΑ
  • [07] ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
  • [08] ΗΠΑ ΑΣΚΗΣΗ
  • [09] ΛΑΝΤΕΝ ΕΥΘΥΝΗ
  • [10] ΑΝΑΝ ΙΡΑΚ
  • [11] ΓΑΛΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΑΤΗΚ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

    Ιδιαιτερα κρισιμη για την εργατικη ειρηνη στην ΑΤΗΚ θεωρειται η σημερινη μερα , καθως το Διοικητικο Συμβουλιο της Αρχης αποφασιζει σημερα εαν θα προχωρησει στην υπογραφη ή οχι της συλλογικης συμβασης. Ο Γενικος Γραμματεας της ΕΠΟΕΤ, Ορεστης Βασιλειου, μιλωντας στο πρωινο δραμολογιο, επεκρινε το Υπουργειο Οικονομικων για την αρνηση του να αποδεχθει τη συλλογικη συμβαση που συνυπεγραψαν η διεύθυνση και εργαζόμενοι της Αρχής Τηλεπικοινωνιών ενώπιον του υπουργείου Εργασίας. Σχολιαζοντας τη θεση του Υπουργου Συγκοινωνιων οτι πρεπει να προηγηθει μετοχοποιηση της Ατηκ και μετα να υπογραφει η συλλογικη συμβαση , ο κυριος Βασιλειου ειπε πως προκειται για δυο εντελως διαφορετικα θεματα, τα οποια δεν πρεπει να συνδεονται.Τονισε πως η ικανοποιηση των αιτηματων των υπαλληλων δεν θα πρεπει να τυγχανει εκμεταλευσης για προωθηση αλλων ζητηματων. Ο κυριος Βασιλειου ξεκαθαρισε πως η συντεχνια δεν προκειται να επαναδιαπραγματευτει τη συμφωνειθησα συλλογικη συμβαση την οποια διαπραγματευοταν τα τελευταια δυο χρονια. Προειδοποιησε μαλιστα πως σε περιπτωση που η σημερινη αποφαση του Διοικητικου Συμβουλιου ειναι αρνητικη, οι εργαζομενοι θα προχωρησουν σε απεργιακες κινητοποιησεις . Οσον αφορα τη μετοχοποιηση της ΑΤΗΚ,ο κυριος Βασιλειου ειπε οτι η συντεχνια τασσεται υπερ της αλλαγης του θεσμικου πλαισιου που διεπει την Αρχη.

    [02] ΚΟΥΛΙΑΣ ΑΤΗΚ

    Ο βουλευτής του Δήκο Ζαχαρίας Κουλίας κατηγόρησε τον υπουργό Συγκοινωνιών Αβέρωφ Νεοφύτου ότι υπέπεσε σε σοβαρό σφάλμα, εξαγγέλλοντας ο ίδιος εργατική αναταραχή στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών. Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Κουλίας είπε ότι η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης δεν έχει καμία σχέση με τη μετοχοποίηση της ΑΤΗΚ. Χαρακτήρισε σωστό το μοντέλο λειτουργίας της Αρχής, στο οποίο, όπως είπε, οι εργαζόμενοι υπέδειξαν υποδειγματική επαγγελματική συνείδηση. Ο κύριος Κουλίας διαφώνησε με τη μετοχοποίηση της Ατηκ και τη χαρακτήρισε εφαλτήριο εισόδου ιδιωτικών συμφερόντων.

    [03] ΑΒΕΡΩΦ ΑΤΗΚ

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε ότι οι νέες συνθήκες του ανταγωνισμού επιβάλλουν τη μετοχοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών. Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Νεοφύτου επανέλαβε οτι η συμφωνία διεύθυνσης και εργαζομένων της Ατήκ δεν εναρμονίζεται με τη φιλοσοφία του κρατικου μισθολογίου. Απορρίπτοντας τις επικρίσεις του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία, ότι ο ιδιος εξήγγειλε εργατική αναταραχή, ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι απλώς προέβλεψε αναταραχή ως αποτέλεσμα του αναχρονιστικού πλαισίου που διέπει την ΑΤΗΚ.

    [04] ΧΑΣΙΚΟΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ

    Ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, επανέλαβε ότι ο Κυπριακός ελληνισμός έχει υψιστο εθνικόν καθήκον να προετοιμάζει και να ενισχύει την άμυνα του, έτσι ώστε αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν να δώσει τη μάχη για την υπεράσπιση της ελευθερίας του , της εθνικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας του των ζωτικών συμφερόντων του. Ο κύριος Χάσικος, ο οποίος μιλούσε στην τελετή διαβεβαίωσης των επιτυχόντων στα Ανώτατα Στρατιωτικά ιδρύματα της Ελλάδας, τόνισε ότι ο κυπριακός ελληνισμός αν αναγκαστεί να δώσει τη μάχη θα το πράξει με την έμπρακτη συμπαράσταση της Ελλάδας στο πλαίσιο του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου. Η ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατέληξε, συνεχίζεται σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα.

    [05] ΑΛΒΑΡΟ ΦΕΡΧΟ

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, ενημέρωσε χθες στις Βρυξέλλες τον Επίτροπο Γκύντερ Φερχόιγκεν, αρμόδιο για τη διεύρυνση, σχετικά με τη συνάντηση, στο Παρίσι, του Κόφι Ανάν με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς. Η συνάντηση Φερχόιγκεν-ντε Σότο, εντάσσεται στο πλαίσιο του συντονισμού του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για επίλυση του Κυπριακού, ενόψει της συνόδου κορυφής της Κοπεγχάγης.

    [06] ΠΑΠ ΓΚΙΟΥΡΕΛ ΗΠΑ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου αναχωρεί σήμερα στην Ουάσινγκτον. Ο κύριος Παπανδρέου θα συναντηθεί με εκπροσώπους του αμερικανικου Κογκρέσου, της Βουλής και της Γερουσίας με τους οποίους θα συζητήσει θέματα διμερούς συνεργασίας. Θα συζητηθούν επίσης οι ευρωπαικές εξελίξεις ενόψει της Ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαικής Ενωσης. Ο κύριος Παπανδρέου θα συναντηθεί και με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Σουκρού Σινά Γκιουρέλ την ερχόμενη Πέμπτη στη Νεα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης, στη συνάντηση θα συζητηθούν το Κυπριακό, η πορεία των διμερών σχέσεων και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

    [07] ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

    Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών καλεί τους αμερικανούς πολίτες που ζουν στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για ενδεχόμενες νέες τρομοκρατικές επιθέσεις ενόψει της επετείου της ενδεκάτης Σεπτεμβρίου. Σε ανακοίνωση του το υπουργείο αναφέρει ότι οι αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται εκτός Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να επαγρυπνούν ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Προειδοποιεί επίσης για την ύπαρξη ενός διαρκούς κινδύνου για τρομοκρατικές επιθέσεις περιλαμβανομένων και επιθέσεων αυτοκτονίας , με στόχο αμερικανούς πολίτες.

    [08] ΗΠΑ ΑΣΚΗΣΗ

    Αντιαεροπορικούς πυραύλους στο Πεντάγωνο και σε στρατιωτικές βάσεις γύρω από την Ουάσινγκτον αναπτύσσει η αμερικανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο άσκησης αεράμυνας που εκτελείται ενόψει της πρώτης επετείου από την τρομοκρατική επίθεση της ενδεκάτης Σεπτεμβρίου. Η άσκηση έχει την κωδική ονομασία Καθαροί Ουρανοί Δύο. Δεν προβλέπεται ωστόσο να μεταφέρουν οι πύραυλοι πραγματικές κεφαλές

    [09] ΛΑΝΤΕΝ ΕΥΘΥΝΗ

    Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζιαζίρα μετέδωσε χθες βράδυ ένα μυστηριώδες ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγεται ο Σαουδάραβας τρομοκράτης Οσάμα Μπίν Λάντεν να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της ενδεκάτης Σεπτεμβρίου. Ο σταθμός δεν διευκρίνισε πότε ηχογραφήθηκε η δήλωση του μπιν Λάντεν, στην οποία γίνεται αναφορά στα ονόματα ορισμένων εκ των αεροπειρατών των επιθέσεων.

    [10] ΑΝΑΝ ΙΡΑΚ

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κοφι Αναν ανησυχεί για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης επίθεσης κατα του Ιράκ. Σε δηλώσεις του στην Νεα Υόρκη ο κύριος Ανάν τόνισε οτι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που συμμερίζονται τις ανησυχίες του. Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει αν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία τον πληροφόρησαν οτι προετοιμάζουν μια νέα πρωτοβουλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας προτού επιτεθούν στο Ιράκ.

    [11] ΓΑΛΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

    Στους δεκατρείς έφθασαν οι νεκροί από τις σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες που έπληξαν την κοιλάδα του Ροδανού στη νότια Γαλλία. Αγνοείται επίσης η τύχη άλλων τεσσάρων ατόμων. Χιλιάδες κάτοικοι σε εκατό περίπου χωριά της περιοχής υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ περισσότεροι από χίλιοι τριακόσιοι πυροσβέστες και μέλη των συνεργείων διάσωσης έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι νεφώσεις θα αυξάνονται κατα διαστήματα και θα δώσουν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί και παροδικά στα νότια, νοτιοδυτικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους τριανταένα βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους εικοσιοκτώ στα δυτικά και στους εικοσιένα στα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια στους 20 βαθμούς και στα ψηλότερα ορεινά στους 14 βαθμούς. Ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 11 September 2002 - 8:27:08 UTC