Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-09-26

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [02] ΕΚΡΗΞΗ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
  • [03] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ
  • [04] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
  • [05] ΠΑΦΟΥ
  • [06] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΟΒΑΡΑ
  • [07] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
  • [08] ΜΠΑΟΥΤΣΕΡ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [09] ΡΩΣΙΑ ΤΣΕΤΣΕ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Ερευνα και εναντίον Τελωνειακού Λειτουργού στη Λεμεσό σε σχέση με το σκάνδαλο με τα συναρμολογημένα αυτοκίνητα διεξήγαγαν τη νύκτα οι ανακριτικές αρχές. Πρόκειται για τον Κυριάκο Ασσιώτη από την Επισκοπή. Ωστόσο από τις έρευνες στα υποστατικά του δεν προέκυψε οτιδήποτε ενοχοποιητικό εναντίον του. Οπως δήλωσε το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης από τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ότι στην υπόθεση πιθανό να εμπλέκονται και άλλοι Δημόσιοι Λειτουργοί και τόνισε ότι όλοι θα τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης. Ο κύριος Κληρίδης είπε ότι έχουν γίνει διευθετήσεις για επιτάχυνση της διαδικασίας με την εξέταση των αυτοκινήτων και από συνεργεία του ιδιωτικού τομέα παρουσία εμπειρογνωμόνων από το δημόσιο. Τα συνεργεία αυτά, πρόσθεσε, θα εξετάζουν μέχρι καί έξι αυτοκίνητα την ημέρα.

    [02] ΕΚΡΗΞΗ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

    Σε ενέργεια εκφοβισμού του, επειδή ασκεί με ευσυνειδησία τα καθήκοντά του, όπως υποστήριξε, απέδωσε ο ειδικός αστυνομικός Θανάσης Αθανασίου, 26 ετών, από την Πάφο, την τοποθέτηση βόμβας σε αυτοκίνητο της εταιρείας του πατέρα του, δίπλα από το οποίο ήταν σταθμευμένο το δικό του. Η βόμβα, τύπου υδροσωλήνα εξερράγη γύρω στις δύο μετά τα μεσάνυκτα στη Μεσόγη. Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο Αθανασίου, ο οποίος εργάζεται στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών Πάφου, είπε ότι πριν από ένα μήνα έγινε εμπρησμός σε αυτοκίνητο συναδέλφου του και εξέφρασε ανησυχίες στον προϊστάμενό του. Είπε μάλιστα πως ήταν σίγουρος ότι θα ακολουθούσε κακόβουλη ενέργεια εναντίον του ή τρίτου αστυνομικού που υπηρετεί στο Τμήμα οδικών Μεταφορών. Ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομίας Πάφου Δημήτρης Τσόκκας δήλωσε ότι έχουν συλλεγεί τεκμήρια τα οποία εξετάζονται ενώ αξιολογούνται και στοιχεία που έδωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.

    [03] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επιβεβαίωσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες συζήτησε το θέμα των προσεχών προεδρικών εκλογών με τον Γενικό Εισαγγελέα Αλέκο Μαρκίδη, σε συνάντηση, που είχαν πολύ πρόσφατα. Ο κύριος Κασουλίδης απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά, τόνισε ότι είναι δικαίωμα και των δύο να συζητούν οποιοδήποτε θέμα επιθυμούν. Ο υπουργός Εξωτερικών έκαμε τις δηλώσεις αυτές απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντησή του το πρωί με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ανδρέα Λοβέρδο.

    [04] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

    Τους πρώτους επισκέπτες στο ειδικά διαμορφωμένο του δωμάτιο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή δέχθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Τον Μακαριώτατο επισκέφθηκαν τα αδέλφια του καθώς και στενοί συνεργάτες του. Στην Αρχιεπισκοπή πήγε και ομάδα γιατρών από την Ελλάδα. Ο Μακαριώτατος επέστρεψε χθες βράδυ στην Κύπρο, με νοσοκομειακό αεροπλάνο, ύστερα από τετράμηνη νοσηλεία στο Κέντρο υγεία στην Αθήνα.

    [05] ΠΑΦΟΥ

    Οι θεράποντες ιατροί του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου ενημέρωσαν από χθες τους ιεράρχες για τα ονόματα των ιατρών και των νοσηλευτών, που θα περιθάλπουν τον Μακαριώτατο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, και ζήτησαν την έγκρισή τους, την οποία και έδωσαν. Σχετική δήλωση έκαμε ο Μητροπολίτης Πάφου προσθέτοντας ότι για τις επόμενες λίγες ημέρες δεν έχει διευθετηθεί καμμιά επαφή των μελών της Ιεράς Συνόδου με τον Αρχιεπίσκοπο, προκειμένου να του δοθεί χρόνος για ξεκούραση, σύμφωνα και με τις οδηγίες των ιατρών. Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες αναφορικά με την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι το ζητούμενο δεν είναι αν ο Μακαριώτατος πάσχει από την ασθένεια του Αλτσχάϊμερ ή όχι, αλλά, πρόσθεσε, το γεγονός ότι όλοι συμφωνούν πως τα κύτταρα της μνήμης του εγκεφάλου του έχουν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό.

    [06] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΟΒΑΡΑ

    Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας η Ελενα Τσαππαρίλα, 19 ετών από το Φρέναρος, η οποία τραυματίστηκε χθες βράδυ σε οδικό δυστύχημα, στο δρόμο Σωτήρας- Φρενάρου. Η Ελενα υπέστη κρανιογκεφαλική κάκωση. Στο ίδιο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο δεκαπεντάχρονος εξάδελφος της Ελενας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, μαθητής της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου, από τη Σωτήρα. Τραυματίστηκε επίσης σοβαρά η αδελφή της, Γεωργία Τσαππαρίλα, δεκαέξι ετών, η οποία νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

    [07] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ

    Νέα συνάντηση είχαν το πρωί ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς στο διεθνές αεροδρόμιο Λευκωσίας στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Η συνάντηση, ήταν η τελευταία πριν από τις συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, στις τρεις και τέσσερις Οκτωβρίου, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, του προέδρου της Δημοκρατίας και του κατοχικού ηγέτη. Ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναμενόταν να συνεχίσουν τη συζήτηση της εδαφικής πτυχής του κυπριακού. Κι αυτή η συνάντηση έγινε παρουσία του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    [08] ΜΠΑΟΥΤΣΕΡ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να παραμένουν αναμεμιγμένες στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού επανέλαβε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ρίτσαρντ Μπάουτσερ. Σε δηλώσεις και ερωτηθείς αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναμειχθούν στις συναντήσεις στις αρχές Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη, μεταξύ του Κόφι Ανάν, του προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς, ο κύριος Μπάουτσερ απάντησε ότι η Ουάσιγκτον παραμένει σε στενή επαφή με τα μέρη στην Κύπρο, ιδιαίτερα, είπε, όταν πρόκειται για συναντήσεις όπως αυτές.

    [09] ΡΩΣΙΑ ΤΣΕΤΣΕ

    Τσετσένοι αντάρτες κατέρριψαν το πρωί με πύραυλο ρωσικό ελικόπτερο στα σύνορα Τσετσενίας - Ινγκουσετίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και τα δύο μέλη του πληρώματος. Μετά την κατάρριψη του ελικοπτέρου ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ρωσικών δυνάμεων και Τσετσένων ανταρτών, σε χωριό κοντά στα σύνορα Τσετσενίας-Ινγκουσετίας. Σύμφωνα με πρακτορειακές πληροφορίες το χωριό βομβαρδίστηκε από ρωσικά μαχητικά μετά τη διείσδυση σ' αυτό εκατόν- εβδομήντα περίπου Τσετσένων. Νωρίτερα εκπρόσωπος των ρωσικών δυνάμεων στο Βόρειο Καύκασο δήλωσε ότι σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας σκοτώθηκαν οκτώ Ρώσοι στρατιώτες και περίπου τριάντα Τσετσένοι αντάρτες.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους τριάντα-τέσσερις βαθμούς στο εσωτερικό, στους τριάντα-δύο στα νότια παράλια, στους είκοσι-εννέα στα δυτικά και στους είκοσι-επτά στις ψηλότερες ορεινές περιοχές. Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, τοπικά όμως θα σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα ειναι βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 20 στα νότια και στους 15 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 26 September 2002 - 11:32:08 UTC