Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-08-14

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΣΕΙΣΜΟΣ ΙΟΝΙΟ 13
  • [03] ΜΟΡΦΙΤΕΣ ΔΗΛΩΣΗ Ν
  • [04] ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ Τ.ΝΤ.Ν.
  • [05] ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [06] ΤΑΛΑΤ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [07] ΑΦΡΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
  • [08] FREEDOM CYPRUS
  • [09] ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟ
  • [10] ΑΚΕΛ 77
  • [11] ΜΕΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ
  • [12] ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΚΡΗΞΗ
  • [13] ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΟΚΑΙΝΗ
  • [14] ΑΝΟ ΑΠΟΕΛ ΟΥΕΦΑ
  • [15] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [16] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 14/08/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ισχυρός σεισμός, έξη κόμμα τεσσάρων βαθμών, στη Λευκάδα. Τραυματίστηκαν σοβαρά δύο άτομα και ελαφρότερα άλλα 28.

    Αγωγές εναντίον του Χρίστου Πολυκάρπου, από πρόσωπα που λέγουν ότι εξαπατήθηκαν, με αποτέλεσμα να βρεθούν τα ονόματά τους στην επιστολή του προς τον Ντενκτάς.

    Τουρκοκύπριοι πολιτικοί καταγγέλλουν τον Ντενκτάς.

    Η Αμερικανική Οργάνωση Freedom House απένειμε στην Κυπριακή Δημοκρατία τον ψηλότερο βαθμό στην επίδειξη σεβασμού στα πολιτικά και ατομικά δικαιώματα.

    Ο Πρόδρομος Προδρόμου υπερασπίζεται τον βοηθό αρχηγό αστυνομίας Σωτήρη Χαραλάμπους.

    Οκτώ κιλά κοκαϊνη εντόπισε η αστυνομία στη Λεμεσό.

    [02] ΣΕΙΣΜΟΣ ΙΟΝΙΟ 13

    Ισχυρός σεισμός, μεγέθους έξη κόμμα τεσσάρων βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ έπληξε το πρωί την Λευκάδα, στο Ιόνιο πέλαγος. Από το σεισμό τραυματίστηκαν σοβαρά δύο άτομα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Ελαφρότερα τραυματίστηκαν εικοσιοκτώ άλλα άτομα. Οι τραυματισμοί προκλήθηκαν κυρίως από κεραμίδια, πέτρες και βράχους που έπεσαν στους δρόμους. Τέσσερα νεαρά άτομα κτυπήθηκαν από πέτρες, ενώ έκαναν καταρρίχηση σε βραχώδη περιοχή του νησιού και έπεσαν στη θάλασσα. Οι τρείς από αυτούς τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λευκάδας. Από την ισχυρή δόνηση, που σημειώθηκε στις οκτώ και δεκαπέντε και είχε σχετικά μεγάλη διάρκεια, προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά κτίρια και καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο ενώ μια μεγάλη ρωγμή έχει παρατηρηθεί στην προβλήτα λιμανιού της Λευκάδας. Οι ζημιές επικεντρώνονται στο δυτικό τμήμα του νησιού. Μικροτραυματισμοί και ζημιές προκλήθηκαν και στην Πρέβεζα που απέχει περι τά δέκα χιλιόμετρα από τη Λευκάδα.

    Δύο άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από κτίρια, λόγω πανικού και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. Στη Λευκάδα προκλήθηκε πανικός μεταξύ των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών, οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους. Η δόνηση έγινε αισθητή και στα άλλα νησιά του Ιονίου αλλά και σχεδόν σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα. Οπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων από τη Λευκάδα και σε βάθος δέκα χιλιομέτρων κάτω από τη θάλασσα. Οι σεισμολόγοι και οι γεωλόγοι εμφανίζονται σχετικά επιφυλακτικοί αν και θεωρούν ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Δεν αποκλείουν ισχυρό μετασεισμό παρόμοιου μεγέθους με τον πρωινό και συστήνουν στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί.

    [03] ΜΟΡΦΙΤΕΣ ΔΗΛΩΣΗ Ν

    Αγωγές εναντίον του Χρίστου Πολυκάρπου, κινούν έξι εκτοπισμένοι από τη Μόρφου, των οποίων τα ονόματα περιλαμβάνονται στον κατάλογο, που ο Χρίστος Πολύκαρπου υπέβαλε στον Ραούφ Ντενκτάς για αποζημιώσεις για τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα. Πρόκειται για τα ζεύγη Νίκου και Μάρως Μούσκου, Πάμπου και Λέλας Ραγιά και Μιχάλης και Μάρως Λεαντζή. Η πρόθεσή τους διατυπώνεται σε δήλωση που υπέγραψαν σε συνάντηση το πρωί με το Δήμαρχο Μόρφου Χαράλαμπο Πίττα, ο οποίος ανέλαβε το συντονισμό των ενεργειών συμπολιτών του, που δηλώνουν ότι εξαπατήθηκαν από τον Πολυκάρπου. Στη δήλωση διευκρινίζεται ότι ο Χρίστος Πολυκάρπου τους είχε δώσει την εντύπωση ότι η διεκδίκηση θα γινόταν μέσω των Ηνωμένων Εθνών και όχι απευθείας από το καθεστώς Ντενκτάς, το οποίο δεν αναγνωρίζουν, όπως δεν αναγνωρίζουν τα ψευδοδικαστήρια και τις ψευδο-επιτροπές. Αναφέρεται επίσης πως εάν τους γινόταν ξεκάθαρο ότι θα εζητούντο αποζημιώσεις από το παράνομο καθεστώς Ντενκτάς και τα όργανά του, ουδέποτε θα έδιναν τη συγκατάθεσή τους. Ο Δήμαρχος Μόρφου δήλωσε ότι η Ελλη Ανιφτου, συγγενής του Πολυκάρπου που βρίσκεται εδώ και ενάμισυ χρόνο στην Ελλάδα, εξουσιοδότησε τον γιο της να κινήσει νομικές διαδικασίες. Παρόμοια πρόθεση, είπε, έχουν εκδηλώσει καιι άλλοι συγγενείς του Πολυκάρπου, τους οποίους θα βοηθήσει να συντονιστούν.

    [04] ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ Τ.ΝΤ.Ν.

    Διπλωματικές πηγές στην Αγκυρα δήλωσαν στην Αγγλόφωνη Τουρκική εφημερίδα Turkish Daily News ότι η λεγόμενη τελωνειακή σύνδεση Τουρκίας-Ψευδοκράτους, αποσκοπεί στο να είναι έτοιμο οικονομικά το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, ώστε, όταν βρεθεί λύση του Κυπριακού, να είναι προσαρμοσμένο στα ευρωπαικά δεδομένα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόφαση λήφθηκε μετά την άρνηση της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμφωνία με το ψευδοκράτος για χρήση των κατεχόμενων λιμανιών και των αεροδρομίων, για εξαγωγή προιόντων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι μετά τη μερική άρση των περιορισμών στη διακίνηση, οι κατοχικές αρχές θα προχωρήσουν στην εξαγγελία και άλλων μέτρων. Ανέφεραν ακόμη ότι θα ακολουθήσει υπογραφή σειράς πρωτοκόλλων, που δεν θα έρχονται σε αντίθεση με τα όσα προνοούνται στην ισχύουσα συμφωνία τελωνειακής σύνδεσης Τουρκίας-Ευρωπαικής Ενωσης.

    Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σε διάστημα ενός έτους το ψευδοκράτος θα εναρμονίσει το τελωνειακό του σύστημα, ώστε να συνάδει με τις εμπορικές συμφωνίες που συνάπτει η Τουρκία με χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης.

    Οσον αφορά τις εξαγωγές γεωργικών και κτηνοτροφικών προιόντων που παράγονται στα κατεχόμενα, οι ίδιες πηγές δήλωσαν στην τουρκική εφημερίδα ότι αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο ξεχωριστής συμφωνίας.

    [05] ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός Μουσταφά Ακκιντζί, ο οποίος ηγείται του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, κατηγόρησε το Ραούφ Ντεντκάς ότι προσποιείται και δεν βλέπει πως από το Μάιο του 2004 το εμπόριο μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας θα είναι ελεύθερο. Κατηγόρησε ακόμη την Αγκυρα και το Ραούφ Ντενκτάς για παρωχημένη πολιτική που άνοιξε τις πόρτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους Ελληνοκυπρίους, ενώ καταδίκασε τους Τουρκοκύπριους να παρακολουθούν από το μπαλκόνι τις συνεδριάσεις των Ηνωμένων Εθνων και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Μουσταφά Ακκιντζί υποστήριξε ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ήταν αποτέλεσμα της αγωνιστικότητας των Τουρκοκυπρίων και της υπόθεσης "Τιτίνα Λοϊζίδου". Ο κύριος Ακκιντζί κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να επιδείξουν και στην κάλπη, την αποφασιστικότητα, που επέδειξαν στις πλατείες.

    [06] ΤΑΛΑΤ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προειδοποίησε τους Τουρκοκυπρίους που έχουν οδηγό το Ραούφ Ντενκτάς, ότι τους αναμένει η καταστροφή. Κατηγόρησε ακόμη το Ραούφ Ντενκτάς ότι εξαπάτησε τους εποίκους αφού τους έβλεπε μόνο ως δεξαμενή ψήφων, ενώ όπως είπε, με την εφαρμογή του σχεδίου Ανάν δεν θα υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των Κυπρίων και των εποίκων. Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός, ο οποίος μιλούσε σε τηλεοπτική εκπομπή στα κατεχόμενα, παρουσιάστηκε πάντως βέβαιος ότι τις λεγόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου θα τις κερδίσουν αυτοί που επιθυμούν λύση και ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οπότε οι συνομιλίες θα διεξάγονται από την κυβέρνηση, κατά την έκφρασή του. Ο Μεχμέτ Αλί Ταλά ξεκαθάρισε πάντως, ότι στις λεγόμενες εκλογές δεν πρόκειται να συνεργασθεί με κόμματα που αντιτίθενται στη λύση και ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αφού όπως είπε, κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με προδοσία στον αγώνα των Τουρκοκυπρίων.

    [07] ΑΦΡΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

    Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα γράφει ότι σαράντα χιλιάδες Τουρκοκύπριοι αποτάθηκαν για έκδοση διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Αφρίκα σημειώνει ταυτόχρονα ότι μέχρι τώρα δεν ακούσθηκε το όνομα οποιουδήποτε Τουρκοκύπριου που να αποτάθηκε για να του παραχωρηθεί τουρκικό διαβατήριο.

    [08] FREEDOM CYPRUS

    Η Αμερικανική Οργάνωση Freedom House που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, απένειμε στην Κυπριακή Δημοκρατία τον ψηλότερο βαθμό στην επίδειξη σεβασμού στα πολιτικά και ατομικά δικαιώματα.

    Στην ετήσια έκθεσή της με τίτλο "Ελευθερία στον Κόσμο το 2003", γίνεται αναφορά στα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα σε 192 χώρες.

    Σε ό,τι αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία, γίνεται αναφορά στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για λύση, στην κατάρρευση των συνομιλιών και στην πρόσκληση της Ευρωπαικής Ενωσης για πλήρη ένταξη της νήσου την 1η Μαϊου 2004.

    Μελανό σημείο στην έκθεση αποτελεί η αναφορά σε δύο κυβερνήσεις, αν και προστίθεται ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Οργάνωση αποδέχεται τη διαίρεση της Κύπρου.

    Οσον αφορά τις ελεύθερες περιοχές, επισημαίνεται ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι σεβαστή και ο δραστήριος ανεξάρτητος τύπος ασκεί συχνά κριτική στις Αρχές.

    Οι εργάτες, επισημαίνεται, έχουν το δικαίωμα της απεργίας και της σύστασης συντεχνιών.

    Ως αρνητικό στοιχείο θεωρείται η παροχή διευκολύνσεων σε γιουγκοσλαβικές εταιρείες που στήριζαν το καθεστώς Μιλόσεβιτς. Στο ψευδοκράτος διαπιστώνονται πολιτική διαφθορά, βία, διακρίσεις σε βάρος μειονοτήτων και ξένη στρατιωτική επέμβαση.

    Ωστόσο η έκθεση αναφέρει ότι σε γενικές γραμμές οι Τουρκοκυπριακές αρχές σέβονται το δικαίωμα συνάθροισης ενώ υπάρχουν αρκετά πολιτικά κόμματα, συντεχνίες και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

    [09] ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟ

    Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Πρόδρομος Προδρόμου δηλώνει ότι συμφωνεί με τη διαπίστωση του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας Σωτήρη Χαραλάμπους ότι Βουλή και κυβέρνηση επέδειξαν απαράδεκτη κωλυσιεργία και απροθυμία για την τροποποίηση και τον εκσυγχρονισμό του δικαίου της απόδειξης. Κατηγορεί επίσης το Δήκο και ιδίως το Ακέλ ότι παρεμπόδισαν την υπερψήφιση τροποποιητικής νομοθεσίας όταν είχε φθάσει ενώπιον της Βουλής σχετική πρόταση και είχαν προτείνει ως συμβιβασμό να εγκριθεί αλλαγή του δικαίου της απόδειξης μόνο για αστικές υποθέσεις. Ο κύριος Προδρόμου αναφέρει ότι το θέμα θα πρέπει να τεθεί επι τάπητος και πάλι με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής και καλεί την κυβέρνηση να λάβει ξεκάθαρη θέση.

    [10] ΑΚΕΛ 77

    Το Ακέλ, σε ανακοίνωσή του με τη συμπλήρωση, εβδομηνταεπτά χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου από το οποίο πήρε τη σκυτάλη, υπόσχεται στον κυπριακό λαό ότι θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για την απαλλαγή από την κατοχή την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου και του λαού της και θα αγωνιστεί για την ολοκλήρωση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το Ακέλ προσθέτει ότι θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζεται και να ανανεώνεται συνεχώς, παραμένοντας πιστό και συνεπές στα ιδεώδη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ειρήνης του διεθνισμού και του σοσιαλισμού.

    [11] ΜΕΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ

    Ηγέτης του τοπικού πυρήνα της Τζιχάντ στην πόλη Χεβρών, ο Μαχμούντ Σίντερ, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινές δυνάμεις. Οπως μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο, εναντίον του σπιτιού στο οποίο οχυρώθηκε ο Σίντερ, εκτοξεύθηκε ρουκέτα. Η επίθεση διενεργήθηκε ύστερα από πληροφορίες ότι σχεδιαζόταν επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός, σε μια δεύτερη επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό Ασκάρ της πόλης Ναμπλούς, κατεδάφισε με δυναμίτη το σπίτι δεκαοκτάχρονης Παλαιστινίας, η οποία την περασμένη Τρίτη διενήργησε επίθεση αυτοκτονίας, παρασύροντας μαζί της στο θάνατο ένα Ισραηλινό.

    [12] ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΚΡΗΞΗ

    Στην Ισπανία τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τριαντατρείς τραυματίσθηκαν τη νύκτα από έκρηξη σε κτιριακό συγκρότημα στη Σεβίλη. Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες την έκρηξη προκάλεσε ένοικος γειτονικού κτιρίου, ο οποίος ανέμειξε φωταέριο και βενζίνη. Αποτέλεσμα ήταν να καταρρεύσει το τετραόροφο συγκρότημα, καταπλακώνοντας τους ενοίκους του, οι οποίοι εκείνη την ώρα κοιμούνταν ανυποψίαστοι.

    [13] ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΟΚΑΙΝΗ

    Οκτώ κιλά κοκαϊνη εντόπισε η αστυνομία στη Λεμεσό. Ηταν καμουφλαρισμένη σε ισάριθμα κομμάτια γρανίτη, μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο που έφθασε στο λιμάνι Λεμεσού από τη Βραζιλία, με παραλήπτη Κύπριο. Εκτιμάται ότι οι ποσότητες με τα σκληρά ναρκωτικά είναι πολύ μεγαλύτερες, αφού όλα τα κομμάτια από γρανίτη θα περάσουν από ακτίνες Χ, προτού ανοιχθούν. Η διαδικασία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα. Οπως δήλωσε ο υποδιοικητής Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών Χαρίτος Γιάγκου, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του εμπορευματοκιβωτίου στο λιμάνι Λεμεσού, ως τελικός προορισμός είχε δηλωθεί η Αφρική.

    [14] ΑΝΟ ΑΠΟΕΛ ΟΥΕΦΑ

    Μετά την πρωταθλήτρια Ομόνοια, άλλες δύο κυπριακές ομάδες αρχίζουν απόψε τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, αγωνιζόμενες στο Κύπελλο Ουέφα. Η κυπελλούχος Ανόρθωση θα συγκρουστεί εκτός έδρας με τη Ζελέσνιτσαρ Βοσνίας και το Αποέλ θα υποδεχθεί στο ΓΣΠ τη Ντέρι Σίτι Ιρλανδίας, στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού γύρου του Κυπέλλου Ουέφα. Ο αγώνας Αποέλ-Ντέρι Σίτι θα αρχίσει στις επτάμιση το βράδυ, ενώ η αναμέτρηση Ζελέσνιτσαρ-Ανόρθωσης στις εννέα και δεκαπέντε. Αμεση ραδιοφωνική περιγραφή και των δύο αγώνων θα μεταδίδεται από το Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ. Η Αεκ Αθηνών ηττήθηκε χθες το βράδυ στην Ελβετία από την Γκρασχόπερς με 1-0, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσιάμπιονς Ληγκ.

    [15] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Ισχυρός σεισμός, έξη κόμμα τεσσάρων βαθμών, στη Λευκάδα. Τραυματίστηκαν σοβαρά δύο άτομα και ελαφρότερα άλλα 28.

    Αγωγές εναντίον του Χρίστου Πολυκάρπου, από πρόσωπα που λέγουν ότι εξαπατήθηκαν, με αποτέλεσμα να βρεθούν τα ονόματά τους στην επιστολή του προς τον Ντενκτάς.

    Τουρκοκύπριοι πολιτικοί καταγγέλλουν τον Ντενκτάς.

    Η Αμερικανική Οργάνωση Freedom House απένειμε στην Κυπριακή Δημοκρατία τον ψηλότερο βαθμό στην επίδειξη σεβασμού στα πολιτικά και ατομικά δικαιώματα.

    Ο Πρόδρομος Προδρόμου υπερασπίζεται τον βοηθό αρχηγό αστυνομίας Σωτήρη Χαραλάμπους.

    Οκτώ κιλά κοκαϊνη εντόπισε η αστυνομία στη Λεμεσό.

    [16] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι ο καιρός το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια παράλια, στους 31 στα δυτικά και στους 29 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη ως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, στους 20 στα δυτικά και στους 17 στα υψηλότερα ορεινά.

    Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικές απογευματινές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και το απόγευμα θα καταστούν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη και το απόγευμα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα νότια και δυτικά παράλια. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 31 στα δυτικά και στους 29 στα υψηλότερα ορεινά.

    Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    Ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 14 August 2003 - 14:50:23 UTC