Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-08-13

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
  • [03] ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΑΤΟΥ
  • [04] ΑΚΕΛ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
  • [05] ΜΟΡΦΙΤΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
  • [06] ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [07] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
  • [08] ΜΙΛΛΙΕΤ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ
  • [09] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΛΩΣΗ
  • [10] ΧΑΡΑΛΑ ΔΙΚΑΙΟ
  • [11] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ
  • [12] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟ
  • [13] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΔΙΚΑΙΟ
  • [14] ΚΛΕΑΘΟΥΝ ΚΟΥΚ
  • [15] ΤΤΙΜΗΣ ΚΟΜΜΑ
  • [16] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
  • [17] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΜΠΟΥΜ
  • [18] ΙΡΑΚ ΣΚΟΤΩΜΟΣ
  • [19] ΑΡΓΥΡΙΔΗΣ ΚΗΔΕΙΑ
  • [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [21] ΚΑΙΡΟΣ TETARTH 13/08/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Δεν θα δοθούν τελικά οι 742 θέσεις για τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας. Παράνομη και αντισυνταγματική η προτεινόμενη διαδικασία κατανομής των θέσεων, γνωμάτευσε ο Γενικός Εισαγγελέας.

    Εχει συναίσθηση των πράξεών του, λέει ο Χριστάκης Πολυκάρπου, που απευθύνθηκε στο ψευδοκράτος για την περιουσία του και κατηγορεί συλλήβδην την πολιτική ηγεσία για κωλυσιεργία. Με εξαπάτησε, δηλώνει ο Μιχάλης Λεαντζής από τη Μόρφου.

    Αντιδράσεις για την απαγόρευση που επέβαλε η Αγκυρα σε Τουρκοκύπριους να ταξιδεύουν με κυπριακό διαβατήριο.

    Γίνεται προσπάθεια αλλαγής της νομοθεσίας για το δίκαιο της απόδειξης, διαβεβαιώνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Αντιδράσεις βουλευτών στις δηλώσεις του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας.

    [02] ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

    Ο Υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι οι 742 θέσεις για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδος, που δεν είχαν κοινοποιηθεί δέν μπορούν τελικά να δοθούν. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, η προτεινόμενη διαδικασία κατανομής των θέσεων είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε λύπη γιατί παρά τη μεγάλη επιθυμία του Υπουργείου Παιδείας να παραχωρήσει τις θέσεις, για λόγους νομιμότητας αυτές δέν μπορούν να προσφερθούν. Επεσήμανε ότι όποιαδήποτε ενέργεια ενδεχομένως να οδηγήσει απο νομικής απόψεως την όλη διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων σε κατάρρευση. Οσον αφορά την υπαρξη ή όχι πειθαρχικών ή άλλων παραπτωμάτων απο λειτουργούς του Υπουργείου του ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα γνωματεύσει ειδικά την ερχόμενη εβδομάδα.

    [03] ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΑΤΟΥ

    Ο Χριστάκης Πολυκάρπου, ο άνθρωπος ο οποίος έστειλε κατάλογο με 15 ονόματα στο Ραούφ Ντενκτάς ζητώντας αποζημιώσεις για τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα, δηλώνει ότι έχει συναίσθηση των πράξεών του και ότι δεν είναι αυτός που παρανομεί με την ενέργειά του, αλλά οι κυβερνώντες, όπως είπε, οι οποίοι καμία απάντηση δεν έδωσαν στην επιστολή του. Κατηγόρησε μάλιστα συλλήβδην τους πολιτικούς ότι για 29 χρόνια κωλυσιεργούν στο Κυπριακό, καταστρέφοντας τους πρόσφυγες οικονομικά. Σε σχέση με τους ανθρώπους, οι οποίοι είπαν ότι τους είχε ξεγελάσει, ο Πολυκάρπου υποστήριξε ότι τους είχε εξηγήσει από την πρώτη στιγμή ότι θα κατέφευγε στον Ντενκτάς εάν δεν έβρισκε ανταπόκριση από την Κυπριακή Δημοκρατία. Τους ισχυρισμούς του διέψευσε ο Μιχάλης Λεαντζής, ο οποίος σε τηλεφωνική παρέμβαση είπε ότι ο Πολυκάρπου τους είπε ότι παραλήπτες της επιστολής θα ήταν η πολιτική ηγεσία στην Κύπρο, τα Ηνωμένα Εθνη και Διεθνή Δικαστήρια. Ο Λεαντζής υποστήριξε ακόμη ότι ο Πολυκάρπου τον είχε διαβεβαιώσει εξ αρχής ότι το όνομά του θα αφαιρείτο από τον κατάλογο, όταν του είχε ανακοινώσει ότι θα απευθυνόταν στο Ντενκτάς.

    [04] ΑΚΕΛ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ακέλ Αντρος Κυπριανού χαραχτήρισε απαράδεκτες, καταδικαστέες και εγκληματικές σε βάρος του συνόλου του λαού τις προσφυγές Ελληνοκυπρίων στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων, που συνέστησε ο Ραούφ Ντενκτάς. Αυτού του είδους οι ενέργειες, δήλωσε, ενισχύουν τις μεθοδεύσεις του κατοχικού ηγέτη για αναγνώριση του ψευδοκράτους και δέν συμβάλουν στις προσπάθειες για την επιστροφή των προσφύγων και την ανάκτηση των περιουσιών τους. Ο κύριος Κυπριανού κάλεσε τους συγκεκριμένους πολίτες να συνειδητοποιήσουν την σοβαρότητα των ενεργειών τους και να θέσουν το εθνικό συμφέρον πάνω απο το οικονομικό και προσωπικό.

    [05] ΜΟΡΦΙΤΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

    Πράξη εσχάτης προδοσίας και πισώπλατη μαχαιριά στο κορμί της αιμορραγούσας ημικατεχόμενης μας πατρίδας, χαρακτηρίζει ο Δήμος Μόρφου την προσφυγή κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στο ψευδοκράτος ζητώντας αποζημιώσεις για τις περιουσίες τους. Σε ανακοίνωση ο Δήμος Μόρφου αναφέρει ότι αυτοί που προσέφυγαν παραπλανήθηκαν και πίστεψαν ότι ο Ντενκτάς θα αποδώσει δήθεν δικαιοσύνη και δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό που επιζητεί είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους του. Ο Δήμος Μόρφου καλεί τους Μορφίτες και τον κάθε πρόσφυγα να δώσουν στον Ντενκτάς και την Αγκυρα την πρέπουσα απάντηση ότι "ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα" αλλά για απελευθέρωση και επιστροφή στην κατεχόμενη γη μας.

    [06] ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στα κατεχόμενα η απαγόρευση που επέβαλε η Αγκυρα στους Τουρκοκυπρίους κατόχους κυπριακών διαβατηρίων να ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέσω Τουρκίας. Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι αυτό αποτελεί διάκριση μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, αφού, όπως είπε, ένας Ελληνοκύπριος μπορεί να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για ένα Τουρκοκύπριο που κατέχει κυπριακό διαβατήριο. Η Πλατφόρμα "Αυτή η χώρα είναι δική μας" καλεί την Αγκυρα να αποσύρει την εγκύκλιο, γιατί προσβάλλει και υποτιμά τους Τουρκοκύπριους. Ο τουρκοκυπριακός Τύπος εκφράζει την πεποίθηση ότι η απόφαση λήφθηκε από το Ντενκτάς και το βαθύ κράτος της Τουρκίας που αντιτίθεται στην ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Ντενκτάς, σε πλήρη συντονισμο με την Αγκυρα, δήλωσε ότι το ψευδοκράτος του δεν αναγνωρίζει τα διαβατήρια της ελληνοκυπριακής διοίκησης, κατά την έκφρασή του. Σχολιάζοντας δημοσίευμα τουρκοκυπριακής εφημερίδας με το οποίο παρομοιάζεται το ψευδοκράτος του με μαντρί, ο Ντενκτάς κάλεσε τον συντάκτη, αν είναι άνθρωπος, όπως είπε ειρωνικά, να ζήσει στην ελληνοκυπριακή πλευρά που την αποκαλούν ελεύθερες περιοχές. Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Ορτάμ" στεγάζει τη δήλωση Ντενκτάς, υπό τον τίτλο "Αν αντιδράσεις είσαι ζώο" και με επίτιτλο "Ιδού η δημοκρατία του Ντενκτάς".

    [07] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ακέλ Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι η απαγόρευση που επέβαλε η Αγκυρα στους Τουρκοκυπρίους κατόχους κυπριακών διαβατηρίων να ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέσω Τουρκίας αναδεικνύει την πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα. Ο κύριος Κυπριανού είπε το θέμα έφερε και πάλι στην επιφάνεια τη σύγκρουση που υπάρχει μεταξύ του τουρκικού κατεστημένου και της κυβέρνησης Ερντογάν και κάλεσε όλους να είναι επιφυλακτικοί όταν κατα καιρούς εκφράζονται ενθαρρυντικές θέσεις απο τουρκικής πλευράς.

    [08] ΜΙΛΛΙΕΤ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ

    Κενή περιεχομένου και φιάσκο χαρακτηρίζει ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας "Μιλλιέτ", Σαμί Κοέν, τη συμφωνία πλαίσιο για τη λεγόμενη τελωνειακή ένωση Τουρκίας-ψευδοκράτους. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σερτάρ Ντενκτάς ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί σε ένα μήνα και θα επιφέρει οικονομικά οφέλη στους Τουρκοκυπρίους, ο Τούρκος αρθρογράφος γράφει ότι αυτό που έγινε, είναι η Τουρκία να βρεθεί από πολιτικής πλευράς σε δύσκολη θέση και να προκληθούν προβλήματα στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

    [09] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΛΩΣΗ

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια αλλαγής της νομοθεσίας για το δίκαιο της απόδειξης. Σε γραπτή δήλωση του, ο κύριος Θεοδώρου αναφέρει ότι το υφιστάμενο δίκαιο απόδειξης είναι ετεροβαρές και η προστασία πρός την κοινωνία ελλειπής. Αναφέρει επίσης ότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στις προσπάθειες της Αστυνομίας για τη διαλεύκανση σοβαρών εγκλημάτων με αποτέλεσμα εγκληματίες να διαφεύγουν από τη λαβίδα του νόμου και να παραμένουν ατιμώρητοι. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση έχει υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση προς τη Βουλή, η οποία μελετά το θέμα. Ο κυριος Θεωδόρου τονίζει ότι αυτή είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης και ότι οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση ή αναφορά ή σχόλιο ή δήλωση υπηρεσιακών παραγόντων επί του θέματος όχι μόνο δεν την εκφράζει, αλλά και βρίσκεται εκτός τάξεως.

    [10] ΧΑΡΑΛΑ ΔΙΚΑΙΟ

    Ο βοηθός αρχηγός αστυνομίας Σωτήρης Χαραλάμπους διευκρίνησε ότι εξέφραζε καθαρά προσωπικές απόψεις καί πρόσθεσε ότι η δήλωσή του για τους βουλευτές ήταν καθαρά πιθανολογική. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο, ο κύριος Χαραλάμπους τόνισε ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει κανένα δικηγόρο βουλευτή. Επανέλαβε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία για το δίκαιο της απόδειξης αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην καταδίκη των ενόχων και τόνισε την ανάγκη για εκσυγχρονισμό της. Είπε επίσης ότι λόγω των απηρχαιωμένων διατάξεων χάθηκαν πολλές υποθέσεις στο Δικαστήριο ένω πολλές υποθέσεις που αφορούν το χρηματιστήριο δεν μπορούν οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

    [11] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ

    Το θέμα του δικαίου της απόδειξης έχει συζητηθεί επανειλημμένως στη Βουλή, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι Βουλευτές είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για τις προτάσεις που υπήρχαν ενώπιον τους, με στόχο να αποφευχθεί η θυματοποίηση αθώων. Ο κύριος Κυπριανού κάλεσε τον βοηθο αρχηγο Αστυνομίας Σωτήρη Χαραλάμπους να είναι πολύ προσεκτικός και να έχει, όπως είπε, το θάρρος να αναφέρεται ονομαστικά και όχι γενικά σε όσους ευθύνονται ώστε να λαμβάνει και τις ανάλογες απαντήσεις.

    [12] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟ

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής Παναγιώτης Δημητρίου δήλωσε ότι η δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο Δίκαιο της απόδειξης. Είπε ότι δεν μπορεί να υιοθετηθούν αλλαγές στο δίκαιο της απόδειξης στη βάση των αρχών του ηπειρωτικού δικαίου, χωρίς να υπάρξει ευρύτερη αναθεώρηση του υφιστάμενου συστήματος απονομής δικαιοσύνης στην Κύπρο. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του βοηθού αρχηγού Αστυνομίας Σωτήρη Χαραλάμπους για πιθανά επαγγελματικά συμφέροντα βουλευτών, ο κύριος Δημητρίου είπε ότι θα αποστείλει επιστολή στον κύριο Χαραλάμπους με την οποία θα τον καλεί να τεκμηριώσει και να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

    [13] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΔΙΚΑΙΟ

    Υπέρ του εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας χωρίς όμως να παραβιάζονται βασικοί κανόνες απονομής της δικαιοσύνης τάχθηκε καί ο βουλευτής του Δήκο Αντρέας Αγγελίδης. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Αγγελίδης ανέφερε ότι εκσυγχρονισμός χρειάζεται καί στο ποινικό δίκαιο καί στο δίκαιο της απόδειξης και πρόσθεσε ότι από την επιτροπή Νομικών της Βουλής έχει ήδη συσταθεί υπεπιτροπή, η οποία μελετά σε βάθος το θέμα.

    [14] ΚΛΕΑΘΟΥΝ ΚΟΥΚ

    Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δήκο Νίκος Κλεάνθους επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κόμματος η απαντητική επιστολή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ρόμπιν Κούκ. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κλεάνθους ανέφερε ότι το περιεχόμενο της επιστολής ικανοποιεί απόλυτα καί χαροποιεί το κόμμα του. Είπε επίσης ότι στην επιστολή αναφέρονται οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, όταν θα έλθει η ώρα για υποβολή αίτησης για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα. Υπάρχει επίσης η παραίνεση για διαβουλεύσεις με το κίνημα σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ. Ο κύριος Κλεάνθους ανέφερε ότι υποδεικνύονται οι καταστατικές πρόνοιες του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος αλλά σε καμμία περίπτωση δεν γίνεται αναφορά σε εμπόδια ένταξη.

    [15] ΤΤΙΜΗΣ ΚΟΜΜΑ

    Ο υπουργός Γεωργίας Ττίμης Ευθυμίου επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μετεξέλιξη της Κίνησης Ανανεωτικής Πρωτοβουλίας, της οποίας ηγείται, σε Κίνημα. Σε δηλώσεις στο Τρίτο, ο κύριος Ευθυμίου ανέφερε ότι για τις προθέσεις του έχει ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο παγκύπριο συνέδριο της Κίνησης. Είπε επίσης ότι το κίνημα θα κινείται στον χώρο της κεντροδεξιάς καί θα έχει έντονο ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

    [16] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

    Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της δεύτερης εισβολής και κατάληψης της Αμμοχώστου, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού κάλεσε το Ραούφ Ντενκτάς να επιστρέψει την Αμμοχωστο στους νόμιμους κατοίκους της υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών. Με αυτό τον τροπο, είπε, ο κατοχικός ηγέτης θα αποδείξει ότι 29 χρόνια μετά έχει την καλή θέληση βούληση και ετοιμότητα για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε ότι ένας δίκαιος διακανονισμός του θέματος μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

    [17] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΜΠΟΥΜ

    Στο Αφγανιστάν, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους και έξι παιδιά, από έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο στη επαρχία Χέλμαντ στο νότιο τμήμα της χώρας. Πέντε τραυματίσθηκαν. Ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης αποδίδοντας την έκρηξη σε έργο των Ταλιμπάν, δήλωσε ότι μεταξύ των θυμάτων πιθανό να περιλαμβάνεται και ο βομβιστής.

    [18] ΙΡΑΚ ΣΚΟΤΩΜΟΣ

    Αλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης προστέθηκε στον κατάλογο των νεκρών στο Ιράκ. Σκοτώθηκε από βόμβα που ρίφθηκε εναντίον αυτοκινητοπομπής, η οποία κατευθυνόταν προς τη γενέτειρα πόλη του Σάνταμ Χουσέιν, Τικρίτ. Στην ίδια επίθεση τραυματίσθηκε άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης. Από την πρώτη Μαίου, ημέρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους κήρυξε τη λήξη του πολέμου στο Ιράκ, 58 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις.

    [19] ΑΡΓΥΡΙΔΗΣ ΚΗΔΕΙΑ

    Πέθανε χθες σε ηλικία 69 ετών ο Λεωνίδας Αργυρίδης, από το Καϊμακλί, ένας από τους παθόντες κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Η κόρη του Ανδρούλα, 18 χρόνων, δολοφονήθηκε την πρώτη ημέρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της στο Καϊμακλί. Η κηδεία του Λεωνίδα Αργυρίδη θα τελεσθεί στις 5 το απόγευμα στην Εκκλησία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί.

    [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Δεν θα δοθούν τελικά οι 742 θέσεις για τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας. Παράνομη και αντισυνταγματική η προτεινόμενη διαδικασία κατανομής των θέσεων, γνωμάτευσε ο Γενικός Εισαγγελέας.

    Εχει συναίσθηση των πράξεών του, λέει ο Χριστάκης Πολυκάρπου, που απευθύνθηκε στο ψευδοκράτος για την περιουσία του και κατηγορεί συλλήβδην την πολιτική ηγεσία για κωλυσιεργία. Με εξαπάτησε, δηλώνει ο Μιχάλης Λεαντζής από τη Μόρφου.

    Αντιδράσεις για την απαγόρευση που επέβαλε η Αγκυρα σε Τουρκοκύπριους να ταξιδεύουν με κυπριακό διαβατήριο.

    Γίνεται προσπάθεια αλλαγής της νομοθεσίας για το δίκαιο της απόδειξης, διαβεβαιώνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Αντιδράσεις βουλευτών στις δηλώσεις του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας.

    [21] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια έως ισχυροί, πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία, 37 βαθμοί στο εσωτερικό, 33 στα νότια και ανατολικά παράλια, 31 στα δυτικά και 27 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 21 στα δυτικά και βόρεια και στους 19 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 13 August 2003 - 12:06:55 UTC