Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-08-26

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [03] ΜΑΛΛΙΩΤΗΣ ΥΒΡΕΙΣ
  • [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [05] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [06] ΟΜΗΡΟΥ ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • [07] ΕΚΠΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
  • [08] ΒΑΡΒΑΡΑ ΛΙΛΛΗΚΑΣ Ν
  • [09] ΠΥΡ ΝΑΠΑ
  • [10] ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
  • [11] ΠΕΥΚΙΟΣ ΕΡΕΥΝΑ
  • [12] ΡΩΣΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ
  • [13] ΤΖΕΝΙΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
  • [14] ΑΚΕΛ ΕΡΑΝΟΣ
  • [15] ΣΤΙΒΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ
  • [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [17] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 26/08/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Οχι Ντενκτάς σε λειτουργία του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.Επιχειρεί να συνδέσει το θέμα με εκείνο των περιουσιών και προβάλλει ως δικαιολογία τη δήθεν παρεμβολή εμποδίων σε Κυπρίους που θέλουν να διαθέσουν την περιουσία τους.

    Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να επιβάλει περιορισμούς σε κανένα Ελληνοκύπριο που θα ήθελε να διαθέσει την περιουσία του.

    Με σκληρή γλώσσα σχολίασε ο Γιαννάκης Ομήρου τις πληροφορίες ότι πρόσφυγας που ισχυρίζεται πως ενεργεί εκ μέρους άλλων διακοσίων, απειλεί την κυβέρνηση ότι αν δεν παγοποιήσει τα δάνεια του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, θα προσφύγει στον Ντενκτάς για αποζημιώσεις.

    Φραστικό επεισόδιο μεταξύ Δημάρχου Αγίας Νάπας και υπουργού Τουρισμού με αφορμή επίσκεψη του Γιώργου Λιλλήκα στο Δήμο που οργάνωσε το Ακελ Αμμοχώστου-Αγίας Νάπας.

    Αναστάτωση τη νύκτα σε ενοίκους ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα από εμπρησμό αυτοκινήτου που βρισκόταν στο υπόγειο του ξενοδοχείου.

    Ανανεώθηκε για ακόμη οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του Μιχάλη Χατζηκώστα ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για το φόνο του Μιχάλη Καραγιάννη από την Αγία Νάπα.

    [02] ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Αρνητική είναι η απάντηση του Ραούφ Ντενκτάς στο αίτημα της κυβέρνησης για λειτουργία του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.

    Η κυβέρνηση ενημερώθηκε το πρωί σχετικά από τα Ηνωμένα Εθνη.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς δικαιολόγησε την ενέργειά του λέγοντας ότι δήθεν παρεμβάλλονται εμπόδια σε Κύπριους που θέλουν να

    [03] ΜΑΛΛΙΩΤΗΣ ΥΒΡΕΙΣ

    Το κατοχικό καθεστώς οδήγησε ενώπιον ψευδοδικαστηρίου τον δεκαεννιάχρονο πρόσφυγα Κώστα Μαλλιώτη, με την κατηγορία ότι έγραψε υβριστική έκφραση για τους Τούρκους στην άμμο στο Ριζοκάρπασο.

    Το ψευδοδικαστήριο επέβαλε στον Μαλλιώτη χρηματική ποινή.

    Ο Μαλλιώτης κατέβαλε το πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερος.

    [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Συμφέροντα στην ελληνική κυπριακή πλευρά από ενδεχόμενη νίκη της αντιπολίτευσης στις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα βλέπει ο Ραούφ Ντενκτάς και καλεί τους Τουρκοκυπρίους να αντιληφθούν τα παιγνίδα που παίζονται, κατά την έκφρασή του, και να πάρουν τη σωστή απόφαση.

    Η ελληνοκυπριακή πλευρά, είπε, η οποία βλέπει τους Τουρκοκυπρίους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και σφετερίζεται, όπως ισχυρίστηκε, τον τίτλο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τώρα λόγω συμφερόντων, ξεσηκώνεται για τη νίκη της αντιπολίτευσης.

    Ο Ντενκτάς καλεί τον πρόεδρο Παπαδόπουλο εάν επιθυμεί να γίνουν βήματα για λύση του Κυπριακού να αποδεχθεί ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί με τις κυριαρχίες και τα κράτη τους και συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας.

    Καλεί επίσης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος των περιουσίων και να παύσει να απειλεί, όπως ισχυρίστηκε, τους Ελληνοκυπρίους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για αποζημιώσεις.

    [05] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ραούφ Ντενκτάς τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα.

    Πρόσθεσε ότι η αρνητική στάση του Ραούφ Ντενκτάς και οι σωβινιστικές και εξτρεμιστικές θέσεις του αποτελούν βασικό εμπόδιο στην εξεύρεση λύσης στο κυπριακό.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης ανέφερε επίσης ότι επιβάλλεται αλλαγή γραμμής από την Αγκυρα η οποία στηρίζει την πολιτική του Ραούφ Ντενκτάς και την προσπάθεια των κομμάτων που τον στηρίζουν για να κερδίσει τις λεγόμενες εκλογές. Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι η επίτευξη λύσης του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν πριν από την πρώτη Μαίου του 2004.

    [06] ΟΜΗΡΟΥ ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

    Με σκληρή γλώσσα σχολίασε ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τις πληροφορίες ότι πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, που ισχυρίζεται πως ενεργεί εκ μέρους άλλων διακοσίων, απειλεί την κυβέρνηση ότι αν δεν παγοποιήσει τα δάνεια του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, θα προσφύγει στον Ντενκτάς για αποζημιώσεις.

    Ο κύριος Ομήρου είπε πως πρόκειται για συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής και για ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν γήν και ύδωρ στον κατακτητή.

    Μπορεί, πρόσθεσε, να υπάρχουν ελλείμματα όσον αφορά την ίση κατανομή βαρών και τη μεταχείριση των προσφύγων, αλλά, είπε, αποτελεί προσβολή για τον προσφυγικό κόσμο να λένε μερικοί ότι δεν βοηθήθηκαν όσο έπρεπε οι εκτοπισμένοι και άρα ο άλφα ή ο βήτα έχει άλλοθι να καταφύγει στον Ντενκτάς.

    Ο κύριος Ομήρου είπε ότι επί γερμανικής κατοχής όσοι συνεργάζονταν με τον κατακτητή ονομάζονταν δοσίλογοι και διερωτήθηκε αν ξεχάσαμε την ιστορία.

    Ο γενικός γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης τόνισε την ανάγκη καθολικής καταδίκης του φαινομένου.

    Βεβαίως, πρόσθεσε, υπάρχουν πολλά τα οποία μπορούν να ειπωθούν ως κριτική για τον τρόπο που αντιμετώπισε η πολιτεία το προσφυγικό ζήτημα, όμως, επεσήμανε σε καμμιά περίπτωση η όποια κριτική δεν μπορεί να δικαιολογήσει στάσεις, όπως αυτή, που είδαμε το τελευταίο διάστημα.

    Ο κύριος Περδίκης επεσήμανε ότι το θέμα έχει μείζονα πολιτική σημασία και κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα βασικές πολιτικές θέσεις και διεκδικήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της κατοχής και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί πάρα πολύ σοβαρά.

    [07] ΕΚΠΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι λειτουργούν κανονικά οι κοινές επιτροπές Κύπρου και Ελλάδας για το Κυπριακό και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συναντήσεις.

    Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, συνεχίζονται και οι μελέτες επί νομικών, οικονομικών και πολιτικών πτυχών του σχεδίου Ανάν.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι οι μελέτες θα τεθούν υπό την κρίση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης αναφορικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν επί του σχεδίου Ανάν, όταν θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

    [08] ΒΑΡΒΑΡΑ ΛΙΛΛΗΚΑΣ Ν

    Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε χθες βράδυ στην Αγία Νάπα μεταξύ της Δημάρχου Βαρβάρας Περικλέους και του υπουργού Τουρισμού Γιώργου Λιλλήκα με αφορμή επίσκεψή του στο Δήμο, που οργάνωσε αντιπροσωπεία του Ακελ Αμμοχώστου -Αγίας Νάπας.

    Η κυρία Περικλέους διαμαρτυρήθηκε γιατί η ίδια δεν είχε ενημερωθεί και δεν είχε προσκληθεί στη συνάντηση του υπουργού με την αντιπροσωπεία του Ακέλ.

    Σε δηλώσεις αργότερα ο κύριος Λιλλήκας ανέφερε ότι δεν χρειάζεται θεώρηση διαβατηρίου για να επισκεφθεί οποιαδήποτε τουριστική περιοχή επιθυμεί και πρόσθεσε ότι η Αγία Νάπα δεν είναι φέουδο της Βαρβάρας Περικλέους.

    Από την πλευρά της, η Βαρβάρα Περικλέους ανέφερε ότι δεν δέχθηκε την εκδοχή ότι επρόκειτο για ιδιωτική επίσκεψη του κυρίου Λιλλήκα εφόσον κλήθηκαν και τα τηλεοπτικιά κανάλια και πρόσθεσε ότι είναι ανεπίτρεπτο, σε επίσκεψη Υπουργού να μήν καλείται η εκλελεγμένη αρχή του τόπου.

    Οταν τον ρώτησα, ανέφερε η κυρία Περικλέους, μου γύρισε την πλάτη και σε δηλώσεις αργότερα είπε ότι δεν είναι φέουδό μου η Αγία Νάπα. Δεν είναι φέουδό μου, πρόσθεσε, και ασφαλώς δεν χρειάζεται βίζα. Αλλά ούτε και του υπουργού είναι φέουδό του το υπουργείο.

    Ο κύριος Λιλλήκας περιόδευσε το κέντρο της Αγίας Νάπας και ενημερώθηκε από τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής για τα προβήματα τα οποία αντιμετωπίζουν.

    Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι η κατάσταση σε ότι αφορά την κίνηση τα βράδια στα κέντρα αναψυχής φαίνεται να επανέρχεται στην ομαλότητα.

    [09] ΠΥΡ ΝΑΠΑ

    Αναστάτωση προκλήθηκε μετά τα μεσάνυκτα σε ενοίκους ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα, όταν φωτιά που τέθηκε κακόβουλα σε αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν στο υπόγειο, απείλησε και άλλους χώρους του ξενοδοχείου, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

    Υπήρξε επίσης κίνδυνος υπερθέρμανσης φιαλών υγραερίου και πρόκλησης φωτιάς σε δοχεία πετρελαίου.

    Από τους πυκνούς καπνούς οι ένοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους.

    Η φωτιά, η οποία ξέσπασε γύρω στις δύο και τριάντα μετά τα μεσάνυκτα κατέστρεψε 30 κρεβατάκια της πισίνας και άλλο εξοπλισμό καθώς και εισόδους υπογείων αιθουσών.

    Οι ζημιές ανέρχονται στις 30 χιλιάδες λίρες.

    Το αυτοκίνητο αξίας δυόμιση χιλιάδων λιρών, ιδιοκτησία του Μιχάλη Ιωάννου, 50 ετών από τη Λακατάμια, καταστράφηκε ολοσχερώς.

    Τα αίτια του εμπρησμού αποδίδονται εκ πρώτης όψεως σε επαγγελματικές αντιζηλίες.

    [10] ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

    Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε για ακόμη οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του Μιχάλη Χατζηκώστα, 30 ετών από τη Λάρνακα, ο οποίος κρατείται ως ύποπτος σε σχέση με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του Μιχάλη Καραγιάννη, φρουρού ασφαλείας, από την Αγία Νάπα.

    Ο Χατζηκώστας, οδηγήθηκε το πρωί στο Δικαστήριο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού συγγενείς του θύματος είχαν απειλήσει με πράξεις αντεκδίκησης.

    Ενοπλοι άνδρες της ΜΜΑΔ πήραν θέσεις σε όλα τα σημεία εντός και εκτός του χώρου του Δικαστηρίου, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία ανδρών της αστυνομίας.

    Ο Καραγιάννης δέχθηκε επίθεση με κουζινομάχαιρο στις 16 Αυγούστου, στη διάρκεια συμπλοκής με τον ύποπτο, για ασήμαντους λόγους.

    Μια ημέρα μετά υπέκυψε στα τραύματά του.

    [11] ΠΕΥΚΙΟΣ ΕΡΕΥΝΑ

    Σε ενδελεχή έρευνα για να διακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες δεν εκοινοποιούντο θέσεις για τα Ανώτερα καί Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας προχωρεί ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Γεωργιάδης διευκρίνησε ότι έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να υπήρξαν σκοπιμότητες και εξέφρασε την εκτίμηση ότι πιθανόν να μην υπάρχουν πειθαρχικά παραπτώματα καθώς ακολουθείτο μια πάγια τακτική.

    Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε επίσης ότι στόχος της έρευνας είναι να μην υπάρξει καμμιά σκιά και υπόνοιες για κανένα από τους λειτουργούς του υπουργείου, οι οποίοι, πρόσθεσε, εργάζονται με ζήλο για την ειδική κατανομή των επτακόσιων- επτά θέσεων.

    [12] ΡΩΣΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

    Στη Ρωσία, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε από σύγκρουση δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων, σε απομακρυσμένη περιοχή στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

    Τα ελικόπτερα συγκρούσθηκαν κατά την ώρα της προσγείωσης σε στρατιωτικό αεροδρόμιο σε πόλη κοντά στο Βλαδιβοστόκ που συνορεύει με την Κίνα.

    Πριν από λίγες ημέρες από συντριβή ελικοπτέρου, σκοτώθηκαν ο κυβερνήτης της νήσου Σαχαλίνι και ακόμη 19 άνθρωποι.

    [13] ΤΖΕΝΙΝ ΕΙΣΒΟΛΗ

    Νέα εισβολή διενήργησε το πρωί το Ισραήλ στην Τζενίν της Δυτικής Οχθης.

    Ισραηλινές δυνάμεις, που αναπτύχθηκαν ήδη στην πόλη, επέβαλαν κατ' οίκον περιορισμό και προέβησαν σε συλλήψεις.

    Σύμφωνα με πρακτορειακές πληροφορίες κατά την είσοδο των ισραηλινών δυνάμεων σημειώθηκαν συγκρούσεις, όταν ένοπλοι παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ εναντίον των ισραηλινών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας Παλαιστίνιος.

    Στην Ναμπλούς, εξάλλου, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε το πρωί στο νοσοκομείο της πόλης δύο Παλαιστίνιους που νοσηλεύονταν ύστερα από τραυματισμό από πυρά ισραηλινών στρατιωτών την περασμένη Παρασκευή.

    [14] ΑΚΕΛ ΕΡΑΝΟΣ

    Το Ακέλ προκήρυξε τον ετήσιο έρανό του για κάλυψη των οικονομικών αναγκών του Κόμματος, με στόχο την υπερκάλυψη του ποσού των εξακοσίων χιλιάδων λιρών.

    Σε ανακοίνωση το Ακέλ αναφέρει ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι νέες ευθύνες που ανέλαβε το Κόμμα με την αλλαγή της διακυβέρνησης απαιτούν την αναβάθμιση ποσοτικά και ποιοτικά της δουλειάς και της πολιτικής παρέμβασής του.

    Το Ακέλ καλεί τον Κυπριακό λαό και ιδιαίτερα τα μέλη, τους φίλους και τους εκτιμητές του έργου του να συνεισφέρουν απλόχερα και στη φετινή οικονομική εξόρμησή του δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και προσφοράς του.

    [15] ΣΤΙΒΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

    Συνεχίζεται σήμερα για τέταρτη ημέρα το ένατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στο Παρίσι.

    Το ΡΙΚ ΕΝΑ θα μεταδώσει απευθείας και τα σημερινά αγωνίσματα, από τις επτά έως τις οκτώ και δεκαπέντε το βράδυ.

    Η απευθείας μετάδοση θα επαναρχίσει στις εννέα και δέκα και θα συνεχιστεί έως και τις έντεκα.

    [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Οχι Ντενκτάς σε λειτουργία του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.Επιχειρεί να συνδέσει το θέμα με εκείνο των περιουσιών και προβάλλει ως δικαιολογία τη δήθεν παρεμβολή εμποδίων σε Κυπρίους που θέλουν να διαθέσουν την περιουσία τους.

    Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να επιβάλει περιορισμούς σε κανένα Ελληνοκύπριο που θα ήθελε να διαθέσει την περιουσία του.

    Με σκληρή γλώσσα σχολίασε ο Γιαννάκης Ομήρου τις πληροφορίες ότι πρόσφυγας που ισχυρίζεται πως ενεργεί εκ μέρους άλλων διακοσίων, απειλεί την κυβέρνηση ότι αν δεν παγοποιήσει τα δάνεια του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, θα προσφύγει στον Ντενκτάς για αποζημιώσεις.

    Φραστικό επεισόδιο μεταξύ Δημάρχου Αγίας Νάπας και υπουργού Τουρισμού με αφορμή επίσκεψη του Γιώργου Λιλλήκα στο Δήμο που οργάνωσε το Ακελ Αμμοχώστου-Αγίας Νάπας.

    Αναστάτωση τη νύκτα σε ενοίκους ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα από εμπρησμό αυτοκινήτου που βρισκόταν στο υπόγειο του ξενοδοχείου.

    Ανανεώθηκε για ακόμη οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του Μιχάλη Χατζηκώστα ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για το φόνο του Μιχάλη Καραγιάννη από την Αγία Νάπα.

    [17] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι το απόγευμα ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι θαλάσσιοι μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και τοπικά στα νότια προσήνεμα παράλια, πέντε μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια παράλια, στους 31 στα δυτικά και στους 28 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια, δυνατό να σχηματισθεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 στα παράλια και στους 19 στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 26 August 2003 - 13:08:02 UTC