Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-08-27

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΛΑΡΝΑΚΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [03] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ
  • [04] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΡΙΖΟ
  • [06] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΡΙΖΟ
  • [07] ΟΜΗΡΟΥ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ
  • [08] ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΡΙΖΟ
  • [09] ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
  • [10] ΤΑΛΑΤ ΟΧΙ
  • [11] ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [12] ΠΣΕΚΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
  • [13] ΑΚΕΛ ΒΑΡΒΑΡΑ
  • [14] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΛΙΣΤΕΣ
  • [15] ΗΠΑ ΙΡΑΚΙΝΑ
  • [16] ΚΟΡΕΑ ΚΙΝΑ
  • [17] ΚΙΝΑ ΕΚΡΗΞΗ
  • [18] ΙΝΔΙΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΜΑ
  • [19] ΝΑΚΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΤΕΛΟΣ
  • [20] ΣΤΙΒΟΣ ΠΑΡΙΣΙ
  • [21] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [22] ΚΑΙΡΟΣ TETAΡΤΗ 27/08/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Δύο ετεροθαλή αδέλφια συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την κλοπή και εμπρησμό του αυτοκινήτου που βρισκόταν υπό φρούρηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

    Σε εμπρησμό οφείλεται η ψεσινή πυρκαγιά που κατέστρεψε τέσσερις κατοικίες προσφύγων στην Επισκοπή. Φέρεται να ομολόγησε 46χρονος που συνελήφθη.

    Προσχέδιο για ανοικοδόμηση των κατεχομένων σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού κατέθεσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Εναλλακτικές προτάσεις μελετά η κυβέρνηση για τη λειτουργία του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου μετά την αρνητική στάση του Ντενκτάς.

    [02] ΛΑΡΝΑΚΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση κλοπής και εμπρησμού αυτοκινήτου το οποίο βρισκόταν υπό φρούρηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας. Δύο ετεροθαλή αδέλφια συνελήφθησαν το πρωί για την υπόθεση. Πρόκειται για τον Αρέστη Αρέστη 33 ετών και τον Αναστάση Χατζηπετρή 35 ετών, Κύπριους της Αγγλίας. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου για την έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους. Οπως λέχθηκε στο Δικαστήριο, η Αστυνομία κατέχει μαρτυρίες με βάση τις οποίες οι δύο ύποπτοι θεάθηκαν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο όχημα για διάπραξη κλοπών. Αναφέρθηκε επίσης ότι στο χώρο όπου βρισκόταν σταθμευμένο το όχημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας βρέθηκε αποτύπωμα παπουτσιού που μοιάζει με αποτυπώματα παπουτσιών που βρέθηκαν στο σπίτι του ενός από τους δύο ύποπτους.

    [03] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Η αστυνομία συνέλαβε 46χρονο από τη Λεμεσό ως ύποπτο για τον εμπρησμό κατοικίας στην Επισκοπή. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις έντεκα χθες βράδυ σε κατοικία, περιουσία των Τουρκοκυπριακών Υπηρεσιών, στην οποία διαμένει η Χρυστάλλα Πολυδώρου μαζί με τα τρία ενήλικα παιδιά της. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε αστραπιαία σε τέσσερις διπλανές κατοικίες, και στα γραφεία των τουρκοκυπριακών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τέσσερις κατοικίες και τα γραφεία. Μετά από προκαταρτικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα. Ακολούθως συνελήφθη και ανακρίθηκε ο σαρανταεξάχρονος, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο ίδιος έθεσε την φωτιά. Δέκα συνολικά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, παρέμειναν άστεγοι. Μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής για προσωρινή στέγαση.

    [04] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ

    Προσχέδιο για ανοικοδόμηση των κατεχομένων σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού κατέθεσε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Συγκοινωνιών καί Εργων Κίκης Καζαμίας. Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο, ο κύριος Καζαμίας ανέφερε ότι έχει ήδη διενεργηθεί μελέτη από το ΕΤΕΚ ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης. Αναμένεται ότι σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στη σύσταση τριμελούς υπουργικής επιτροπής, η οποία θα μελετήσει το θέμα καί σε τακτό χρονικό διάστημα θα υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση. Ο υπουργός Συγκοινωνιών χαρακτήρησε πολύπλοκο το θέμα με πολλές πτυχές, μια από τις οποίες είναι η οικονομική. Γι αυτό, πρόσθεσε, θα επιχειρήσουμε να διεισδύσουμε σε κοινοτικά προγράμματα. Αναφερόμενος στην πολιτική πτυχή του θέματος, ο κύριος Καζαμίας είπε ότι η ενέργεια αυτή αποδεικνύει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιζητεί την επίλυση του κυπριακού καί επανένωση της πατρίδας μας και ότι προετοιμάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

    [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΡΙΖΟ

    Η λύση του Κυπριακού δεν είναι τόσο κοντά όσο μπορεί να φαντάστηκαν κάποιοι λόγω των εξελίξεων του τελευταίου χρόνου. Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αντρεαν Βαν Ντερ Μιρ. Κληθείς να σχολιάσει την άρνηση του Ντενκτάς για επαναλειτουργία του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, ο κύριος Χριστόφιας επεσήμανε ότι ο Ντενκτάς και εκείνοι που τον στηρίζουν στην Αγκυρα σκληραίνουν τη στάση τους. Τόνισε, ωστόσο ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρέπει να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Ο ίδιος, είπε, έχει ήδη καταγγείλει στον κύριο Βαν Ντερ Μιρ την νέα έξαρση αδιαλλαξίας του Ντενκτάς ενώ έδωσε οδηγίες για την ετοιμασία επιστολής διαμαρτυρίας προς το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, το Ευρωκοινοβούλιο και όπου αλλού είναι δυνατόν να γίνουν κινήσεις.

    [06] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΡΙΖΟ

    Η κυβέρνηση μελετά εναλλακτικές προτάσεις και ήδη δρομολογούνται κάποιες προσεγγίσεις αναφορικά με τη λειτουργία του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, παρά την αρνητική στάση του Ντενκτάς. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μάριος Κάρογιαν δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με την Ελληνική κυβέρνηση, τα Ηνωμένα Εθνη, την Ευρωπαϊκή Ενωση καί τις Ηνωμένες Πολιτείες και καταβάλλονται προσπάθειες για εξεύρεση τρόπων ώστε να διαφοροποιηθεί η στάση του κυρίου Ντενκτάς. Η κυβέρνηση, είπε ο κύριος Κάρογιαν, είναι αποφασισμένη να αξιολογήσει και να αξιοποιήσει ακόμα καί την πιό αμυδρή ευκαιρία για το δικαίωμα στη μόρφωση.

    [07] ΟΜΗΡΟΥ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ

    Εξάλλου ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου ζήτησε την παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για να υποχρεωθεί ο Ραούφ Ντενκτάς να σεβαστεί το δικαίωμα μόρφωσης των παιδιών του Ριζοκαρπάσου. Σε τηλεγράφημα στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο κύριος Ομήρου επισημαίνει ότι η άρνηση του Ντενκτάς συγκρούεται με όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές διακηρύξεις και συμβάσεις ανθρωπίνων διακαιωμάτων.

    [08] ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΡΙΖΟ

    Ο Ευρωβουλευτής Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση οφείλει να παρέμβει προς την πλευρά της Αγκυρας καί να ασκήσει πιέσεις για αλλαγή της απόφασης του τουρκοκύπριου ηγέτη. Μιλώντας στο Τρίτο από τίς Βρυξέλλες, ο κύριος Αλαβάνος ανέφερε ότι τόσον ο ίδιος όσο καί άλλοι συνάδελφοί του, οι οποίοι είχαν θέσει το θέμα της λειτουργίας του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα αρχίσουν απο σήμερα νέες επαφές με επείγοντα χαρακτήρα.

    [09] ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, νέα τροπή παίρνει το ζήτημα της παραχώρησης της λεγόμενης ιθαγένειας του ψευδοκράτους σε Τούρκους εποίκους. Οπως γράφει η εφημερίδα Κίπρις, ύστερα από προσφυγή του Τουρκικού Ρεπουπλικανικού Κόμματος, το λεγόμενο ανώτατο δικαστήριο διοικητικών διαφορών του ψευδοκράτους αποφάσισε όπως ανακοινωθούν τα στοιχεία των ατόμων που έλαβαν την ούτω καλούμενη ιθαγένεια από τον Ιούνιο του 2002 μέχρι σήμερα. Η εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα 224 ονόματα εποίκων που πήραν τη λεγόμενη ιθαγένεια, σχολιάζοντας ότι μεταξύ τους υπάρχουν γνωστοί Τούρκοι επιχειρηματίες.

    [10] ΤΑΛΑΤ ΟΧΙ

    Ο αρχηγός του Τουρκικού Ρεπουπλικανικού κόμματος Μεχμετ Αλή Ταλατ φέρεται να ξεκαθάρισε τη θέση του όσον αφορά συνεργασίες μετά τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρις, ο κύριος Ταλάτ είπε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί ούτε με το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς αλλά ούτε με οποιοδήποτε άλλο κόμμα που υποστηρίζει το στατους κβο. Μέχρι πρόσφατα, ο κύριος Ταλάτ αρνείτο να δεσμευθεί σε πρόσκληση άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για μετεκλογική συνεργασία από την οποία θα αποκλείονται τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική Ντενκτάς.

    [11] ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου. Στη συνάντηση που άρχισε στη μία το μεσημέρι συζητούνται κατά κύριο λόγο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι άμεσες προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων συζητείται και το Κυπριακό ενόψει της ετήσιας συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη όπου ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθούν στο περιθώριό της με τον Κόφι Ανάν.

    [12] ΠΣΕΚΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ

    Αναβαθμίζεται όλο και περισσότερο το δορυφορικό πρόγραμμα του ΡΙΚ προς τους απόδημους της Κύπρου, ενώ ευρύτερη κάλυψη αναμένεται να δώσει ο Χελλάς σάτ.

    Η επικοινωνία Κύπρου και παροικιών απασχόλησε σήμερα το δέκατο τρίτο παγκόσμιο συνέδριο Αποδήμων. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα.

    Θα απευθύνει χαιρετισμό και θα ενημερώσει τους αποδήμους για το Κυπριακό ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

    Η συνεδρία αρχίζει στις τέσσερις και δεκαπέντε και θα μεταδίδεται απευθείας από το Πρώτο Τηλεοπτικό Κανάλι και το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ.

    [13] ΑΚΕΛ ΒΑΡΒΑΡΑ

    Η Κομματική Οργάνωση Ακέλ Αγίας Νάπας, με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει προκλητική και απρεπή τη συμπεριφορά της Δημάρχου Βαρβάρας Περικλέους στη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Εμπορίου Γιώργου Λιλλήκα στην πόλη. Θεωρώντας ότι η συμπεριφορά αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα όλους τους κατοίκους της κοινότητας, το ΑΚΕΛ Αγίας Νάπας καλεί την κυρία Περικλέους να απολογηθεί προς τον Υπουργό Εμπορίου και να προσπαθήσει να αποκαταστήσει κανάλι επικοινωνίας μαζί του για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Αγίας Νάπας. Παράλληλα ο Επαρχιακός Γραμματέας του Ακέλ Αμμοχώστου, Νίκος Ιωάννου διευκρινίζει ότι η παρουσία του κυρίου Λιλλήκα στην Αγία Νάπα ήταν καθαρά σε ιδιωτικά πλαίσια. Δεν είχε γίνει, προσθέτει, καμιά επίσημη πρόσκληση από το Ακέλ Αμμοχώστου προς τα Μέσα Ενημέρωσης. Αναφέρει επίσης ότι ήταν γνωστό πως η Δήμαρχος Αγίας Νάπας, απουσίαζε σε ταξίδι αναψυχής.

    [14] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΛΙΣΤΕΣ

    Μια εταιρεία στη Λευκωσία καί μια στη Λεμεσό έχουν τεθεί στη μαύρη λίστα του υπουργείου Συγκοινωνιών για ασυνέπεια στην αποπεράτωση έργων του δημοσίου. Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Κίκης Καζαμίας σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι μια τρίτη εταιρεία στην Πάφο δυνατό να τεθεί στη λίστα αυτή σε περίπτωση που δεν παραδώσει το εργο που ανέλαβε στο χρόνο που συμφωνήθηκε. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν δεν υπάρξει συμμόρφωση η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προχωρήσει άμεσα σε επίσχεση του έργου. Ο υπουργός Συγκοινωνιών διευκρίνησε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι είναι γεμίσει η λίστα. Αυτό που ζητούμε, πρόσθεσε, είναι να διαφυλάσσεται με θρησκευτική ευλάβεια το δημόσιο συμφέρον.

    [15] ΗΠΑ ΙΡΑΚΙΝΑ

    Αμερικανοί στρατιώτες πραγματοποιούν από το πρωί εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε απομακρυσμένα κρησφύγετα βόρεια της Βαγδάτης, με στόχο τη σύλληψη οπαδών του Σάνταμ Χουσέϊν. Χιλιάδες στρατιώτες που εδρεύουν στο Τικρίτ, γενέτειρα του Χουσέϊν, μετέχουν στη νέα επιχείρηση για καταστολή της αντίστασης στο λεγόμενο "Σουνιτικό τρίγωνο". Το πρωί, δύο αμερικανικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού καταστράφηκαν όταν δέχτηκαν επίθεση με ρουκέτες στην πόλη Ραμάντι. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ο Πρόεδρος Μπους υπεραμύνθηκε της πολιτικής του στο Ιράκ και τόνισε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν πρόκειται να αποσυρθούν, γιατί τυχόν υποχώρηση μπροστά στην απειλή της τρομοκρατίας, όπως είπε, θα επιφέρει περισσότερες επιθέσεις.

    [16] ΚΟΡΕΑ ΚΙΝΑ

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Λοσιούκοφ δήλωσε ότι οι συνομιλίες είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος να επιλυθεί η κρίση που προκαλεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας. Ο Ρώσος Υφυπουργός, που συμμετέχει σε εξαμερείς συνομιλίες για το θέμα στο Πεκίνο, είπε πως η χώρα αποβλέπει στη δημιουργία ατμόσφαιρας αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, με στόχο την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη στη βορειοανατολική Ασία. Η Ιαπωνία, η οποία επίσης συμμετέχει στις συνομιλίες του Πεκίνου, ζήτησε να συζητηθεί και το θέμα των απαγωγών πολιτών της από τη Βόρειο Κορέα. Η Βόρειος Κορέα παραδέχθηκε ότι απήγαγε 13 Ιάπωνες στο διάστημα από το 1963 ως το 1983 για να διδάξουν τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Ιαπωνίας σε κατασκόπους της. Πέντε από τους απαχθέντες έλαβαν άδεια να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όμως αναγκάσθηκαν να αφήσουν τις οικογένειές τους στη Βόρειο Κορέα, γι αυτό και το Τόκιο ζητεί την επανένωση των οικογενειών.

    [17] ΚΙΝΑ ΕΚΡΗΞΗ

    Στην Κίνα, τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και σαράντα τραυματίστηκαν από έκρηξη που προκλήθηκε σε αποθήκη βεγγαλικών. Καταστράφηκαν εξάλλου αρκετά κτίρια στη περιοχή. Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

    [18] ΙΝΔΙΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΜΑ

    Τριαντα- ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέραν των εξήντα τραυματίστηκαν σοβαρά όταν δεκάδες χιλιάδες ινδουιστές προσκυνητές ποδοπατήθηκαν στη μεγάλη θρησκευτική γιορτή Κουμπ Μέλα στη δυτική Ινδία. Η συγκεκριμένη θρησκευτική γιορτή γίνεται κάθε 12 χρόνια όταν γίνεται σύγκλιση του πλανήτη Ηλιου με το Δία και σε αυτή συμμετέχουν έξι εκατομμύρια άνθρωποι. Στο μεταξύ νωρίτερα αντάρτες πυροδότησαν βόμβα στο Κασμίρ, λίγο πρίν την άφιξη του Ινδού Πρωθυπουργού Ατάλ Μπεχάρι Βαζμπαγί. Σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας κανένα άτομο δεν τραυματίστηκε.

    [19] ΝΑΚΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΤΕΛΟΣ

    Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Νάκος Πρωτοπαπάς, πρώην Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων. Ο Νάκος Πρωτοπαπάς γεννήθηκε σαν σήμερα το 1927 στο Φρέναρος. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και διετέλεσε Υπουργός Συγκοινωνιών στη διάρκεια της διακυβέρνησης Βασιλείου. Υπήρξε ηγετικό στέλεχος της Εδόν ενώ απο νωρίς εντάχθηκε στο Ακέλ. Η κηδεία του θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή.

    [20] ΣΤΙΒΟΣ ΠΑΡΙΣΙ

    Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα στο Παρίσι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

    Το ΡΙΚ ένα θα μεταδίδει απευθείας τα αγωνίσματα από στις έξι και τριάντα το απόγευμα έως τις οκτώ και δεκαπέντε το βράδυ και από τις εννέα και δεκαπέντε έως τις έντεκα και τριάντα.

    [21] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Δύο ετεροθαλή αδέλφια συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την κλοπή και εμπρησμό του αυτοκινήτου που βρισκόταν υπό φρούρηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

    Σε εμπρησμό οφείλεται η ψεσινή πυρκαγιά που κατέστρεψε τέσσερις κατοικίες προσφύγων στην Επισκοπή. Φέρεται να ομολόγησε 46χρονος που συνελήφθη.

    Προσχέδιο για ανοικοδόμηση των κατεχομένων σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού κατέθεσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Εναλλακτικές προτάσεις μελετά η κυβέρνηση για τη λειτουργία του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου μετά την αρνητική στάση του Ντενκτάς.

    [22] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι ο καιρός το απόγευμα, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν παροδικά έως ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία, στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια παράλια, στους 31 στα δυτικά και στους 27 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα τραπούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως βορειοδυτικούς, ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 στα παράλια και στους 17 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 27 August 2003 - 14:21:22 UTC