Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-09-12

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΑΝΑΝ ΑΡΑΦΑΤ
  • [03] ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΑΡΑΦΑΤ
  • [04] ΑΡΑΦΑΤ ΑΠΕΛΑΣΗ
  • [05] ΑΚΕΛ ΑΡΑΦΑΤ Ν
  • [06] ΚΙΣΟΣ ΑΡΑΦΑΤ
  • [07] ΔΗΚΟ ΑΡΑΦΑΤ
  • [08] ΕΔΗ ΑΡΑΦΑΤ
  • [09] ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  • [10] ΕΚΠΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [11] ΕΚΠΡΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [12] ΚΑΤΣΟΥ ΜΕΤΡΑ
  • [13] ΔΗΣΥ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ
  • [14] ΠΑΦΟΣ ΒΙΖΕΣ ΔΙΚΗ
  • [15] ΕΚΠΡΟ ΠΑΙΔΕΙΑ
  • [16] ΣΟΥΗΔΙΑ ΥΠΟΠΤΟΣ
  • [17] ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • [18] ΠΑΦΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
  • [19] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΛΑΜΙΝΟΣ
  • [20] 16ΧΡΟΝΟΣ ΣΟΒΑΡΑ
  • [21] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [22] ΚΑΙΡΟΣ Παρασκευή 12/09/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ηνωμένα Εθνη, Ρωσία Κίνα και άλλες χώρες καταδικάζουν την απόφαση του Ισραήλ να απελάσει τον Αραφατ.

    Κοινό εκλογικό κατάλογο, ενιαίο ψηφοδέλτιο και κάλπες στα οδοφράγματα εισηγείται Υπεπιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου για τις ευρωεκλογές.

    Η αστυνομία συνέλαβε στην Πάφο ένα δημόσιο κατήγορο, μία δικηγόρο και ένα αστυφύλακα της υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για την παράνομη εγγραφή και παραμονή αλλοδαπών στην Κύπρο.

    Υπάρχει μια νέα δυναμική η οποία επιτρέπει στην Κύπρο να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την επίσκεψη Παπανδρέου.

    [02] ΑΝΑΝ ΑΡΑΦΑΤ

    Σάλο προκάλεσε διεθνώς η απόφαση του Ισραήλ να απελάσει τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφατ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν κατέκρινε την απόφαση αυτή, και προειδοποίησε ότι υλοποίησή της θα ισοδυναμούσε με απερισκεψία. Απόφαση για κατ' αρχήν απέλαση του Γιασσέρ Αραφάτ πήρε το Ισραηλινό Υπουργικό Συμβούλιο σε ψεσινή του συνεδρία. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Αραφάτ αποτελεί εμπόδιο για την ειρήνη και γι' αυτό αυτό θα πρέπει να απομακρυνθεί. Η απόφαση ισοδυναμεί με τελεσίγραφο προς τους παλαιστινίους να πάρουν μέτρα για διάλυση των ισλαμικών οργανώσεων ύστερα από το τελευταίο κύμα βομβιστικών επιθέσεων.

    [03] ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΑΡΑΦΑΤ

    Η Ρωσία εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την κατ' αρχήν απόφαση του Ισραήλ να εκδιώξει τον Αραφαττ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι αυτό θα ήταν σοβαρό λάθος που θα οδηγούσε σε κλιμάκωση της βίας στην Μέση Ανατολή, θα κατέστρεφε κάθε προοπτική για ειρηνική διευθέτηση της κρίσης και θα οδηγούσε σε χειρότερες ανεξέλεγκτες εξελίξεις. Η Κίνα εξάλλου προειδοποίησε το Ισραήλ ότι ενδεχόμενη εκδίωξη του παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ θα κλιμακώσει την ένταση στην Μέση Ανατολή. Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να εκδιώξει τον πρόεδρο Αραφατ θα κλιμακώσει την υπάρχουσα ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και σε καμία περίπτωση δεν θα ωφελήσει την ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή.

    [04] ΑΡΑΦΑΤ ΑΠΕΛΑΣΗ

    Εκατοντάδες οπαδοί του Γιασέρ Αραφάτ συγκεντρώθηκαν έξω από το αρχηγείο του στη Ραμάλλα αποφασισμένοι να παρεμποδίσουν την απέλαση του Παλαιστίνιου Προέδρου από το Ισραήλ, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι παλαιστίνιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους στη δυτική όχθη και τη Γάζα διαμαρτυρόμενοι για την ισαηλινή απόφαση. Διαδήλωση υπέρ του Παλαιστίνιου ηγέτη που έγινε στο Λίβανο, έληξε άδοξα, όταν άγνωστος έριξε χειροβομβίδα τραυματίζοντας οκτώ άτομα. Αμέσως μετά, ένοπλοι παλαιστίνιοι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα με αποτέλεσμα το πλήθος να διαλυθεί πανικόβλητο. Μεγάλη διαδήλωση συμπαράστασης προς τον Γιάσερ Αραφατ οργανώθηκε και στην Τύρο.

    [05] ΑΚΕΛ ΑΡΑΦΑΤ Ν

    Κυβέρνηση, κόμματα και οργανώσεις της Κύπρου καταδικάζουν την απόφαση του Ισραήλ να απελάσει τον Γιάσερ Αραφατ. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι σε μια πρώτη αντίδραση η Κυβέρνηση εκτιμά ότι μια τέτοια ενέργεια πιθανόν να οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. Σημείωσε ακόμα ότι από ιστορική πείρα, η Κυβέρνηση τάσσεται κατά των απελάσεων. Το Ακέλ σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι πρόκειται για ακόμα ένα βήμα καταστροφής της ελπίδας για εφαρμογή του οδικού χάρτη και για ειρήνευση στη περιοχή.

    [06] ΚΙΣΟΣ ΑΡΑΦΑΤ

    Τηλεγράφημα συμπαράστασης προς τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφατ, απέστειλε ο επίτιμος πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Εδέκ Βάσος Λυσσαρίδης.

    [07] ΔΗΚΟ ΑΡΑΦΑΤ

    Το Δήκο εκφράζει την ελπίδα να βρεί η διεθνής κοινότητα αποτελεσματικότερους τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης. Σε ανακοίνωσή του το Δήκο υποστηρίζει ότι ο οδικός χάρτης πρέπει να ακολουθηθεί με ψυχραιμία και σύνεση από τα εμπλεκόμενα μέρη και να διαφυλαχθούν οι ελάχιστες έστω ελπίδες για μια ισορροπημένη συμφωνία.

    [08] ΕΔΗ ΑΡΑΦΑΤ

    Οι Ενωμένοι Δημοκράτες υποστηρίζουν ότι η απόφαση για απέλαση του Γιάσερ Αραφατ θα είναι το τελειωτικό κτύπημα στην ειρηνευτική διαδικασία ενώ θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

    [09] ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Με ενιαίο ψηφοδέλτιο και ενιαίο εκλογικό κατάλογο θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές η Κυπριακή Δημοκρατία. Η υποεπιτροπή που συστάθηκε από το εθνικό συμβούλιο ολοκλήρωσε τη μελέτη του θέματος με σύγκλιση στα βασικά σημεία. Τα κόμματα συμφώνησαν να στηθούν εκλογικά κέντρα κοντά στα οδοφράγματα για να είναι ευκολη η πρόσβαση των τουρκοκυπρίων πολιτών που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το εθνικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει εάν η ψηφοφορία στις ευρωεκλογές θα είναι υποχρεωτική ή προαιρετική.

    [10] ΕΚΠΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Η αναφορά του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου ότι η διαδικασία και η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια πραγματικότητα, δημιουργεί μια νέα δυναμική η οποία επιτρέπει στην Κύπρο να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης επεσήμανε είσης την δήλωσε του κυρίου Παπανδρέου ότι την ασφάλεια στη Κύπρο εγγυάται η Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι τα κατοχικά στρατεύματα. Κληθείς να πει αν το μήνυμα αυτό έφθασε στους Τουρκοκύπριους ο κύριος Χρυσοστομίδης τόνισε ότι αφορά κυρίως αυτούς. Σημειώσε επίσης ότι η αναφορά αυτή δίνει σαφές μήνυμα για τερματισμό της κατοχής και έγινε προσπάθεια να περάσει στους τουρκοκύπριους μέσα από τις επαφές του κυρίου Παπανδρέου με τους τουρκοκύπριους πολιτικούς αλλά και μέσα από την διάλεξή του.

    [11] ΕΚΠΡΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αισιόδοξες προοπτικές για συνομιλίες επί του Κυπριακού πριν από τον Δεκέμβριο. Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο σχέδιο του Ραούφ Ντενκτάς, ο Εκπρόσωπος είπε ότι οι ιδέες του Ντενκτάς είναι μόνο ιδέες, αλλά καταφέρνει μέσα από τη σημασία που δίνεται στις ενέργειές του στις ελεύθερες περιοχές, να κερδίζει πόντους. Ωστόσο, σημείωσε κατηγορηματικά, παραμένει ο ίδιος αδιάλλακτος Ντενκτάς ο οποίος δεν προβαίνει σε καμιά παραχώρηση ή θετική ενέργεια. Αναφερόμενος στο θέμα των παρατηρητών στις ψευδοεκλογές ο Κύπρος Χρυσοστομίδης επανέλαβε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν ενισχυτικές πράξεις μιας αποσχιστικής ενέργειας. Σημείωσε ακόμα ότι η αποστολή παρατηρητών δεν συνάδει με το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν ενδιαφέρεται να στείλει παρατηρητές στις εκλογές των κατεχομένων.

    [12] ΚΑΤΣΟΥ ΜΕΤΡΑ

    Σειρά μέτρων για εντατικοποίηση των επαφών με τους τουρκοκυπρίους επεξεργάζεται το ΑΚΕΛ. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Κατσουρίδης ανέφερε ωστόσο ότι υπάρχει προβληματισμός σε ότι αφορά το θέμα της μετάβασης αντιπροσωπειών στα κατεχόμενα. Το Ακέλ, είπε, θα θέσει τους προβληματισμούς και τις ιδέες αυτές ενώπιον των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Ο κύριος Κατσουρίδης υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω σύσφιγξης των σχέσεων με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς μας να πείσουμε για τις προθέσεις μας. Ανέφερε ακόμα ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε καί κατα τη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο έγινε ανταλλαγή απόψεων καί ιδεών και για τους πρακτικούς τρόπους αξιοποίησης της δυναμικής που δημιουργείται στο κυπριακό.

    [13] ΔΗΣΥ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας Χανς Γκερτ Πότεριγκ διαβεβαιώνουν τον Δημοκρατικό Συναγερμό ότι δεσμεύονται να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους και τα διαβήματα τους προκειμένου να υπάρξει διασφάλιση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της εκπαίδευσης. Απαντώντας στα διαβήματα του Δησύ, οι δύο Ευρωπαίοι πολιτικοί σημειώνουν επίσης τη στάση του Ραούφ Ντενκτάς ο οποίος παρεμβάλει διαρκώς προσκόμματα και δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή επικοινωνία των δύο κοινοτήτων και στη διαβίωση των εγκλωβισμένων. Ταυτόχρονα δηλώνουν ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για την προώθηση μιας συνολικής λύσης τους Κυπριακού που θα δίνει απαντήσεις σε όλα τα επιμέρους ζητήματα ώστε η επανενωμένη Κύπρος να ενταχθεί την πρώτη Μαίου 2004 στην Ενωμένη Ευρώπη.

    [14] ΠΑΦΟΣ ΒΙΖΕΣ ΔΙΚΗ

    Σωρεία σοβαρών αδικημάτων που διαπράχθηκαν κατά το 2003 στη Πάφο και σχετίζονται με την παράνομη εγγραφή και παραμονή αλλοδαπών στην Κύπρο, εξετάζει η αστυνομία. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων η αστυνομία συνέλαβε χθες ένα δημόσιο κατήγορο, μία δικηγόρο και ένα αστυφύλακα της υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο Πάφου. Οι τρεις ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης. Η διαδικασία διεξάγεται αυτή την ώρα. Παράλληλα ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και εναντίον του διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

    [15] ΕΚΠΡΟ ΠΑΙΔΕΙΑ

    Αρνητική κρίνεται η απάντηση της ΟΕΛΜΕΚ στον Υπουργό Παιδείας Πεύκιο Γεωργιάδη για διάλογο με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παιδεία. Οπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε δηλώσεις για το θέμα θα προβεί ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας. Η ΟΕΛΜΕΚ είχε ανακοινώσει ότι αντί απάντησης προς τον Υπουργό, αποφάσισε να αποστείλει αντιπρόταση, ενώ σημείωσε ότι θα συνεχιστούν τα μέτρα που είχε εξαγγείλει μέχρι να επαναρχίσει ουσιαστικός διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας.

    [16] ΣΟΥΗΔΙΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

    Η σουηδική αστυνομία αναζητεί περιθωριακό νεοναζί, γνωστό εγκληματία και τοξικομανή, ως ύποπτο για τη δολοφονία της υπουργού Εξωτερικών, Αννα Λίντ. Ο ύποπτος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ανακοινωθεί, είχε και στο παρελθόν πραγματοποιήσει επιθέσεις με μαχαίρι. Σύμφωνα με Σουηδική εφημερίδα η αστυνομία προσανατολίστηκε προς τον συγκεκριμένο ύποπτο βάσει δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρέθηκαν σε μία από τις κυλιόμενες σκάλες του πολυκαταστήματος όπου διαπράχθηκε η επίθεση. Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές και δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτε που να δείχνει ότι η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα. Η Ανα Λιντ μαχαιρώθηκε από άγνωστο την ώρα που έκανε τα ψώνια της χωρίς συνοδεία αστυνομικών σε πολυκατάστημα της Στοκχόλμης.

    [17] ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

    Κλείνουν τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα από τη Δευτέρα και μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου, ύστερα από απόφαση των καθηγητών των πανεπιστημίων που διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις να πραγματοποιήσουν απεργία . Η καθηγητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή από την εργασία τους μετά που ναυάγησε η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των πανεπιστημιακών καθηγητών με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Νίκο Φαρμάκη. Στις κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν και οι καθηγητές των ΤΕΙ. Οπως ανακοινώθηκε, εάν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν θα προβούν σε αποχή διαρκείας από τις 22 του μηνός.

    [18] ΠΑΦΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

    Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής. Ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος δήλωσε ότι η Επιτροπή του παρέδωσε κατάλογο όλων των χρεωστών, καθώς και κάποιων πιστωτών. Επεσήμανε ωστόσο ότι δεν θεωρούνται καταχραστές όλοι όσοι περιέχονται στον κατάλογο. Η συντριπτική πλειονότητα, είπε ο Μητροπολίτης Πάφου, είναι ευυπόληπτοι πολίτες που έκαναν μια σωστή συναλλαγή με την εκκλησία. Η έρευνα πρόσθεσε, διεξήχθη με τους κανόνες του ελεγκτικού συστήματος, ήταν πολύπλευρη και έχει φέρει στην επιφάνεια εκείνα που έπρεπε για αποκατάσταση της αλήθειας. Κληθείς να αναφερθεί σε ονόματα που περιέχονται στον κατάλογο ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος συνέστησε υπομονή. Μετά την ενημέρωση της Ιεράς Συνόδου, είπε, θα δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

    [19] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΛΑΜΙΝΟΣ

    Θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα τον Αντρέα Κωστή 81 ετών από την Αλαμινό συνέβη στο δρόμο Αλαμινού- παραλίας Λατούρου. Το δυστύχημα συνέβη όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο Κωστή με συνεπιβάτιδα την Γιαννούλα Ζαμπέλλα 72 ετών ενώ προσπαθούσε να στρίψει δεξιά παρασύρθηκε από φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο τον ακολουθούσε και οδηγούσε ο Κώστας Αργυρού 32 ετών από το Μαζωτό. Ο άτυχος γέροντας εκτινάχθηκε από τη μοτοσυκλεττα και βρήκε ακαριαίο το θάνατο ενώ η Ζαμπέλλα υπέστη τραύμα στο χέρι.

    [20] 16ΧΡΟΝΟΣ ΣΟΒΑΡΑ

    Δύο δεκαεξάχρονοι από τη Λεμεσό παρασύρθηκαν χθες βράδυ από αυτοκίνητο και τραυματίστηκαν, ο ένας κρίσιμα και ο δεύτερος ελαφρά. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο νεαροί, Απόστολος Αντύπας και Ανδρέας Γεωργίου, ενώ διασταύρωναν τη Λεωφόρο Μακαρείου στη Λεμεσό παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τριαντατετράχρονος Αναστάσης Ονησιφόρου και προσπερνούσε παράνομα από αριστερά. Οι δύο νεαροί εκτινάχθηκαν και κτύπησαν και σε δεύτερο αυτοκίνητο. Οι δύο δεκαεξάχρονοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λεμεσού αλλά ο Αντύπας ο οποίος φέρει σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Γεωργίου νοσηλεύεται με κατάγματα στο νοσοκομείο Λεμεσού.

    [21] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Ηνωμένα Εθνη, Ρωσία Κίνα και άλλες χώρες καταδικάζουν την απόφαση του Ισραήλ να απελάσει τον Αραφατ.

    Κοινό εκλογικό κατάλογο, ενιαίο ψηφοδέλτιο και κάλπες στα οδοφράγματα εισηγείται Υπεπιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου για τις ευρωεκλογές.

    Η αστυνομία συνέλαβε στην Πάφο ένα δημόσιο κατήγορο, μία δικηγόρο και ένα αστυφύλακα της υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για την παράνομη εγγραφή και παραμονή αλλοδαπών στην Κύπρο.

    Υπάρχει μια νέα δυναμική η οποία επιτρέπει στην Κύπρο να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την επίσκεψη Παπανδρέου.

    [22] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι ως δυνατοί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, έξι μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά κυματώδης. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 28 στα δυτικά και στους 22 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί μέτριοι, τριώ έως τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, ισχυροί πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 στα ανατολικά και νοτιανατολικά παράλια, στους 23 στα δυτικά και νοτιοδυτικά και στους 14 στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 12 September 2003 - 13:30:35 UTC