Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-10-14

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΤΑΣΣΟΣ ΑΝΑΧΩ Ν
  • [03] ΛΟΥΞ ΤΑΣΣΟΣ
  • [04] ΑΝΑΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
  • [05] ΤΚ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
  • [06] ΤΑΣΣΟΣ ΕΠΟΙΚΟΙ
  • [07] ΤΑΛΑΤ ΠΡΕΣΕΡ
  • [08] ΕΠΟΙΚΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
  • [09] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [10] ΕΚΠΡΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗ
  • [11] ΕΚΠΡΟ ΝΑΡΚΕΣ
  • [12] ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [13] ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΕ
  • [14] ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ
  • [15] ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΙΡΑΚ
  • [16] ΓΚΙΟΥΛ ΙΣΛΑΜΙΚΗ
  • [17] ΤΑΣΣΟΣ ΦΟΡΟΙ
  • [18] ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ
  • [19] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [20] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 14/10/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ασήμαντη μια εξαγγελία για αποχώρηση μερικών χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών από την Κύπρο, δηλώνει ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Πέφτουν οι τόνοι στο ζήτημα των δηλώσεων Κοξ. Ωστόσο ο Νίκος Αναστασιάδης δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Χριστόφια. Δεν δέχεται, δηλώνει, πατερούληδες, που θα του υπαγορεύουν πώς θα ασκεί κριτική.

    Μαζικό συλλαλητήριο Τουρκοκυπρίων εναντίον των μεθοδεύσεων Ντενκτάς για εγγραφή χιλιάδων εποίκων στους λεγόμενους εκλογικούς καταλόγους. Παράνομη ενέργεια και αλλοίωση των εκλογών, καταγγέλλει ο Μεχμετ Αλι Ταλάτ.

    Εκτίμηση Γουέστον. Η ετυμηγορία των Τουρκοκυπρίων θα είναι υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [02] ΤΑΣΣΟΣ ΑΝΑΧΩ Ν

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η λύση του Κυπριακού δεν είναι η αποχώρηση πέντε χιλιάδων στρατιωτών, χαρακτηρίζοντας ασήμαντη μια εξαγγελία για αποχώρηση μέρους του τουρκικού στρατού κατοχής από τη Κύπρο. Τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να αλλάξει η στάση της Αγκυρας στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, που μιλούσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο πριν αναχωρήσει για το Λουξεμβούργο, είχε κληθεί να σχολιάσει πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας ότι η Τουρκία ενδεχομένως να αποσύρει πέντε χιλιάδες στρατιώτες από την Κύπρο. Αναφορικά με την πλήρωση των έξι θέσεων στο Ευρωκοινοβούλιο που αντιστοιχούν στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι πρέπει να καταστεί σαφές πώς πριν από τη λύση του Κυπριακού δεν νοείται εφαρμογή προνοιών του σχεδίου Ανάν για να δίνονται τάχα κάποια μηνύματα. Σημείωσε επίσης ότι κάποια θέματα πρέπει να είναι σαφή στους ξένους από την αρχή, ώστε να μην δημιουργηθούν θέμα και τάσεις που μόνο σε περιπέτειες οδηγούν. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο κύριος Κοξ, έκανε απλώς παρατηρήσεις και δεν έχει εκφράσει προτίμηση ότι επιθυμεί τη διευθέτηση της πλήρωσης των τεσσάρων θέσεων από Ελληνοκυπρίους και των δύο από Τουρκοκυπρίους.

    [03] ΛΟΥΞ ΤΑΣΣΟΣ

    Κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Λουξεμβούργο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα συζητήσει το Κυπριακό και τη σημερινή κατάσταση, την πρόοδο που έχει επιτελέσει η Κύπρος στην ευρωπαϊκή εναρμόνισή της και τις διμερείς σχέσεις. Παρά το γεγονός ότι το Λουξεμβούργο είναι ένα από τα μικρά μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, έχει αποδείξει το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, και η Κύπρος έχει πολλά να μάθει από αυτό. Ανέφερε ακόμα ότι σε πολλά ζητήματα οι θέσεις Κύπρου και Λουξεμβούργου, ταυτίζονται, ιδιαίτερα στο θέμα της Διακυβερνητικής Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης και τους νέους θεσμούς της. Μετά το Λουξεμβούργο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη δεύτερη σύνοδο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης και για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενώ θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών.

    [04] ΑΝΑΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

    Ο πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης έδωσε συνέχεια στη χθεσινή αντιπαράθεση του με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια για τον τρόπο αντίδρασης στις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Πατ Κόξ. Είπε ότι δεν δέχεται από κανένα να του υπαγορεύει πώς θα ασκεί κριτική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν δεχεται πατερούληδες. Χαιρόμαστε, πρόσθεσε, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ανάλογες αντιλήψεις με τον Πρόεδρο της Βουλής. Σχολιάζοντας, εξάλλου, τη δήλωση του Προέδρου Παπαδόπουλου ότι πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα σε αυτούς που αναφέρονται στο Κυπριακό, ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι δεν διαφωνεί με την θέση αυτή, αλλά όπως ανέφερε, ο Δησύ έχει κάποιους ενδοιασμούς για τον τρόπο με το οποίο εκφράστηκαν αυτά τα μηνύματα. Σχολιάζοντας εξάλλου τη δήλωση Χριστόφια ότι για το σχέδιο Αναν ευθύνεται η σημερινη αντιπολίτευση, ο πρόεδρος του Δησύ διερωτήθηκε τι θα πούμε αύριο αν κάποιες Πρεσβείες μεταφέρουν τις δηλώσεις αυτές, ότι δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ το σχέδιο Αναν είναι κατάρα και ευθύνεται γι αυτό η αντιπολίτευση. Διερωτηθηκε τέλος, πώς το Ακέλ είχε ως παντιέρα του, όπως είπε, τις ιδέες Γκάλι, οι οποίες ήταν πολύ χειρότερες από το σχέδιο Αναν.

    [05] ΤΚ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

    Οι Τουρκοκύπριοι εξέφρασαν μαζικά την αντίθεσή τους στην πολιτική του Ραούφ Ντενκτάς με παναπεργίες και μεγάλο συλλαλητήριο στην κατεχόμενη Λευκωσία. Γύρω στα 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο ''Πάρκο των Κύκνων'', κοντά στο λεγόμενο προεδρικό μέγαρο, εκφράζοντας αντίθεση στις μεθοδεύσεις του Ντενκτάς για εγγραφή χιλιάδων εποίκων στους λεγόμενους εκλογικούς καταλόγους και την υποστήριξή τους στη λύση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν ώστε μια επανενωμένη Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το συλλαλητήριο, το οποίο διοργανώνουν κόμματα και συντεχνίες που ανήκουν στην πλατφόρμα ''Αυτή η χώρα είναι δική μας'', πραγματοποιείται μια ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας για εγγραφή στους λεγόμενους εκλογικούς καταλόγους. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: ''Ντενκτάς παραιτήσου'', ''Ο λαός να αναλάβει τη διακυβέρνηση''. Από το Πάρκο οι διαδηλωτές θα πορευθούν προς την πλατεία Σαραγίου όπου θα επιδώσουν υπόμνημα διαμαρτυρίας στο λεγόμενο συμβούλιο εκλογών.

    [06] ΤΑΣΣΟΣ ΕΠΟΙΚΟΙ

    Η εγγραφή εποίκων στους εκλογικούς καταλόγους δεν είναι τωρινό φαινόμενο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή απεργία στα κατεχόμενα εναντίον της πολιτικής και των μεθοδεύσεων Ντενκτάς ενόψει της ψηφοφορίας του Δεκεμβρίου. Στα κατεχόμενα, είπε, μεγάλος αριθμός εποίκων είχε καταχωρηθεί σε προηγούμενους εκλογικούς καταλόγους.

    [07] ΤΑΛΑΤ ΠΡΕΣΕΡ

    Ο ηγέτης του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε πριν από λίγο, έκανε λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης των εκλογών από την παράνομη ενέργεια του καθεστώτος Ντενκτάς να παραχωρεί με ευκολία την λεγόμενη ιθαγένεια σε άτομα που δεν δικαιούνται. Ο κύριος Ταλάτ, εξέφρασε ωστόσο την εκτίμηση ότι κίνηση αυτή του Ραούφ Ντενκτάς, θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ αφού όλοι αυτοί στους οποίους παραχώρησε την ιθαγένεια θέλουν η Κύπρος να προχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι ο Ραούφ Ντενκτάς με δημοκρατικές διαδικασίες θα χάσει τις εκλογές τον προσεχή Δεκέμβριο.

    [08] ΕΠΟΙΚΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

    Εκατοντάδες έποικοι εξακολουθούν να συνωστίζονται στη λεγόμενη υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης στα κατεχόμενα, για την απόκτηση της ψευδο-ιθαγένειας. Συνωστισμός παρατηρείται και στο νοσοκομείο για έκδοση πιστοποιητικού υγείας που είναι απαραίτητο για την παραχώρηση της ψευδο-ιθαγένειας. Σημειώθηκαν μάλιστα συμπλοκές μεταξύ του προσωπικού και των εποίκων, με αποτέλεσμα να κληθεί η λεγόμενη αστυνομία για αποκατάσταση της τάξης. Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η δίκη με αίτημα την έκδοση ενδιάμεσης απόφασης για τη μη καταχώρηση στους εκλογικούς καταλόγους των άτομων που πήραν την λεγόμενη ιθαγένεια μετά την δωδεκάτη Μαρτίου. Ο Γενικός Γραματέας του Κόμματος εθνικής Ενότητας Σουχά Τουρκοζ υποστήριξε ότι η παραχώρηση της λεγόμενης ιθαγένειας είναι μεν κεκτημένο δικαίωμα των αιτητων, αλλά όπως είπε, επειδή προκάλεσε κάποια ανησυχία στους πολίτες, οι διαδικασίες παραχώρησης θα ανασταλούν για μετά τις εκλογές.

    [09] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον εκτιμά ότι ετυμηγορία των τουρκοκυπρίων στις λεγόμενες εκλογές θα είναι υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαική Ενωση. Μιλώντας σε αμερικανικό ραδιοσταθμό, ο κυριος Γουέστον επεσήμανε ότι αυτό θα σημαίνει επιστροφή στις διαπραγματεύσεις με βάση το Σχέδιο Ανάν και υποβολή μιας τελικής μορφής του Σχεδίου σε δημοψήφισμα. Την ίδια στιγμή απέρριψε καταγγελίες για ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα. Ο κύριος Γουέστον τόνισε πως αν δεν επιτευχθεί διευθέτηση μέχρι την πρώτη Μαϊου δεν θα μειωθεί το αμερικανικό ενδιαφέρον, καθώς, όπως είπε, η λύση του Κυπριακού είναι σημαντική για πολλούς λόγους.

    [10] ΕΚΠΡΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση της Ισλαμικής Διάσκεψης και φαίνεται ότι η απόφαση που θα εγκριθεί για το Κυπριακό, δεν θα διαφέρει από αυτήν της Τεχεράνης. Είπε ότι με αθόρυβο τρόπο έχει καταβληθεί από πλευράς της Κυβέρνησης τεράστια προσπάθεια ώστε να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι από την Ισλαμική Διάσκεψη. Αναφερόμενος στην ταυτόχρονη παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας στην Αθήνα, στις 21 και 22 Οκτωβρίου, ο κύριος Χρυσοστομίδης σημείωσε πώς δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση Παπανδρέου -Πάουελ - Γκιουλ κατά την οποία θα μπορούσε να συζητηθεί και το Κυπριακό. Δεν υπάρχουν πληροφορίες, πρόσθεσε, ούτε και για οποιαδήποτε χειρονομία εκ μέρους του Αμπντουλάχ Γκιούλ για το Κυπριακό ενόσω θα βρίσκεται στην Αθήνα. Μακάρι, κατέληξε να προκύψει κάτι, και η Κυβέρνηση θα το χαιρετίσει.

    [11] ΕΚΠΡΟ ΝΑΡΚΕΣ

    Η Κυβέρνηση προχωρεί μονομερώς σε αποναρκοθέτηση της γραμμής αντιπαράταξης, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι ήδη άρχισε η σχετική προετοιμασία. Παράλληλα, πρόσθεσε, άρχισε και η καταστροφή ναρκών που είναι αποθηκευμένες από την Εθνική Φρουρά. Σύντομα αναμένεται να έρθουν στην Κύπρο εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών.

    [12] ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Τουρκία κρατά το κλειδί για την επίλυση του Κυπριακού, εκτιμά ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Γιώργος Σαββαϊδης. Επισημαίνει παράλληλα ότι εάν η Τουρκία χάσει την ευκαιρία να επιλύσει το Κυπριακό πριν από την πρώτη Μαϊου 2004, αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή της πορεία. Μιλώντας χθες στη Νέα Υόρκη ο κύριος Σαββαϊδης, είπε ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτελεί κίνηση για πιθανή έξοδο από το απαράδεκτο στάτους κβο που επήλθε στο νησί με την τουρκική εισβολή. Τόνισε ακόμα πως η λύση του Κυπριακού πρέπει να συνάδει με το κοινοτικό κεκτημένο, γεγονός, όπως είπε, που θα οδηγήσει σε τροποποιήσεις επί του σχεδίου Ανάν.

    [13] ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΕ

    Ο Συντονιστής Εναρμόνισης Τάκης Χατζηδημητρίου δήλωσε ότι η Κύπρος με την ένταξη της στην Ευρωπαική Ενωση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει σημαντικό αριθμό κοινοτικών κανονισμών, οι οποιοί απαιτούν τη δημιουργία δομών και την εισαγωγή ποινών εκεί όπου απαιτείται. Οπως εξήγησε, σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν κάποιοι κανονισμοι τότε θα έχουμε επιπτώσεις και οι ποινές θα είναι είτε χρηματικές, είτε απαγόρευση της ελεύθερης εμπορίας των προιόντων μας στην Ενωση. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες εργαζομένων το δρόμο των οδηγών βαρέων οχημάτων, ο κύριος Χατζηδημητρίου τόνισε ότι είναι δεδομένες οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε, προσθέτοντας πως αν η Κυβέρνηση θέλει να κάμει κάποια ρύθμιση εκτός Ευρωπαικής Ενωσης, θα πρέπει να καταβάλει το κόστος από εθνικούς πόρους. Εξέφρασε εξαλλου την πεποίθηση ότι η έκθεση της Κομισιόν, που θα υποβληθεί στις πέντε Νοεμβρίου στο Ευρωπαικό Συμβούλιο θα είναι θετική.

    [14] ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

    Πυροσβεστικά έδρασε ο υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα στους μόνιμους υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μίλησε σε συγκέντρωση όλων των μονίμων υπαξιωματικών, των εθελοντριών υπαξιωματικών και των Εθελοντών Πενταετούς Υποχρέωσης της Φρουράς Λευκωσίας. Παρόμοιες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες στις Φρουρές Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου. Ο υπουργός Αμυνας κάλεσε τους υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς να διατηρήσουν ήρεμο κλίμα, δίδοντας την υπόσχεση οτι η κυβέρνηση θα επιλύσει τα προβλήματα τους στο πλαίσιο των οικονομικών της δυνατοτήτων.

    [15] ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΙΡΑΚ

    Συγκεκριμένο και σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ θα ζητήσει η Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η πρόταση εμπεριέχεται στο σχέδιο απόφασης της Ισλαμικής Διάσκεψης, η σύνοδος κορυφής της οποίας αρχίζει την Πέμπτη στην Μαλαισία, με τη συμμετοχή τουλάχιστον τριάντα αρχηγών ισλαμικών κρατών. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν ακύρωσε τη συμμετοχή του στη σύνοδο, χωρίς να δοθούν οποιεσδήποτε εξηγήσεις. Φαίνεται ωστόσο ότι η ακύρωση του ταξιδιού του στη Μαλαισία οφείλεται στον αυξημένο φόρτο εργασίας, λόγω του σχεδίου απόφασης για το Ιράκ.

    [16] ΓΚΙΟΥΛ ΙΣΛΑΜΙΚΗ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιούλ δήλωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα που θα αναπτυχθούν στο Ιράκ, δεν θα παραμείνουν εκεί για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου. Σε δηλώσεις στη Μαλαισία, όπου πραγματοποιείται η Ισλαμική Διάσκεψη, ο Γκιούλ είπε ότι τα τουρκικά στρατεύματα δεν θα συμμετάσχουν στις δυνάμεις κατοχής και ούτε πηγαίνουν στο Ιράκ ως καταπιεστές, κατά την έκφρασή του. Κάλεσε παράλληλα τις ισλαμικές χώρες να σταματήσουν να επικρίνουν την Τουρκία και να ακολουθήσουν το παράδειγμά της σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν το Ιράκ.

    [17] ΤΑΣΣΟΣ ΦΟΡΟΙ

    Η κυβέρνηση δεν προτίθεται επί του παρόντος να επιβάλει νέες φορολογίες. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, έχει τοποθέτηση για τη μη επιβολή νέων φόρων αλλά για τη βελτίωση της είσπραξης των φόρων και με αυτά τα δεδομένα τουλάχιστον στο προβλεπτό μέλλον δεν θα παραστεί ανάγκη για την επιβολή νέων φορολογιών.

    [18] ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ

    Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε το πρωί ο εργολάβος Πανίκος Νικολάου, τριάντα πέντε χρόνων, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Ο άτυχος Νικολάου, ο οποίος εργαζόταν πάνω σε ανυψωτικό μηχάνημα ήρθε σε επαφή με καλώδια υψηλής τάσης της Ατηκ, έντεκα χιλιάδων βόλτ, ενώ τοποθετούσε κεραμίδια σε υπό ανέγερση οικοδομή στη Ερήμη. Ο Νικολάου που καταγόταν από τη Διερώνα και διέμενε στο Ζακάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του.

    [19] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Ασήμαντη μια εξαγγελία για αποχώρηση μερικών χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών από την Κύπρο, δηλώνει ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Πέφτουν οι τόνοι στο ζήτημα των δηλώσεων Κοξ. Ωστόσο ο Νίκος Αναστασιάδης δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Χριστόφια. Δεν δέχεται, δηλώνει, πατερούληδες, που θα του υπαγορεύουν πώς θα ασκεί κριτική.

    Μαζικό συλλαλητήριο Τουρκοκυπρίων εναντίον των μεθοδεύσεων Ντενκτάς για εγγραφή χιλιάδων εποίκων στους λεγόμενους εκλογικούς καταλόγους. Παράνομη ενέργεια και αλλοίωση των εκλογών, καταγγέλλει ο Μεχμετ Αλι Ταλάτ.

    Εκτίμηση Γουέστον. Η ετυμηγορία των Τουρκοκυπρίων θα είναι υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [20] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στο εσωτερικό, στα ορεινά, στα δυτικά και βόρεια παράλια, δυτικοί έως βορειοδυτικοί και στα νότια και ανατολικά παράλια, νοτιανατολικοί έως νοτιοδυτικοί, γενικά μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία, 29 βαθμοί στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, 27 στα δυτικά και 20 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί, γενικά ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους δέκα βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 14 October 2003 - 11:43:12 UTC