Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-11-06

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ ΕΚΘΕΣΗ
  • [02] ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΜΑΤΑ
  • [03] ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΡΙΤΟ
  • [04] ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΕΚΘΕΣΗ
  • [05] ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗ
  • [06] ΤΑΣΣΟΣ ΙΡΛΑΝΔΟΣ
  • [07] ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
  • [08] ΟΜΗΡΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
  • [09] ΕΔΕΚ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
  • [10] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
  • [11] ΑΧΙΛΛΗΙΣ ΚΥΠΡΟΣ
  • [12] ΠΑΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ
  • [13] ΠΕΤΡΩΝΔΑΣ ΤΕΛΟΣ
  • [14] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΒΟΥΛΗ ΕΚΘΕΣΗ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε την ευαρέσκεια του Σώματος για την έκθεση προόδου για την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά την εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρία της Βουλής για το Σύνταγμα της Ευρώπης, ο κύριος Χριστόφιας χαρακτήρισε πολύ θετικό στοιχείο το γεγονός ότι η Κύπρος κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων στις δέκα εντασσόμενες χώρες και παρατήρησε ότι αυτό τιμά την κυβέρνηση της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τον κυπριακό λαό. Ο κύριος Χριστόφιας χαρακτήρισε, εξ άλλου, θετικό το ότι τονίστηκε στην Τουρκία ότι η μή λύση του κυπριακού θα αποτελέσει πρόβλημα για την πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η Ευρωπαϊκή Ενωση να συνεχίσει και να εντείνει την πίεση αυτή μέχρι το τέλος.

    [02] ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΜΑΤΑ

    Την έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο και την Τουρκία χαιρέτισαν τα πολιτικά κόμματα. Το Ακέλ σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι η εισαγωγή πρόνοιας ότι η μη διευθέτηση του κυπριακού θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας, καθιστά για πρώτη φορά τόσο σαφή τη διασύνδεση της λύσης του κυπριακού με την ευρωπαϊκή της πορεία και κανείς πλέον δεν θα μπορεί να αμφισβητεί αυτή τη διασύσνδεση. Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης χαιρετίζοντας την έκθεση σημείωσε ότι διασυνδέει με ξακάθαρο τρόπο την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκιας με το κυπριακό. Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Εδέκ τονίζει ότι το σαφές πολιτικό μήνυμα της Ευρωπαϊκη Επιτροπής προς την Τουρκία όσον αφορά το ευρωπαϊκό της μέλλον και το κυπριακό δίνει μια άλλη διάσταση στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος. Ο πρόεδρος του κινήματος Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η Κυπρος μετά από πολύχρονες προσπάθειες γίνεται τμήμα της Ευρωπαικής Οικογένειας, γεγονός που λειτουργεί ως καταλυτης για τη λύση του κυπριακού.

    [03] ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΡΙΤΟ

    Πλήρη ικανοποίηση για το περιεχόμενο των εκθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο και την Τουρκία, εξέφρασε η κυβέρνηση. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι το προσχέδιο της έκθεσης για την Κύπρο δεν αντικατόπτριζε την πρόοδο που είχε επιτευχθεί στο θέμα της εναρμόνισης καί ότι οι υπήρχαν ορισμένες ανακρίβειες, οι οποίες όμως διορθώθηκαν τελικά ύστερα από τη σωστή διαφώτιση. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο από τη Μολδαβία, όπου βρίσκεται, ο κύριος Ιακώβου αναφέρθηκε καί στις αποτυχημένες προσπάθειες της Τουρκίας να αποτρέψει ή να μετριάσει την αναφορά στο Κυπριακό καί τη διασύνδεσή του με τις ευρωπαϊκές της προοπτικές. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αμπτουλλάχ Γκιούλ ότι η χώρα του θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού, ο κύριος Ιακώβου είπε ότι η Τουρκία έχει αντιληφθεί πως η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα δεχθεί ανατολίτικα παζάρια.

    [04] ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΕΚΘΕΣΗ

    Η Τουρκία οφείλει να προβεί στις πολιτικές που χρειάζονται και να αντιληφθεί ότι η πορεία της για ένταξη στην Ευρωπαική Ενωση περνά μέσα από τη λύση του κυπριακού, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας.

    Αναφερόμενος στην έκθεση της Κομισιόν για την Τουρκία ο κύριος Μαυρονικόλας είπε ότι αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία της Αγκυρας να προβάλει νέες πολιτικές οι οποίες να συνάδουν στη λύση των γενικότερων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πολιτική της στην περιοχή. Ο κύριος Μαυρονικόλας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων προκλήσεων στα κατεχόμενα, προκειμένου να εξυπηρετήσει ο Ραούφ Ντενκτας τα δικά του συμφέροντα.

    Ωστόσο τόνισε πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία.

    Η δική μας τακτική και πολιτική, είπε, είναι ότι όχι μόνο δεν ανταποκρινόμαστε σε αυτές τις προκλήσεις αλλά αντίθετα, πρόσθεσε, συνεχίζουμε την πορεία μας για λύση του κυπριακού, με συγκεκριμένες ενέργειες και ανάλογη πολιτική.

    [05] ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗ

    Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας επισημαίνει ότι με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνεται η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για λύση του κυπριακού στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση του σχεδίου Ανάν. Επισημαίνονται ταυτόχρονα, καθυστερήσεις από την πλευρά της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων για την επίλυση του κυπριακού. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης σημείωσε ότι για πρώτη φορά σε κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνεται η σύνδεση των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών της Τουρκίας με την επίλυση του κυπριακού.

    Ο κύριος Μπεγλίτης εξέφρασε την ελπίδα της ελληνικής κυβέρνησης να υπάρξει άλλη πολιτική της Τουρκίας τόσο στο κυπριακό όσο στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    [06] ΤΑΣΣΟΣ ΙΡΛΑΝΔΟΣ

    Το κυπριακό και θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης συζήτησαν το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μπέρτι Αχερν.

    Η επίσκεψη του Ιρλανδού Πρωθυπουργού στην Κύπρο εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του ενόψει της ανάληψης από τη χώρα του της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

    Ο κύριος Αχερν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο για την ημερήσια διάταξη της ιρλανδικής προεδρίας και συζήτησαν τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. Ο ιρλανδός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρέπει να καταβληθούν πιό αποφασιστικές προσπάθειες, προκειμένου μια επανενωμένη Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεδομένου, πρόσθεσε, ότι το πλαίσιο για διευθέτηση του Κυπριακού υπάρχει και είναι το Σχέδιο Ανάν.

    Ο κύριος Αχερν ανέφερε ότι όταν επισκέφθηκε τον Ιούλιο την Αγκυρα επισήμανε κατά τις εκεί επαφές του την ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας με τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης. Τόνισε στον Ταγίπ Ερτογαν ότι η επίλυση του Κυπριακού θα βοηθούσε την ενταξιακή προοπτική της χώρας του και τον κάλεσε να εργασθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ο Μπέρτι Αχερν χαρακτήρισε παράλληλα σημαντική επιτυχία για την Κύπρο την έκθεση της Κομισιόν.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας για τη σταθερή, συνεπή και μακρόχρονη υποστήριξη που προσφέρει η χώρα του σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

    Πρόσθεσε ότι τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση στις προσπάθειες διευθέτησης του προβλήματος.

    [07] ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    Το σχέδιο συνθήκης για τη θέσπιση του συντάγματος της Ευρώπης συζητεί η Βουλή, σε ειδική συνεδρία που αρχισε το πρωί. Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας σε εισαγωγική ομιλία του ανέφερε ότι η σημερινή συνεδρία σηματοδοτεί με τον πλέον επίσημο τρόπο τη συμμετοχή του κυπριακού Κοινοβουλίου στη συζήτηση που διεξάγεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για το μέλλον της Ευρώπης. Είπε επίσης ότι οι βουλευτές, ως εκπρόσωποι του κυπριακού λαού, πρέπει και άποψη να διατυπώσουν και τη σφραγίδα τους να θέσουν στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό στα δρώμενα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κατά την έναρξη της συνεδρίας διαβάστηκε η δευτερη ενημερωτική έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων σχετικά με τις δραστηριοτητες της αντιπροσωπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων στη συνέλευση για το μέλλον της Ευρώπης. Τη συνεδρία της Βουλής παρακολουθούν και εκπρόσωποι της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Ο εκδότης της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Αφρίκα Σενέρ Λεβέντ δήλωσε ότι παρακολουθεί τη συνεδρία, διότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι η Βουλή τόσο των Ελληνοκυπρίων, όσο και των Τουρκοκυπρίων. Εξέφρασε ωστόσο τη θλίψη του γιατί δεν υπήρχε απευθείας μετάφραση στα τουρκικά. Η συνεδρία, η οποία μεταδίδεται από το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι και το Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του Ρικ, διακόπηκε στη μια μετά το μεσημέρι και θα επαναληφθεί στις τέσσερις το απόγευμα. Στην πρωϊνή συνεδρία μίλησαν ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Εδέκ και βουλευτές διαφόρων κομμάτων, ενώ στην απογευματινή συνεδρία θα μιλήσουν αρχηγοί ή εκπρόσωποι των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    [08] ΟΜΗΡΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Εδέκ Γιαννάκης Ομήρου στην ομιλία του, ανέφερε ότι το Σύνταγμα που προτάθηκε για την Ευρώπη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση, μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια. Μέσα από αυτό, είπε, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα νομικά και πολιτικά όργανα που θα διασφαλίσουν την ισχύ και την αποτελεσματικότητα της στον εικοστό πρώτο αιώνα. Ο κύριος Ομήρου εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του Κινήματος στις θέσεις της κυβέρνησης στο συνταγματικό κείμενο. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να αποτελέσει και για τον κυπριακό λαό τον φυσικό γεωπολιτικό και πολιτιστικό χώρο μέσα στον οποίο θα διαμορφώσει τα ερείσματα για την υπεράσπιση των εθνικών του συμφερόντων και θα κατοχυρώσει την ασφάλεια και την επιβίωσή του.

    [09] ΕΔΕΚ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

    Χωρίς ανθυποψήφιο αναδεικνύεται στη θέση του προέδρου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου.

    Η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τις θέσεις των ανώτατων αξιωματούχων του κινήματος έγινε το πρωί ενώ η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις θέσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής λήγει αύριο.

    Στη θέση του αναπληρωτή προέδρου αναδείχθηκε χωρίς ανθυποψήφιο ο Κυριάκος Μαυρονικόλας.

    Αντιπρόεδροι επανεξελέγησαν ο Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Σοφοκλής Σοφοκλέους. Το παγκύπριο συνέδριο του κόμματος, στις 16 Νοεμβρίου, θα αποφασίσει ποιός θα είναι πρώτος και ποιός δεύτερος.

    Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιανάκης Ομήρου δήλωσε ότι οι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν μέσα σε πλαίσια άψογης λειτουργίας των δημοκρατικών διαδικασιών.

    Ανέφερε επίσης ότι το συνέδριο του κινήματος συνέρχεται σε μια κρίσιμη εθνική και πολιτική συγκυρία και τόνισε ότι το κίνημα έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο.

    Ο κύριος Ομήρου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΕΔΕΚ μέσα στις νέες συνθήκες θα ενδυναμώσει το ρόλο και τις προοπτικές της για να καταστεί πιο παρεμβατικό στις εξελίξεις και πόλος συσπείρωσης ευρύτερων κοινωνικών και λαικών δυνάμεων.

    Ο Κυριάκος Μαυρονικόλας έστειλε το μήνυμα ότι το σοσιαλιστικο κόμμα μπαίνει σε μια εποχή ομαλότητας με την επιστροφή του ονόματος ΕΔΕΚ, τη γενικότερη προσπάθεια για καλύτερη οργάνωση και τη συμμετοχή του στη διακυβέρνηση της χώρας.

    Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι στην πορεία για τις ευρωεκλογές θα είναι εξίσου πετυχημένοι και θα μπορέσουν να εκλέξουν ένα σοσιαλιστή ευρωβουλευτή.

    [10] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο σε έκτακτη πρωινή συνεδρία ενέκρινε τον τροποποιητικό νόμο περί οδικής ασφάλειας που αφορά τις διαφημιστικές πινακίδες.

    Ο τροποποιητικός νόμος θα κατατεθεί αργότερα σήμερα στη Βουλή.

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών Κίκης Καζαμίας ανέφερε ότι η νέα τροποποιητική νομοθεσία καθορίζει ότι η μή αποκαθήλωση των πινακίδων από τους παράνομους, θεωρείται ποινικό αδίκημα, το οποίο δίνει την ευχέρεια στην αρμόδια αρχή, που είναι το Υπουργείο Συγκοινωνιών, να προχωρήσει στην αποκαθήλωσή των πινακίδων, εάν δεν το πράξουν οι παρανομούντες.

    [11] ΑΧΙΛΛΗΙΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Παγκόσμια και ιστορική πρωτιά κατακτά η Κύπρος στο χώρο του παγκόσμιου Θεάτρου.

    Οπως γράφει η εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", η χαμένη τριλογία του Αισχύλου "Αχιλληίς" θα ζωντανέψει για πρώτη φορά, διόμυσι χιλιάδες χρόνια αφότου γράφτηκε, στη σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

    Η τριλογία "Αχιλληίς" είναι ένα από τα δεκάδες έργα που καταστράφηκαν από πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στις αρχές του έβδομου αιώνα.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανασύνθεση της τριλογίας άρχισε από το Γερμανό μελετητή Μπρούνο Σνελ στις αρχές της δεκαετείας του εβδομήντα και έγινε μέσα από παπύρους που βρέθηκαν σε μούμιες στη διάρκεια των ανασκαφών στην περιοχή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

    Η μετάφραση της τριλογίας, που αναφέρεται στην είσοδο του Αχιλλέα στη μάχη της Τροίας, έγινε από το φιλόλογο και θεατρολόγο Ηλία Μελανδρή ενώ η πρόταση για το ανέβασμα του έργου από το ΘΟΚ έγινε από το σκηνοθέτη Νίκο Χαραλάμπους.

    Το ρόλο του Αχιλλέα θα ερμηνεύσει ο γνωστός τενόρος Μάριος Φραγκούλης.

    [12] ΠΑΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ

    Νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος εντοπίστηκε το πρωί κάτω από τη μεγάλη κοιλαδογέφυρα στην Πέτρα του Ρωμιού μεσήλικας άνδρας αγνώστων, μέχρι στιγμής, στοιχείων.

    Το νεκρό εντόπισαν σε βάθος εβδομήντα μέτρων από τη γέφυρα, οδηγοί διερχομένων οχημάτων.

    Πάνω στη γέφυρα βρισκόταν σταθμευμένο αυτοκίνητο με τη μηχανή σε κίνηση.

    Ανδρες της αστυνομίας Πάφου που μετέβησαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός και εξετάζουν τις ακριβείς συνθήκες υπο τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

    Σύμφωνα με μαρτυρία, οδηγός που περνούσε το πρωί από τη γέφυρα είδε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και ένα άτομο να βρίσκεται ακουμπισμένο στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και να κοιτάζει προς τα κάτω.

    Εκ πρώτη όψεως η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

    Στη σκηνή κλήθηκε ο ιατροδικάστης Σοφοκλής Σοφοκλεόυς για να διενεργήσει αυτοψία.

    [13] ΠΕΤΡΩΝΔΑΣ ΤΕΛΟΣ

    Πέθανε ψες σε ηλικία 93 ετών, από ανακοπή καρδίας, ο διακεκριμένος εκπαιδευτικός και πνευματικός άνθρωπος Χρίστος Πετρώνδας. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Παρασκευή στις δύο μετά το μεσημέρι, από τον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

    [14] ΚΑΙΡΟΣ

    Η πρόγνωση του καιρού.

    Το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιανατολικοί έως νοτιοδυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και παροδικά ισχυροί, έως πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, στους 25 στα δυτικά και στους 17 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, τριών μποφόρ, στις περιοχές όμως των καταιγίδων, θα πνέουν μεταβλητοί και θα ενισχύονται σε μέτριους έως ισχυρούς, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και στους έντεκα στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 6 November 2003 - 13:42:35 UTC