Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-09-29

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • [02] ΤΑΣΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
  • [03] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
  • [04] ΙΑΚΩΒΟΥ ΟΥΝΦΙΚΥΠ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΦΕΣΗ
  • [06] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ
  • [07] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΚΕΛ
  • [08] ΝΕΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ
  • [09] ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    O Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το σχέδιο Ανάν πρέπει να γίνει πιο λειτουργικό και διαβεβαίωσε ότι παραμένει δεσμευμένος σε μια ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού. Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό περιοδικό "Μπίζινες Γουίκ" ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει τι θα κάμει η Κύπρος όταν θα τεθεί το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά τόνισε ότι το βέτο είναι για τις μεγάλες χώρες. Είπε, ωστόσο, ότι η Τουρκία δεν μπορεί να βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να μη αναγνωρίζει άλλο κράτος. Σήμερα, πρόσθεσε, η Τουρκία δεν επιτρέπει στα κυπριακά πλοία να εισέρχονται στα τουρκικά λιμάνια, πράγμα που αποτελεί παραβίαση του διεθνούς νόμου και της ελευθερίας στη ναυσιπλοϊα. Ετσι η Τουρκία θα πρέπει να κάμει κάτι τέτοιο, αλλά δεν θέλω, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, να ερμηνευθούν αυτά που λέγω ότι, αν η Τουρκία δεν ικανοποιήσει τις αξιώσεις της Κύπρου, τότε θα προβάλει βέτο στην ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Για την εισήγηση του για απόρριψη του σχεδίου Ανάν στους Ελληνοκύπριους, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι αυτό δεν προέβλεπε για πραγματική επανένωση της Κύπρου.

    [02] ΤΑΣΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος συνεχίζει σήμερα τις επαφές του στο Βέλγιο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη με συνομιλίες με τον Βέλγο πρωθυπουργό Γκι Φέρχοφστατ. Ο Βέλγος πρωθυπουργός παραθέτει στις 12 και τριάντα γεύμα εργασίας προς τιμήν του προέδρου Παπαδόπουλου και των μελών της συνοδείας του με τη διεξαγωγή παράλληλα συνομιλιών. Του γεύματος θα προηγηθεί ιδιαίτερη συνομιλία μεταξύ των δύο αντρών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Κύπρο στις έντεκα και τριάντα, άποψε.

    [03] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

    Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας απαντώντας σε επικρίσεις, ό,τι με τις δηλώσεις του για τους υπουργούς του Ακέλ υπερκεράζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι τις δηλώσεις του παρεξηγούν και παρερμηνεύουν όσοι θέλουν να το κάμνουν αυτό. Η όλη πολιτεία του, ανέφερε, αποδεικνύει το αντίθετο. Ο πρόεδρος της Βουλής είπε επίσης ότι είναι σε θέση να γνωρίζει πλήρως τις απόψεις του προέδρου της Δημοκρατίας και όταν εκφράζει στήριξη στους υπουργούς του Ακέλ, είναι βέβαιος ότι και ο πρόεδρος Παπαδόπουλος έχει την ίδια άποψη.

    [04] ΙΑΚΩΒΟΥ ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι από πληροφορίες που έχει η κυβέρνηση θα υπάρξει κάποια μείωση του αριθμού των μελών της Ουνφικύπ, αλλά όχι αλλαγή στους όρους εντολής της. Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες ο κύριος Ιακώβου ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας θα εισηγείται στην έκθεση του που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει, κάποια αναδιάταξη των στρατιωτών, οι οποίοι δεν θα παραμένουν στα φυλάκια, αλλά θα διακινούνται κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης. Ο κύριος Ιακώβου είπε ότι θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν έχουν διαφοροποιηθεί τα δεδομένα και ότι τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα εξακολουθούν να βρίσκονται στην Κύπρο και δεν πρέπει να υπάρξει μείωση της αριθμητικής δύναμης της Ουνφικύπ.

    [05] ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΦΕΣΗ

    Ο υπουργός Εσωτερικών Αντρέας Χρίστου δήλωσε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα καταθέσει ενδεχομένως σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο τα έγγραφα για έφεση και αναστολή του διάγματος για επιστροφή σε τουρκοκύπριο της κατοικίας που κατείχε πριν από το 1974 και στην οποία σήμερα διαμένουν ελληνοκύπριοι πρόσφυγες. Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Χρίστου ανέφερε ότι μετά την επιστροφή του Προέδρου Παπαδόπουλου, το θέμα θα απασχολήσει καί το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο έχει την ευχέρεια να διαφοροποιήσει τη σχετική απόφαση. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το σώμα θα λάβει υπόψη τη θέση του νομικού του συμβούλου.

    [06] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ

    Πρόταση νόμου για επίταξη τουρκοκυπριακών περιουσιών για να προστατευθούν τα δικαιώματα των προσφύγων προωθεί ο βουλευτής του Δήκο Ανδρέας Αγγελίδης. Ο κύριος Αγγελίδης ανέφερε ότι η πρόταση είναι έτοιμη και θα κατατεθεί σύντομα. Διευκρίνισε επίσης ότι υπάρχει ήδη νόμος για επίταξη περιουσιών και πρόσθεσε ότι αυτό που ζητείται τώρα είναι η επέκταση της χρονικής διάρκειάς της. Ο κύριος Αγγελίδης ανέφερε ότι δεν θα πρόκειται για μαζική επίταξη αλλά για διατάγματα, τα οποία θα εκδίδονται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη και σημείωσε ότι η επίταξη δεν αποστερεί οριστικά την ιδιοκτησία, όπως συμβαίνει με την απαλλοτρίωση.

    [07] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΚΕΛ

    Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος Νίκο Κατσουρίδη είχε συνάντηση στα κατεχόμενα με αντιπροσωπεία του Κόμματος Ειρήνη και Δημοκρατία με επικεφαλής τον Διευθυντή του Κόμματος Μεχμέτ Τσακιντζί. Αυτή την ώρα η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συναντάται με αντιπροσωπεία του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρόεδρος του Κόμματος Ιζέτ Ιτζιάν.

    [08] ΝΕΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ

    Νέος ηγούμενος της Μονής Μαχαιρά εξελέγη το πρωί ο Μοναχός της Μονής Επιφάνειος. Ο νέος ηγούμενος είναι τριαντατριών ετών, κατάγεται από το Παλαίκυθρο, και είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Η εκλογή του έγινε αμέσως μετά το πέρας της λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας της Μαχαιριώτισσας. Ο Ηγούμενος Επιφάνειος διαδέχεται τον Μακαριστό Ηγούμενο Αρσένιο, ο οποίος σκοτώθηκε στην συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου Σινούκ, κοντά στο Αγιο Ορος. Στη διαδικασία εκλογής παρευρέθη ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος είχε διατελέσει ηγούμενος της Μονής Μαχαιρά, καθώς επίσης Ηγούμενοι και Μοναχοί από άλλα μοναστήρια.

    [09] ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    Αλλους δύο νεαρούς, ηλικίας είκοσι τεσσάρων και είκοσι ετών συνέλαβε ψες η αστυνομία στη Λεμεσό σε σχέση με τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στον αγώνα Αλκής-Απόλλωνα στο ΓΣΖ στη Λάρνακα. Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να προσαχθούν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης. Στα επεισόδια στον αγώνα Αλκής-Απόλλωνα τραυματίσθηκαν ένας λοχίας και ένας αστυνομικός.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια παράλια, στους 29 στα δυτικά παράλια και στους 28 στα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 29 September 2004 - 12:52:11 UTC