Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-10-04

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΕΚ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ
  • [02] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
  • [03] ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
  • [04] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ
  • [05] ΤΥΠΟΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ
  • [06] ΙΡΑΚ ΝΕΟ
  • [07] ΓΑΖΑ ΝΕΚΡΟΙ ΟΛΑ
  • [08] ΤΑΙΛΑΝΔΗ ΓΡΙΠΠΗ
  • [09] ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΥΝΗΣΙΑ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΣΕΚ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ

    Η συντεχνία των Κυπριακών Αερογραμμών Συνυκά συνεδριάζει από τις 10 το πρωί για να αξιολογήσει την κατάσταση στην εταιρεία ύστερα από την απόφαση για απολύσεις ανωτέρων στελεχών και άλλων εργαζομένων. Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι εκτός από τα μέτρα που θα προτείνει η Συνυκά, που είναι η μεγαλύτερη συντεχνία των Κυπριακών Αερογραμμών, θα ζητήσει την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας για το θέμα των 12 απολύσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, διότι θεωρεί ότι δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί και οι διαδικασίες που προβλέπονται στη νομοθεσία. Πριν από την έναρξη της συνεδρίας, τα μέλη της Συνυκά είχαν συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ Δημήτρη Κιττένη, ο οποίος δήλωσε ότι θα πρέπει να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος και να κλείσουν οι αιμάσσουσες πληγές, όπως χαρακτήρισε την Ελλάς- Τζετ. Η ΣΕΚ διεμήνυσε ότι δεν θα δεχτεί διακρίσεις και θυματοποίηση των υπαλλήλων. Το θέμα εξετάζει από το πρωί και η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

    [02] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    Συνεχίστηκε σήμερα, με δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, η αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων της συμπολίτευσης και του Δημοκρατικού Συναγερμού με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου Παπαδόπουλου για το Κυπριακό και τις επικρίσεις τού Προέδρου του Δησύ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού κατηγόρησε τον Δημοκρατικό Συναγερμό για συστηματική προσπάθεια υπόσκαψης του προέδρου Παπαδόπουλου και του θεσμού του προέδρου της Δημοκρατίας. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι κατηγορούν τον Πρόεδρο ότι δεν αποδέχεται τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, τη στιγμή, όπως είπε, που ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε για τη λύση αυτή ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και το έχει διατυπώσει επανειλημμένως.

    [03] ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    Εξάλλου ο αντιπρόεδρος του Δήκο Νίκος Πιττοκοπίτης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποσκάπτει κάθε προσπάθεια του Προέδρου. Μίλησε επίσης για εραστές του σχεδίου Ανάν, οι οποίοι, όπως είπε, παραμένουν προσκολλημένοι καί ερωτευμένοι με το σχέδιο. Οι θέσεις μας, είπε ο κύριος Πιττοκοπίτης, είναι σταθερές. Επιδιώκουμε επίλυση καί όχι κλείσιμο του κυπριακού. Ο κύριος Πιττοκοπίτης κατηγόρησε επίσης τον Δησύ για στείρα αντιπολίτευση χωρίς επιχειρήματα.

    [04] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης απέρριψε τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ καί του Δήκο και κατηγόρησε καί πάλι τον πρόεδρο για αντιφατικές δηλώσεις. Απέρριψε επίσης τις επικρίσεις για υπόσκαψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, και υποστήριξε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος υποσκάπτει το κύρος του με το να αποδίδει εμπάθεια στους επικριτές του. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να απαντά στις επικρίσεις αλλά με κοσμιότητα. Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να αποφασίσει τελικά τι θέλει και όχι να λέει από τη μια για ένα καταστροφικό σχέδιο Ανάν και από την άλλη πως επιδιώκουμε τροποποιήσεις σε αυτό.

    [05] ΤΥΠΟΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπτουλλάχ Γκιούλ αναφερόμενος στην απόφαση της χώρας του να συπεριλάβει και την Κυπριακή Δημοκρατία στην τελωνειακή Ενωση Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να κάμουν υπομονή και να μην απελπίζονται. Είπε επίσης ότι η επέκταση της τελωνειακής Ενωσης με την Κύπρο είναι θέμα καθαρά νομικό και κάλεσε όλους να σκεφθούν ποια χώρα μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου θα έχει μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη από τις μεταξύ τους συναλλαγές. Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών δημοσιεύονται στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις.

    [06] ΙΡΑΚ ΝΕΟ

    Στο Ιράκ, είκοσι-τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν σε διαφορετικά επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί και τα ξημερώματα. Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και εβδομηνταέξι τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε μία από τις εισόδους της λεγόμενης πράσινης ζώνης στην κεντρική Βαγδάτη. Στην πόλη Φαλούτσα σκοτώθηκαν δώδεκα Ιρακινοί και τραυματίστηκαν άλλοι δεκατέσσερις από αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε τα ξημερώματα ο αμερικανικός στρατός. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται έξι παιδιά και δύο γυναίκες. Εξάλλου, Ιρακινοί αντάρτες πυροβόλησαν και σκότωσαν το πρωί στη Βαγδάτη έναν από τους Γενικούς Διευθυντές του υπουργείου Επιστημών και Τεχνολογίας και έναν συνεργάτη του.

    [07] ΓΑΖΑ ΝΕΚΡΟΙ ΟΛΑ

    Τέσσερις τουλάχιστον Παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν το πρωί στον καταυλισμό Τζαμπαλίγια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας όπου συνεχίζονται για έκτη ημέρα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα της Γάζας. Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αεροπλάνο έπληξε ομάδα Παλαιστινίων μαχητών, τους οποίους αντιλήφθηκε να τοποθετούν βόμβα. Οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την έναρξη της Ισραηλινής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας πριν από έξη ημέρες, ανέρχονται σε 59.

    [08] ΤΑΙΛΑΝΔΗ ΓΡΙΠΠΗ

    Οκτάχρονο κοριτσάκι είναι το ενδέκατο θύμα της γρίπης των πουλερικών στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας. Το κοριτσάκι είναι το τρίτο ανθρώπινο θύμα του ιού, μετά την εμφάνιση του δευτέρου κύματος της επιδημίας της γρίπης των πουλερικών στη χώρα τον περασμένο Ιούλιο. Στις αρχές του χρόνου πέθαναν από το πρώτο κύμα της επιδημίας οκτώ άνθρωποι.

    [09] ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΥΝΗΣΙΑ

    Πλοίο που μετέφερε 75 λαθρομετανάστες, ανατράπηκε αργά τη νύχτα του Σαββάτου στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 άνθρωποι. Αγνοείται επίσης η τύχη άλλων 47. Εντεκα από τους επιβάτες διασώθηκαν. Την πληροφορία μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τυνησίας το οποίο πρόσθεσε ότι τους ναυαγούς που κατευθύνονταν στην Ιταλία περισυνέλεξε η ακτοφυλακή της Τυνησίας.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα σχηματισθούν νεφώσεις που πιθανόν να φέρουν λίγες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιανατολικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29 στα νότια παράλια, στους 27 στα δυτικά και στους 23 βαθμούς στα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 4 October 2004 - 13:02:04 UTC