Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-04-20

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΟΣΧΑ ΤΑΛΑΤ
  • [02] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ
  • [03] ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ
  • [04] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
  • [05] ΣΙΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ
  • [06] ΠΑΠΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
  • [07] ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ
  • [08] ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ
  • [09] ΡΙΚ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

  • [01] ΜΟΣΧΑ ΤΑΛΑΤ

    H Ρωσία διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επανέναρξη των συνομιλιών για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό σε συνεργασία με τους Κυπρίους και με τα ενδιαφερόμενα μέρη. Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σχολιάζοντας την εκλογή του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην ηγεσία των τουρκοκυπρίων είπε επίσης ότι η χώρα του θεωρεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των Τουρκοκυπρίων ως ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, σε σχέση με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τουρκοκυπριακό τμήμα του πληθυσμού της Κύπρου, και πρωτίστως σε ό,τι αφορά την εξεύρεση τρόπων επανένωσης του νησιού. Πρός αυτή την επιδίωξη, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, δηλώνει προσήλωση και ο ίδιος ο κύριος Ταλάτ. Η Μόσχα, πρόσθεσε, χαιρετίζει αυτή τη στοχοθέτηση και ελπίζει ότι οι πράξεις του κυρίου Ταλάτ, ως ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, θα καταστήσουν δυνατή τη διαδικασία των συνομιλιών με στόχο την επίτευξη συνολικής, βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, η οποία να έχει ως βάση της τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη θεληματική συγκατάθεση και των δυο των κοινοτήτων της Κύπρου.

    [02] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ

    Η Ελλάδα επιθυμεί περισσότερο από κάθε άλλο, την επανένωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την επίτευξη, ύστερα από διαπραγματεύσεις στη βάση του σχεδίου Ανάν, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του πολιτικού της προβλήματος, συμβατής με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής. Μιλώντας στο συνέδριο του περιοδικού '' Εκόνομιστ '' στην Αθήνα ο κύριος Καραμανλής είπε επίσης ότι η Αθήνα επιδιώκει ανυπόκριτα την ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας και εξομάλυνσης των σχέσεών της με την Τουρκία. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, υποστήριξε και υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας.

    [03] ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ

    Στο συνέδριο του Εκόνομιστ μίλησε επίσης και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας ο οποίος ανέφερε ότι η λύση του κυπριακού επιβάλλεται να έχει τέτοιο περιεχόμενο και χαρακτηριστικά που να αναιρούν και να καταργούν τις αιτίες και τους λόγους που προκάλεσαν την καταστροφή στο νησί. Η λύση, πρόσθεσε, πρέπει να είναι συμφωνημένη και όχι δοτή, να αποκλείει τη δυνατότητα επέμβασης τρίτων στα εσωτερικά της Κύπρου, να υπογραμμίζει τα συνεκτικά και όχι τα διαιρετικά στοιχεία και να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες του λαού. Εξάλλου ο πρόεδρος του Πασόκ Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι η Ευρώπη αποτελεί τη μοναδική διέξοδο και ελπίδα για την επίλυση του Κυπριακού ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να μπορέσουν να συμβιώσουν ειρηνικά σε μια λύση στα πλαίσια των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

    [04] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

    Εκστρατεία συλλογής υπογραφών αλλά και δυναμικών εκδηλώσεων αρχίζει το ερχόμενο Σάββατο το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με στόχο να ακυρωθούν τα σχέδια της Τουρκίας για οικοδόμηση τριών πυρηνικών σταθμών στο έδαφος της. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την ημέρα της επετείου της έκρηξης του Τσέρνομπιλ στη Ρωσία. Ο βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ανέφερε ότι πως θα ζητηθεί και η συμβολή των τουρκοκυπρίων στις εκδηλώσεις.

    [05] ΣΙΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ

    Το Κοινοτικό Συμβούλιο και κάτοικοι του χωριού Σιά μετέβησαν το πρωί στον έπαρχο Λευκωσίας με σκοπό να του παραδώσουν 280 εκλογικά βιβλιάρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιμονή των αρμοδίων να εγατασταθεί επίγειος δορυφορικός σταθμός στην περιοχή των χωριών Σιάς, Μοσφιλωτής και Αλάμπρας. Ο Επαρχος αρνήθηκε να παραλάβει τα βιβλιάρια. Οι κάτοικοι ανέφεραν ότι δεν θα σταματήσουν τις ενέργειες τους και είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την εγκατάσταση του δορυφορικού σταθμού, ο οποίος, όπως αναφέρουν θα δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία των κατοίκων.

    [06] ΠΑΠΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

    Ο νεοεκλεγείς Πάπας Βενέδικτος ο 16ος χοροστάτησε σήμερα στη λειτουργία για την Οικουμενική Εκκλησία στην Καπέλα Σιστίνα. Στη λειτουργία συμμετείχαν και όλοι οι καρδινάλιοι του Κονκλάβιου που τον εξέλεξαν χθες σε διαδοχή του Πάπα Ιωάννη Παύλου.

    [07] ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενδέχεται να υποβάλει σήμερα την παραίτησή του. Ο Ιταλός πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη χειρότερη κρίση από την εκλογή του στην εξουσία της χώρας το 2001. Σύμφωνα με τον Ιταλικό τύπο στόχος της παραίτησης του ιταλού πρωθυπουργού θα είναι ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης για να μπορέσει να ολοκληρώσει τη θητεία του, η οποία λήγει σε ένα χρόνο. Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Ιταλός πρωθυπουργός θα ζητήσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

    [08] ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ

    Στην Ιαπωνία εικοσιδύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από νέο ισχυρό σεισμό. Ο σεισμός έντασης πέντε κόμμα οκτώ βαθμών στη κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στη νήσο Κιουσού στη νότια Ιαπωνία. Εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης ανέφερε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Από τη δόνηση προκλήθηκαν κατολισθήσεις και μεγάλες ζημιές σε δεκάδες σπίτια.

    [09] ΡΙΚ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

    Το Τρίτο πρόγραμμα του Ρίκ ανακοίνωσε ότι έχοντας ως στόχο την ενθάρρυνση και προβολή της ντόπιας δημιουργίας στο στίχο και τη μουσική, προκηρύσσει και φέτος τον δέκατο-τέταρτο διαγωνισμό σύνθεσης Κυπριακού τραγουδιού. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν συμμετοχή μέχρι τις 19 Αυγούστου, τελευταία ημέρα υποβολής των συνθέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τους όρους συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τρίτο πρόγραμμα του Ρικ.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα περίοδοι με ηλιοφάνεια, θα εναλλάσσονται με αυξημένες νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιανατολικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 στα παράλια και στους 18 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε θα εμφανίζονται νεφώσεις κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 20 April 2005 - 12:55:01 UTC