Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-07-27

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΚΟΤΣΙΑΤΗΣ
  • [02] ΑΗΚ ΑΤΗΚ
  • [03] ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΙ
  • [04] ΤΑΣΣΟΣ ΟΛΑ
  • [05] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΠΛΕΡ
  • [06] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΡΑΠ
  • [07] ΔΩΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
  • [08] ΑΙΜΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005

  • [01] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΚΟΤΣΙΑΤΗΣ

    Χιλιάδες αυτοκινητιστές ταλαιπωρήθηκαν στο δρόμο Λεμεσού - Λευκωσίας, λόγω τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε γύρω στις επτά το πρωί, αμέσως μετά την έξοδο Κοτσιάτη. Οπως δήλωσε ο Διευθυντής Τροχαίας του Αρχηγείου Δώρος Αχιλλέως στο δυστύχημα, ενεπλάκησαν, ένα φορτηγό τρέϊλερ, ένα σκυβαλοφόρο του Δήμου Στροβόλου και ένα σαλούν αυτοκίνητο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερα άτομα. Πρόκειται για τους Γιώργο Κανίδη, 50 ετών, ομογενή από την Γεωργία, οδηγό του τρέϊλερ, Ομηρο Πασιά, 50 ετών οδηγό του σκυβαλοφόρου, Μαρία Μιχαήλ, 23 ετών οδηγό του σαλούν και την αδελφή της Φλώρα Μιχαήλ 17 ετών, η οποία καθόταν στην θέση του συνοδηγού. Η Αστυνομία είχε αποκόψει το δρόμο και από την έξοδο Κοτσιάτη γινόταν εκτροπή των αυτοκινήτων στον παλιό δρόμο. Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο αποκαταστάθηκε γύρω στις 10 και τριάντα το πρωϊ.

    [02] ΑΗΚ ΑΤΗΚ

    Οχημα μεταφοράς μπετόν απέκοψε γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης στο δρόμο μεταξύ Λεμεσού και Τριμίκληνης με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και η κινητή τηλεφωνία στην περιοχή Τροόδους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Ηλεκτρισμού η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος επηρεάζει την ορεινή περιοχή Λεμεσού και την ευρύτερη περιοχή Τροόδους στην επαρχία Λευκωσίας. Λόγω της σοβαρότητας, προστίθεται, απαιτείται η αντικατάσταση των αγωγών και ως εκ τούτου η αποκατάσταση της παροχής αναμένεται να διαρκέσει για αρκετή ώρα. Πληροφορίες του Ρικ αναφέρουν ότι η παροχή αναμένεται ότι θα αποκατασταθεί γύρω στη μία. Εξ άλλου η Αρχή Τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ότι λόγω διακοπής στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, έχει επηρεαστεί η κινητή τηλεφωνία στην ορεινή περιοχή, βόρεια της Λεμεσού και στην περιοχή Τροόδους.

    [03] ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΙ

    Ανακοινώθηκαν το πρωί τα αποτελέσματα των εξετάσεων για εισαγωγή στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας. Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης σε δημοσιογραφική διάσκεψη. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν κατά πόσο έχουν εξασφαλίσει θέση, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.moec.gov.cy. καθώς και μέσω του κινητού τους τηλεφώνου από την υπηρεσία Cybee, με μήνυμα, στη διευθυνση on κενό moec και τον αριθμό υποψηφίου, και να σταλεί στον αριθμό 2000. Τα αποτελέσματα της δεύτερης κατανομής θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, ενώ όποιος επιθυμεί να διεκδικήσει βελτίωση της θέσης του, θα πρέπει να αποταθεί στην Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, σε δέκα μέρες από σήμερα.

    [04] ΤΑΣΣΟΣ ΟΛΑ

    Αριστη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρεττανίας Τόνι Μπλερ στην οποία συζητήθηκαν τρόποι επανένωσης της Κύπρου. Μιλώντας χθες βράδυ σε συγκέντρωση ομογενών στο Λονδίνο ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι στη συνάντηση καθορίστηκαν οι τρόποι μελλοντικής συνεργασίας και διμερούς διαλόγου, που μπορεί να οδηγήσει και στην κατανόηση των θέσεων της ελληνικής κυπριακής πλευράς. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ωστόσο, ότι παρά τις άριστες σχέσεις στον τομέα του τουρισμού και του εμπορίου, υπάρχουν προβλήματα στον πολιτικό τομέα που οφείλονται στη στάση της Βρετανίας στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι οι αλλαγές που επιδιώκει στο σχέδιο Ανάν είναι αυτές που συμφωνήθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο και εξέφρασε πικρία για τις επιθέσεις που δέχεται στο εσωτερικό ότι δεν έχει τη βούληση για λύση του Κυπριακού. Εξάλλου σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι μεταξύ των δύο χωρών υπάρχουν διαφωνίες πάνω σε επί μέρους θέματα, αλλά υπάρχει συμφωνία ως προς την ανάγκη για επανένωση της Κύπρου. Ο κύριος Μπλερ δήλωσε ότι συζήτησε με τον Κύπριο πρόεδρο με ποιο τρόπο είναι δυνατό να σημειωθεί πρόοδος στην προσπάθεια επανένωσης της Κύπρου.

    [05] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΠΛΕΡ

    Αρχισε στις δέκα το πρωί στο Λονδίνο συνάντηση του του πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ με τον τούρκο ομόλογο του Ταγίπ Ερντογαν. Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών είναι η άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, το διαπραγματευτικό πλαίσιο για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η επέκταση της Τελωνειακής Ενωσης με τα νέα κράτη μέλη.

    [06] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΡΑΠ

    Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης δήλωσε ότι η Ουέφα συγχάρηκε την Κυπρο για τα μέτρα που εφάρμοσε στο χθεσινό αγώνα μεταξύ της Ανόρθωσης και της τουρκικής ομάδας "Τραπζον-σπορ", της Τραπεζούντας και για το γεγονός ότι όλα κύλησαν ομαλά σύμφωνα με το σχέδιο της Αστυνομίας. Συγχάρηκε επίσης την ΚΟΠ, όπως είπε ο κύριος Κουτσοκούμνης, για τη μεγαλειώδη νίκη της Κύπρου. Εξάλλου ο αξιωματούχος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ουέφα Ρίτσιαρντ Μακντούγκαλ συγχάρηκε την Κύπρο τονίζοντας ότι η Κύπρος βαθυμολογείται με άριστα. Πρόσθεσε ότι αποδείχθηκε ότι η παρουσία του στην Κύπρο δεν ήταν απαραίτητη όσο φαινόταν από την αρχή. Η αποστολή της Τράπζον-σπορ αναχώρησε το πρωί επιστρέφοντας στην Τουρκία.

    [07] ΔΩΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

    Πλήρη ικανοποίηση εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Δώρος Θεοδώρου, τόσο για τη διοργάνωση όσο και για το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδυνού αγώνα. Μιλώντας στο Τρίτο του Ρικ ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι η Κύπρος κέρδισε το στοίχημα, και εκτός από τη σημαντική νίκη που πέτυχε, έδωσε τα σωστά μηνύματα διεθνώς στον τομέα της διοργάνωσης. Ηταν, είπε, μια υποδειγματική διοργάνωση με ένα αθλητοπρεπέστατο κοινό. Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέδωσε την επιτυχή διοργάνωση στη σωστή και συλλογική δουλειά και στην υπευθυνότητα όλων. Αναφερόμενος στη νίκη της Ανόρθωσης ο κύριος Θεοδώρου είπε ότι η προσφυγική ομάδα μας έκανε υπερήφανους και αναβάθμισε το κύρος της μικρής μας Κύπρου.

    [08] ΑΙΜΑ ΕΚΚΛΗΣΗ

    Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας απευθύνει επείγουσα έκκληση για προσφορά αίματος των ομάδων Αλφα αρνητικό και Ομικρον αρνητικό, για αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Κυρίως αίθριος θα είναι ο καιρός το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 28 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 27 July 2005 - 21:51:10 UTC