Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 260696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 26/06/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • ΒΕΛΑΓΙΑΤΙ
  • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
  • ΠΑΣΟΚ


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η Ελλαδα συνοδευσε στην τελευταια του κατοικια τον Ανδρεα Παπανδρεου τον ανθρωπο που σημαδεψε τις πολιτικες εξελιξεις της χωρας μας.

Εκατονταδες χιλιαδες κοσμου αψηφωντας τον ηλιο και τη ζεστη που φτανει τους 39 βαθμους εχουν δημιουργησει το αδιαχωρητο γυρω απο τη Μητροπολη και στους δρομους που θα περασει η πομπη με τη σορο του ιδρυτη του ΠΑΣΟΚ.

Η νεκρωσιμη ακολουθια θα αρχισε στις 2 και μιση και διαρκεσει τριαντα λεπτα, ενω εκφωνουνται 15 επικήδειοι που μεταφράζονται με αυτόματο σύστημα σε 4 γλώσσες και υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου δύο ώρες.

Γύρω στις 5 το απόγευμα η σορός του Ανδρέα Παπανδρέου θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλλου όπλου ,το οποίο θα σύρει όχημα του Στρατου Ξηράς και η πομπή θα κατευθυνθεί για το Α'Νεκροταφείο.

Για την ταφη του ελληνα ηγετη δεν επελέγη ο οικογενειακός τάφος των Παπανδρέου αλλά αλλος χωρος που βρισκεται στο προάυλιο του νεκροταφείου, σε περίοπτη θέση, μόλις 15 μέτρα απο τον ιερό Ναό.

Γιγαντιαια ειναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας, συνολικά για την φρουριση των ξένων επισήμων και την τήρηση της τάξης,περίπου 4 χιλιάδες αστυνομικοί.

Απο τις 12 εχει αρχισει η σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στο κέντρο της πρωτεύουσας ενω εχει απαγορευτει η σταθμευση στους δρομους που θα περασει η πομπη.

Απο τις 12 εχουν γινει αλλαγες και στα δρομολογια των λεοφορειων και των τρολλει.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας,ενω σε πολλα σημεια της πολης βρισκονται ασθενοφοροα και κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ,καθώς η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας,αναμένεται να φθάσει το μεσημέρι τους 38 βαθμούς, ενω αισθητη ειναι και η παρουσια του νεφους

Οι γιατροι συνιστουν στους πολιτες που θα παραστουν στην κηδεια να φορουν ρουχα ελαφρα, καπελο και να εχουν μαζι τους νερο .

ΒΕΛΑΓΙΑΤΙ

Με τον υπουργο Εξωτερικων του Ιραν Αλι Ακμπαρ Βελαγιατι συναντηθηκε το πρωι ο Θοδωρος Παγκαλος.

Οι κυριοι Παγκαλος και Βελαγιατι συζητησαν μεταξυ αλλων ,για τη διευρυνση της αμυντικης συνεργασιας Ελλαδος-Αρμενιας και με άλλες χωρες.

Θετικη ειναι συμφωνα με πληροφοριες η θέση του Ιραν.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Με μικρη καθυστέρηση δόθηκαν σήμερα τα θέματα των Γενικών Εξετάσεων.

Οι υποψηφιοι της πρωτης, δέσμης διαγωνιστηκαν στα Μαθηματικά,της 2ης στην Βιολογία και της 3ης στην Ιστορία.

ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ τωρα και ενω απομενουν 24 ωρες για την εναρξη του Συνεδριου η συγκρουση μεταξυ των κ.Σημιτη και Τσοχατζοπουλου θεωρειται αναποφευκτη καθως και οι δυο πλευρες εμμενουν στις θεσεις τους.

Ολοκληρωθηκε η συνεδριαση του Εκτελεστικου Γραφειου το οποιο θα συνεδριασει εκ νεου αυριο στο Ολυμπιακο Σταδιο πριν αρχισουν οι εργασιες του Συνεδριου.

Το Εκτελεστικο δεν πηρε αποφασεις και παρεπεμψε ολα τα επιμαχα θεματα στο Συνεδριο.

Ολες οι ψηφοφοριες θα γινουν την Κυριακη και εφοσον τεθει θεμα για το ποιος θα ειναι ο πρωθυπουργος στις εκλογες αυτη θα γινει το Σαββατο το βραδυ.

Συμφωνα με πληροφοριες στη συνεδριαση διεφανει μια ταση υπερ των διακριτων ρολων και ταυτιση στις προτασεις Λαλιωτη και Τσοχατζοπουλου για αντιπροεδρους και πολιτικη γραμματεια.

Ο Γερασιμος Αρσενης διεψευσε την υπαρξη συμφωνιας με τον Ακη Τσοχατζοπουλο οπως εκανε χθες και ο υπουργος Δημοσια Διοικησης.

Συμφωνα παντως με πληροφοριες οι κυριοι Τσοχατζοπουλος και Αρσενης σε δυο συναντησεις που ειχαν τα τελευταια 24ωρα κατεληξαν σε συμφωνια η οποια προβλεπει συλλογικη ηγεσια,υποστηριξη του Ακη Τσοχατζοπουλου για τη θεση του Προεδρου και ασυμβιβαστο στις ιδιοτητες Προεδρου και Πρωθυπουργου.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 26 June 1996 - 8:10:16