Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 260696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 26/06/1996


Στο ΠΑΣΟΚ τώρα, απομένουν 24 ώρες για την έναρξη του Συνεδρίου και η σύγκρουση των κ. Σημίτη και Τσοχατζόπουλου, θεωρείται αναπόφευκτη. Το Εκτελεστικό Γραφείο που συνεδρίασε το μεσημέρι, δέν έλαβε καμμία απόφαση, και παρέπεμψε όλα τα θέματα στο Συνέδριο του κόμματος που αρχίζει αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ολες οι ψηφοφορίες, θα γίνουν την Κυριακή, και εφόσον τεθεί θέμα για το ποιός θα είναι ο πρωθυπουργός στις εκλογές, η ψηφοφορία θα γίνει το Σάββατο το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Ε.Γ διεφάνη μία τάση υπέρ των διακριτών ρόλων και ταύτιση στις προτάσεις Λαλιώτη και Τσοχατζόπουλου για αντιπροέδρους και πολιτική γραμματείά. Ο Γεράσιμος Αρσένης, διέψευσε εν τω μεταξύ, την ύπαρξη συμφωνίας με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, όπως έκανε χθες και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Αρσένης, σε δύο συναντήσεις που είχαν τα τελευταία συλλογική ηγεσία, υποστήριξη του Ακη Τσοχατζόπουλου για τη θέση του προέδρου, και ασυμβίβαστο στις ιδιότητες του προέδρου και του πρωθυπουργού.

Με μικρή καθυστέρηση, δόθηκαν σήμερα στους υποψήφιους, τα θέματα των Γενικών Εξετάσεων. Οι υποψήφιοι της πρώτης δέσμης διαγωνίστηκαν στα μαθηματικά, της δεύτερης στη Βιολογία και της τρίτης στην Ιστορία.

Κατά μιάμιση δραχμή το λίτρο, μειώνονται από αύριο οι λιανικές τιμές πώλησης της βενζίνης και του ντήζελ. Οι νέες ενδεικτικές τιμές, της βενζίνης σούπερ θα κυμαίνονται από 209 δραχμές έως 219, και της αμόλυβδης από 193 έως 203 δραχμές.

Συνεχίζει την τροποποιημένη θεραπεία της, η δημοφιλής ηθοποιός Αλίκη Βουγιουκλάκη. Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η κατάστασή της, παραμένει σταθερή.

Η ληστεία, είναι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κίνητρο της δολοφονίας του ιερωμένου Στυλιανού Καραπατάκη που βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα στον σταθμό Λαρίσσης.

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, θα κριθεί τελικά το θέμα της βασιλικής περιουσίας, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο για την απαλλοτρίωσή της. Ωστόσο, η κρίση του Αρείου Πάγου ήταν αντίθετη.


© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 26 June 1996 - 13:34:45