Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 270696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 27/06/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΠΑΣΟΚ
  • ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ
  • ΛΟΓΟΘΕΤΗ
  • ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • ΡΕΤΖΙΑΣ


ΠΑΣΟΚ

Το νεο ηγετη του καλειται να αναδειξει το Πασοκ, στο πλεον κρισιμο συνεδριο της ιστοριας του που αρχιζει σήμερα στο Ολυμπιακο σταδιο,μια ημερα μετα το υστατο χαιρε στον ιδρυτη του,τον Ανδρεα παπανδρεου.

Η συγκρουση Σημιτη -Τσοχατζοπουλου για τη Πρεδρια φαινεται αναποφευκτη,ενω συνεδριαζει σήμερατοπρωί για τελευταια φορα πριν απο το συνεδριο το Εκτελεστικο Γραφειο του κομματος .

Ισες αποστασεις απο τους κυριους Σημιτη και Τσοχατζοπουλο κρατα σε συνεντευξη του στο Εθνος ο γραμματεας του Πασοκ Κωστας Σκανδαλιδης ο οποιος χαρακτηριζει λυτρωτική εξέλιξη μια συνάντηση και συμφωνία κορυφής ,μεταξύ των δύο ανδρών,έστω την ύστατη στιγμη.

Ο κ.Σκανδαλίδης παντως κανει λόγο για ισχυρό συλλογικό ηγετικό σχήμα και υποστηιζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ώριμο να πάρει μια απόφαση που θα κατοχυρωνει το ασυμβίβαστο μεταξυ Προεδρου και Πρωθυπουργου,κατι που θεωρειται οτι ενισχυει τη θεση Σημιτη.

Η σημερινή ημέρα θα είναι αφιερωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της στον Ανδρέα Παπανδρέου,ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει μια πρώτη καταμέτρηση των συσχετισμών,με ψηφοφορίες επι της διαδικασίας.

Τις τελευταιες εκκρεμοτητες και λεπτομερειες του συνεδριου θα συζητησει το Εκτελεστικο Γραφειο του κομματος . Ολα παντως δειχνουν οτι η μετωπική σύγκρουση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου ειναι αναπόφευκτη,αφου και οι δυο παραμενουν αμετακινητοι στις θεσεις τους και εμμενουν στη διεκδικηση της Προεδριας.

Στην εναρκτήρια ομιλία του που θα γίνει σήμερα στο συνέδριο,ο Πρωθυπουργος,αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του για τη Προεδρια,καθώς και την τελική στάση του,απορρίπτοντας τις προτάσεις Τσοχατζόπουλου περί διακριτών ρόλων και ασυμβίβαστου μεταξύ πρωθυπουργου και Προέδρου του κόμματος.Θα δωσει ομως και έμφαση στη συλλογικότητα μέσα απο την δημοκρατική λειτουργία των οργάνων.

Στην χθεσινή τελευταία συνεδρίασή του,το Εκτελεστικό Γραφείο,δεν κατόρθωσε να βρεί συμβιβαστική λύση. Διεφάνη, πάντως,σύμφωνα με πληροφορίες μία τάση υπέρ των διακριτών ρόλων και ταύτιση στις προτάσεις Λαλιώτη και Τσοχατζόπουλου για αντιπροέδρους και πολιτική γραμματείά.

Ο Γεράσιμος Αρσένης, διέψευσε την ύπαρξη συμφωνίας με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, όπως ειχε κανει μια μερα πριν και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης.

Οι πληροφορίες παντως επιμενουν οτι οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Αρσένης, σε δύο συναντήσεις που είχαν τα τελευταία 24ωρα συμφωνησαν σε συλλογική ηγεσία, υποστήριξη του Ακη Τσοχατζόπουλου για τη θέση του προέδρου, και ασυμβίβαστο στις ιδιότητες του προέδρου και του πρωθυπουργού.

Βουγιουκλάκη

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της Αλίκης Βουγιουκλάκη,συμφωνα με το χθεσινο ιατρικο ανακοινωθεν που υπογραφει ο θεράπων ιατρος- καθηγητης Ιωαννης Πουλαντζάς.

Το ιατρικό ανακοινωθέν εξεδόθη με αφορμή φήμες που κυκλοφόρησαν,σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της δημοφιλους ηθοποιου.

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Από το Τριμελές Πλημελλιοδικείο Πειραιά δικάζεται, σήμερα,ο δήμαρχος τής πόλης,Στέλιος Λογοθέτης. Κατηγορείται ότι δεν έχει προβεί σε προσωρινό κλείσιμο των μπαρ που έχουν μηνυθεί.

Οπως αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή του προς το σταθμό μας,το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί καθώς έχουν γίνει 78 αφαιρέσεις αδειών,από τότε που δόθηκαν οι σχετικές αρμοδιότητες στους δήμους.

Παπανδρεου

Πλήθος κόσμου,κάτω απο τον καυτό ήλιο της Αθήνας, συσσωμη η πολιτειακη και πολιτικη ηγεσία και εκατονταδες προσωπικοτητες απο ολο τον κοσμο συνοδευσαν χθες τον Ανδρεα Παπανδρεου ,στην τελευταια του κατοικια , στο Πρωτο Νεκροταφειο.

Ρετζιάς

Στο ΝΒΑ θα συνεχίσουν κατά πάσα πιθανότητα την καριέρα τους οι δύο μπασκετμπολίστες του ΠΑΟΚ που μετείχαν στα φετινά ντράφτ (πίνακες επιλογής παικτών), αφού επιλέχθηκαν σε αρκετά υψηλές θέσεις και από ομάδες που φαίνονται διατεθειμένες να ικανοποιήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις τους.

Συγκεκριμένα, ο 20-χρονος διεθνής σέντερ Ευθύμης Ρεντζιάς επιλέχθηκε από τους Ντένβερ Νάγκετς, που είχαν την 23-η σειρά επιλογής, ενώ ο 18-χρονος φόργουορντ Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, που έχει πάρει την Ελληνική υπηκοότητα, επιλέχθηκε από τους Σακραμέντο Κίνγκς στην 14-η θέση των ντράφτ.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 27 June 1996 - 11:27:14