Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 100796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 10/07/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Σε τεστ ΠΑΠ υποβάλλονται για μια ακόμη φορά σήμερα τα ανοιχτά θέματα της ελληνικής οικονομίας.
  • LΤην πολιτική γραμματεία τοου ΠΑΣΟK ορίζει σήμερα ο Κώστας Σημίτης.
  • Οχι στο Νο Σμοκινγκ είπαν οι έλληνες μπασκετμπολίστες της εθνικής ομάδας και βρέθηκαν να απειλούνται από του αμερικάνους με απέλαση.


ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάσε το εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης θα ανακοινώσει τη σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας.

Χθες ο Γερασιμος Αρσενης αμφισβητησε το δικαιωμα του προεδρου του ΠΑΣΟΚ να ορισει τα μελη της Πολιτικης Γραμματειας δηλωνοντας οτι αυτο ειναι ευθυνη του Εκτελεστικου Γραφειου.

Ο Δημήτρης Καμπουράκης βρίσκεται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και έχει το ρεπορτάζ έως στιγμής.

Εξάλλου σήμερα με επιστολή προς τον πρόεδρο της βουλής ο Κώστας Σημίτης γνωστοποιεί ότι ο Κυριάκος Σπυριούνης βουλευτής Θεσσαλονίκης επανεντάσσεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

OΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Η ταχυτερη απορροφηση των κοινοτικων κονδυλιων,η συγκρατηση του πληθωρισμου και η μειωση των κρατικων δαπανων ειναι μερικα απο τα θεματα που θα εξεταστουν στη συσκεψη που πραγματοποειται απο τις 11 στο υπουργειο Εθνικης Οικονομιας.

Στη συσκεψη παιρνουν μερος οι κ.Παπαντωνιου,Παπαδοπουλος Βασω Παπανδρεου και ο διοικητης της τραπεζας της Ελλαδος Λαμπρος Παπαδημος.

Νωριτερα ο υφυπουργος Εμποριου Μιχαλης Χρυσοχοιδης ειχε συναντηση με εκπροσωπους του Σεβ και των εμπορων.

Αντικειμενο της συναντησης ηταν συμφωνα με πληροφοριες τα μετρα που προτιθεται να παρει η κυβερνηση για την παταξη της αισχροκερδειας.

ΦΩΤΙΕΣ

Μαινεται η φωτια που ξεσπασε χθες τα ξημερωματα στην κοινοτητα Τσικαλιά Λακωνιας.

Εκατονταδες στρεμματα χορτολειβαδικης εκτασης και χιλιαδες ελαιοδενδρα και αιγοπροβατα καηκαν στη φωτια που ξεσπασε το βραδυ και σβηστηκε πριν απο λιγο στην περιοχη Κουντούρα Χανιων κοντα στο δημο Πελεκανου.

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, στις κοινότητες Φρατζή και Γοργοποτάμου Φθιώτιδας, και στην κοινοτητα Κομνινάδες στην Καστορια .

ΕΘΝΙΚΑ

Εντονη ηταν η αντιδραση κυβερνησης και αντιπολιτευσης στο αμερικανικό διάβημα για την πτήση ελληνικών αεροσκαφών στις 20 Ιουνίου, πάνω από την πράσινη γραμμή στην Κύπρο.

Η Ελλάδα απέρριψε το διάβημα ενώ ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ,προσπαθησε να υποβαθμίσει το γεγονός,λέγοντας ότι ανάλογο διάβημα έγινε και προς την Αγκυρα.

Την ιδια ώρα,ο Γεράσιμος Αρσένης εκανε λόγο για μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χωρου, παρα την ελληνο-τουρκική συμφωνία για ηρεμια στο Αιγαίο το καλοκαίρι ,και αποκάλυψε ότι σε μιά περίπτωση τα τουρκικά μαχητικά έφθασαν κοντά στο αεροδρόμιο της Σκύρου και προχώρησαν σε εικονική προσβολή στοχων.

Χθες ο υπουργός Αναπληρωτής Εξωτερικών Γιώργος Ρωμαίος,απέρριψε πιέσεις του Γάλλου υφυπουργού Μισελ Μπαρνιέ για απεμπλοκή του προγραμματος ΜΕΝΤΑ,ενω το θέμα θα συζητηθεί και σήμερα στη σύνοδο των Μονίμων Αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες.

Την Αθηνα την Κυπρο και την Αγκυρα θα επισκεφθει στις 16 και 17 Ιουλιου η πρεσβειρα των Ηνωμενων Πολιτειων στα Ηνωμενα Εθνη Μαντλιν Ωλμπραιτ συνοδευόμενη απο τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το Κυπριακό, Ρίτσαρντ Μπήτι.

ΒΕΝΕΤΗΣ

Δεμενος με χειροπεδες μεσα στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινητου του βρεθηκε στις 11.30 το πρωι ο επιχειρηματιας Χαραλαμπος Βενετης 48 ετων.

Το αυτοκινητο ηταν σταθμενευνο στη διασταυρωση των οδων Διος και Περολης στο Διονυσο .

Οπως δηλωσε ο ιδιος δυο κουκουλοφοροι του επιτεθηκαν την ωρα που εβγαινε απο το σπιτι του στις 6.15 το πρωι τον μετεφαν στο Διονυσο και αφου τον ξυλοκοπησαν τον εδεσαν και τον εκλεισαν στο πορτ μπαγκαζ.

Τις φωνες του ακουσαν καποιοι δασικοι υπαλληλοι οι οποιοι ειδοποιησαν την πυροσβεστικη που τον απελευθερωσε .

Προανακριση κανει το αστυνομικο τμημα ερυθραιας.

ΨΗΦΙΑΚΑ

Στον εφέτη ανακριτή καταθέτει αυτήν την ώρα για την υπόθεση των ψηφιακών ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Γκελεστάθης

ΑΘΛΗΤΙΚΟ

Επεισοδιο δημιουργησαν οι αθλητες της ομαδας Μπασκετ κατα την διαρκεια της πτησης προς την Ατλαντα.

Ορισμενοι αγνοησαν τις υποδειξεις του πληρωματος για απαγορευση του καπνισματος με αποτελεσμα ο κυβερνήτης να οδηγήσει το αεροπλανο της εταιριας ΔΕΛΤΑ στη Νεα Υορκη.

Εκεί οι ελληνες διεθνεις απειληθηκαν και με απελαση αλλα το επεισοδιο εληξε με την παρεμβαση του προξενου μας στη Νεα Υορκη.

Αν τα καταγγελλόμενα επιβεβαιωθούν θα ληφθούν αυστηρά μέτρα ώστε να περιφρουρηθεί το κύρος του ελληνικού αθλητισμού και της χώρας, δήλωσε π υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 10 July 1996 - 9:56:58