Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 110796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 11/07/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Δεν τίθεται θέμα παραίτησής μου διαβεβαιώνει ο Γεράσιμος Αρσένης που έμεινε εκτός Πολιτικής Γραμματείας.
  • Απόστημα της δημόσιας ζωής του τόπου η υπόθεση των ψηφιακών δηλώνει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος
  • Ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να είχε δείρει τη Βάσω Παπανδρέου δηλώνει ο Στέφανος Μάνος για την υπόθεση του Σπατόσημου.


ΨΗΦΙΑΚΑ

Αποστημα χαρακτηρισε τη συμβαση για τα ψηφιακα ο πρωην υπουργος Ανδρεας Ανδριανοπουλος που κατεθεσε επι τεσσερις σχεδον στον εφετη ανακριτη Γιωργο Ναυπλιωτη.

ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρωθηκε η συναντηση των κ.Σημιτη και Τσοχατζοπουλου οπου συζητηθηκε η πορεια του κυβερνητικου εργου.

Εν τω μεταξυ κατηγορηματικα απεκλεισε το ενδεχομενο να παραιτηθει ο υπουργος Αμυνας Γερασιμος Αρσενης.

Συμφωνα με πληροφοριες ο κ.Αρσενης μετα τον αποκλεισμο του απο την Πολιτικη Γραμματεια προσβλεπει σε ρολο αρχηγου της εσωκομματικης αντιπολιτευσης και χαρακτηριστικη ειναι η δηλωση του οτι θα μιλαει στον ελληνικο λαο.

Ο βουλευτης του ΠΑΣΟΚ Θεοδωρος Σταθης σε γραπτη του δηλωση διερωταται εαν η υποβαθμιση της Πολιτικης Γραμματειας εγινε για να δικαιολογηθει ο αποκλεισμος του κ.Αρσενη.

Ν.Δ.

Στη Νεα Δημοκρατια συνεδριαζει απο τις 12 η εκλογικη επιτροπη του κομματος.

Προσερχομενος ο Στεφανος Μανος δηλωσε οτι ο ελληνικος λαος θα επρεπε να δειρει την κ.Βασω Παπανδρεου για την μειωση που αποφασισε στο σπατοσημο.

ΑΦΘΩΔΗΣ

Με καραντίνα απειλει η Ευρωπαϊκη Επιτροπή τα ελληνικά κρέατα και τυριά,μετά τα κρούσματα αφθώδους πυρετού που εμφανισθηκαν σε δύο κοινότητες του νομού Εβρου.

Οπως δηλωσε ο εκπροσωπος,του αρμοδίου επιτρόπου Φράντς Φίσλερ,θα πρεπει να αποφευχθει η μεταδοση της επιδημιας εξω απο την Ελλαδα .Παραδεχθηκε παντως οτι η χωρα μας εχει λαβει ολα τα αναγκαια μετρα για την αποτελεσματικη αντιμετωπιση της νοσου.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Μονιμης Κτηνιατρικής Επιτροπής.

Αισιοδοξος οτι δεν θα υπαρξει προβλημα δηλωσε ο υφυπουργος Γεωργιας Αποστολος Φωτιαδης και ανεφερε οτι το υπουργειο θα προσκομισει ολα τα στοιχεια για τα μετρα που εχει παρει για την αντιμετωπιση του προβληματος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Η μειωση του πληθωρισμου ειναι για την κυβερνηση στοχος πρωτης προτεραιοτητας και οπως δηλωσε χθες ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας Γιαννος Παπαντωνιου θα συνεχιστει και το 1997 η αντιπληθωριστικη πολιτικη.

Ωστοσο ο κ.Παπαντωνιου παραδεχθηκε οτι ο αρχικος στοχος για πληθωρισμο 5% στο τελος του ετους ειναι ανεφικτος.

Οι δηλωσεις του υπουργου προκαλεσαν τις εντονες αντιδρασεις ολων των κομματων της αντιπολιτευσης που εκαναν λογο για συνεχιση της λιτοτητας και της αποτυχημενης οικονομικης πολιτικης.

Εν τω μεταξυ ακριβοτερα πωλουνται απο τα μεσανυχτα η βενζινη και το Ντηζελ.

Η τιμη πωλησης διυλιστηριου της βενζινης αυξηθηκε κατα 2,6 δραχμες το λιτρο και του ντηζελ κατα 1,6 δραχμες.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρών ανακοινώσε το υπουργείο Ανάπτυξης που είναι πολύ πιθανόν να ανακοινώσει και την ανάκληση αδειών κάποιων εταιριών που δεν πληρούν τους όρους λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα προβλέπεται η αποζημίωση των πελατών από τις εταιρίες σε διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός μηνός, ενώ οι εταιρίες υποχρεούνται να διαθετουν αυξημένο μετοχικό κεφάλαιο για την εξασφάλιση της ασφαλιστικής κάλυψης.

Εξάλλου το επικουρικό ταμείο των ασφαλιστικών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος δύο εταιρών εκ των οποίων η μία έχει ήδη κλείσει, που δεν αποζημίωσαν τους πελάτες τους.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

Εληξε και τυπικά η εκκρεμότητα στη διοίκηση των Μητροπόλεων Αττικής, Ζακύνθου και Λαρισης.

Στο φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκαν με σημερινή ημερομηνία τα προεδρικά διατάγματα για την τυπική εγκατάσταση των μητροπολιτών που ειχε ψηφίσει εδώ και δύο χρόνια η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ετσι, στη Μητρόπολη Αττικής εγκατεστάθη και τυπικώς ο Μητροπολίτης κύριος Παντελεήμων.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η εγκατάσταση του κυρίου Παντελεήμονα στο επισκοπικό Μέγαρο της Κηφισιάς, το οποίο έως σήμερα έχει καταλάβει ο μη αναγνωριζόμενος από την Εκκλησία Επίσκοπος κύριος Νικόδημος.

ΜΕΝΤΑ

Νεες πιεσεις αναμενεται να δεχθει απο τους εταιρους της στην Ευρωπαικη Ενωση η Ελλαδα για να αρει το βετο για την χρηματοδοτηση της Τουρκιας στο Συμβουλιο των υπουργων Εξωτερικων που θα συνεδριασει τη Δευτερα στις Βρυξελλες.

Για το θέμα αυτό θα συζητήσουν αύριο στην Αθήνα, ο Ιρλανδος προεδρεύων του Συμβουλιου, Ντικ Σπριγκ, και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Μονίμων αντιπροσώπων εγιναν δεκτές δύο τροποποιήσεις.Η πρώτη προβλέπει χρηματοδότηση των μεσογειακών χωρών και από άλλους πόρους της κοινοτητας και η δεύτερη θέτει ως προϋποθεση οι χωρες αυτες να σέβονται τα εδαφικά δικαιώματα των κρατών-μελών.

Εν τω μεταξύ, περιοδεία σε Αθήνα,Αγκυρα και Λευκωσία,αρχίζει απο την ερχόμενη Δευτέρα η πρεσβηρα των Ηνωμενων Πολιτειων στα Ηνωμενα Εθνη Μαντλην Ωλμπραιτ,συνοδευόμενη και απο τον ειδικό απεσταλμένο του αμερικανού Προέδρου για το Κυπριακό Ριτσαρντ Μπίτι.

ΒΕΝΕΤΗΣ

Υπαλληλους της εταιριας του Χαραλαμπου Βενετη και κυριως Αλβανους εξεταζουν απο το πρωι σημερα οι αστυνομικοί σε μιά προσπάθεια να εξιχνιάσουν την περίεργη υπόθεση απαγωγης του επιχειρηματια.

Συμφωνα παντως με την αστυνομια οι δραστες της απαγωγης ειχαν μοναδικο σκοπο τη ληστεια.

Η επιχειρηση Βενέτη δεν εχει καμια σχεση με οποιαδηποτε κυκλωματα δανειστων,τοκογλυφων η νονων της νυχτας επισημαινεται σε ανακοινωση της επιχειρησης με αφορμη σχετικα δημοσιευματα για τους λογους της απαγωγης του Χαραλαμπου Βενετη.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 11 July 1996 - 9:00:54