Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 310796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 31/07/1996


Ν.Δ 13.30

Επιθεση εξεπελυσε σημερα ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδης Εβερτ σχετικα για το νεο πλαισιο λειτουργιας των Μεσων Ενημερωσης και τις σχεσιες εργολαβων δημοσιων εργων με τα μεσα αυτα που προωθει η κυβερνηση και συζητηθηκε χθες στο υπουργικο Συμβουλιο.

Ο κ.Εβερτ κατηγορησε την κυβερνηση οτι με τον τροπο που γινεται επιχειρει να εμφανιστει οτι αγνοει ποια ειναι τα διαπλεκομενα συμφεροντα και τονισε πως πρεπει να απεμπλακουν οι εργολαβοι απο τα μεσα ενημερωσης.

Εαν προσθεσε η κυβερνηση προχωρησει προς αυτην την κατευθυνση θα εχει τη συνδρομη της Νεας Δημοκρατιας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Απο τις 12 συνεδριαζει υπο τον πρωθυπουργο η κυβερνητικη επιτροπη με αντικειμενο το κοινοτικο πλαισιο στηριξης και την απορροφηση των κοινοτικων κονδυλιων .

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας,η αποροφηση των κοινοτικών κονδυλίων κατά το πρώτο εξάμηνο,δεν ξεπέρασε το 18% των δεσμεύσεων για το 1996.

ΣΚΟΠΙΑ

Την αποδοχη των Σκοπιων με το ονομα Μακεδονια προσανατολιζεται να εισηγηθει η Γενικη Γραμματεια των Ηνωμενων Εθνων,συμφωνα με ολες τις ενδειξεις.

Η πιθανοτητα αυτη ενισχυεται απο το γεγονος οτι σε επισημες ανακοινωσεις του ΟΗΕ που δημοσιευτηκαν στον διεθνη τυπο,η γειτονικη χωρα αναφερεται με το ονομα "Μακεδονια".

ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΟΛΟΣ

Συγχαρητηριο τηλεγραφημα στον Αρχιεπισκοπο Αμερικης,απεστειλε ο προεδρος της Δημοκρστιας Κωστης Στεφανοπουλος και του ευχεται δυναμη και επιτυχια στο πνευματικο και ποιμαντικο του εργο.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Σε ενα ακομη μεταλλιο ελπιζει σημερα η Ελλαδα καθως με στοχο τη διακριση θα αγωνιστει τις πρωτες πρωινες ωρες στο Τριπλουν η Ολγα Βασδεκη.

Στις τεσσερις ωρα Ελλαδος ριχνονται στη μάχη των 200 μέτρων ρίχνονται ο Αλέξης Αλεξόπούλος, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο Θωμάς Σμπώκος και η Κατερίνα Κόφφα.

Αυριο η Εθνικη μας ομαδα στο Μπασκετ θα παιξει με την Κινα, διεκδικωντας πλεον μια θεση μεταξυ 5ης και 8ης σειρας.

Συγχαρητηριο τηλεγραφημα προς τον προπονητη της Εθνικης μας ομαδας Αρσης Βαρων Χρηστο Ιακώβου απεστειλε ο Προεδρος της ΝΔ .

17 Ν

Κλιμακιο της αντιτρομοκρατικης υπηρεσιας μεταβαινει σημερα στην Κερκυρα για να εξετασει τα στοιχεια μιας περιεργης υποθεσης που πιθανον να συνδεεται με τη δραση της 17 Νοεμβρη.

Ανδρας περίπου 30 χρόνων που σύμφωνα με ορισμένους έμοιαζε με ένα απο τα σκίτσα των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη επιχείρησε να επιβιβαστεί στο πλοίο Βέγκα,αφου αναμείχθηκε σε γκρούπ γερμανών τουριστών.Εγινε όμως αντιληπτός,εγκατέλειψε τις αποσκευές του και κατόρθωσε να διαφύγει,αρπάζοντας ένα Ι.Χ.

Στις αποσκευές του βρέθηκαν 16 λευκά διαβατήρια που είχαν κλαπεί πριν από 4 μήνες απο την νομαρχία Κιλκίς,ενα μηχάνημα που πιάνει τις συχνότητες της αστυνομίας και δύο μαργαρίτες γραφομηχανής.

ΦΑΡΜΑΚΑ

Κατεπειγουσα προκαταρκτικη εξεταση διεταξε η εισαγγελια εφετων μετα απο δημοσιευματα οτι, παραπλανηθηκαν οι αρμοδιες υπηρεσιες και προχώρησαν στις πρόσφατες μεγάλες αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων.

ΑΡXΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ

Γάλλος αρχαιοκάπηλος συνελήφθη στα Σφακιά της Κρητης. Ο Γάλλος καθηγητής πανεπιστημίου ψάρευε αμφορείς για να δημιουργήσει, οπως ισχυρίστηκε, μουσείο και να συμβάλει έτσι στην πολιτισμική σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας - Γαλλίας.

ΜΑΝΙΑΚΟΣ

Υπεκυψε στα τραυματα της η Κατερινα Καραβία 34 ετων,θυμα του μανιακου δραστη που επιτιθεται με μαχαιρι σε γυναικες στην περιοχη του Κολωνου.

Η ατυχη κοπελα που νοσηλευοταν στον Ευαγγελισμο δεχθηκε την επιθεση του αγνωστου το Σαββατο το πρωι μεσα σε φουρνο στην περιοχη της Αχαρνων.

Ο δραστης εχει τραυματισει με μαχαιρι δυο ακομη γυναικες.

ΨΑΡΑΔΕΣ

Σε "ψευδο-δικαστήριο",στα κατεχόμενα προσαγονται και πάλι σήμερα οι δυο νεαροί Ελληνοκύπριοι,Γιάννης Χατζηγιάννης και Γιώργος Νικολάου.

Συνελήφθησαν παρανομως απο Τούρκους την περασμένη βδομάδα,ενώ ψάρευαν στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, κοντά στο Παραλίμνι.

Το κατοχικό καθεστώς επιχειρεί να κατασκευάσει εναντίον των δύο Ελληνοκυπρίων κατηγορίες για κατασκοπεία.

ΦΩΤΙΑ

Υπο μερικο ελεγχο εχει τεθει η φωτια στη Χιο.Συμφωνα με τις πρωτες εκτιμησεις εχει καψει πανω απο 26.000 στρεμματα δασικης εκτασης και καλλιεργειες.

Υπο πληρη ελεγχο εχει τεθει η φωτια στην Αταλαντη.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 31 July 1996 - 10:07:09