Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 010896

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 01/08/1996


ΑΤΛΑΝΤΑ

Στην Ατλαντα, ειχαμε νεα επιτυχία τις πρωινές ώρες,όταν η Ολγα Βασδέκη κατέλαβε την 6η θέση στον τελικό τού τριπλούν μέ άλμα 14 μέτρων καί 44 εκατοστων.

Ακομη για πρωτη φορα στην ιστορια των Ολυμπιακων αγωνων μια Ελληνιδα , η Κατερινα Κοφφα τερματιζοντας 4η στους προκριματικους, προκριθηκε στα ημιτελικα των 200 μετρων.

Σήμερα στις 4.30 το απογευμα ρίχνονται στη μάχη η Νίκη Μπακογιάννη στους προκριματικούς του ύψους, οι Αμιράν Καρτανοβ,Λάζαρος Λοϊζίδης και Πέτρος Μπουρντούλης στην Ελέυθερη Πάλη.

Στις πεντε το απογευμα Νικη Ξάνθου και Βούλα Πατουλίδου θα αγωνιστουν στο μήκος,ενω η εθνική μας μπάσκετ θα αντιμετωπίσει την Κίνα.

Και η Μαρία Πάγκαλου και Ευαγγελία Σωτηρίου, πεντε το απογευμα ριχνονται στη μαχη της ρυθμικής γυμναστικής. Η χωρα μας ειναι 13η στη σειρα των μεταλλιων.

Η ΝΔ με ανακοινωση της παρενεβη στα οσα ειδαν το φως της δημοσιοτητας περι παρασκηνιου και δυσκολιων των αθλητων μας στο δρομο προς τους Ολυμπιακους.

Η κυβερνηση και ορισμενοι αθλητικοι παραγοντες τονιζεται στην ανακοινωση της αξιωαμτικης αντιπολιτευσης ,δεν μπορουν να αμαυρωσουν την προσπαθεια των νεων ανθρωπων που τιμησαν και τιμουν τα ελληνικα χρωματα στους Ολυμπιακους αγωνες.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μετρα για την στηριξη των ξενοδοχειακων επιχειρησεων που αντιμετωπιζουν σοβαρα προβληματα απο την μειωση της τουριστικης κινησης ζητα η Πολιτικη Ανοιξη.

Ο εκπροσωπος τυπου Νοτης Μαρτακης καλει την κυβερνηση να υοθετησει τις προτασεις του κομματος του που ειναι μεταξυ αλλων παραταση της εξοφλησης των χρεων προς το δημοσιο και τις τραπεζες και την κεφαλοποιηση των τοκων υπερημεριας.

Εντωμταξυ συμφωνα με τα στοιχεια της Στατιστικης Υπηρεσιας μειωμενη κατα 12,8% ηταν η τουριστικη κινηση τον Ιουνιο.

Η μεγαλύτερη πτωση σημειώθηκε τον Ιουνιο,στο νομο Χανίων,την Κέρκυρα και την Χαλκιδική.

ΜΑΓΚΑΚΗΣ

Την επιβολή αυστηρων ποινων στους εμπρηστες των δασων και σε εκεινους που οικοδομούν ή επιχειρουν να οικοδομήσουν σε καμενη δασική εκταση προβλέπει προταση νομου που κατατεθηκε στη βουλή από τον βουλευτη του ΠΑΣΟΚ Γεωργιο Αλεξανδρο Μαγκακη.

Συμφωνα με την προταση νομου η οικοδομηση σε καμενη δασική εκταση θα τιμωρειται με καθειρξη 10 ετων και με χρηματική ποινή από 5 εως 50 εκατομμυρια δραχμές.

ΑΦΘΩΔΗΣ

Συνεδριαζει στις Βρυξελλες η Μονιμη Κτηνιατρικη Επιτροπη για να αποφασισει εαν θα συνεχιστει η καραντινα στα κτηνοτροφικα προιοντα της χωρας μας λογω του Αφθωδους πυρετου.

Συμφωνα με πληροφοριες αναμενεται πααραταση της καραντινας τουλαχιστον για ενα ακομη μηνα.

Για την εξαπλωση του αφθωδους πυρετου στη Θρακη θα μας ενημερωσει τωρα ο Δημητρης Σταματακης.

Η Θρακη πρεπει να ενταχθει σε ενα προτυπο οικολογικο παρκο πανευρωπαικου ενδιαφεροντος δηλωσε ο βουλευτης του ΠΑΣΟΚ Χρηστος Κηπουρος.

ΔΙΟΔΙΑ

Απο την ερχομενη εβδομαδα θα αυξηθει τελικα το αντιτιμο των διοδίων ολης της χωρας και οχι απο σημερα,οπως ειχε αρχικα ανακοινωθει.

Η αυξηση θα ειναι της ταξης του 20 με 25%.

ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ

Ανασταστοι οι κατοικοι Καβαλαριου Θεσσαλονίκης από την επιδρομή σκουλικιών στα σπιτια τους.

Ο κοινοταρχης Χρηστος Μητσοπουλος απεδωσε το πρόβλημα στη ρυπανση από τις βιομηχανίες της περιοχής και προανηγγειλε κινητοποιήσεις.

Οι κατοικοι του χωριου καταγγελουν ότι παρα τις αλλεπαλληλες προειδοποιήσεις τους για τη ρυπανση,οι αρμοδιες υπηρεσίες δεν εχουν λαβει κανενα μετρο.

ΝΕΟΛΑΙΕΣ

Συναντηση εχουν αυτην την ωρα στα γραφεια της ΟΝΝΕΔ ολες οι νεολαιες των κομματων που αντιτιθενται στο στο νομοσχεδιο για την στρατευση.

Κριτική στο νομοσχέδιο ασκεί και η νεολαία ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα για τις διατάξεις που περιορίζουν το χρονο των αναβολων λογω σπουδων.

ΦΑΡΜΑΚΑ

Νεες αυξησεις σε δεκαδες φαρμακα ευρειας καταναλωσης δρομολογει το υπουργειο Αναπτυξης με τη ανακοστολογηση που θα γινει.

Θα ακριβηνει ακομη και η ασπιρινη οιπως δηλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αλλα θα υπαρξουν και μειωσεις απο 15 εως 50% σε περιπου 200 φαρμακα.

ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ

Επεισοδιακη αναμενεται η αφιξη το Σαββατο του υπο ξενη σημαια κρουαζιεροπλοιου ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ στο λιμανι του Πειραια.

Σε ετοιμοτητα ειναι η Πανελληνια Ναυτικη Ομοσπονδια για να εμποδισει τον καταπλου του πλοιου ενω συγκεντρωση στις 6 το πρωι του Σαββατου στην Ακτη Ξαβεριου εχουν προγραμματισει και πολλα σωματεια εργαζομενων του Πειραια.

ΙΔΡΥΜΑ

Υπο καταληψη τελει απο γονεις και εκπαιδευτες το ιδρυμα "Ελληνικό σπιτι" στην πλατεία Κολιατσου όπου φιλοξενουνται παιδιά με ειδικές αναγκες.

Αντιδρυν στην αποφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρυματος να παραχωρησει το κτιριο στο υπουργειο Εξωτερικών.

Το κτιριο ειχε δωρηθεί στο υπουργειο Υγειας και Προνοιας το 1938 και παρεμενε κλειστο επι δεκαετίες.Απο το 1995 φιλοξενέι παιδιά με ειδικές αναγκες.

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ

Σε κινητοποιησεις προσανατολιζονται οι αποστρατοι αξιωματικοι εαν δεν αφαρμοστει η αποφαση ου Συμβουλιου της Επικρατειας να τους καταβληθει η αυξηση του 10% στις συνταξεις τους,οπως δηλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο προεδρος του Πανελληνιου Συνδεσμου Αποστρατων Αξιωματικων Δημητρης Πανταζοπουλος.

Το υπουργειο Οικοννομικων ετοιμαζει νομοσχεδιο για να μπλοκαρει τις αποφασεις για αυξησεις του Συμβουλιου της Επικρατειας.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 1 August 1996 - 9:40:57