Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 151096

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 15/10/1996


  • ΤΙΤΛΟΙ
  • ΜΙΚΡΟΣ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ


MIKΡΟΣ

Στην εισαγγελεα ανηλικων Ξενια Δημητριου οδηγηθηκαν τα τεσσερα παιδια της 35χρονης Δημητρας Μπραμη μητερας του οκταχρονου αγοριου που μεταφερθηκε προχθες σε κωματωδη κατασταση στο Αγλαϊα Κυριακου.

Αναμενεται να αποφασισθει αν τα παιδια θα εγκλεισθουν σε καποιο ιδρυμα ενω και εναντιον της μητερας που προσηχθει επισης στην εισαγγελεα αναμενεται να απαγγελθει κατηγορια για παραμεληση εποπτειας ανηλικων.

Ο υφυπουργος υγειας και προνοιας Θεοδωρος Κοτσωνης δηλωσε οτι υπαρχει προταση των υπηρεσιων του υπουργειου να μεταφερθουν τα παιδια στην παιδουπολη του εθνικου οργανισμου προνοιας εφοσον η μητερα τους δεν μπορει να τα φροντισει .

Το δραμα της οικογενειας Μπράμη ηλθε στο φως οταν ο οκταχρονος μεταφερθηκε στο νοσοκομειο απο ασιτια ενω συμφωνα με πλήροφοριες ειχε παρει και μικρη ποσοτητα ηρεμιστικου χαπιου τυπου βαλιουμ .

Απο τις εξετασεις παντως δεν προκυπτει οτι ειχε καπνισει χασις οπως ο ιδιος δηλωσε στην αστυνομια .

ΚΥΠΡΟΣ

Τεταμενη η ατμοσφαιρα στην Κυπρο οπου μαθητες σχολειων συγκεντρωνονται στις περιοχες του οδοφραγματος του Ληδρα Παλλας και του Αγιου Κασσιανου προκειμενου να διαμαρτυθουν για τη νεα θηριωδεια του Αττιλα.

Η υπουργος Παιδειας και η αστυνομια απευθυνουν εκκλησει για να αποφευχθουν εκδηλωσεις οπου θα μπορουσαν να κλιμακωσουν την ενταση.

Η Ελλαδα θα θεσει σημερα το θεμα στο συμβουλιο των πολιτικων διευθυντων των χωρων μελων της Ευρωπαικης Ενωσης, ενω ο πρεσβης της κυπρου στον ΟΗΕ θα προβει σε διαβημα.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Στις ελληνικες καλλενδες παραπεμπει μια προς μια ο υπουργος παιδειας τις εξαγγελιες του προκατοχου του .

Ο κ. Αρσενης μετα τη συναντηση που ειχε σημερα με τον πρωθυπουργο απεφυγε να δεσμευθει για τη λειτουργια του ανοιχτου πανεπιστημίου απο το δεκεμβριο καθως και για την αυξηση των εισακτεων κατα 7% σε Ανωτατα και Τεχνολογικα Εκπαιδευτικα Ιδρυματα και για τα επομενα χρονια.

ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ

Ενορκη Διοικητικη Εξεταση διεταξε ο διοικητης της τροχαιας, μετα την καταγγελια της 60χρονης οδηγου Μπριγκιτε Παπασταυρου οτι ο τροχονομος Παναγιωτης Βασιλοπουλος την ξυλοκοπησε γιατι τον κτυπησε με τον καθρεπτη του αυτοκινητου στην προσπαθεια της να σταματησει μετα απο σημα του.

Ατυχές χαρακτήρισε το περιστατικό ο διοικητής της τροχαίας Γιώργος Παπαδημητρόπουλος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ

Συνεδριαζει το υπουργικο Συμβουλιο που θα ασχοληθει με τις τοποθετησεις περιφερειαρχων και διοικτων στις ΔΕΚΟ.

Δυστοκία παρατηρείται στην κάλυψη θέσεων Γενικών Γραμματέων υπουργείων, μετά τη πολιτικη δέσμευση που πηρε ο πρωθυπουργος οτι δεν θα πολιτευονται.

Ν.Δ.

Η κυρια Μαριετα Γιαννακου Κουτσικου θα τοποθετηθει -συμφωνα με πληροφοριες -γραμματεας της κοινοβουλευτικης ομαδας της Νεας Δημοκρατιας μετα την αρνηση της κυριας Αννας Ψαρουδα- Μπενακηνα αναλαβει.

ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Προς τη λυση της διπλης ονομασιας οδευει το Σκοπιανο. Η Ελλαδα και ο Σαυρους Βανς απερριψαν την τριπλη ονομασια δηλωσε ο Θεοδωρος Παγκαλος.

Νεες διαπραγματευσεις για το Σκοπιανο σε δεκαπεντε μερες στη Νεα Υορκη.

ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ

24ωρη πανελλαδική απεργία τής ΟΛΜΕ σήμερα, η οποια καταγγέλει μεθοδεύσεις στη δίκη Καλαμπόκα.

Συγκεντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας και πορεία προς τη νομαρχία της πολης πραγματοποιησαν οι καθηγητες της μεσης εκπαιδευσης.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρωνεται σημετρα και αυριο αναμενεται να εκδοθεί η αποφαση.

Χθες ο εισαγγελεας ζητησε να κηρυχθει ενοχος ο κατηγορουμενος, υποστηρίζοντας ότι η πράξη της δολοφονίας τελέσθηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τον χαρακτηρισε δε, θύμα του κομματικού φανατισμού.

Στην απολογια του ο Γιάννης Καλαμπόκας ισχυριστηκε οτι ειναι αθωος και χαρακτηρισε τον εαυτο του ηλιθιο, που επι 6 χρονια δεν αποκαλυψε τον πραγματιο δράστη, της δολοφονιας του καθηγητη Νικου Τεμπονερα.

ΩΝΑΣΕΙΟ

Με το νεο συστημα ψηφιακου καρδιογραφου και ηλεκτρονικου υπολογιστη, που εγκαινιασε το Ωνασειο Καρδιοχειρουργικο Κεντρο σε πρωτη φαση για τους κατοικους επτα νησιων, θα κρινεται ποιοι ασθενεις πρεπει να μεταφερθουν σε νοσοκομειο της Πρωτευουσας.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 15 October 1996 - 7:29:53