Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-03-26

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 26/03/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Αναλαμβανει σημερα και επισημως τα καθηκοντα του ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωστας Καραμανλης.

    Ψήφο εμπιστοσύνης απο το Κοινοβουλίο των Σκοπιων ελαβε αργά τη νύχτα ο Πρωθυπουργός της χωρας Μπράνκο Τσεβρενκοφσκι.

    - Την πορτα του διαλογου με την Ελλαδα δηλωσε οτι ανοιγει ο Αρχηγος των Τουρκικων Ενοπλων Δυναμεων με την εντυπωσιακή παρουσία του χθες στη δεξίωση της πρεσβείας μας στην Αγκυρα,με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής μας επετίου.

    Σημερα θα γίνει η νεκροτομή της 19χρονης Ελευθερίας Νικολοπούλου ο θάνατος της οποίας χρεώνεται σε αλλεργικό σόκ μετά τη χορήγηση του αντιβιοτικού Σεπτρίν.


Ν.Δ

Αναλαμβανει σημερα και επισημως τα καθηκοντα του ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωστας Καραμανλης.

Απο τις 11 βρισκεται στη Ρηγιλλης και αυτην την ωρα εχει συαντηση με τον απερχομενο προεδρο Μιλτιαδη Εβερτ.Στη μια ο κ.Καραμανλης θα επισκεφθει τον προεδρο της Δημοκρατιας Κωστη Στεφανοπουλο.

Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας θα έχει τις επομενες ημερες, συναντησεις με κορυφαία στελέχη της ΝΔ,οπως οι πρωην προεδροι κυριοι Μητσοτακης και Ραλλης, καθώς και με τον Γιώργο Σουφλια και την Ντορα Μπακογιαννη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ ΡΙΣΕΡΣ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής,η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 5 μονάδες στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων,ενω ο Κώστας Καραμανλης ξεπερνά επίσης κατά 5 μονάδες σε δημοτικότητα τον Κώστα Σημίτη.

Σκοπια

Ψήφο εμπιστοσύνης απο το Κοινοβουλίο των Σκοπιων ελαβε αργά τη νύχτα ο Πρωθυπουργός της χωρας Μπράνκο Τσεβρενκοφσκι.

Την ψηφοφορια ειχε ζητησει ο ίδιος ο Τσεβρένκοφσκι ώστε να εχει την κοινοβουλευτική έγκριση προκειμένου να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απαίτησαν την παραίτηση του Πρωθυπουργού και την επίσπευση των επικείμενων εκλογών και αποχωρησαν απο την αιθουσα πριν την ψηφοφορια.

Στα Σκοπια μεταβαινει αυριο ο προεδρος του ΣΥΝ Νικος Κωνσταντοπουλος,οπου θα συναντηθει με τον προεδρο της χωρας Κιρο Γκλιγκορωφ.

(Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε υπουργοί και δώδεκα βουλευτές εμπλέκονται στα σκάνδαλα της ιδιωτιλης τράπεζας ΤΑΤ, που καταχράσθηκε χρηματικά ποσά ύψους 90 εκατ. δολαρίων περίπου, από τους 30,000 καταθέτες της.)

ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ-ΚΙΝΚΕΛ

- Την πορτα του διαλογου με την Ελλαδα δηλωσε οτι ανοιγει ο Αρχηγος των Τουρκικων Ενοπλων Δυναμεων με την εντυπωσιακή παρουσία του χθες στη δεξίωση της πρεσβείας μας στην Αγκυρα,με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής μας επετίου.

Ο Καρανταγί πιστεύει ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα,τονίζοντας ότι και στις δύο χώρες υπάρχουν πολιτικοί και στρατιωτικοί που σκέφτονται λογικά και θα συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Να σημειωθεί,ότι για πρώτη φορά χθες ,σε εθνική μας γιορτή,δεν υπήρξαν παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρα μας απο τουρκικά αεροσκάφη.

Εν τω μεταξύ,συνομιλίες με την Τανσου Τσιλέρ και τον πρωθυπουργό Ερμπακάν θα έχει σημερα στην Αγκυρα, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Η επίσκεψη Κίνκελ,παρ'ολίγηον να ματαιωθεί την τελευτάια στιγμή,με αφορμή τις δηλώσεις του τουρκου πρωθυπουργού,ότι "ο Κίνκελ θα πρέπει να σκύβει το κεφάλι από ντροπή στις συνομιλίες μαζί του..."

Ο γερμανός υπουργός απείλησε να ματαιώσει το ταξίδι του,εάν δεν υπάρξει διορθωτική δηλωση και λίγο αργότερα το τουρκικο υπουργείο Εξωτερικων ανασκέυασε την πληροφορία.

ΑΛΒΑΝΙΑ

Δεκαμελης αντιπροσωπεια της Ευρωπαικης Ενωσης επισκεπτεται σημερα την Αλβανια για να εξετασει τροπους χορηγησης βοηθειας καθως ορισμενες χωρες εξεταζουν το ενδεχομενο αποστολης στρατευματων για την προστασια των ανθρωπιστικων αποστολων.

Στην Αλβανια εχουν ηδη μεταβει στρατιωτικοι εμπειρογνωμονες απο εξι χωρες μεταξυ των οποιων ειναι και η Ελλαδα αναφορικα με το ενδεχομενο αποστολης πολυεθνικης δυναμης προστασιας για την χορηγηση της βοηθειας.

Τι θεμα αυτο θα συζητηθει σημερα και στη Βιεννη απο τους μονιμους αντιπροσωπους του ΟΑΣΕ.

Εντωμεταξυ ανεξελεγτη παραμενει η δραση των ενοπλων συμμοριων,ιδιαιτερα στην Νοτια Αλβανια.

Το τελευταιο διημερο εχουν χασει τη ζωη τους εννεα ατομα,ενω αγνωστοι χθες βραδυ πυροβολησαν εναντιον του Ελληνικου προξενειου στο Αργυροκαστρο προκαλωντας υλικες ζημιες.

ΣΑΛΟΝΙΚ

Ενα μικρό οπλοστάσιο με Kαλάσνικοφ, πυροβόλα όπλα και μυδράλια της ρωσικής Μαφίας ανακαλύφθηκε σε διαμέρισμα της Ρώμης,στο οποίο διέμενε ο ρώσος αρχιμαφιόζος Αλεξάντερ Σολόνικ,που βρέθηκε νεκρός στην Ελλάδα πριν από ένα μήνα.

Η ανακάλυψη αυτή, την οποία ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική αστυνομία,είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας των ιταλικών διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό μιας σπείρας του υποκόσμου που έχει διασυνδέσεις με τη ρωσική Μαφία και δρα στην Ιταλία.

εφοριες

Αδιαχωρητο απο το πρωι στις εφορίες και τα ταχυδρομεία,για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων,καθώς η σχετικη προθεσμία ληγει την Παρασκευή.

Παραταση της προθεσμιας ζητουν οι εφοριακοί που διαπιστώνουν σωρεία σοβαρών λαθών,κυρίως στη συμπλήρωση του εντύπου Ε9 ενω εκτιμουν οτι τα λαθη θα ειναι περισσοτερα στις φορολογικες δηλωσεις που θα σταλουν μεσω των ταχυδρομειων.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Ο Αρχιεπίσκοπος Βορειου και Νοτιου Αμερικής κ. Σπυρίδων, θα συναντηθει το απογευμα στο Λευκο Οικο με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον.

Κατά τη συνάντηση ο αμερικανός Πρόεδρος θα υπογράψει διακήρυξη με την οποία ορίζεται η 25η Μαρτίου ημέρα κοινου Εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής Δημοκρατίας.

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ

Δικάζονται σημερα στο αυτοφωρο 34 χουλιγκανς του Παναθηναικού αναμεσα τους και 4 ανήλικοι οι οποίοι λεηλάτησαν ενα πρατήριο υγρών καυσίμων και ενα περίπτερο,κατα την επιστροφή τους με πουλμαν απο τη Χαλκίδα,οπου επαιζε η ομάδα βόλλεϋ των πρασίνων.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Συγχιση εξακολουθει να επικρατει στο χωρο της παιδειας σχετικα με την αναπληρωση των χαμενων ωρων.

Σημερα και αύριο συνεδριάζουν οι τοπικές ενωσεις καθηγητων,για να αποφασίσουν εάν θα εγκρίνουν την πρόταση της ΟΜοσπονδιας ,να μην εφαρμόσουν τα μέτρα που προτεινει το υπουργειο.

ΣΕΠΤΡΙΝ

Σημερα θα γίνει η νεκροτομή της 19χρονης Ελευθερίας Νικολοπούλου ο θάνατος της οποίας χρεώνεται σε αλλεργικό σόκ μετά τη χορήγηση του αντιβιοτικού Σεπτρίν.

Οι γονεις κατηγορουν τους γιατρους οτι δεν εκαναν αντιαλλεργικο τεστ . Ο Διευθυντης ομως του γενικου κρατικου νοσοκομειου Νικαιας Κλεαρχος Γαλανακης υποστηριξε μιλωντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ οτι δεν υπαρχει τετοιο τεστ για το συγκεκριμενο φαρμακο. Και προσθεσε οτι για το Σεπτριν το ενδεχομενο θανατου ειναι ενα στις 10 εκατομμυρια δοσεις.

Οπως αποκαλυψε ο ΑΝΤΕΝΝΑ τις προηγουμενες ημερες, στο Λαϊκο Νοσοκομείο και τον Ερυθρό Σταυρό, σημειώθηκαν δύο θάνατοι, για τους οποιους υπαρχουν υπονοιες οτι πως τους προκαλεσε το γνωστο αντιβιοτικο Ογκμεντιν.

ΛΗΣΤΕΙΑ

Αφαντοι οι δυο ληστες , που αρπαξαν γυρω στα 10 εκατομμυρια ,απο το υποκαταστημα της Τράπεζας Κρήτης,στη λεωφόρο Ηρακλειου ,στη Νέα Ιωνία.

Γυρω στις δεκα παρατεταρτο ο ενας απο τους δύο άγνωστος φορωντας κουκουλα εισεβαλε στην τραπεζα πυροβολωντας με πιστόλι στον αέρα για εκφοβισμό των υπαλληλων. Ο συνεργος του, μεταμφιεσμενος με ψευτικα γενια, τον περιμενε στην εξοδο.

Οι ληστες διεφυγαν με μοτοσυκλέτα με αριθμό κυκλοφορίας ΥΤΖ 464,που είχε κλαπεί στις 18 Μαρτίου απο την Κυψέλη.

ΥΔΡΑ

Το απογευμα θα συνεδριασει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για να αποφασίσει εαν θα δώσει ή όχι άδεια για την ανέγερση μεγαλου ξενοδοχιακού συγκροτήματος στην Υδρα, στον παραδοσιακο οικισμο Καμινι απο την εταιρια Βερτζιν.

Θα αποφασίσει,επισης εάν θα επιτρεψει την οικοπεδοποίηση της Δοκού,ενός μικρου νησιού κοντά στην Υδρα, με πολλες αρχαιοτητες.

ΔΙΕΘΝΗ

Δυο εκρήξεις σημειώθηκαν χθες σε σιδηροδρομικό σταθμό και αστυνομικό τμήμα της βόρειας Αγγλικής πόλης Ουίνσλοου,λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική προειδοποίηση προς την αστυνομία,ενός ατόμου που ισχυρίστηκε πως εκπροσωπεί τον ΙΡΑ.Από τις εκρήξεις δεν υπήρξαν τραυματίες.

Τον ειδικό του απεσταλμένο Ντένις Ρος στέλνει στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών,Μπιλ Κλίντον προκειμένου να προσπαθήσει να διασώσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Συνάντηση έχουν αυτήν την ώρα στο Πεκίνο ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αλ Γκορ με τον Πρόεδρο της Κίνας Ζιανγκ Ζεμίν,με στόχο τη βελτίωση των Σινο-Αμερικανικών σχέσεων.Η συνάντηση γίνεται στη σκιά του σκάνδάλου για παράνομη χρηματοδότηση του Δημοκρατικού κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών από το Κινεζικό καθεστώς.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Wednesday, 26 March 1997 - 12:03:31 UTC