Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-04-11

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 11/04/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Συνάντηση κορυφής Σημίτη -Ερμπακάν τον Ιούλιο, κατά την εαρινή σύνοδο του ΝΑΤΟ και υπογραφή συμφώνου μη επίθεσης προωθεί η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα.
  • Στους κοινωνικούς εταίρους,εργαζόμενους και εργοδότες μετακυλύει η κυβέρνηση την ευθύνη των προτάσεων και των αποφάσεων για τα θέματα του κοινωνικού διαλόγου.
  • Το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή στα λασπώδη νέρα του δορυφόρου του Δια Ευρώπη εξετάζουν πλεον σοβαρα οι επιστημονες μετα τις φωτογραφίες που πήρε το διαστημόπλοιο Γαλιλαίος τον περασμένο φεβρουάριο περνώντας κοντά από τον πλανήτη.
  • Φθηνότερα εισητήρια δίνει η ΟΑ με προσφορές από 40- 50% για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.


Ελληνοτουρκικά

Συνάντηση κορυφής Σημίτη -Ερμπακάν τον Ιούλιο, κατά την εαρινή σύνοδο του ΝΑΤΟ και υπογραφή συμφώνου μη επίθεσης προωθεί η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα.

Χθες το πρωί οι κύριοι Παπανδρέου και Κρανιδιώτης συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ολλανδικής προεδρίας οι οποίοι τους μετέφεραν τη δυσκολία της Τουρκίας ν'αποδεχθεί τη σύσταση ελληνοτουρκικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, όπως προτείνει η Αθήνα.

Αντιθέτως δέχονται την Ολλανδική πρόταση για επιτροπή Σοφών που θ'απαρτίζεται από διεθνείς προσωπικότητες με ρόλο διαιτητή στις ελληνοτουρκικές διαφορές και την ταυτόχρονη διεξαγωγή πολιτικού διαλόγου.

Διάλογος

Στους κοινωνικούς εταίρους,εργαζόμενους και εργοδότες μετακυλύει η κυβέρνηση την ευθύνη των προτάσεων και των αποφάσεων για τα θέματα του κοινωνικού διαλόγου.

Ο Πρωθυπουργός,κήρυξε χθες την έναρξη του διαλόγου για το καθεστώς εργασίας, το ασφαλιστικό και την οικονομική ανάπτυξη,απέφυγε όμως να διευκρίνισει τις κυβερνητικές προτάσεις και να καθόρισει χρονοδιάγραμμα του διαλόγου.

Λόγω των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν και στην συνεδρίαση της μικτής επιτροπής κυβέρνησης - Πασόκ,ο κύριος Σημίτης ανακοίνωσε τα 19 σημεία- θέματα που θα δοθούν τη Δευτέρα προς συζήτηση στους κοινωνικούς φορείς, περιοριζόμενος σε τίτλους,ενώ στο αρχικό κείμενο υπήρχαν σύμφωνα με πληροφορίες και οι κυβερνητικές θέσεις.

Ακόμη,από τις δηλώσεις Σημίτη προκύπτει ότι αναβάλλεται προς το παρόν η συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Πάντως,στις κυβερνητικές προτάσεις περιλαμβανόνται,η εισαγωγή της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο και η κατάργηση των υπερωριών,θέματα που σηματοδοτούν ευρύτερες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς εργασίας του δημόσιου τομέα.

Η Νέα Δημοκρατία μετά από σύσκεψη που έγινε στη Ρηγίλλης υπό την Προεδρία του κ. Καραμανλή, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ειλικρινή ουσιαστικό και ισότιμο διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση θεμελιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ανακοίνωσε το ΚΚΕ,ενώ το ΔΗΚΚΙ,τον χαρακτηρίζει προσχηματισμό.

Για ασκήσεις κυβερνητικού μονολόγου,έκανε λόγο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Διαστημικό

Το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή στα λασπώδη νέρα του δορυφόρου του Δια Ευρώπη εξετάζουν πλεον σοβαρα οι επιστημονες μετα τις φωτογραφίες που πήρε το διαστημόπλοιο Γαλιλαίος τον περασμένο φεβρουάριο περνόντας κοντά από τον πλανήτη.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι ο δορυφόρος καλύπτεται απο πάγους και ωκεανούς,ενώ υπάρχουν δείγματα λίμνης που θερμαίνεται από ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Εν τω μεταξύ, τεράστιο μαγνητικό σύνεφο που προκλήθηκε από έκρηξη στον ήλιο, κατευθύνεται προς τη Γη και αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.

Δολοφόνος

Σε μισή ώρα η πρώτη αναπαράσταση από την αλυσίδα των αποτρόπαιων δολοφονιών του 35χρονου ταξιτζή Δημήτρη Βακρίνου.

Στη λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι,θα γίνει η αναπαράσταση της δολοφονίας των αδελφών Κωνσταντίνου και Αντώνη Σπυρόπουλου,που σκότωσε εν ψυχρώ ο Βακρίνος το Δεκέμβριο του 95, όταν εκείνοι τον κυνήγησαν επειδή τους είχε κλέψει το αυτοκίνητο που ο ίδιος τους είχε πουλήσει.

Ο Δημήτρης Βακρινός,που χαρακτηρίζεται ως ο πιο στυγερός δολοφόνος της τελευταίας δεκατίας κατηγορείται για πέντε δολοφονίες , έξι απόπειρες και πολλές ένοπλες ληστείες ενώ όπως δήλωσαν οι αστυνομικοί είχε ετοιμάσει λίστα νέων υποψήφιων θυμάτων.

Ναρκωτικά

Αλυσίδα δίχως τέλος οι θάνατοι από ναρκωτικά

Αλλος ένας νέος 24 χρονών προστέθηκε χθες βράδυ στον κατάλογο των θυμάτων της ηρωίνης, που έφθασαν τα 12 τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Ο Αθανάσιος Ματζαβίνος, βρέθηκε νεκρός σε αλσύλιο δίπλα στό κέντρο υγείας Μεγάρων. Ενώ δίπλα του βρέθηκε μία χρησιμοποιημένη σύριγγα.

Εξάλλου άγνωστος άνδρας περίπου 35 ετών βρέθηκε το πρωϊ νεκρός δίπλα σε λεβιτοστάσιο οικίας στην οδό Νιλέως 24 στο Θησείο .Τα αίτια του θανάτου του εξετάζονται

Ολυμπιακή

Φθηνότερα εισητήρια δίνει η ΟΑ με προσφορές από 40- 50% για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Οι ειδικές προσφορές ισχύουν για συγκεκριμένες ημερομηνίες εως τον Ιούλιο 1997. Για το εσωτερικό δίκτυο ισχύουν με ειδικές εκπτώσεις οι οικογενειακοί ναύλοι για νέους από 12- 24 ετών, αλλά και οι ομαδικοί ναύλοι.

ΝΔ

Στα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν αλλά και τη καταγραφή της δύναμης των τάσεων, εστιάζεται το ενδιαφέρον της εκλογής νέας Εκτελεστικής Επιτροπής από την Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ που συνεδριάζει σε μισή ώρα,υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή.

Υποψηφιότητα για την Εκτελεστική Επιτροπή έχουν θέσει 9 βουλευτές και 17 μη κοινοβουλευτικά στελέχη.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι η Ντορα Μπακογιάννη, οι Αχιλλέας Καραμανλης, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Βασιλης Μιχαλολιάκος, και η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΛΒ.

Δύο αλβανούς αναζητεί η αστυνομία που χθες το βράδυ πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 40χρονο συμπατριώτη τους Σκέντερ Χίκα μέσα στο διαμέρισμα του στο Κουκάκι.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Μπλόκα στον Προμαχώνα και στα Τέμπη στήνουν από τη Δευτέρα οι κτηνοτρόφοι, ζητώντας να σταματήσουν οι εισαγωγές αμνοεριφίων από τη Βουλγαρία.

Οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να ακινητοποιούν τα φορτηγά- ψυγεία που μεταφέρουν αμνοερίφια από τη Βουλγαρία και να ξεφουσκώνουν τα λάστιχα.

Καρκίνος

Ελπίδες σε εκατομύρια καρκινοπαθείς ότι έφτασε η ώρα για τελειωτική νικη κατά της ασθένειας του αιώνα,δίνουν οι επιστήμονες.

Οπως μετέδωσε κατ'αποκλειστικότητα χθες ο ΑΝΤ-1, ομάδα αμερικανών και ιαπώνων γιατρών,ανακοίνωσαν σε Ιατρικό Συνέδριο στο Τόκιο ότι κοκτέϊλ φαρμάκων, θεραπεύει κατά 98% όλες τις μορφές των καρκινων.

Ο καθηγητής Νίκος Λυγιδάκης,δήλωσε στον ΑΝΤ-1,ότι έχουν απομονωθεί οι ουσίες ενδοστατίνη και αγγειοστατίνη, που εμποδίζουν τη μετάσταση των όγκων.

Οι επιστήμονες έχουν ήδη δοκιμάσει κλινικά τις ουσίες αυτές και είναι πλέον θέμα μηνών η παρασκευή του φαρμάκου,που θα σώσει ζωές εκατομυρίων καρκινοπαθών.

ΟΤΟΕ

Νέα κρίσιμη συνάντηση έχουν αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι των τραπεζών με την ΟΤΟΕ για τη συλλογική σύμβαση Εργασίας.

Σε περίπτωση αδιεξόδου,η ΟΤΟΕ θα αποφασίσει το μεσημέρι κινητοποιήσεις.

ΑΛΒΑΝΟΣ

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί το μεσημέρι,ο 27χρονος Αλβανός λαθρομετανάστης Αλέξι Τάτσι που συνελήφθη τα ξημερώματα στον Αγιο Αθανάσιο θεσσαλονίκης να μεταφέρει δέμα με ενα κιλό και 30 γραμμάρια χασίς σε φούντα.

Υπουργικό

Η πορεία του πακέτου Ντελόρ και το καθεστώς κρατικών προμηθειών ,απασχολοών το υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει αυτή την ώρα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 11 April 1997 - 10:03:38 UTC