Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-04-11

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 11/04/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Στην Αλβανια μετεβησαν ηδη οι πρωτοι ιταλοι στρατιωτες μελη της πολυεθνικης δυναμης που θα αναπτυχθει στη χωρα και θα αποτελειται απο 6000 ατομα.
  • Αθηνα και Αγκυρα αναζητουν τροπους προσεγγισης και εναρξης διαλογου για την εξομαλυνση των ελληνοτουρκικων διαφορων.
  • Ανατριχιαστικος στις περιγραφες του ο δολοφονος με το κρανος, ο 35χρονος Δημητρης Βακρινος, το πρωϊ στο Μενιδι,κατα την αναπαρασταση του φονου των αδελφων Κωνσταντινου και Αντωνη Σπυροπουλου το Δεκεμβριο του 95...
  • Ο Γενικός Δεικτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στις 1.419,02 μονάδες, σημειώνοντας πτώση κατά 0,72 τοις εκατό.


ΑΛΒΑΝΙΑ

Στην Αλβανια μετεβησαν ηδη οι πρωτοι ιταλοι στρατιωτες μελη της πολυεθνικης δυναμης που θα αναπτυχθει στη χωρα και θα αποτελειται απο 6000 ατομα.

Στο λιμανι του Δυραχειου κατεπλευσαν στις 9 το πρωι δυο ιταλικα πολεμικα σκαφη και αποβιβασαν 20 στρατιωτες ενω πολεμικο μεταγωγικο αεροσκαφος μετεφερε στο αεροδρομιο των Τιρανων μοναδα ιταλων αλεξιπτωτιστων.

Οι Ελληνες στρατιώτες που θα συμμετάσχουν στην πολυεθνική δυναμη αναχωρούν την ερχόμενη Τρίτη.

Χρειαζεται μεγαλη προσπαθεια για να ανασυγκροτηθει και παλι η Αλβανια δηλωσε ο Γερασιμος Αρσενης και σημειωσε οτι οι λαοι των βαλκανικων χωρων πρεπει να επιλυσουν μονοι τους τα προβληματα τους.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συναντηση Σημιτη Ερμπακαν προωθει η ελληνικη κυβερνηση κατα την εαρινη Συνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιουλιο.

Αθηνα και Αγκυρα αναζητουν τροπους προσεγγισης και εναρξης διαλογου για την εξομαλυνση των ελληνοτουρκικων διαφορων.

Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωστας Καραμανλης μιλωντας στην συνεδριαση της Κεντρικη Επιτροπη του κομματος του δηλωσε οτι η Ν.Δ δεν ειναι κατα του διαλογου με την Τουρκια αρκει να υπαρξει σεβασμος των διεθνων συνθηκων και του διεθνους δικαιου και καλεσε την κυβερνηση να ξεκαθαρισει τι συμβαινει σχετικα με τον ελληνοτουρκικο διαλογο.

ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

*Ανατριχιαστικος στις περιγραφες του ο δολοφονος με το κρανος, ο 35χρονος Δημητρης Βακρινος, το πρωϊ στο Μενιδι,κατα την αναπαρασταση του φονου των αδελφων Κωνσταντινου και Αντωνη Σπυροπουλου το Δεκεμβριο του 95...

*Συγκλονιστικη ομως και η περιγραφη στο ραδιοφωνο του ΑΝΤ! και το Λαμπρο Καλαρριτη, της τρομακτικης εμπειριας του Γιωργου Καφκά,ο οποιος επεζησε απο τις σφαιρες του* φονια με το κρανος*, αλλα με σοβαρη σωματικη βλαβη.

*Ο δραστης με ψυχρο υφος ειπε οτι σκοτωσε τα δυο αδελφια επειδη φοβηθηκε μηπως τον αναγνωρισουν γιατι του ειχε φυγει το κρανος και οτι τους εδωσε τη χαρισικη βολη στο κεφαλι , μεσα στο γραφειο τους οπου ειχαν καταφυγει τραυματισμενοι.

Τα αδελφια τον ειχαν κυνηγησει επειδη τους ειχε κλεψει το αυτοκινητο που ο ιδιος τους ειχε πουλησει

*Στον τοπο του εγκληματος περιμεναν το δραστη οι χηρες των δυο αδελφων και περιπου 200 κατοικοι της περιοχης.Κατα την αναπαρασταση οι αστυνομικοι απομακρυναν τους δημοσιογραφους.

*Ο Δημήτρης Βακρινός,που χαρακτηριζεται ως ο πιο στυγερος δολοφονος της τελευταιας δεκατιας κατηγορειται για πεντε δολοφονιες , εξι αποπειρες φονου και πολλες ενοπλες ληστειες.

Τα περισσοτερα θυματα του Βακρινου ,πληρωσαν τη λεξη κοντος , που του προσεδιδαν λογω της σωματικης του διαπλασης και τα ασχημα βιωματα που ειχε απο την κακομεταχειρηση του πατερα του, οταν ηταν παιδι.

*Αυριο ο Δημητρης Βακρινος , ο οποιος συμφωνα με τους αστυνομικους ειχε ετοιμη ολοκληρη λιστα υποψηφιων θυματων,θα οδηγηθει στον Εισαγγελεα.

Να σημειωθει οτι τη διαστροφικη εγκληματικη δραση του Βακρινου σταματησε μονον το γεγονος οτι μετα απο καθε εγκλημα πετουσε το οπλο και ειχε ξεμεινει.

Οι αστυνομικοι στο σπιτι του βρηκαν μονο σφαιρες.

ΟΤΟΕ

Tελική συνάντηση ΟΤΟΕ και εκπροσώπων των Τραπεζών κρίνει αν θα γίνουν απεργίες στις Τράπεζες. Απο τις δυο το μεσημερι συνανταται το Προεδρειο της ΟΤΟΕ και οι εκπροσωποι των Τραπεζων, για τη νεα συλλογικη συμβαση εργασιας. Οι τραπεζουπάλληλοι ζητούν αυξήσεις πάνω από 7%.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία η ΟΤΟΕ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κριτικη εφολης της υλης ασκησε στην κυβερνηση ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωστας Καραμανλης μιλωντας στη Συνοδο της Κεντρικης Επιτροπης του κομματος.

Αναφερομενος στον κοινωνικο διαλογο ειπε οτι θα πρεπει να ειναι ειλικρινης ουσιαστικος και οχι αποσπασματικος και να μην εξυπηρετει μικροκομματικα συμφεροντα.

Χαρακτηγρισε ασαφη τα οσα δηλωσε χθες ο πρωθυπουργος και σημειωσε πως χρειαζονται καινοτομιες αλλα οχι σε βαρος των χαμηλομισθων και μικροσυνταξιουχων.

Η ΝΔ την τριετια που κυβερνησε με νομους των κυριων Σουφλια και Σιουφα εδωσε ανακουφιση στο ακανθωδες προβλημα του ασφαλιστικου ενω το ΠΑΣΟΚ με την μικροπολιτικη τις αθροες συνταξιοδοτησεις και τις σπαταλες διογκωσε το προβλημα.

Για τα εθνικα θεματα τονισε οτι η ΝΔ δεν ειναι κατα του διαλογου με την τουρκια αρκει να υπαρξει σεβασμος των διεθνων συνθηκων και του διεθνους δικαιου. Ζητησε δε απο την κυβερνηση να ξεκαθαρισει τι συμβαινει γιατι οπως ειπε υπαρχει μια φιλολογια και σκοπιμες διαροες για διαλογο Ελλαδας τουρκιας.

Αναφερομενος στο θεμα της υστερησης των κρατικων εσοδων ειπε οτι εξαιτιας αυτου του γεγονοτος ειναι ορατος ο κινδυνος να υπαρξει νεα φορολογικη επιθεση απο την κυβερνηση.

Τελος για τις δημοτικες εκλογες ειπε οτι ειναι η πρωτη μεγαλη και σοβαρη μαχη και θα πρεπει το κομμα να ετοιμο ετοιμο να ανταποκριθει.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ Ν.Δ

- Σε ετοιματητα καλεσε τα στελεχη του κομματος ο προσεδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωστας Καραμανλης ενοψει των δημοτικων εκλογων.

Μιλωντας στη Συνοδο της Κεντρικης Επιτροπης ειπε οτι ειναι η πρωτη μεγαλη και σοβαρη μαχη και θα πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να ανταπορκιθουμε σε αυτη την αποστολη.

Αυτην την ωρα διεξαγεται εντωμεταξυ η ψηφοφορια για την εκλογη της Εκτελεστικης Επιτροπης του κομματος.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Με συχνοτητα ενας νεκρος καθημερινα κτυπα τις τελευταιες δυο εβδομαδες η ηρωϊνη... ΧΘες βραδυ σε αλσυλιο δίπλα στό κέντρο υγείας Μεγάρων βρεθηκε νεκρος με τη συριγγα στο χερι,ο 24χρος Αθανασιος Ματζαβίνος.

Σε ναρκωτικα -κατα πασα πιθανοτητα - οφειλεται καιο θανατος αγνωστου ανδρα, περιπου 35 ετων το πτωμα του οποιου βρεθηκε το πρωϊ διπλα σε λεβιτοστασιο οικιας στην οδο Νιλέως 24 στο Θησειο.

ΙΚΑ ΒΟΥΛΗ ΧΡΕΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

Ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις υπουργών υπέρ προστατευομένων για ρυθμίσεις χρεών προς το ΙΚα που τελικά καταλήγουν να βαρύνουν το ϊδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων με δισεκατομμύρια κάθε χρόνο, καταγγέλλει σε επιστολή του ο διοικητής του ΙΚΑ Γρηγόρης Σολωμός, θέμα που έφερε σήμερα στη Βουλή ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης ζητώντας απάντηση από τον υφυπουργό Εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων Νίκο Φαρμάκη ο οποίος και χαρακήρισε αναπόδεικτες και υπερβολικές τις καταγγελίες.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

- Εντονες αντιδρασεις προκαλει στους κοινωνικους εταιρους ο διαλογος για τις εργασιακες σχεσεις πριν ακομη αρχισει.

Οι συνταξιουχοι τον απερριψαν καταγγελοντας την κυβερνηση για προσχεδιασμενες επιλογες και εξηγγειλαν πενελλαδικη κινητοποιηση στις 17 Απριλιου.Οι Ομοσπονδιες συνταξιουχων ΙΚΑ ΕΛΤΑ και ΤΣΑ ανακοινωσαν μαλιστα οτι δεν προσελθουν στο διαλογο.

Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωστας Καραμανλης δηλωσε οτι ο διαλογος πρεπει να ειναι ουσιαστικος και οχι αποσπασματικος και χρειαζονται καινοτομιες αλλα οχι σε βαρος των χαμηλομισθων και των μοκροσυνταξιουχων.

Μερικα απο τα μετρα που προτεινει η κυβερνηση για εξεταση στον κοινωνικο διαλογο ειναι η επεκταση της μερικης απασχολησης στο δημοσιο τομεα,ο περιορισμος της απασχολησης των συνταξιουχων και η καθιερωση ελαστικου ωραριου με καταρηση των υπερωριων.

Οι προτασεις της κυβερνησης θα δοθουν την ερχομενη Δευτερα στους ενδιαφερομενους και ο διαλογος θα ξεκινησει μετα το Πασχα και δεν θα συμπεριλαβει το ασφαλιστικο.

ΣΤΕΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτοποριακη μεθοδος καταψυξης ωαριων εφαρμοζεται πρωτη φορα στη χωρα μας, σε ασθενείς γυναικες που πρόκειται να ακολουθήσουν θεραπευτική αγωγή η οποία επιφέρει στειρότητα.

Οι γυναικες αυτες θα μπορουν να δινουν τα ωαρια τους ή ιστο της ωοθηκης τα οποία καταψύχονται σε υγρο αζωτο και μπορουν αργοτερα να χρησιμοποιηθουν από τις ίδιες για εξωσωματικη γονιμοποίηση.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η αξια των συναλλαγών έφθασε τα 14,5 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο Γενικός Δεικτης Τιμών έκλεισε στις 1.419,02 μονάδες, σημειώνοντας πτώση κατά 0,72 τοις εκατό.

Από τις 246 μετοχές που διακινήθηκαν.

* 92 παρουσίασαν άνοδο
* 33 παρέμειναν σταθερές και
* 121 υποχώρησαν.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις Απριλίου ως εξής.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ..........266,8    274,0    269,9
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ.......155,2    159,5    157,0
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ..........432,6    444,4    437,7
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ.......181,1    186,1    183,2
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ.........46,1     47,3     46,6
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ......211,4    217,2    213,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ.......191,5    196,7    193,7
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ...207,3    213,0    209,7
    E.C.U.................303,5    311,8    307,0

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 11 April 1997 - 17:03:23 UTC