Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-04-12

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 12/04/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Ποινική δίωξη για 16 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του δολοφόνου με το κράνος Δημήτρη Βακρινού, ο οποίος πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια ν'απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα.
  • Την προσεχη Τριτη θα αρχισει να αναπτυσσεται στην Αλβανια το κυριο σωμα της πολυεθνους ειρηνευτικης δυναμης, που θα αποτελειται απο 6000 στρατιωτες απο 8 χωρες.
  • Χιλιάδες Αλβανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο των Τιράνων προκειμένου να υποδεχθούν τον αποκαλούμενο βασιλιά Λέκα,γιό του πρώην αυτοανακηρυχθέντα μονάρχη που εγκατέλειψε την Αλβανία το 1939,μετά την εισβολή των Ιταλικών στρατευμάτων.
  • Αυξησεις μισθων 7,5% φετος και περιπου 12% στη διετια 97-98 θα παρουν οι εργαζομενοι στις τραπεζες, μετα τη συμφωνια της ΟΤΟΕ με την Ενωση Ελληνικων Τραπεζων για την συλλογικη συμβαση εργασιας.


ΒΑΚΡΙΝΟΣ

Ποινική δίωξη για 16 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του δολοφόνου με το κράνος Δημήτρη Βακρινού, ο οποίος πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια ν'απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Ο Βακρινός εμφανίσθηκε να έχει πλήρη επίγνωση των εγκλημάτων τα οποία διέπραξε, ενώ παραδέχθηκε την ενοχή του δηλώνοντας με κυνισμό ότι είναι κτήνος και ότι αυτό που του πρέπει είναι ο θάνατος.

ΑΛΒΑΝΙΑ

Την προσεχη Τριτη θα αρχισει να αναπτυσσεται στην Αλβανια το κυριο σωμα της πολυεθνους ειρηνευτικης δυναμης, που θα αποτελειται απο 6000 στρατιωτες απο 8 χωρες.

Την Τριτη αναμενεται να αναχωρησει για την Αλβανια και η ελληνικη αποστολη.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε σήμερα ότι το ελληνικό τάγμα είναι ήδη έτοιμο και αύριο θα το επισκεφθεί ο αρχηγός ΓΕΣ.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος την ελληνική συμμετοχή στην πολυεθνική, δύναμη ειρήνης και αλλυλεγγύης στον αλβανικό λαό.

Να μην εγκαταλείψουν τις εστίες τους γιατί αυτό θα ήταν ένα ακόμη ολέθριο λάθος κάλεσε του πολίτες ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κατά τη σημερινή περιοδεία του στη Νότια Αλβανία.

ΛΕΚΑ

Χιλιάδες Αλβανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο των Τιράνων προκειμένου να υποδεχθούν τον αποκαλούμενο βασιλιά Λέκα,γιό του πρώην αυτοανακηρυχθέντα μονάρχη που εγκατέλειψε την Αλβανία το 1939,μετά την εισβολή των Ιταλικών στρατευμάτων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Αυξησεις μισθων 7,5% φετος και περιπου 12% στη διετια 97-98 θα παρουν οι εργαζομενοι στις τραπεζες, μετα τη συμφωνια της ΟΤΟΕ με την Ενωση Ελληνικων Τραπεζων για την συλλογικη συμβαση εργασιας.

Κοντα σε συμφωνια,αναλογη με αυτη στις τραπεζες, βρισκονται συμφωνα με πληροφοριες και οι εργαζομενοι στη ΔΕΗ με τη διοικηση της επιχείρησης.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση αναμένεται να παραδόσει στους συνδικαλιστικούς φορείς τις προτάσεις της για τον κοινωνικό διάλογο.

Η ΓΣΣΕ εμφανίζεται επιφυλακτική, ενώ η πλειοψηφια των οργανωσεων των συνταξιουχων δηλωσε οτι δεν θα συμμετασχει και εξηγγειλε πανελλαδικη κινητοποιηση στις 17 Απριλίου.

ΕΣΟΔΑ

Στους Ράμπο της Εφορίας εναποθέτει η κυβέρνηση τις ελπίδες για αύξηση των εσόδων ώστε να μη χρειασθεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Συμφωνα με πληροφοριες, στην τελευταια συσκεψη με τους Οικονομικους υπουργους ο Πρωθυπουργος αφησε ανοιχτο το ενδεχομενο ληψης διορθωτικων μετρων αν μεχρι τελος Μαιου δεν εχει υπαρξει αυξηση των εσοδων.

Στην αγορα,συμφωνα με στοιχεια της Ενωσης Ελληνικων Τραπεζων,το πρωτο τριμηνο του 97, οι ακαλυπτες επιταγες και οι απληρωτες συναλλαγματικες εφθασαν στα 105 δισεκατομμυρια δραχμες,εναντι 74 το αντιστοιχο τριμηνο του 96.

ΜΙΚΗΣ

Πολιτικες διαστασεις εχει προσλαβει η αποψινη συναυλια του Μικη Θεοδωρακη στα Σποπια, με το εργο Αλεξης Ζορμπας.

Τη συναυλια θεωρειται βεβαιο οτι θα παραλολουθησει ο προεδρος των Σκοπιων Κιρο Γκλιγκορωφ και πολλοι κυβερνητικοι παραγοντες. Απο ελληνικης πλευρας θα παραστουν βουλευτες απο ολα τα κομματα,καλλιτεχνες και επιχειρηματιες.

ΑΣΕΠ

Απερριφθη απο το Ανωτατο Συμβουλιο Επιλογης Προσωπικου το αιτημα 92 βουλευτων του Πασοκ,να προσληφθουν στο δημοσιο ολοι οι επιλαχοντες του διαγωνισμου του 95 πριν γινει νεος διαγωνισμος.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η ικανοποιηση του αιτηματος θα οδηγουσε σε ουσιαστικη φαλικιδευση η και ματαιωση της αρχης της αξιοκρατιας.

ΔΡΑΜΑ

Προθεσμία για ν'απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και πήρε από τον Εισαγγελεα Πρωτοδικων Δραμας ο πατερας που πυροβολησε και τραυματισε ελαφρα το γιο του, χθες σε καφενειο της πολης επειδη ξοδευε πολλα χρηματα.

Ο Δημητρης Καρακουλίδης 63 ετων, πυροβολησε για να φοβισει το γιο του Γιαννη με ενα περιστροφο η σφαιρα όμως πέτυχε τον 39χρονο στο δεξι του ποδι.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Μακραινει ο καταλογος των θυματων του λευκου θανατου.

Ο Παυλος Τζιμας 31 χρονων βρεθηκε νεκρος στις δωδεκα και μιση το μεσημερι στο ξενοδοχειο Οιτη, οπου διεμενε προσωρινα, στη οδο Σωκρατους 29 στην Ομονοια.

Διπλα του βρεθηκαν τα συνεργα χρησης ναρκωτικων ουσιων.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ

Καυστικο υγρο στα ποδια γυναικων εριχνε ο Αγγελος Αποστολατος για αστειο οπως ισχυρισθηκε οταν αστυνομικοι τον συνελαβαν και τον οδηγησαν στο αστυνομικο τμημα Ομονοιας,

Ο 28χρονος συνεληφθη την ωρα που εριχνε καυστικο υγρο πιθανον υδροχλωρικο οξυ στα ποδια της Βαλεντινης Κοτσοπουλου στην οδο Δεληγιωργη 14.

Ο Αποστολατος ειχε μαζι του μια τσαντα με περιπου 700 συριγγες γεματες με το επικινδυνο υγρο.

Διεθνη

Αντιαρματικές νάρκες ανακάλυψε σήμερα το πρωί η βοσνιακή αστυνομία κάτω από γέφυρα στο κέντρο του Σεράγεβο,λίγες ώρες πριν την άφιξη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β,ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας και εκπρόσωπος της νατοϊκής δύναμης.

Είκοσι δύο πολίτες σφαγιάστηκαν κατα τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στο Ντουάρ Μένα 35χλμ νότια του Αλγερίου,όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας.

O Ισραηλινός Πρωθυπουργός Νετανιάχου σκέπτεται το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με το Εργατικό κόμμα της αντιπολίτευσης,σε μια προσπάθεια να διασώσει την ειρηνευτική διαδικάσία στη Μέση Ανατολή.Στη Χεβρόνα, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έριξαν και πάλι σήμερα πέτρες κατά των Ισραηλινών στρατιωτών που απάντησαν με μεταλλικές σφαιρες καλυμένες μεκαουτσούκ.

Ολοσχερως καταστραφηκε απο την πυρκαγια που ξεπσασε τα ξημερωματα το παρεκκλησι Γκουαρινι του καθεδρικου ναου του Τορινο οπου φυλλασοταν η Ιερα Σινδονη.

Η Σινδόνη, η οποια συμφωνα με την παραδοση της ρωμαιοκαθολικης εκκλησιας ειχε τυλιχτεί γυρω απο το το σώμα του Ιησού Χριστού μετα τον θανατό του βρέθηκε άθικτη μέσα στην ειδική θήκη της που προστατεύεται απο τέσσερα στρώματα ενισχυμένου και άθραυστου κρυσταλλου.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Saturday, 12 April 1997 - 15:03:13 UTC