Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-05-15

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 15/05/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Απάντηση του Κωνσταντινου Καραμανλη, στις αντιδρασεις που προκάλεση δημοσίευση του προσωπικού του Αρχείου, το οποίο παρουσιάστηκε επισήμως χθες, απουσία του ΠΑΣΟΚ και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
  • Στασεις εργασιας,πορειες και σκουπιδια, σε συνδυασμο με την ζεστη, ταλαιπωρουν και σημερα τους Αθηναιους.
  • Τα ελληνοτουρκικά και κυπριακό,αντικείμενο κυβερνητικής σύσκεψης σε μία ώρα,υπο την προεδρία του πρωθυπουργου και την συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας.
  • Με αμφισβήτηση των κεκτημένων των εργαζομένων απο τον πρωθυπουργό και δέσμευση για διεύρυνση της ατζέντας με το ασφαλιστικό και το φορολογικό, έγινε χθες η πρεμιέρα του κοινωνικού διαλόγου.


ΑΡΧΕΙΑ

- Απάντηση του Κωνσταντινου Καραμανλη, στις αντιδρασεις που προκάλεση δημοσίευση του προσωπικού του Αρχείου, το οποίο παρουσιάστηκε επισήμως χθες, απουσία του ΠΑΣΟΚ και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ-1, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας σε κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, είπε οτι ορισμένοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα πριν διαβάσουν το έργο.

Αισθηση και αντιδράσεις στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε και η ομιλία του Γεωργίου Ράλλη, ο οποίος ανέφερε ότι αν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ακολουθήσει την πολιτική του Κώστα Σημίτη, η χώρα θα ευημερούσε.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, στην πρώτη δηλωσή του για το θέμα, χαρακτήρησε μεγάλη, ανεκτίμητη και αναμφισβήτητη την προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Και πρόσθεσε, ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γυρίσει σελίδα και να εργαστεί για ένα καλύτερο αύριο.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

Στασεις εργασιας,πορειες και σκουπιδια, σε συνδυασμο με την ζεστη, ταλαιπωρουν και σημερα τους Αθηναιους.

Στην βουλη κατευθυνονται αυτην την ωρα οι εργαζομενοι στο ΜΕΤΡΟ,μεσω της οδου Ακαδημιας, χωρις ωστοσο να εχει διακοπεί η κυκλοφορια.

Συγκεντρωση σε λιγο στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας πραγματοποιουν οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων και θα κανουν πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας,ενω στις 12 το μεσημερι θα γινει συγκεντρωση και εξω απο το υπουργείο Υγείας,απο τους εργαζομένους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικης.

Προβληματα ομως και στον Πειραια.

Αυτην την ωρα συγκεντρωνονται εξω απο τα γραφεια της πανελληνιας ναυτικης ομοσπονδιας οι μηχανικοι του εμπορικου ναυτικου και στην συνεχεια θα κανουν πορεια προς το υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας.

Πορεια προς το υπουργειο θα κανουν και οι εργαζομενοι στην ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη που θα συγκεντρωθουν στις 12 στον σταθμο του ηλεκτρικου.

Νεα σταση εργασιας σε ηλεκτρικο και πρασινα λεωφορεια απο τις 8 το βραδυ εως τα μεσανυχτα.

Στο μέτωπο των σκουπιδιων...

Παράταση της απεργίας τους για 48 ωρες αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη διαχειρηση απορριμάτων,ενω σημερα παίρνουν τελικες αποφασεις για συνεχιση ή οχι της απεργιας τους.

Το μεσημερι εν τω μεταξυ αναμενεται να ψηφιστεί στην Βουλη η τροπολογια για τους οργανισμους τοπικης αυτοδιοικησης.

Ελληνοτουρκικά

- Τα ελληνοτουρκικά και κυπριακό,αντικείμενο κυβερνητικής σύσκεψης σε μία ώρα,υπο την προεδρία του πρωθυπουργου και την συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας.

Εν τω μεταξύ,ως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας,αναμένεται να έχει σταλεί στην ολλανδική προεδρία απο την ελληνική πλευρα,το πρωτο σημείωμα των δύο ελλήνων εμπιερογνομώνων για τα ελληνοτουρκικά.

Χθες,ο Ακης Τσοχατζόπουλος,άφησε απο τη Θεσσαλονίκη,αιχμές για την κινητικότητα στα εθνικά θέματα και έκανε λόγο για κινδυνο να συρθεί η Αθήνα σε διάλογο με την Αγκυρα,δια της διολισθήσεως.

Κοινωνικός διάλογος

Με αμφισβήτηση των κεκτημένων των εργαζομένων απο τον πρωθυπουργό και δέσμευση για διεύρυνση της ατζέντας με το ασφαλιστικό και το φορολογικό, έγινε χθες η πρεμιέρα του κοινωνικού διαλόγου.

Αιχμες,όμως,για την οικονομική πολιτική της κυβλερνησης,άφησε απο την Θεσσαλονικη,ο Ακης Τσοχατζόπουλος,λέγοντας ότι δεν υπάρχει "Εθνικό σχέδιο κοινωνικής πορείας".

Το απόγευμα θα γινει σύσκεψη της μικτής επιτροπής κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ,υπο τον πρωθυπουργο.

Την ίδια ώρα η Κομισιόν έδωσε στοιχεία στη δημοσιότητα,σύμφωνα με τα οποία ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στην Ελλάδα,βρίσκεται κάτω απο τα όρια της φτώχειας,ενω κάτω απο το όριο φτώχειας ζουν 57 εκατομύρια ευρωπαίοι.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες άτομα έχουν προσέλθει από το πρωί, στα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, για την υποβολή αιτήσεων για επιδότηση ενοικίου.

Τα γραφεία του ΟΕΚ θα μείνουν ανοικτά σήμερα ως τις 2 το μεσημέρι, ενώ οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ως τις 14 Ιουλίου.

ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ

- Χιλιάδες στρέμματα γής σε ολοκληρη τη χωρα, μπαίνουν στο σχέδιο πόλης με το νέο οικιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος η συζήτηση του οποίου αρχίζει σήμερα στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο, νομιμοποιούνται χιλιάδες αυθαίρετα, οι ιδιοκτήτες των οποίων καλούνται να καταβάλουν τσουχτερά χρηματικά ποσά, αλλα και να παραχωρήσουν μεγάλες εκτάσεις γής.

δικαστες

- Πειθαρχική δίωξη εναντίον οκτώ δικαστών που ενέχονται στην πρωτοφανή υπόθεση παραγραφής αδικήματος εμπορίας ναρκωτικών, ασκηθηκε χθες.

Την πρόταση έχει υποβάλλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δωρής.

Τους αποδίδονται ευθύνες για καθυστέρηση στην καθαρογραφή της υπόθεσης καί για 11 συνεχείς αναβολές, χωρίς να ορίζεται σύντομα δικάσιμος.

Την υποθεση ειχε πρωτος αποκαλυψει ο ΑΝΤ1 και Ο Μακης Τριανταφυλλοπουλος.

Οι δικαστές θα δώσουν εξηγησεις στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρειου Παγου , ενώ η επιθεώρηση των δικαστηρίων αναζητά ευθύνες σε βάρος δικαστικών επιμελητών και αστυνομικών οργάνων που επέδωσαν τις κλητεύσεις.

Η πειθαρχικη διωξη διεταχθη για την παραγραφη των αδικηματων του Κωνσταντινου Τζιρη στον οποιο ειχε επιβληθει καθειρξη 16 ετων για εμπορια ναρκωτικων

Οπλα

Θρίλερ με τά όπλα που βρεθηκαν χθες στην γιάφκα της Πάτρας,καθως καθώς ερευνώνται όλες οι εκδοχες.

Τα όπλα μεταφέρονται σήμερα στα εργαστηρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Αθηνα για βαλιστική εξέταση,απο τα αποτελέσματα της οποίας θα αποδειχθεί εαν έχουν χρησιμοποιηθεί σε δολοφονίες,σε ενοπλες επιθέσεις, ληστείες ή αλλες εγκληματικές πράξεις.

Τα οπλα ανηκαν στον Κωνσταντινο Ανδρεάδη,ενα απο τα μέλη της συμμορίας των δολοφόνων, γι'αυυτό οι αστυνομικοί πιστευουν ότι τα οπλα έχουν σχέση με τη δράση της συμμορίας..

Συμφωνα με πληροφορίες απο την Ασφάλεια της Πάτρας, ο Ανδρέαδης είχε δώσει τα όπλα πριν απο χρόνια στον Στέφανο Τσονακίδη,με τον οποίο έχει συγγενική σχέση και ο οποίος είναι ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων στην Πάτρα.

Εν τω μεταξύ,συμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ, δεν αποκλείεται ένα απο τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα,να χρησιμοποίηθηκε στην δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Μιλωντας στην ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ και τον Τερενς Κουϊκ,ο εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Αναστασόπουλος,είπε τις πληροφορίες του έδωσαν αξιωματικοί που κάνουν την προανάκριση και αναμένουν την βαλιστική έρευνα στην Αθήνα.

ΟΕΚ

Δεκάδες άτομα έχουν προσέλθει από το πρωί, στα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, για την υποβολή αιτήσεων για επιδότηση ενοικίου.

Τα γραφεία του ΟΕΚ θα μείνου ανοικτά σήμερα ως τις 2 το μεσημέρι, ενώ οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ως τις 14 Ιουλίου.

σταματης

- Χαώδης παραμένει η κατάσταση στο νότο της Αλβανίας.

Απο αδεσποτες σφαιρες εχασε χθες τη ζωη του στο στον Αυλωνα ο ελληνας πολιτης Γιωργος Σταματης

Ο Σταματης , χτυπήθηκε από αδέσποτες σφαίρες, ενώ βρισκόταν σε καφενείο στο κέντρο της πόλης.

βασια

Αλλη μιά μάχη για την κόρη της έχασε η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου.

Το Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε υποβάλλει και έκρινε ότι είναι προς το συμφέρον του κοριτσιου,να παραμείνει με τον πατέρα της Απόστολο Δοξιάδη.

ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ

- Ξηλώνονται τα παράνομα παρκόμετρα σε 160 σημεία της Αθήνα, μετά τις επισημάνσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, διαβεβαίωσε ότι θα ακυρωθούν όσες κλήσεις δόθηκαν σε οδηγούς στα λάθος σημεία.

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Προεδρος της Αλβανιας Σαλι Μπερισα ανεβαλε την διαλυση της Βουλης και την υπογραφη του διαταγματος για την προκηρυξη των εκλογων του Ιουνιου, μετα την εντονη αντιδραση της Αντιπολιτευσης, για την ψηφιση του νεου εκλογικου νομου.

Δυσφορία για την παραβίαση της συμφωνίας όλων των κομμάτων από το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερίσα, εξέφρασε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν χθες στο βόρειο Ιράκ καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη μία επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Τουράν Ταγιάν δήλωσε ότι σκοπος της επιχείρησης ειναι η προστασία των ιρακινών Κούρδων από το ΡΚΚ.

Εφθασε σήμερα στο Πεκίνο ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Ζάκ Σιράκ, για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, την πρώτη αρχηγού του γαλλικού κράτους τα τελευταία 14 χρόνια.

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Οι εμπορικές τράπεζες σήμερα πωλούν:

    Δολλάριο ΗΠΑ...............276,29  δραχμες
    Δολλάριο Καναδά ...........198,94     #
    Δολλαριο Αυστραλιας........214,96     #
    Μάρκο .....................161,87     #
    Γαλλικο φράγκο .............48,08     #
    Ελβετικο  φράγκο...........191        #
    Στερλίνα...................452,69     #
    Εκατό  λιρέτες .............16,43     #
    Εκατό γιεν.................232,81     #
    Εκιού .....................315,86     #

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 15 May 1997 - 10:03:13 UTC