Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-07-01

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 01/07/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Ιδιας δυσκολιας με τα περσινα ηταν τα θεματα της πολιτικης οικονομιας στα οπια διαγωνιστηκαν σημερα οι υποψηφιοι της 4ης δεσμης.
  • Τα χαρτια της για το επιμαχο θεμα των εργασιακων σχεσεων ανοιγει η κυβερνηση στη μεικτη επιτροπη Κοινωνικου διαλογου που συνεδριαζει στις τρεις μετα το μεσημερι.
  • Κρισιμη συναντηση για το θεμα των κινητοποιησεων που εχουν εξαγγειλει οι εργαζομενοι στην υπηρεσια Πολιτικης Αεροποριας εχει αυτην την ωρα ο υπουργος Μεταφορων Χαρης Καστανιδης και το προεδρειο της ΟΣΥΠΑ.
  • Σε νεα εποχη φαινεται να εισερχεται η Αλβανια μετα την αποδοχη του εκλογικου αποτελεσματος απο το Σαλι Μπερισα και τη διαφαινομενη προθεση του Αλβανου Προεδρου να παραιτηθει.


ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ιδιας δυσκολιας με τα περσινα ηταν τα θεματα της πολιτικης οικονομιας στα οποια διαγωνιστηκαν σημερα οι υποψηφιοι της 4ης δεσμης.

Οπως καθε μερα το ραδιοφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ θα μεταδωσει τις λυσεις των θεματων στι 3 μετα το μεσημερι.

Στο μαθημα της πολιτικής Οικονομίας διαγωνιστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της τέταρτης δέσμης, που δηλωσαν οτι δυσκολευτηκαν στο 2ο υποερωτημα του 2ου ζητηματος.

Φροντιστες και εκπαιδευτικοι χαρακτηριζουν τα θεματα αναλογης δυσκολιας με τα περσυνα , επισημαινωντας οτι η ασκηση του τριτου ζητηματος ειχε αυξημενες απαιτησεις.

Κ.Διαλογος

Τα χαρτια της για το επιμαχο θεμα των εργασιακων σχεσεων ανοιγει η κυβερνηση στη μεικτη επιτροπη Κοινωνικου διαλογου που συνεδριαζει στις τρεις μετα το μεσημερι.

Με σημερινη δηλωση του στο ΕΘΝΟΣ ο Υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αφηνει ανοιχτο το ενδεχομενο καθιερωσης των 35 ωρών εργασίας την εβδομάδα χωρίς μείωση των αποδοχών,κατι που αποτελει αιτημα της ΓΣΕΕ.

Ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαπας,δηλώνει στα ΝΕΑ οτι θα προταθεί η εισαγωγη της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο, τα Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους ΟΤΑ,καθως επισης η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε 9μηνη ή ετήσια βάση,με παράλληλη κατάργηση της υπεργασίας και μείωση των υπερωριών.

Θα ζητηθεί,επίσης, να τεθουν όρια και αντικίνητρα για την απασχόληση των συνταξιούχων,ιδιαίτερα όσων έχουν υψηλες συντάξεις.

Υπηρεσια Πολιτικης Αεροποριας

Κρισιμη συναντηση για το θεμα των κινητοποιησεων που εχουν εξαγγειλει οι εργαζομενοι στην υπηρεσια Πολιτικης Αεροποριας εχει αυτην την ωρα ο υπουργος Μεταφορων Χαρης Καστανιδης και το προεδρειο της ΟΣΥΠΑ.

Οι εργαζομενοι ζητουν την καταβολη δεδουλευμενων και εχουν προγραμματισει επισχεση εργασιας απο αυριο το βραδυ στις 10 εως τις 6 το πρωι της Πέμπτης και η οποια θα επαναλαμβανεται καθε Σαββατο απο τις 10 το βραδυ εως τις 6 το πρωι της επομενης Δευτερας.

(Στην κινητοποίηση δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ οι αερολιμενικοί θα αποφασίσουν αύριο.

Για αδιαφορια κατηγορησε την διοικηση της Υπηρεσιας πολιτικης αεροποριας,ο προεδρος των εργαζομενων,Βασιλης Αλεβιζοπουλος, μιλωντας στην Πρωινη Γραμμη και τον Τερενς Κουϊκ.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Υπηρεσιας πολιτικης αεροποριας,Διονύσης Καλόφωνος απέδωσε την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στην αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας του προσωπικού και χαρακτήρισε την στάση του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου της ΟΣΥΠΑ υπερβολική αφού οι εργαζόμενοι, είχαν ενημερωθεί οτι μεχρι 15 Ιουλιου θα καταβληθουν τα δεδουλευμενα.

Αλβανια

Σε νεα εποχη φαινεται να εισερχεται η Αλβανια μετα την αποδοχη του εκλογικου αποτελεσματος απο το Σαλι Μπερισα και τη διαφαινομενη προθεση του Αλβανου Προεδρου να παραιτηθει.

Δυο στενοί συνεργάτες του Μπερίσα,ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης και ο διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, εγκατέλειψαν την χώρα, προκαλώντας την άμεση αντιδραση του πρωθυπουργου Μπασκίμ Φίνο,ο οποίος ζητησε απο τις αρμόδιες αρχές να μην επιτρέψουν την έξοδο απο τη χώρα σε γνωστους παράγοντες και μέλη της κυβέρνησης.

Η Ουάσιγκτον παρακολουθεί με επιφυλακτικότητα τις εξελίξεις,ενω αμηχανία επικρατεί στη Ρώμη,πολύ περισσότερο μετά τις αποκαλύψεις σε αλβανικές εφημερίδες,τηλεφωνικών συνομιλιών,όπου η ιταλική κυβέρνηση εμφανιζόταν να υποστηρίζει τον σαλί Μπερίσα.

Διαμάχη έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ομόνοιας και του κόμματος της Ενωσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,καθώς αν και φαίνεται να κερδίζει τέσσερεις ή 5 έδρες,οι στόχοι ήταν πολύ μεγαλύτεροι.

ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

- Το απόγευμα αναμενεται να ανακοινωθει το πορισμα των πεντε ιατροδικαστων που χθες διενηργησαν την τριτη κατα σειρα νεκροψια του στρατιωτη Σπυρου Ρωμιοπουλου στη Χαλκιδα.

Συμρφωνα με δημοσιευμα των ΝΕΩΝ οι δυο απο τους 6 ιατριδικαστες δηλωνουν οτι απο τα ευρυματα απομακρυνεται το ενδεχομενο δολοφονιας ενω ο κ. Κοτσαφτης επιμενει οτι προκειται για σαφεστατη εγκληματικη ενεργεια.

ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Εντονη κριτική κατά της υπουργου Αναπτυξης Βάσως Παπανδρεου,ασκησε χθες ο πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ Σωκρατης Κόκκαλης με αφορμη της δηλωσεις της για φορολογηση των κερδων των επιχειρησεων.

Ο κ.Κόκκαλης χαρακτηρισε ακαιρη την τοποθέτηση της υπουργου,ενω την κατηγόρησε ότι ασχολείται με το που θα πάνε τα καζίνα και όχι με την ανάπτυξη της οικονομίας.

ΓΙΑΤΡΟΙ

Εως και αυριο απεργουν οι νοσοκομειακοι γιατροι Αθηνας-Πειραια αντιδρωντας στο νομοσχεδιο για το ΕΣΥ. Και αυτη την ωρα ειναι συγκεντρωμενοι εξω απο το Υπουργειο Υγειας.

Στην απεργια συμμετεχουν και οι ειδικευομενοι της Αττικης. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν αύριο για να αποφασίσουν την περαιτερω σταση τους.

*Και νεα απεργιακη κινητοποιηση των φαρμακοποιων .Αυριο και την Πεμπτη κλεινουν τα φαραμακεια τους, το κοινο θα εξυπηρετειται απο τα διανυκτερευοντα.

Εθνικο Ιδρυμα Ερευνων

Πτυχια τους εξω απο το Μεγαρο Μαξιμου εκαψαν πριν απο λιγο εργαζομενοι και συνεργατες του Εθνικου Ιδρυματος Ερευνων που πραγματοποιουν σταση εργασιας διαμαρτυρομενοι για την μη καταβολη δεδουλευμενων τους αποδοχων και τη μη χορηγηση των αναγκαιων κονδυλιων για την απροσκοπτη λειτουργια του Ιδρυματος.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

*Επισημη εναρξη απο σημερα των θερινων εκπτωσεων στα εμπορικα καταστηματα, που θα διαρκεσουν εως τις 31 Αυγουστου.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Εκατο δραχμες τιμαται απο σημερα το εισιτηριο στις αστικες συγκοινωνιες και η μηνιαια καρτα στις 5000 δραχμες...

Οσοι έχουν παλαιά εισιτήρια,μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Αυγουστου.

Αυξησεις 7% αναμενεται να αποφασισει σημερα και η Ολυμπιακη για τις πτησεις εσωτερικου.

- *Με επισκεψη σημερα στη Δραμα ολοκληρωνεται η περιοδεια του προεδρου της Νεας Δημοκρατιας Κωστα Καραμανλη στη Μακεδονια.

Μιλώντας χθες στην Καβάλλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης τονίζοντας ότι με την πολιτική της, οδηγεί τη χώρα στο τελευταίο σκαλοπάτι της Ε.Ε.

ΝΤΑΛΙΚΑ

Απο τονους αλουμινιου καταπλακωθηκε στις 9 το πρωι ο οδηγος νταλικας Βαγγελης Κολτσιδας 35 ετων με αποτελεσμα να βρει τραγικο θανατο.

Το ατυχημα εγινε στις εγκαταστασεις της θυγατρικης εταιριας της Βιοχαλκο στην Λεωφορο Κηφισσου 96 στο Αιγαλεω κατα τη διαρκεια εκφορτωσης της νταλικας.

Ο Κολτσιδας μεταφερθηκε στο νοσοκομειο Νικαιας οπου οι γιατροι διαπιστωσαν το θανατο του.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Το Συμβουλιο της Επικρατειας μπλοκαρε την αποφαση του υπουργειου Περιβαλλοντος για δημιουργια Χωρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων στη θέση Πηγάδι - Παπά του Αυλώνα, έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση της κύριας προσφυγής του Δήμου, τον Νοέμβριο του 97.

Το ανωτατο δικαστήριο στην αποφασή του αναφέρει ότι ελοχεύει κίνδυνος μόλυνσης των νερών από τα οποία υδροδοτείται η Αθήνα, και η οικολογική καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη στο οικοσύστημα της Πάρνηθας.

Ο Δήμαρχος Αυλώνα Δημήτρης Κυριακού μιλωντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ και τον Τερενς Κουικ ανεφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας Δασών με έγγραφό του προς το υπουργείο Περιβάλλοντος,επισημαινει ότι το υπουργείο Γεωργίας δεν συμφωνεί με τη δημιουργία χωματερής στη θέση Πηγάδι -Παπά.

ΔΙΕΘΝΗ

Με τις κατευθυντήριες γραμμες της πολιτικής της νέας κυβέρνησης του Μεσούτ Γιλμάζ και το περιορισμό του ρόλου των ισλαμιστών στη δημόσια ζωή θα ασχοληθεί στη πρώτη του συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο,την ερχόμενη Δευτέρα.

Η νέα τουρκικη κυβερνηση θα ζητήσει να πάρει ψηφο εμπιστοσύνης απο την Βουλή,στις 12 Ιουλίου.

Στο Χονγκ Κονγκ , λιγο μετα το περασμα του στην κυριαρχια της Κίνας,δύναμη τεσσάρων χιλιάδων ανδρών του Κινεζικού στρατού ανελαβε καθήκοντα φρούρησης και ασφάλειας.

Η διορισμένη από το Πεκίνο Βουλή του Χονγκ Κονγκ στη πρώτη της συνεδρίαση ψήφισε πολυνομοσχέδιο, που προβλέπει μεταξύ άλλων περιορισμούς στο δικαίωμα πολιτικών διαμαρτυριών και στην ίδρυση πολιτικών κομμάτων.

Η Ταϊβάν απαγόρευσε από σήμερα τα ταξίδια στρατιωτικών και αστυνομικών της στο Χονγκ Κονγκ για λόγους ασφαλείας,αφού η περιοχή ανήκει πλέον στη κομμουνιστική Κίνα.

Αιχμές κατά του προκατόχου της Ράντοβαν Κάρατζιτς και του Σέρβου προέδρου Μιλόσεβιτς αφήνει η πρόεδρος της Σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας Μπιλιάνα Πλάβσιτς,για τη σύλληψη της προχθές στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.

Οι Βάσκοι αυτονομιστές της ΕΤΑ απελευθέρωσαν σήμερα δύο άτομα,ένα δικηγόρο και έναν πρώην δεσμοφύλακα,που κρατούσαν ομήρους επί ένα σχεδόν χρόνο.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας είχε κάνει σαφές ότι δεν θα αρχίσει ειρηνευτικές συνομιλίες με την οργάνωση, όσο αυτή έχει ομήρους στα χέρια της.

Κατάσταση υψίστης ετοιμότητας διέταξαν οι αρχές στο Μεξικό,φοβούμενοι επανενεργοποίηση του ηφαιστείου Ποποκατεπέτλ,λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας στη περιοχή τις τελευταίες μέρες.

Μιά μέρα μετά τη κηδεία του διάσημου ωκεανογράφου Ζακ Υβ Κουστώ,κυκλοφόρησε σήμερα το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο "Ο άνθρωπος,το χταπόδι και η ορχιδέα".

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Tuesday, 1 July 1997 - 11:03:11 UTC