Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-08-01

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 01/08/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Στους ρυθμούς του 'Εκτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου από σήμερα η Ελλάδα.
  • Με αποφάσεις, που αποτελούν το πρώτο βήμα για τη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων έληξε η χθεσινή δεύτερη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.
  • Μέτρα για την έξοδο του Αυγούστου, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας από σήμερα.
  • Για όσους θέλουν να συνδυάσουν εκδρομή με θέαμα,μπορούν να επισκεφθούν την Επίδαυρο,όπου σήμερα και αύριο παρουσιάζεται απο το Εθνικό,η Μήδεια του Ευριπίδη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ομώνυμο ρόλο.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.

Στους ρυθμούς του 'Εκτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου από σήμερα η Ελλάδα.

Με μια φαντασμαγορική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, κηρύσσεται απόψε η έναρξη της διοργάνωσης παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, διεθνών αθλητικών παραγόντων, αθλητών και πλήθους κόσμου.

Το καλλιτεχνικό μέρος έχει αναλάβει ο διάσημος Ελληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, με τη συμμετοχή της κορυφαίας Ισπανίδας σοπράνο, Μονσερά Καμπαγιέ.

Χθές, έγινε στο Καλλιμάρμαρο η γενική πρόβα για τη λαμπρή τελετή έναρξης, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεξιώθηκε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Αθήνα θυμίζει απόρθητο φρούριο με χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους, στους αθλητικούς χώρους, στα ξενοδοχεία και γενικότερα στους χώρους όπου θα βρεθούν αθλητές, επίσημοι και δημοσιογράφοι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Από τις έξι το πρωί, απαγορεύεται η στάθμευση των αυτοκινήτων στους δρόμους γύρο από το Καλλιμάρμαρο και το Σύνταγμα και συγκεκριμένα στις οδούς Διάκου - Βασιλλίσης Ολγας -Αμαλίας - Σουρή - Ξενοφώντος - Ηρώδου Αττικού -Βασιλέως Κωνσταντίνου - Ερατοσθένους - Ευτυχίδου - Αρδητού - Αναπαύσεως - Μουσούρου και στην Ηλιουπόλεως από την Υμηττού ως την Καλλιρόης.

Από τις πέντε το απόγευμα, θα απαγορευθεί και η διέλευση αυτοκινήτων στους ίδιους δρόμους για λόγους ασφαλείας ενώ τροποποιήσεις θα γίνουν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ.

Με αποφάσεις, που αποτελούν το πρώτο βήμα για τη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων έληξε η χθεσινή δεύτερη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στο σπίτι του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών Γούσταβ Φεϊσέλ, στην ουδέτερη ζώνη της Λευκωσίας.

Συμφώνησαν να ορίσουν από έναν εκπρόσωπο, οι οποίοι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα συλλέξουν πληροφορίες για τον τόπο που είναι θαμμένοι, όσοι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί.

Τα λείψανά τους θα παραδοθούν στις οικογένειές τους για ταφή, σύμφωνα με τις θρησκευτικές παραδόσεις του καθενός. Η συλλογή και η ανταλλαγή των πληροφοριών θα γίνει άμεσα και ταυτόχρονα.

ΕΞΟΔΟΣ.

Μέτρα για την έξοδο του Αυγούστου, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας από σήμερα.

Τα εισιτήρια για τα περισσότερα νησιά, έχουν εξαντληθεί και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέπεται επιβίβαση στα πλοία σε όσους δεν διαθέτουν εισιτήρια.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Για όσους θέλουν να συνδυάσουν εκδρομή με θέαμα,μπορούν να επισκεφθούν την Επίδαυρο,όπου σήμερα και αύριο παρουσιάζεται απο το Εθνικό,η Μήδεια του Ευριπίδη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ομώνυμο ρόλο.

ΚΑΥΣΙΜΑ.

Σε ελέγχους θα προχωρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν κρούσματα αισχροκέρδειας στην αγορά καυσίμων, μετα το πλαφόν που επέβαλε η κυβέρνηση και τη μειωση της βενζινης κατα 1,2 δρχ το λιτρο.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ.

Με θέματα παιδείας θα ασχοληθεί σήμερα το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σε μισή ώρα.

Ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, θα παρουσιάσει τα νομοσχέδια για αλλαγές στον χώρο της εκπαίδευσης.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Στην σημερινή συνεδριαση της Ιεραρχίας θα ληφθουν οι τελικές αποφάσεις για τα οικονομικά της Εκκλησίας, με ψηφοφορία για την έγκριση του νέου κανονισμού λειτουργείας των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας.

ΔΕΗ.

Ακριβοτερο κατα 3,5% απο σήμερα το ηλεκτρικό ρευμα. Η αυξηση που ανακοινωθηκε απο τη ΔΕΗ θα είναι ενιαια για όλα τα τιμολόγια.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής να αναθέσει σε ανεξάρτητο εκτιμητή τον υπολογισμό του κόστους για το εργοστάσιο της ΔΕΗ, στη Φλώρινα.

Η Νεα Δημοκρατία από την πλευρά της επισημαινει οτι οι κυβερητικές υπαναχωρήσεις και παλινωδίες, έχουν ως αποτέλεσμα τεράστιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Σε κέντρα προσφύγων βρίσκονται από χθες, οι μισοί από τους 314 λαθρομετανάστες μετά την οδύσσεια που περασαν στο ουκρανικό πλοιο Σοκόλ.

Γυναίκες και παιδιά που ειχαν εξαντληθεί απο την πολυήμερο ταξιδι του δουλεμπορικού αποβιβάστηκαν με καίκια στο λιμάνι της Παλαιάς Φωκαιας και από εκεί μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε κέντρα προσφύγων.

ΚΤΕΟ

Αναστέλεται επ' αόριστον ο έλεγχος των οχημάτων από τα ΚΤΕΟ, για τα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί στο νομο Αττικής, λόγω ελλείψεως τεχνικών μέσων.

Ο έλεγχος θα συνεχιστεί για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, λεωφορεία και πούλμαν.

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Ευρωπαική Επιτροπή, παρεμβαίνει στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξετάσει τις ενστάσεις της εταιρίας Μηχανική της κοινοπραξίας Μακεδονικό Μετρό, κατά της σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ ΥΠΕΧΩΔΕ και της κοινοπραξίας Θεσσαλονίκη Μετρό που ήταν η δεύτερη μειοδότρια στον διαγωνισμό.

ΔΙΕΘΝΗ

Επίλεκτες Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν τη νύκτα στη Δυτική Οχθη και συνέλαβαν 51 Παλαιστίνιους, που θεωρούνται ύποπτοι για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην εβραϊκή αγορά της Ιερουσαλήμ. Σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού η επιχείρηση χαρακτηρίζεται "ευρείας κλίμακας επιχείρηση" με στόχο τον εντοπισμό υπόπτων.

Στην Ουάσιγκτον πάντως οι σύμβουλοι του αμερικανου προέδρου Κλίντον,που μετείχαν σε έκτακτη σύσκεψη στο Λ.Οίκο για τη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, εξέφρασαν τη πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία,παρά το σοβαρό πλήγμα που υπέστη κατά τη προχθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ.

Εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης,ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε χθες έκκληση στον λαό της χώρας του να μην προχωρήσει σε πράξεις αντιποίνων για την προχθεσινή βομβιστική επίθεση.

Εν τω μεταξύ οι αρχές ασφαλείας του Ισραήλ εξέφρασαν αμφιβολίες για την γνησιότητα της προκύρηξης που αποδίδεται στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, με την οποία αναλαμβάνεται η ευθύνη για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Η αστυνομία της Ν.Υόρκης με έφοδο που έκανε χθες σε διαμέρισμα στο Μπρούκλιν ανακάλυψε πέντε βόμβες και συνέλαβε τρεις άνδρες από τη Μέση Ανατολή, προλαμβάνοντας έτσι απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στον υπόγειο σιδηρόδρομο της πόλης.

Σύμφωνα με το Εφ Μπι Αϊ ο ένας εκ των συλληφθέντων, ονόματι Αμπού Μεζέρ, ήταν ειδικός στην κατασκευή βομβών και την λειτουργία τους και ομολόγησε ότι οι βόμβες προορίζονταν για τον υπόγειο σιδηρόδρομο.

Ενα απλό τέστ σε ηλεκτρονικό υπολογιστή χρησιμοποιεί μια βρετανίδα νευροψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Κέημπρητζ για να εξακριβώσει αν η μικρή απώλεια μνήμης αποτελεί δείγμα γήρατος ή είναι το πρώτο σημάδι της νόσου Αλτσχάϊμερ.

Στη Δανία ερευνητές ανακοίνωσαν ότι δεν βρήκαν στoιχεία που να δείχνουν ότι η εγκυμοσύνη αυξάνει το κίνδυνο για υποτροπή σε μιά γυναίκα που έπασχε από καρκίνο του μαστού.Οι ερευνητές υποστηρίζουν ακόμη ότι η απόκτηση πολλών παιδιών,κυρίως σε νεαρή ηλικία προστατεύει από τον καρκίνο τπυ μαστού.

Περισσότεροι από 200 ψαράδες αγνοούνται στο Μπαγκλαντές,όταν τα αλιευτικά τους βυθίστηκαν στον κόλπο της Βεγγάλης,λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που περιοχή.

Μέλη της σερβοβοσνιακής κυβέρνησης που υποστηρίζουν τον πρώην ηγέτη Ράντοβαν Κάρατζιτς δέχτηκαν χθες την πρόσκληση της πρωθυπουργού Μπίλιανα Πλάβσιτς να συμμετάσχουν αύριο σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα ανασχηματισμού. Η πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, που έχει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, θεωρούμενη ως μετριοπαθής,επιχειρεί με το τρόπο αυτό να επιβεβαιώσει την εξουσία της έναντι των σκληροπυρηνικών της αντιπάλων.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 4 Αυγούστου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 283,1    290,9    286,4
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 154,4    158,6    156,2
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 463,2    475,9    468,6
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 186,7    191,8    188,9
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  45,8     47,0     46,3
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 239,3    245,9    242,1
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 205,1    210,7    207,5
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..210,3    216,1    212,8
    E.C.U............... 304,4    312,7    308,0

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 1 August 1997 - 23:34:16 UTC