Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-09-24

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 24/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Οριστικές απαντήσεις υποσχέθηκε νά δώσει σήμερα τό υπουργείο παιδείας στόν δήμαρχο Αχαρνών γιά τίς ελλείψεις σέ αίθουσες πού έχουν τά σχολεία τής περιοχής.
  • Προβλήματα σημερα στην λειτουργια των δημοσιων νοσοκομείων.
  • Φρένο στο μέτρο της δήμευσης ΙΧ και μοτοσυκλετών, μετα απο αλκοτεστ με τον νέο Κώδικα Οδικης Κυκλοφορίας , προαναγγελει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος με συνετευξη του στα ΝΕΑ.


ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Αισιο τέλος είχε η οδύσσεια των 15 επιβατών και των δύο μελών του πληρώματος του αεροσκάφους τύπου Τορνιέ της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας που ξεκινησε το πρωί για Μήλο.

Μετά από περιπέτεια το αεροσκάφος έκανε ανωμαλη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, χωρίς όμως προβλήματα και όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά.

Το αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα των τροχών, με αποτέλεσμα να μην κατεβαίνουν για την προσγείωση.

Ηδη λεωφορείο της Ολυμπιακής κατευθύνεται στην Ταναγρα για να μεταφέρει τους επιβάτες στην Αθήνα.

Αίσθηση προκάλεσε, το γεγονός,ότι η προσγείωση δεν έγινε στο αεροδρόμιο της Ολυμπιακής ή το Διεθνες Αεροδρόμιο του Ελληνικού,επειδή δεν λειτουργησε το μηχάνημα της Πυροσβεστικής που ρίχνει αφρό στον αεροδριάδρομο,σε περίπτωση αναγκαστικών προσγειώσεων.

Πάντως, η Υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας είχε ενημερώσει του Αερομεταφορείς, ότι το μηχάνημα επισκευάζεται.

Το εφεδρικό μηχάνημα λειτουργούσε, αλλά οι υπέθυνοι του αεροδρομίου δήλωσαν ότι προτίμησαν το αεροδρόμιο της Τανάγρας για προληπτικούς λόγους.

Σβήνουν, εν τω μεταξύ, οι ελπίδες για τον εντοπισμό του χειριστή του ΕΦ 16, υποσμηναγού Χρηστου Αγγελόπουλου,που κατέπεσε χθες ανοιχτά του Αι Στράτη.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Μποτιλιαρίσματα και αργοί ρυθμοί και σήμερα στην Πανεπιστημίου.

Τρείς λωρίδες έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας μετά την καθίζηση που σημειώθηκε τη νύχτα, κοντά στη συμβολή της με την Χαριλάου Τρικούπη.

Η καθίζηση είναι πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές, και προήλθε από σπασμένους αγωγούς της ΕΥΔΑΠ στο σημείο εκείνο.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί και απο την πορεία των εργαζομένων της ΠΥΡΚΑΛ,που αρχίζει σε λίγο από τά γραφεία τής εταιρίας στήν Ηλιουπόλεως πρός τή βουλή.

Διεκδικούν τά δεδουλευμένα 2 μηνών.

ΕΦΟΡΙΕΣ

Προβλήματα αναμένονται από αύριο και ως την Παρασκευή στις Εφορίες, από τη 48ωρη απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και έλλειψη υγρών καυσίμων, σύμφωνα με την Ομοσπονδία των τελωνειακών.

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Προειδοποίηση να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία ως το τέλος του έτους διαφορετικά δεν θα πάρουν ασφαλιστική ενημερώτητα, απηυθυνε προς τις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαιωάννου,

Ο υπουργός Εργασίας, προανήγγειλε, παραλληλα, επιβολη Κοινωνικου Πορου υπερ των ασφαλιστικων ταμειων μετά το 2000.

Παράλληλα, το θέμα που είχε προκύψει με τις επικουρικές συνταξεις φαίνεται να κλείνει, καθώς ο υπουργός Εργασίας αλλά και ο υφυπουργός, δήλωσαν ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ωστε να μην μειωθούν.

ΣΧΟΛΕΙΑ

Οριστικές απαντήσεις υποσχέθηκε νά δώσει σήμερα τό υπουργείο παιδείας στόν δήμαρχο Αχαρνών γιά τίς ελλείψεις σέ αίθουσες πού έχουν τά σχολεία τής περιοχής.

Τά 70 σχολεία τού δήμου Αχαρνών παραμένουν από χθες κλειστά επ'αόριστον.

Στόν αέρα παραμένουν και οι εγγραφές τών πρωτοετών φοιτητών,λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

ΚΥΛΙΚΕΙΑ

Ικανοποιημένος απο τη λειτουργία των σχολικών κυλικείων,δηλωσε ο Πρόεδρος των Εποπτών Δημόσιας Υγειας Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Μιλωντας πριν από λίγο στην ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ και τον Τέρενς Κουίκ, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ληφθεί πολλά μέτρα για την καλυτερη λειτουργία των κυλικείων και ζητησε την συνεργασία και των γονιών, ώστε τα παιδιά να τρέφονται υγιεινά

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ

Καμμία πρόοδος στις ελληνοτουρκικές διαφορές, καθώς οι υπουργοί Ελλάδος - Τουρκίας μετά τη συνάντησή τους χθες στη Νέα Υόρκη, στο μόνο που συμφώνησαν είναι ότι διαφωνούν.

Στη συνάντηση που έγινε σε ψυχρό κλίμα, κυριάρχησε το θέμα των Ιμίων. Σήμερα, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους κυρίους Πάγκαλο και Τζεμ ενώ θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση Πάγκαλου - Χολμπρουκ και Ολμπράιτ - Κασουλίδη.

ΡΩΜΑΙΟΣ

Φρένο στο μέτρο της δήμευσης ΙΧ και μοτοσυκλετών, μετα απο αλκοτεστ με τον νέο Κώδικα Οδικης Κυκλοφορίας , προαναγγελει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος με συνετευξη του στα ΝΕΑ.

Ο υπουργός κάνει λόγο για αντικατάσταση του μέτρου των κατασχέσεων με υπέρογκα χρηματικά πρόστιμα, αφαίρεση διπλώματος και ακινητοποίηση των οχηματων για μηνες ενω προσθετει οτι σε πρωτη φαση οι δημευσεις ηταν αναγκαιες για να προκληθει το σοκ στην κοινωνια , που έκανε τους πολιτες να προβληματισθουν.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Εντονες φραστικές αντιπαραθέσεις,μεταξύ Κώστα Λαλιώτη και Βάσως Παπανδρέου, κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση υπο τον πρωθυπουργό για τα μεγάλα έργα.

Αιτία, οι αιχμές Λαλιώτη,ότι καθυστερούν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων,με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η υλοποιηση των έργων.

Απο την πλευρά της η υπυοργός Ανάπτυξης,απάντησε ότι το υπουργείο της ετοιμάζει τις μελέτες μέσα σε 16 έως 19 ημέρες,ενω αντίθετα το ΥΠΕΧΩΔΕ καθυστερεί έως έξι μήνες.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς του,να αφήσουν τις διαφωνίες και να πάρουν μέτρα για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Νεο σόκ δέχθηκε η κοινή γνώμη απο τη θανατο 13χρονης μετα απο χρηση ηρωίνης στη θεσσαλονίκη.

Βρεθηκε νεκρή στις παρυφές του δάσους του Σέιχ Σού, και στο χέρι της βρέθηκαν σημάδια, τα οποία ο ιατροδικαστής απέδωσε στην προσπάθεια της παρέας της, να τη σώσουν όταν αντελήφθησαν ότι κινδύνευε η ζωή της.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι κατοικοι του Ρεθυμνου,σε ενδειξη διαμαρτυριας για την βομβιστικη επιθεση κατα του Νομαρχη,Μανωλη Λίτινα.

Εξαλλου κλειστα θα παραμεινουν εως τις 11,τα καταστηματα της πολης.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Προβλήματα σημερα στην λειτουργια των δημοσιων νοσοκομείων.

Τρίωρη στάση εργασίας έχει εξαγγείλει από τις Ι2 έως τις 3 μετά το μεσημέρι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του ΑΣΕΠ να μειώσει κατά 66% τον αριθμό των νέων προσλήψεων.

U-2

Πυρετός προετοιμασίας στη Θεσσαλονίκη, για τη μεγάλη συναυλία των Γιού -Τού, την Παρασκευή το βράδυ.

Σε τέσσερα κεντρικά σημεία της πόλης στήνονται γιγαντοοθόνες καθως τα πενήντα χιλιάδες εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Ηδη, στην πόλη δεν υπάρχει κανένα ελεύθερο δωμάτιο σε ξενοδοχεία και πανσιόν.

ΔΙΕΘΝΗ

Δύο μέλη της ένοπλης βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ σκοτώθηκαν και ένας άνδρας της ισπανικής Πολιτοφυλακής τραυματίσθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών τα ξημερώματα στο Μπιλμπάο.

Διεθνής η κατακραυγή για το συνεχιζόμενο λουτρό αίματος στην Αλγερία.Χθες στο προάστειο του Αλγερίου Μπεντάλα σφαγιάστηκαν από φανατικούς μουσουλμάνους τουλάχιστον 87 άνθρωποι ενώ άλλοι 60 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κρίσιμη η σύνάντηση σήμερα στο Βελιγράδι μεταξύ του γιουγκοσλάβου προέδρου Μιλόσεβιτς και της προέδρου των Σερβοβοσνίων Μπιλιάνα Πλάβσιτς,με στόχο να βρεθεί συμβιβαστική λύση στη κρίση που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Σερβοβοσνιακής ηγεσίας.

Aποχώρησαν οι Ενωτικοί του Ολστερ από τις πολυμερείς συνομιλίες για λύση του Βορειοϊρλανδικού, ζητώντας να εξαιρεθεί από τις συζητήσεις το Σιν Φέην, η πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ.

Συνεχίζονται οι έρευνες από τις αρμόδιες γαλλικές αρχές των δειγμάτων που βρέθηκαν στη σήραγγα ντ'Αλμά,όπου σκοτώθηκε η πριγκήπισσα Νταϊάνα, για να εξακριβωθεί αν στο τροχαίο εμπλέκεται κι ένα άσπρο FIAT UNO,όπως έχουν αναφέρει αυτόπτες μάρτυρες.

Συνάντηση στη Ραμάλα είχαν χθες το βράδυ, παρουσία αμερικανών αξιωματούχων, Ισραηλινοί και Παλαιστίνοι υπέυθυνοι των δυνάμεων ασφαλείας,διερευνώντας τις πιθανότητες συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες για τις 16-20 Νοεμβρίου κοινές ναυτικές ασκήσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ,που είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες στον αραβικό κόσμο.

Το British Trust SuperSonic είναι το πρώτο όχημα που κατέρριψε το όριο ταχύτητας των 1,120 χλμ/ώρα,αφού διένυσε απόσταση ενός μιλίου στη πίστα της ερήμου Μπλάκ Ρόκ της Νεβάδα.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 24 Σεπτεμβρίου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 279,5    287,1    282,8
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 156,1    160,3    157,9
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 449,6    461,9    454,9
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 190,1    195,3    192,3
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,4     47,7     47,0
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 229,3    235,5    231,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 201,6    207,1    204,0
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..201,8    207,4    204,2
    E.C.U............... 306,4    314,8    310,0

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 26 September 1997 - 1:55:20 UTC