Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-12-08

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Εκτόνωση της αντιπαράθεσης επιθυμεί ο πρωθυπουργός

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Δημοσκόπηση
  • [02] Βρυξέλλες
  • [03] Αρσένης-Αικατερίνη
  • [04] Ντενκτάς
  • [05] ΕΒΕΑ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Κακοκαιρία
  • [07] ΠΙΚΠΑ
  • [08] Πυλωτές
  • [09] Σατανιστές
  • [10] Ντενίση
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Στήν Αλβανία η αμερικανίδα ΥΦΥΠΕΞ
  • [12] Τουρκία-Βουλγαρία
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [13] Σιράκ-Νετανιάχου
  • [14] Βατικανό-Φανάρι
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [15] Ρωσία-Αντόνωφ
  • [16] Ιαπωνία-περιβάλλον
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [17] Ενοίκια
  • [18] Φορολογικές δηλώσεις
  • [19] Αυθαίρετα-Πρόστιμα
  • [20] Πολύτεκνοι
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [21] Τρόφιμα-Δημόσια υγεία
  • [22] Τρελές αγελάδες
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Εκτόνωση της αντιπαράθεσης επιθυμεί ο πρωθυπουργός

    Last Updated: Monday, 08-Dec-97 10:34:00
    Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, το απόγευμα, μεταφέρεται η αντιπαράθεση Σημίτη -Αρσένη για το θέμα της νέας δομής του ΝΑΤΟ, όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιχειρήσει εκτονωση της εντασης.

    Στη μία το μεσημέρι ο Υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος θα δώσει στο Ζάππειο συνέντευξη τύπου για τη νέα στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ.

    Στη συμφωνία υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες που εγγυώνται τα εθνικά συμφέροντα, δηλώνει στα σημερινά ΝΕΑ, ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ, Γιώργος Πασχαλίδης.

    Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, με συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, προειδοποιεί τους συντρόφους του, ότι "το καράβι ή θα προχωρήσει πλησίστιο στη "νέα εποχή" ή θα βουλιάξει αύτανδρο".

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 08-Dec-97 12:32:49

    [01] Δημοσκόπηση

    Επτά στους δέκα δηλώνουν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση Σημίτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, που έγινε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Συγκεκριμένα το 70,3 % δηλώνει καθόλου ή λίγο ευχαριστημένο, ενώ το 29,3% δηλώνει αρκετά ή πολυ ευχαριστημένο.

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ο Κώστας Καραμανλής, συγκεντρώνει 55,9% θετικές γνώμες, ενω ο Κώστας Σημίτης 48,7%.

    [02] Βρυξέλλες

    Εώς την τελευταία στιγμή η Λουξεμβουργιανή προεδρία επιχειρεί να αποτρέψει το "βέτο" της Ελλάδας στη σύνοδο κορυφής στο Λουξεμβούργου για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκη Διάσκεψη.

    Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες θα ζητήσει διευκρινήσεις για τις νέες προτάσεις της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας, ενώ την Τετάρτη φθανει στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κ. Γιόπυνκερ για συνομιλίες με τον κ.Σημίτη.

    [03] Αρσένης-Αικατερίνη

    Δύσκολο βράδυ, πέρασε στην Κατερίνη, ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο Πνευματικό κέντρο της πόλης με θέμα την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αδιόριστοι καθηγητές ξεδίπλωσαν πανό μέσα στην αίθουσα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της επετηρίδας. Οταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους βγάλουν έξω, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.

    Λίγο αργότερα και ενώ ο κ.Αρσένης είχε ολοκληρώσει την ομιλία του, αναπληρωτές καθηγητές αντέδρασαν έντονα, με αποτέλεσμα ο υπουργός να αποχωρήσει φανερά εκνευρισμένος και μέσα σε αποδοκιμασίες.

    [04] Ντενκτάς

    Σαφή όρο για αναγνώριση του ψευδοκράτους προκειμένου να προσέλθει στις διακοινοτικές συνομιλίες ως ανεξάρτητο κράτος, υπέβαλε ο Ραούφ Ντενκτάς.

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επέκρινε τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ντιέγκο Κόρντοβεζ, λέγοντας ότι αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι του, δεν θα τον δούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    [05] ΕΒΕΑ

    Στις κάλπες και σήμερα σαράντα χιλιάδες επιχειρηματίες οι οποίοι εκλέγουν από χθες τη νέα διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 08-Dec-97 12:31:50

    [06] Κακοκαιρία

    Σταδιακή βελτίωση του καιρού έχει αρχίσει από τη Μακεδονία, ωστόσο νέα επιδείνωση του καιρού από το Σαββατοκύριακο, προβλέπει ο μετεωρολόγος του Αntenna, Σπύρος Λινάρδος.

    Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας αφού σύμφωνα με δελτίο της μετεωρολογικής υπηρεσίας ως τις 12.00 το μεσημέρι, στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι ως και 9 μποφώρ.

    Eξ΄ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, το πρωί η πτήση της Ολυμπιακής για Μυτιλήνη, αναχώρησε με καθυστέρηση δυόμιση ωρών, ενώ ακυρώθηκε η πτήση για Σάμο.

    Στη Χιο βρίσκεται, ήδη, σε εφαρμογή το σχέδιο Ξενοκράτης, καθώς οι πλημμύρες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές.

    Στα λευκά είναι ντυμένη η Βόρεια Ελλάδα και στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της Δυτικής κυρίως Μακεδονίας, τα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

    [07] ΠΙΚΠΑ

    Προβάλλεται σήμερα στη Βρετανία το φιλμ της ντροπής για τη νοσηλεία παιδιών με ειδικές ανάγκες στα ΠΙΚΠΑ Καρδίτσας και Σιδηροκάστρου.

    Νωρίτερα θα γίνει ειδική προβολή για αξιωματούχους της Ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο.

    [08] Πυλωτές

    Μόνο οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που προβλέπει ο κανονισμός πολυκατοικίας μπορούν να παρκάρουν ελεύθερα τα αυτοκινητά τους στην πυλωτή

    Ο Αρειος Πάγος με αποφασή του αναίρεσε απόφαση του Εφετείου που είχε αναγνωρίσει δικαιώματα και σε ένοικους πολυκατοικίας στους οποίους δεν είχε δοθεί θέση για παρκαρισμα

    [09] Σατανιστές

    Η υπόθεση των νεαρών σατανιστών της Παλλήνης θα αναβιώσει και πάλι σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όπου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό, ο Ασημάκης Κατσούλας, ο Μάνος Δημητροκάλλης και η Δήμητρα Μαργιέτη .

    Πρωτοδίκως, οι δύο πρώτοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια και η Μαργιέτη σε κάθειρξη 18 ετών.

    [10] Ντενίση

    Το σπίτι της ηθοποιού Μιμής Ντενίση στην Κυψέλη χτύπησαν οι ληστές.

    Δυο κουκουλοφόροι, μπήκαν στο διαμέρισμα της ηθοποιού στον 5ο όροφο πολυκατοικίας της οδού Μαυροματαίων και αφού πέρασαν χειροπέδες στην οικιακή βοηθό, άρπαξαν, εικόνες ασημικά και χρυσαφικά, μεγάλης αξίας.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 08-Dec-97 12:32:34

    [11] Στήν Αλβανία η αμερικανίδα ΥΦΥΠΕΞ

    Επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας είχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Αλβανία η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών κα. Μαλόϊ.

    Σκοπός του ταξιδιού της αμερικανίδας υφυπουργού ήταν η ανταλλαγή των εγγράφων επικύρωσης της σύμβασης για τις επενδύσεις και για το λόγο αυτό συναντήθηκε κατ' αρχήν με τον αλβανό υπουργό Εξωτερικών κ. Πασκάλ Μίλο. Ακολούθησαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της χώρας Φατός Νάνο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Μεϊντάνι, τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα, ενώ αργά το απόγευμα, συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας.

    Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι η κ. Μαλόι τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα στηρίξει την παρούσα κυβέρνηση, στο βαθμό που αυτή εκπληρώνει τις πολύ σημαντικές δεσμεύσεις της για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ μιλώντας για το Κοσσυφοπέδιο ανέφερε ότι η ΗΠΑ παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν στην περιοχή και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι ασκείται πίεση από τους αμερικανικούς παράγοντες προς τη σερβική πλευρά για την προώθηση κοινά αποδεκτής λύσης στην περιοχή.

    Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποιησή της από την εξομάλυνση των σχέσεων Αλβανίας - ΠΓΔΜ, ενώ χαρακτήρισε υποχρέωση το ``σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων`` αναφερόμενη στους αλβανόφωνους της ΠΓΔΜ.

    [12] Τουρκία-Βουλγαρία

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ και ο Βούλγαρος ομόλογός του Ιβάν Κοστόφ υπέγραψαν σήμερα τέσσερεις συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

    Ο κ. Γιλμάζ που βρίσκεται στην Σόφια για διήμερη επίσημη επίσκεψη, δήλωσε μετά την υπογραφή των συμφωνιών ότι θα συνεισφέρουν στις σχέσεις καλής γειτονίας και θα δώσουν ώθηση στην οικονομική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

    Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν προαναγγελθείσα συμφωνία, για την χάραξη συνόρων κατά μήκος του ποταμού Ρεζόφσκα που εκβάλει στην Μαύρη Θάλασσα. Επίσης συμφώνησαν για τελωνειακή συνεργασία, για πολιτιστικές ανταλλαγές και τέλος υπέγραψαν πρωτόκολλο που περιλαμβάνει και την Ρουμανία, για την καταστολή της τρομοκρατίας, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης.

    Στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός πρότεινε την κατασκευή τριών υδροηλεκτρικών σταθμών για την ενίσχυση των εξαγωγών ενέργειας προς την Τουρκία. "Σκοπός μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνίες που θα επιτρέψουν στην Βουλγαρία να γίνει κέντρο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή", δήλωσε ο κ. Κοστόφ.

    Αύριο οι δύο ηγέτες αναμένεται να υπογράψουν μνημόνιο για δημιουργία ζώνης ελευθέρων συναλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες. Να σημειωθεί οτι το μεταξύ τους εμπόριο το 1996 ανήλθε σε 461 εκατομμύρια δολάρια.

    Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί σημαντικά από τηνεποχή του ψυχρού πολέμου που η τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας το ένα δέκατο του συνολικού πληθυσμού - ήταν υπό πολιτιστικό και θρησκευτικό διωγμό. Σήμερα συνασπισμός του οποίου ηγείται το Τουρκικό Κίνημα για Δικαιώματα και Ελευθερίες, είναι ο τρίτος πιο ισχυρός πολιτικός σχηματισμός της χώρας.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 08-Dec-97 12:33:02

    [13] Σιράκ-Νετανιάχου

    Ο γάλλος Προεδρος, Ζακ Σιράκ ζήτησε σήμερα από τον ισραηλινό πρωθυπουργό "πιό σθεναρές και αξιόπιστες πρωτοβουλίες" της κυβέρνησής του προς την κατεύθυνση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, εκτιμώντας ότι μιά περιορισμένη αναδιάταξη των ισραηλινών στρατευμάτων στη Δυτική Οχθη "δεν είναι αρκετή".

    Οι κ.κ. Σιράκ και Νετανιάχου είχαν σήμερα το απόγευμα μιά συνάντηση "πολύ φιλική", όπως την χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας, Κατρίν Κολονά.

    "Είχαν μιά συζήτηση φιλική και στη διάρκειά της ειπώθηκαν πράγματα που μόνο η φιλία επιτρέπει να λέγονται", πρόσθεσε η κ. Κολονά, χωρίς να αναφερθεί περαιτέρω.

    Πάντως, όπως άφησε η εκπρόσωπος να εννοηθεί, ο κ. Σιράκ προέτρεψε τον κ. Νετανιάχου "να προχωρήσει ακολουθώντας τη φωνή των πολιτικών του κράτους που δεσμεύτηκαν πριν από τον ίδιο στο δύσκολο μονοπάτι της ειρήνης".

    "Οι προτάσεις της ισραηλινής κυβέρνησης, που σε γενικές γραμμές μας έγιναν γνωστές, δεν επιτρέπουν από τη φύση τους να δοθεί η αναγκαία ώθηση ώστε να ποροχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία και δεν αφήνουν περιθώρια για αποκατάσταση του κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης για τις ενεχόμενες πλευρές", πρόσθεσε η κ. Κολονά.

    Στο μεταξύ άρχισε η δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες, συνάντηση μεταξύ της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ και του ισραηλινού πρωθυπυοργού στο Παρισι.

    Σύμφωνα με πηγές της αμερικανικής πρεσβείας στο Παρισι, η συνάντηση θα διαρκέσει περιπου μιά ώρα και η κ. Ολμπράιτ μάλλον δεν θα κάνει δηλώσεις μετά το πέρας της.

    Οι δύο συνομιλητές δεν έκαναν δηλώσεις ούτε και κατά την άφιξή τους στο ξενοδοχείο "Μπρίστολ" όπου διεξάγονται οι συνομιλίες.

    [14] Βατικανό-Φανάρι

    Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β καταδίκασε σήμερα την βομβιστική επίθεση που έγινε την εβδομάδα αυτή κατά της έδρας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

    Σε σχετικό μήνυμά του ο Πάπας εκφράζει την αλληλεγγύη του προς το Πατριαρχείο και στον Πατριάρχη, Βαρθολομαίο και παρακαλεί το Θεό να βοηθήσει όλους όσους επλήγησαν από την βομβιστική επίθεση.

    Η βόμβα που εκτοξεύθηκε κατά του Πατριαρχείου την Τετάρτη προκάλεσε εκτός από υλικές ζημιές και τον σοβαρό τραυματισμό ενός μοναχού που βρίσκονταν στο γραφείο του.

    Η τουρκική αστυνομία ερευνά την υπόθεση αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα των δραστών.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 08-Dec-97 12:32:01

    [15] Ρωσία-Αντόνωφ

    Τα συνεργεία διάσωσης έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής 55 νεκρούς από τα ερείπια τριών κτιρίων στο Ιρκούτσκ,που καταστράφηκαν κατά την πτώση του γιγαντιαίου μεταγωγικού αεροσκάφους Αντόνωφ 124 το πρωί του περασμένου Σαββάτου,μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    Οι ρωσικές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα κυμανθεί από 80 έως 100,αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια.

    Ο πρωθυπουργός Βίκτωρ Τσερνομίρντιν που μετέβη χθες στο Ιρκούτσκ για να συντονίσει τις έρευνες των συνεργείω διάσωσης και να εξετάσει από κοντά την κατάσταση,κήρυξε σήμερα ημέρα πένθους σε όλη την περιοχή του Ιρκούτσκ,στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

    Το Αντόνωφ 124,που μετέφερε 23 άτομα και δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Σουχόϊ 27 στο Βιετνάμ,συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από γειτονική στρατιωτική βάση και κατέπεσε σε μια πολυκατοικία και άλλα δύο κτίρια,σε απόσταση 1500 μέτρων από το αεροδρόμιο.

    Το γιγαντιαίο αεροσκάφος που ήταν εφοδιασμένο με 100 τόνους καυσίμων για τις ανάγκες του ταξιδιού, εξερράγη και τυλίχτηκε στις φλόγες σπέροντας τον θάνατο και την καταστροφή.

    [16] Ιαπωνία-περιβάλλον

    Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην διεθνή διάσκεωψη του Κιότο για το περιβάλλον,Ρίτ Μπιέρεγκαρντ δήλωσε σήμερα ότι"απογοητεύτηκε" με την ομιλία του αμερικανού αντιπροέδρου Αλ Γκορ στη διάσκεψη γιατί δεν παρουσίασε νέες προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

    Μιλώντας με ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα κατά του Γκόρ η Επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος της Ε.Ε, Ρίτ Μπιέρεγκαρντ τόνισε ότι η ρητορική του αμερικανού αντιπροέδρου δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

    "Δεν περίμενα από τον αντιπρόεδρο Γκορ να αποδεχθεί την δική μας πρόταση για τον περιορισμό κατά 15% της εκπομπής στην ατμόσφαιρα επιβλαβών αερίων, αλλά περίμενα ένα πραγματικό βήμα προς έναν στόχο που θα έκανε και την διαφορά.Εμείς στην Ευρωπαική Ενωση απογοητευθήκαμε γιατί η ρητορική δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα" τόνισε η ευρωπαία επίτροπος.

    Μιλώντας νωρίτερα στην διάσκεψη ο αμερικανός αντιπρόεδρος Αλ Γκορ είχε δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να επιδείξει "αυξημένη ελαστικότητα" στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο Κιότο για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, αλλά δεν παρουσίασε νέες προτάσεις για την υπέρβαση του αδιεξόδου.

    "Εδωσα οδηγίες στην αντιπροσωπεία μας να επιδείξει αυξημένη διαπραγματευτική ελαστικότητα εάν παρουσιασθεί ένα συμβιβαστικό σχέδιο, με ρεαλιστικούς στόχους και χρονοδιαγράμματα", ανέφερε ο Γκορ στην ομιλία του στο Κιότο.

    Η διάσκεψη του Κιότο έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο καθώς η αμερικανική αντιπροσωπεία υποστηρίζει ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι η σταθεροποίηση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στη διάρκεια των ετών 2008 έως 2012, στα επίπεδα του 1990. Η Ευρωπαϊκή Ενωση προτείνει τη μείωση -μέχρι το 2010- κατά 15% των εκπομπών των επιβλαβών για την ατμόσφαιρα αερίων, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 08-Dec-97 12:31:32

    [17] Ενοίκια

    Φωτιά θα πάρουν τα ενοίκια σε κατοικίες και επαγγελματική στέγη, με την επιβολή συντελεστή 6, 5% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, από 1ης- 1ου -98.

    Οι ιδιοκτήτες προειδοποιούν με μπαράζ αυξήσεων ενώ ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Στράτος Παραδιάς, μιλώντας στον Αntenna, προέβλεψε ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη.

    Ο ειδικός συντελεστής, θα επιβληθεί καθώς 60.000 ιδιοκτήτες και ενοικιαστές δεν δήλωσαν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Ακόμη από τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ, προκύπτει ότι 20.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, δεν έχουν δηλώσει ότι έχουν αυτοκίνητο.

    Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα ότι θα μπεί πόθεν έσχες στην πρώτη κατοικία, σημείωναν ότι δεν υφίσταται θέμα, και τα χαρακτήρισαν σενάρια.

    Από σήμερα, στελέχη του Δ.Ν.Τ. επισκέπτονται τη χώρα μας για το συνηθισμένο τσεκάπ στην ελληνική οικονομία.

    [18] Φορολογικές δηλώσεις

    Κρυφά κράτησαν από την εφορία ενοίκια και αυτοκίνητα χιλιάδες φορολογούμενοι.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών, 60.000 ιδιοκτήτες δεν δήλωσαν τα ενοίκια ενώ 20.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν τα δήλωσαν στην εφορία.

    Οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο εώς και 600.000 δραχμές.

    Εν' τω μεταξύ κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν άγνοια για σημερινό δημοσίευμα ότι πρόκειται να εφαρμοστεί πόθεν έσχες στην αγορά πρώτης κατοικίας.

    [19] Αυθαίρετα-Πρόστιμα

    Αυστηρά πρόστιμα για αυθαίρετα που θα φθάνουν έως και τα 60 εκατομμύρια δραχμές και ταχύτατες διαδικασίες είσπραξής τους, προβλέπει προεδρικό διάταγμα που βρίσκεται προς έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Προβλέπονται επίσης συνοπτικές διαδικασίες για την κατεδάφιση αυθαιρέτων.

    [20] Πολύτεκνοι

    Προσωρινή απώλεια 16,5 δισ. θα υποστούν οι πολύτεκνες οικογένειες, αφού λόγω καθυστέρησης του ελέγχου εισοδημάτων τους, θα τους χορηγηθεί το επίδομα μόνο του διμήνου Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου για το 1997.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 08-Dec-97 12:32:18

    [21] Τρόφιμα-Δημόσια υγεία

    Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που έγιναν απο οργανώσεις προστασίας καταναλωτών αλλά και σύμφωνα με δηλώσεις των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ελέγχου της ποιότητας των τροφίμων στην Ελλάδα, προκύπτει άμεσο πρόβλημα δημόσιας υγείας απο την πώληση νοθευμένων, σάπιων και μολυσμένων τροφίμων που καλύπτει όλο το φάσμα των τροφίμων, απο το πόσιμο νερό και το ελαιόλαδο, ως το κρέας, τα αλλαντικά και τα συσκευασμένα προϊόντα.

    Με γραπτή ερώτηση που υπέβαλε στην Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Λαμπρίας, ερωτά τί μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να εξασφαλίσει την τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας για τα τρόφιμα στην Ελλάδα καθώς και το δικαίωμα υγείας των Ελλήνων πολιτών.-

    [22] Τρελές αγελάδες

    Η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή πως συστήνει να σταματήσει η πώληση βοδινού κρέατος με κόκκαλο, εξαιτίας του κίνδυνου πιθανής μόλυνσης από την ασθένεια των τρελών αγελάδων.

    Τα μέτρα αυτά του Δουβλίνου ακολουθούν την δημοσιοποίηση έκθεσης βρετανών ειδικών που προκάλεσε χθες την απαγόρευση των πωλήσεων των τμημάτων αυτών του βοδινού κρέατος στην Βρετανία.

    Η απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης διατυπώνεται ως συμβουλή προς όλους εκείνους που ασχολούνται με την εκτροφή ζώων και την πώληση κρεάτων και δεν αποτελεί επίσημη απαγόρευση.

    Ο ιρλανδός υπουργός Υγείας, Μπράιαν Κάουεν δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για "το συμφέρον της δημόσιας υγείας" και ζήτησε από τους κρεοπώλες να αφαιρούν τα κόκκαλα από τα κρέατα.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 08-Dec-97 12:33:54
    Βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά σήμερα από το μεσημέρι ωστόσο αναμένεται υποχώρηση των φαινομένων.

    Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι-Βορειοανατολικοί-πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις εώς και 9 μποφώρ.

    Συννεφιά με βροχές σήμερα στην Αττικά αλλά μέχρι το βράδυ οι βροχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί μέχρι πολύ ισχυροί και στα Ανατολικά τοπικά θυελλώδεις ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει τους 13 βαθμούς.

    Νεφώσεις με βροχή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, για τη Θεσσαλονίκη, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ανεμοι ισχυροί και θερμοκρασία στην πόλη ως 8 βαθμούς Κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Monday, 08-Dec-97 12:33:42
    Βελτιώνεται σταδιακά από σήμερα ο καιρός και ιδιαίτερα αύριο, καθώς οι βροχές σταματούν και οι βοριάδες βαθμιαία εξασθενούν. Ετσι μέχρι και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρκετά καλός με ηλιοφάνεια, βόρειους ανέμους χωρίς προβλήματα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

    Σήμερα λοιπόν στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά ο καιρός θα είναι καλός. Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ίσως χιονίσει για λίγο το πρωί στα Βορειοανατολικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει συννεφιά με τοπικες βροχές, χιόνια στα ορεινά, και καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες περιοχές. Σταδιακά όμως, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενήσουν.

    Οι θυελλώδεις βοριάδες διατηρούνται, φθάνοντας τα 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο και τα 9 μπόφώρ, και η θερμοκρασία χαμηλή θα φθάσει στα Βόρεια στους 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο στους 12 και στο Αιγαίο στους 15 βαθμούς Κελσίου.

    Αύριο, Τρίτη ο καιρός θα είναι πιο καλός, ιδιαίτερα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα που θα είναι σχεδόν αίθριος, ενώ στην υπόλοιπη θα υπάρχει τοπική συννεφιά με λίγες βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το πρωί θα σημειωθούν ομίχλες στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι παραμένουν βορειοι-βορειοανατολικοί με ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 4 μποφώρ στα Δυτικά, πιο ενισχυμένοι στα Ανατολικά θα φθάνουν τα 5 με 6 και τοπικά στο Νότιο Αιγαιο και τα 7 μποφώρ.

    Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα πλησιάσει στους 8 βαθμούς στα Βόρεια και στους 12 με 14 στις αλλες περιοχές της χώρας. Το πρωί μάλιστα στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

    Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη με βόρειους ανέμους γύρω στα 3 με 4 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφώρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 9 με 10 βαθμούς στα Βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 8 December 1997 - 14:45:17 UTC