Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-02-02

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Προθεσμία θέτουν οι αγρότες

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Πάγκαλος-Λυμπέρης
  • [02] Βουλή-ΔΕΚΟ
  • [03] Νεολαία ΠΑΣΟΚ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Αγρότες
  • [05] Ορειβάτες
  • [06] Καλέστε το 1502
  • [07] ΔΥΣΤΟΣ
  • [08] Τοξικομανείς-στράτευση
  • [09] Ολυμπιακή
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Κοστόφ-Κλίντον
  • [11] Αλβανία-Λόιντ-Κίνκελ
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Ολμπράιτ
  • [13] Νταιάνα-Φωτογραφία
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [14] Φιλλιπίνες-αεροσκάφος
  • [15] Βηθλεέμ
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [16] Φορολογικές δηλώσεις
  • [17] Πληθωρισμός
  • [18] Ενοίκια
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Προθεσμία θέτουν οι αγρότες

    Last Updated: Monday, 02-Feb-98 14:46:18
    Στις εθνικές οδούς και πάλι τα τρακτέρ των αγροτών, αλλά και οι εργαζόμενοι της πρωτεύουσας, ενώ απόψε συζητείται στη Βουλή η επίμαχη τροπολογία για την κατάρτιση των κανονισμών προσωπικού στις ΔΕΚΟ που έχει διχάσει το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.

    Οι αγρότες της Θεσσαλίας θα παρατάξουν κατά μήκος της εθνικής Αθηνών- Θεσσαλονίκης, από τον Αλμυρο εώς το Συκούριο και στο ύψος των Μαλγάρων.

    Ο αποκλεισμός ή μη της εθνικής οδού τις προσεχείς ημέρες θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις της κυβέρνησης στα αιτήματα των αγροτών οι οιποίοι όπως είπε στον Αntenna, ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της πανθεσσαλικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μπούτας θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων.

    Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά για μία ώρα το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

    Οι αγρότες της Αχαίας έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών έξω από το Αίγιο.

    Οι κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν ανησυχήσει την κυβέρνηση το θεμα θα εξεταστεί σε σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τους υπουργούς Γεωργίας, Στέφανο Τζουμάκα και Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Ρωμαίο.

    Για τη διάταξη που αφορά τις ΔΕΚΟ, η ΓΣΣΕ οργανώνει συλλαλητήριο στις 18.00 το απόγευμα έξω από τη Βουλή.

    Τα τρόλει και τα λεωφορεία δεν θα κινηθούν από τις 17.00 εώς τις 21.00 ενώ ο ηλεκτρικός θα σταματήσει νωρίτερα, από τις 15.00 λόγω και του ντέρμπυ ΑΕΚ- Ολυμπιακού.

    Στάση εργασίας από τις 17.00 εως τις 21.00 κάνουν και οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 02-Feb-98 14:47:51

    [01] Πάγκαλος-Λυμπέρης

    Μετωπική σύγκρουση Πάγκαλου-Λυμπέρη δύο χρόνια μετά τα γεγονότα στα Ιμια.

    Ο υπουργός Εξωτερικών με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, αποκαλεί τον κ.Λυμπέρη ανεπαρκή και κατάπτυστο ψεύτη υποστηρίζοντας ότι την κρίσιμη στιγμή δεν πρότεινε -όπως ισχυρίζεται- την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

    Τον κατηγορεί επίσης για αναξιοπρεπή στάση και ταπεινωτική προσπάθεια ν'αποφύγει την παραίτηση τις μέρες που ακολούθησαν.

    Καλά θα κάνει ο κ.Λυμπέρης, υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών, να εξαφανιστεί και να προσπαθήσει να ξεχαστεί και ο ίδιος και το όνομα του και η συμπεριφορά του εκείνο το βράδυ.

    Απαντώντας μέσω του Αntenna, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατηγορεί τον κ.Πάγκαλο για κυκλοθυμικές αντιδράσεις, ανακρίβειες και σύγχυση γύρω από την εξέλιξη των γεγονότων και απειλεί με αποκαλύψεις.

    "Εγώ υπέβαλλα την παραίτησή μου εκείνο το πρωινό αφού άκουσα την έλλειψη εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού στις Ενοπλες Δυνάμεις", ανέφερε ο κ.Λυμπέρης και κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών να σκεφτεί αν με τη στάση του υπονόμευσε και υπονομεύει την αξιοπιστία των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Η δεύτερη πράξη της αντιπαράθεσης παίζετε σήμερα με τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ να απειλεί με αποκαλύψεις τον Θόδωρο Πάγκαλο, σε συνέντευξη που θα δώσει στις 16.00μμ.

    [02] Βουλή-ΔΕΚΟ

    Κρίσιμο τέστ για την κοινοβουλευτική συνοχή της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης , αποτελεί η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά το καθεστώς των ΔΕΚΟ.

    Στο ΠΑΣΟΚ, οι "αντάρτες" προσανατολίζονται στο να απέχουν από την φηψορορία. Οι Αναστάσιος Πεπονής, Λευτέρης Βερυβάκης, Στέλιος Παπαθεμελής και Δημήτρης Πιπεργιάς, έχουν αφήσει να διαφανεί η διαφωνία τους όχι μόνον με τη συγκεκριμένη τροπολογία, αλλά και με άλλες διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου. Από τους διαγραφέντες σίγουρα δεν θα δώσει θετική ψήφο ο Χρήστος Κηπουρός.

    Στη Ν.Δ, παρά την προειδοποίηση του Κώστα Καραμανλή, θεωρείται βέβαιο ότι οι Γιώργος Σουφλιάς, Στέφανος Μάνος, Ντόρα Μπακογιάννη και ενδεχομένως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, θα πάρουν αποστάσεις από την επίσημη θέση του κόμματος και θα απέχουν της ψηφοφορίας.

    Ο Κώστας Καραμανλής προειδοποίησε χθές από την Λακωνία τους διαφωνούντες να μην συναινέσουν σε πονηρές τακτικές και επιλογές της κυβέρνησης.

    Σήμερα, η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνενετυξή της υπογραμμίζει ότι "οι διαφωνίες ή οι διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν αφορούσαν την κοινοβουλευτική τακτική.

    Ο γενικός εισηγητής της Ν.Δ, για το φορολογικό, Γιώργος Βουλγαράκης, μιλώντας στον Antenna επεσήμανε ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση επί της ουσίας".

    [03] Νεολαία ΠΑΣΟΚ

    Σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η σύγκρουση στο εσωτερικό της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, καθώς ούτε το Σαββατοκύριακο στις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της εκτελεστικής Γραμματείας υπήρξε συμφωνία.

    Η συνεχισόμενη αντιπαράθεση πήρε ακόμη μεγαλύτερη διάσταση μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Κέρκυρα , όπου 60 μέλη της νεολαίας έσπασαν την πόρτα των τοπικών γραφείων , προκειμένου να εκλογές για την ανάδειξη της νομαρχιακης επιτροπής και των συνέδρων.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 02-Feb-98 14:46:59

    [04] Αγρότες

    Καθ΄ οδόν προς την εθνική Αθηνών- Θεσσαλονίκης τα τρακτέρ των αγροτών της Θεσσαλίας

    Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης συναντάται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Γεωργίας, Στέφανο Τζουμάκα και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Ρωμαίο, ενώ οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ κατά μήκος της εθνικής από τον Αλμυρό εώς το Συκούριο και στο ύψος των Μαλγάρων χωρίς όμως να κλείσουν το δρόμο.

    Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες θα αποκλείσουν σε λίγο συμβολικά το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

    Στο Αίγιο οι αγρότες θα κάνουν συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

    Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Πανθεσσαλικής, Βαγγέλης Μπούτας μιλώντας στον Αntenna, είπε ότι οι αγρότες θα ζητήσουν συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων.

    [05] Ορειβάτες

    Σώοι βρέθηκαν οι δύο ορειβάτες που είχαν χαθεί στο χιονισμένο βουνό Πάϊκο της Πέλλας.

    Ομως είναι άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των 5 ορειβατών που χάθηκαν στο όρος Φαλακρό της Δράμας. Το έργο των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνεται από το πυκνό χιόνι που πέφτει στην περιοχή, ενώ δεν πετούν ελικόπτερα λόγω ομίχλης.

    Εν΄ τω μεταξύ η κακοκαιρία στη Βόρειο Ελλάδα συνεχίζεται με χιόνια στην περιοχή της Δράμας.

    Τα χιόνια έχουν αποκλείσει 35 χωριά στην επαρχία Εχίνου και άλλα έξι στην Σταυρούπολη Ξάνθης.

    Αλυσίδες ειναι απαραίτητες για τα αυτοκίνητα που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο Καστοριάς-Γρεβενών Κοζάνης - Φλώρινας - Καβαλλας και στο ορεινό δίκτυο Ημαθίας και Εβρου.

    [06] Καλέστε το 1502

    Πρώτη ημέρα σήμερα λειτουργίας του συστήματος εξυπηρέτησης πολιτών μέσω τηλεφώνου η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μεγάλη.

    Προς το παρόν καλώντας το 1502 από τις 08.00πμ και μέχρι τις 14.00μμ, οι πολίτες μπορούν να παραγγέλουν πιστοποιητικά γεννήσεως από το δήμο, τα οποία θα φθάνουν με ταχυδρομείο στο σπίτι τους και θα πληρώνονται με αντικαταβολή.

    Αργότερα με την υπηρεσία αυτή θα δυκτιωθούν περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες.

    [07] ΔΥΣΤΟΣ

    Καταπέλτης για τη ναυτιλιακή εταιρεία ΗΡΑΚΛΗΣ, το τελικό πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για το ναυάγιο του ΔΥΣΤΟΣ που παρέλαβε χθες ο Εισαγγελέας Πειραιά...

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Antenna, επιρρίπτονται ευθύνες στην εταιρεία για ελλειπή συντήρηση του μοιραίου σκάφους.

    [08] Τοξικομανείς-στράτευση

    Τριετή αναβολή στράτευσης θα παίρνουν οι τοξικομανείς που εντάσσονται σε προγράμματα απεξάρτησης, στα Ειδικά Κέντρα Θεραπείας και οι ανυπότακτοι τοξικομανείς.

    [09] Ολυμπιακή

    Εντολή για άμεση διερεύνηση των κονδυλίων που διατέθηκαν το 1997 για διαφήμιση από την προηγούμενη διοίκηση της Ολυμπιακής ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θεόδωρος Τσακιρίδης.

    Η εντολή δόθηκε ύστερα από πληροφορίες ότι το κόστος ξεπέρασε περίπου έξι φορές τον προυπολογισμό, φτάνοντας στα 2 δισεκατομμύρια αντί για 329 εκατομμύρια που είχαν υπολογισθεί. Το πόρισμα αναμένεται μέσα σε δέκα μέρες και αν κριθεί απαραίτητο, η νέα διοίκηση θα προσφύγει στον Εισαγγελέα.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 02-Feb-98 14:47:38

    [10] Κοστόφ-Κλίντον

    Τη συμπαράστασή του στον αμερικανό πρόεδρο εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Ιβάν Κοστόφ, δηλώνοντας ότι "είναι απαράδεκτο να σκαλίζεται η ιδιωτική ζωή" του Μπιλ Κλίντον που είναι "ο πρόεδρος ενός μεγάλου κράτους".

    Ο βούλγαρος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Τρουντ" δήλωσε ότι τα σχόλια του βουλγαρικού Τύπου για το σκάνδαλο που εμπλέκει τον αμερικανό πρόεδρο αποβλέπουν στην υποτίμηση της προσεχούς επίσκεψης του βούλγαρου προέδρου, Πέταρ Στογιάνοφ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο Στογιάνοφ αναμένεται να συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του στις 10 Φεβρουαρίου.

    [11] Αλβανία-Λόιντ-Κίνκελ

    Τα Τίρανα θα επισκεφθεί στις 4 και 5 Φεβρουαρίου ο γραμματέας του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών Τόνι Λόϊντ.

    Ο κ. Λόϊντ θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Φατός Νάνο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατία Ρετζέπ Μεϊντάνι, τον υπουργό Εξωτερικών Πασκάλ Μίλο, καθώς και με τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα και στελέχη της αντιπολίτευσης.

    Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, σκοπός του ταξιδιού του κ. Λόϊντ, είναι αφενός η καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Αλβανία, αφετέρου μέσα από τις επαφές με τον Αλβανό πρωθυπουργό να εξεταστεί το ενδεχόμενο διενέργειας της Διαβαλκανικής Συνόδου στα Τίρανα εντός του 1998.

    Η αλβανική πλευρά άλλωστε έχει ταχθεί ανεπιφύλακτα υπέρ της διενέργειας της επόμενης Διαβαλκανικής, αφού μέσα από μια τέτοια Σύνοδο, στην ίδια της την πρωτεύουσα θα επιτύχει μια άλλη προσέγγιση για το θέμα του Κοσσυφοπέδιου, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την εξωτερική της πολιτική.

    Το θέμα του Κοσσυφοπέδιου, όμως φαίνεται ότι φέρνει στα Τίρανα και το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ.

    Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, ο κ. Κίνκελ θα επισκεφθεί τα Τίρανα στις 6 Φεβρουαρίου, όπου και θα παραμείνει για έξι μόνον ώρες.

    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικων θα συναντηθεί με τον Αλβανό πρωθυπουργό, τον ομόλογό του κ. Πασκάλ Μίλο και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συζητήσεις θα εστιαστούν στη γερμανική πρωτοβουλία για την έναρξη του διαλόγου στο Κοσσυφοπέδιο, εξετάζοντας τόσο την εκδοχή της Γαλλογερμανικής συμμαχίας, όπως επίσης και την Αμερικανογερμανική πρωτοβουλία.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 02-Feb-98 14:48:01

    [12] Ολμπράιτ

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ που έφτασε σήμερα στην Σαουδική Αραβία,διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι δεν εξασφάλισε την υποστήριξη των αραβικών χωρών σε μια πιθανή στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράκ.

    "Αυτό δεν είναι αλήθεια,δεν είναι έτσι" τόνισε η Ολμπράιτ μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στο Ριάντ μετά το Κουβέιτ.

    Η Ολμπράιτ πρόκειται να συναντηθεί με τον διάδοχο του σαουδαραβικού θρόνου, πρίγκηπα Αμπντάλλα.

    [13] Νταιάνα-Φωτογραφία

    Τη φωτογραφία ενός λευκού αυτοκινήτου, τύπου Citroen AX, δημοσιεύουν σήμερα οι βρετανικές εφημερίδες "Μίρορ" και "Ντέιλι Μέιλ" επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να είναι το "μυστηριώδες αυτοκίνητο" που αναζητείται από τη γαλλική αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για το δυστύχημα που στοιχίσε τη ζωή της Νταϊάνα στις 31 Αυγούστου στο τούνελ της γέφυρας Αλμά στο Παρίσι.

    Η φωτογραφία ελήφθη από βιντεοταινία που τραβούσε συμπτωματικά τη στιγμή του δυστυχήματος ένα ζευγάρι Αυστραλών που έκανε διακοπές στην πόλη του Φωτός.

    Σύμφωνα με τη Μίρορ, το φιλμ δείχνει τη Μερτσέντες μέσα στην οποία ήταν καθισμένοι η λαίδη Ντι και ο σύντροφός της Ντόντι αλ-Φάγιεντ και να ακολουθεί μια τετράθυρη άσπρη Σιτροέν,τύπου ΑΧ και στη συνέχεια να κάνει στροφή 180 μοιρών και να εξαφανίζεται.

    Οι δύο εφημερίδες αναφέρουν την πιθανότητα το αυτοκίνητο αυτό να κυνηγούσε μια Μερτσέντες όμοια με της πριγκίπισσας της Ουαλίας πριν ο οδηγός του αντιληφθεί το λάθος του και κάνει στροφή 180 μοιρών.

    Οι γάλλοι ανακριτές εντόπισαν στο αμάξωμα της μοιραίας Μερτσέντες ίχνη λευκού χρώματος που προέρχονταν --κατά τη γνώμη τους-- από ένα αυτοκίνητο, τύπου Fiat Uno, το οποίο ακόμη δεν έχουν βρεί.

    Η Μίρορ έγραψε το Σάββατο ότι η γαλλική αστυνομία ζήτησε αντίγραφο του φιλμ μετά την αποστολή δύο φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από την βιντεοταινία στο δικαστή Εβρέ Στεφάν, επικεφαλής των ερευνών για την υπόθεση.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 02-Feb-98 14:47:15

    [14] Φιλλιπίνες-αεροσκάφος

    Αεροσκάφος των αερογραμμών των Φιλιππίνων, με 99 επιβάτες και πενταμελές πληρωμα αγνοείται απο το πρωί.

    Το δικινητήριο αεροσκάφος τύπου DC-9 ειχε απογειωθεί από την Μανίλα με προορισμό το νότιο Μιντανάο και το αεροδρόμιο Καγκαγιάν Ντε Ορο.

    Δεκαπέντε λεπτά πριν την προγραμματισμένη προσγείωση χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους από τα ραντάρ, ενώ ο πιλότος δεν είχε αναφέρει προηγουμένως το οποιοδήποτε πρόβλημα.

    Αυτή την στιγμή 4 ελικόπτερα και δύο αεροσκαφή του στρατού διεξάγουν έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους.

    [15] Βηθλεέμ

    Βίαια επεισόδια μεταξύ νεαρών παλαιστινιών και ισραηλινών στρατιωτών σημειώθηκαν σήμερα στην Βηθλέεμ.

    Τα δακρυγόνα που έριξαν οι ισραηλινοί στρατιώτες έπληξαν δημοτικό σχολείο με αποτέλεσμα δεκάδες μικρές μαθήτριες να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

    Τα επεισόδια διαδραματίσθηκαν κοντά στον τάφο της Ραχήλ όταν εκατοντάδες νεαροί παλαιστίνιοι άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών, θέλοντας έτσι να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για τον θάνατο που βρήκε ένας συνομίληκος τους πριν από μερικές μέρες από τα πυρά ισραηλινών αστυνομικών, όταν προσπάθησαν να τον συλλάβουν για κλοπή αυτοκινήτου.

    Οι ισραηλινοί στρατιώτες στις επιθέσεις ανταπάντησαν με δακρυγόνα, πολλά από τα οποία έπεσαν μέσα στην αυλή ενός δημοτικού σχολείου με αποτέλεσμα δεκάδες μικροί μαθητές να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα και να δημιουργηθεί ένας πραγματικός πανικός μέσα στο σχολείο.

    Οπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία τόσο οι ισραηλινή αστυνομία όσο και οι παλαιστίνιοι στρατιώτες επεχείρησαν να αποτρέψουν την συμπλοκή χωρίς όμως αποτέλεσμα .

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 02-Feb-98 14:46:41

    [16] Φορολογικές δηλώσεις

    Πρόστιμο έως και ένα εκατομμύριο δραχμές περιμένει όσους δεν δηλώσουν ηθελημένα τα ακριβή περιουσιακά στοιχεία στην Εφορία.

    Ομως, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς η νέα φορολογική δήλωση κρύβει πολλές παγίδες.

    [17] Πληθωρισμός

    Κάμψη εμφανίζει ο πληθωρισμός, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιανουάριο κυμάνθηκε στο 4,4 με 4,5%.

    [18] Ενοίκια

    Εξώσεις στους κακοπληρωτές ενοικιαστές ...

    Σε απόφαση του Αρείου Πάγου, αναφέρεται ότι η καθυστέρηση καταβολής του ενοικίου είναι λόγος έξωσης των ενοικιαστών.

    Δικαιώθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας περίπου 4500 αστυνομικοί που ζητούσαν αναδρομικά την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 02-Feb-98 14:48:48
    Βροχές, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα που θα φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο και τα 8 μποφώρ.

    Βαθμιαία οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί από τα Δυτικά.

    Στην Αττική λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρη βροχή. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα φθάσει στην Αθήνα τους 14 βαθμούς.

    Συννεφιά με βροχή και βελτίωση από το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Monday, 02-Feb-98 14:48:37
    Μικρή βελτίωση θα παρουσιασει ο καιρος σημερα και αυριο, ενώ από την Τετάρτη ξαναχαλάει, με βροχές και ενισχυμένους νοτιάδες. Από την Πέμπτη αναμένονται βορειάδες και πτώση της θερμοκρασιας.

    Αύριο μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα είναι καλός, στη συνέχεια όμως θα συννεφιάσει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και θα βρέξει στα βορειοδυτικά.

    Οι άνεμοι, αρχικά θα είναι ασθενείς, αργότερα όμως στα δυτικά θα γίνουν νότιοι μέτριοι.

    Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17.

    Την Τετάρτη χαλάει και πάλι ο καιρός, με βροχές, χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι καταιγίδες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφώρ αλλά από το βράδυ θα γίνουν στα βόρεια βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία δεν αλλάζει και θα πλησιάσει το μεσημέρι στα βόρεια τους 10 βαθμούς και τους 15 με 16 στις άλλες περιοχές.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 2 February 1998 - 16:38:59 UTC