Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-06-09

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Διεθνής επιστημονική επιτροπή για τον έλεγχο των Μαρμάρων

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Χριστόδουλος:Δεν πηγαίνω για πρωθυπουργός
  • [02] Δεν συναντήθηκαν Πάγκαλος-Τζεμ
  • [03] Αβάσιμο το δημοσίευμα για τους S300
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Θερμή εβδομάδα για την παιδεία
  • [05] Ενθαρρυντική συνάντηση στο ΑΣΕΠ ο Λογοθέτης
  • [06] Σώο το πλήρωμα του Μαριάννα
  • [07] 45ο Ράλλυ Ακρόπολις
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Κόσοβο:Παρέμβαση Γέλτσιν
  • [09] Τουρκία-Πρόωρες εκλογές
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [10] Αιθιοπία-Ερυθραία-Μάχες
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [11] Aεροπλανοφόρο Γιόρκτάουν
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Ιονική-Εκδικάστηκε η προσφυγή της διοίκησης
  • [13] ΑΔΕΔΥ-Αυξήσεις
  • [14] Χρημαστιστήριο 09/06
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Διεθνής επιστημονική επιτροπή για τον έλεγχο των Μαρμάρων

    Last Updated: Tuesday, 09-Jun-98 16:09:15
    Τη συγκρότηση Διεθνούς επιστημονικής επιτροπής, η οποία θα ελέγξει την κατάσταση των μαρμάρων του Παρθενώνα θα ζητήσει άμεσα από το Βρετανικό Μουσείο, με επιστολή του ο υπουργός Πολιτισμού.

    Στην επιστολή του ο κ.Βενιζέλος θα θέσει το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων στο πλαίσιο μιας ευρύτατης πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και ιδιαίτερα του Βρετανικού Μουσείου με τα μουσεία μας.

    Ο κ.Βενιζελος, τόνισε, ότι θα υποβάλει μια δελεαστική πρόταση προς την Βρετανική κυβέρνηση για την επιστροφή των Μαρμάρων, που σημειωτέον δεν την αποκάλυψε, και η οποία θα διαφυλάσσει και την αίγλη του Βρετανικού Μουσείου.

    Ο Βρετανός ιστορικός, Γουϊλιαμ Σαίν Κλαίρ που αποκάλυψε με το βιβλίο του, "Ο Λορδος Ελγιν και τα μάρμαρα," τις καταστροφικές επεμβάσεις στα ανεπανάληπτα μνημεία προσκλήθηκε να τον Ιούλιο στην Ελλάδα για να ενημερώσει για τα πορισματά του.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 09-Jun-98 18:52:19

    [01] Χριστόδουλος:Δεν πηγαίνω για πρωθυπουργός

    Απάντηση στα δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει πολιτικές βλέψεις, έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με το χθεσινό του κήρυγμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής, πατέρας Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος και τόνισε ότι οι σχέσεις της Εκκλησίας με την κυβέρνηση και τους πολιτειακούς άρχοντες είναι άψογες.

    "Δεν πηγαίνω για πρωθυπουργός ούτε για εθνάρχης" δήλωσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος, καλώντας τους κυβερνώντες να μην ανησυχούν. Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι μιλαέι πολύ είπε ότι γνωρίζει τι πρέπει και πως να το λέει.

    Επίσης κατά τη χθεσινή του ομιλία ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και ξεκαθάρισε πως αυτό που τον ενδιαφερει είναι να μην προδώσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του κόσμου.

    Ο λόγος των εκπροσώπων της εκκλησίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρίνεται με πολιτικά μέτρα δήλωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

    "Δεν αρκεί όμως να διεκδικεί την ευρύτατη αποδοχή αλλά πρέπει να εξασφαλίζει την αποδοχή όλων χωρίς εξαιρέσεις και να μην προκαλεί δυσαρέσκεια ή προβληματισμό ούτε σε μια μικρή μειοψηφία," τόνισε ο κ.Βενιζέλος.

    Ο εκπρόσωπος της Αρχιεπίσκοπής αναφερόμενος για τα ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι δεν κρίθηκε σκόπιμο να αναφερθεί το γεγονός στο υπουργείο Δημοσιας ούτε ζητήθηκαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, άν και ρωτήθηκε απέφυγε να σχολιάσει το χθεσινό κήρυγμα κ.Χριστόδουλου.

    [02] Δεν συναντήθηκαν Πάγκαλος-Τζεμ

    Μπορεί να μην έγινε τελικά στην Κωνσταντινούπολη και στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Βαλκανικής, η συνάντηση Πάγκαλου-Τζεμ, όμως και οι δύο, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου όλων των υπουργών, χαιρέτησαν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ανακοίνωσε ο Χαβιέ Σολάνα.

    Ο κ.Πάγκαλος μάλιστα μίλησε για "ήσυχες καλοκαιρινές διακοπές," σχετικά με την απαγόρευση πτήσεων πάνω από το Αιγαίο.

    Χθές, ο κ.Πάγκαλος επισκέφθηκε και το Φανάρι όπου συζήτησε με τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την επικείμενη επίσκεψη του Πατριάρχη στην Ελλάδα αλλά και τους εορτασμούς για την τρίτη χιλιετία.

    [03] Αβάσιμο το δημοσίευμα για τους S300

    Παντελώς αβάσιμο, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας που ανέφερε ότι οι πύραυλοιS-300 βρίσκονται ήδη στην Κύπρο.

    Η Κυπριακή κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση προς τα Μ.Μ.Ε να περιορίσουν τα δημοσιεύματα που αφορούν στην αγορά και εγκατάσταση των πυραύλων.

    Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αρνήθηκε να σχολιάσει και ο εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ το διέψευσε η Ρωσική κατασκευάστρια εταιρία των πυραύλων.

    Το πρωϊ και με θέμα τις πιέσεις που ασκούνται προς την Κυπριακή κυβέρνηση για να μην εγκατασταθούν στη μεγαλόνησο οι S-300, είχε συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο.

    Εν΄τω μεταξύ, ομοβροντία προκλητικών δηλώσεων από τον Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και τον Ραούφ Ντενκτάς ενώ ο Ρίτσαρτν Χόλμπρουκ επιρρίπτει ευθύνη στην Ε.Ε για την Τουρκική αδιαλλαξία.

    "Οφείλεται στην προσβλητική και ακατανότητη," όπως χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕ να αφήσει την Τουρκία εκτός της διαδικασίας ένταξης.

    Παραδέχθηκε ότι ως αντίποινα η Τουρκία παρεμποδίζει οποιαδήποτε πρόοδο στο Κυπριακό. Είπε ακόμη ότι στην Κύπρο αρκεί μια σπίθα, μια υπερπτήση, μια συμμορία μοτοσυκλετιστών, μια συναυλία ρόκ, μια παρεξήγηση, για να προκληθεί σύγκρουση.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 09-Jun-98 18:51:43

    [04] Θερμή εβδομάδα για την παιδεία

    Θερμή η εβδομάδα για την Παιδεία. Δάσκαλοι και καθηγητές, κόντρα στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, πραγματοποιούν αύριο το απόγευμα , πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενω Πέμπτη και Παρασκευή, ημέρα έναρξης του διαγωνισμού, κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία.

    Αδιόριστοι καθηγητές απειλούν μάλιστα με καταλήψεις εξεταστικών κέντρων.

    [05] Ενθαρρυντική συνάντηση στο ΑΣΕΠ ο Λογοθέτης

    Ενθαρυντική για το μέλλον τουλάχιστον 437 συμβασιουχων του Δημου Πειραιά, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν, χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε στο ΑΣΕΠ, ο Στέλιος Λογοθέτης.

    Προηγουμένως η συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ.Παπαδήμα είχε καταλήξει άκαρπη, ενώ το πρόβλημα της συσώρευσης σκουπιδιών στον Πειραιά έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

    Από το ΑΣΕΠ ζήτησαν από τον κύριο Λογοθέτη να εξεταστούν κάθε μία ξεχωριστά οι συμβάσεις των 437, που φέρονται να εχουν τις προϋποθέσεις του νόμου 2508 για τη μονιμοποιησή τους.

    Οσον αφορά 260 συμβασιούχους, που δεν πληρούν αυτούς τους όρους, ο Δήμαρχος Πειραιώς ζητά νομοθετική ρύθμιση.

    [06] Σώο το πλήρωμα του Μαριάννα

    Σώοι είναι οι οκτώ Ελληνες και οι 14 αλλοδαποί ναυτικοί του ελληνικού φορτηγού πλοίου "Μαριάννα" που τυλίχθηκε στις φλογες στο Βόσπορο, ενώ έπλεε ανοιχτά από τα Πριγκιπονήσια.

    Κοντά στο πλοίο εσπευσαν δύο πυροσβεστικά πλοιάρια, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πυρκαγιά που ξέσπασε στο τρίτο αμπάρι ετέθη υπό πληρη έλεγχο.

    [07] 45ο Ράλλυ Ακρόπολις

    Ο Σκωτσέζος Κόλιν Μακ Ρέι οδηγώντας Σουμπαρού Ιμπρέσσα είναι φετινός νικητής του Ράλλυ Ακρόπολις.

    Δεύτερος ο Γάλλος Ντιντιέ Οριόλ με Τογιότα Κορόλα και πρώτο ελληνικό πλήρωμα οι Κύρκος-Σταυρόπουλος με Φόρντ Εσκορτ, στην 8η θέση της γενικής κατάταξης.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 09-Jun-98 18:52:00

    [08] Κόσοβο:Παρέμβαση Γέλτσιν

    Προσωπική παρέμβαση του Μπόρις Γιέλτσιν, ενδεχομένως και συνάντηση με τον Προεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, προκειμένου να αποτραπεί μία στρατιωτική παρέμβαση του ΝΑΤΟ και να σταματήσει η αιματοχυσία στο Κοσυφοπέδιο, πρέπει να αναμένεται άμεσα σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν ο ρωσος Πρόεδρος και ο γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου σήμερα στη Βόννη.

    Συγκεκριμένα ο Κολ αναφερόμενος εισαγωγικά στο περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Γιέλτσιν στάθηκε διεξοδικά στην κρίση του Κοσυφοπεδίου, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα ενός επαπειλούμενου κύματος προσφύγων που ενδεχομένως θα επιχειρήσουν να φθάσουν στη Γερμανία, τονίζοντας την αναγκαιότητα συντονισμού των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας για την ειρήνευση στην περιοχή.

    "Αποτελεί κοινή πεποίθησή μας, του Προέδρου Γιέλτσιν και δική μου - είπε ο Κολ - ότι πρέπει να καταβάλουμε πάσα δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Γιέλτσιν - πρόσθεσε - για το ότι δήλωσε από την πλευρά του πρόθυμος να αξιοποιήσει σε αυτήν την κατεύθυνση τη μεγάλη επιρροή που διαθέτει στο Βελιγράδι..."

    Ο Γιέλτσιν απο την πλευρά του εξέφρασε την "κατανόησή" του για την διασταση του προβλήματος που έχει για τη Γερμανία η κρίση του Κοσυφοπεδίου - "το Κοσυφοπέδιο, είπε, είναι μία πολύ επικίνδυνη εστία κρίσης στην Ευρωπη" - προειδοποίησε όμως για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρέμβαση "εξωγενών παραγόντων ισχύος", χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στο ΝΑΤΟ. "Η παρέμβαση από τα έξω παραγόντων ισχύος, είπε, θα μπορούσε να εχει ως συνέπεια την αποσταθεροποίηση της περιοχής, πράγμα που αποτελεί ζωτικό κίνδυνο για την Ευρωπη..."

    Απαντωντας σε ερωτηση για το κατά πόσο διαφωνησαν "επί του συγκεκριμένου" (το ενδεχόμενο δηλαδή παρέμβασης του ΝΑΤΟ) ο Κολ αρνήθηκε ότι έγινε επί αυτού του "συγκεκριμένου" συζήτηση, δήλωσε όμως ότι "προσπαθησαμε να διατυπώσουμε ορισμένες σκέψεις για το τι μπορούμε να πράξουμε πριν από ένα τετοιο ενδεχόμενο και να δημιουργήσουμε ορισμένες προϋποθέσεις για την αποσόβησή του..." "Ηδη σας είπα - πρόσθεσε - οτι ο Πρόεδρος Γιέλτσιν έχει μία ιδιαίτερη δυνατότητα άσκησης επιρροής και είμαι βέβαιος ότι θα την αξιοποιήσει..."

    Στην επόμενη ερωτηση προς τον Γιέλτσιν, αν πρόκειται να μεσολαβήσει στον Μιλόσεβιτς, ο ρωσος Πρόεδρος απάντησε: "Oσο πιο "μαλακά" (πιο ήπια) απαντήσω τόσο περισσότερες δυνατότητες υπάρχουν για τη λύση αυτού του προβλήματος. Θα συναντηθούμε και θα συζητήσουμε το θέμα, το πώς δηλαδή θα απεμπλακούμε από αυτήν την κατάσταση χωρίς να επιτρέψουμε να ξεσπάσει μία γενική σύρραξη στην περιοχή. Αυτός είναι ο κύριος στόχος..."

    [09] Τουρκία-Πρόωρες εκλογές

    Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ντενίζ Μπαϊκάλ δήλωσε σήμερα ότι με τον τούρκο πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ θα υπογράψουν συμφωνία αυτή την εβδομάδα γιά τη διάλυση της κυβέρνησης στο τέλος του έτους, πριν από τις πρόωρες εκλογές του 1999.

    "Αυτή την εβδομάδα θα υπογράψουμε πρωτόκολλο συμφωνίας με τον πρωθυπουργό γιά τις αποφάσεις που έχουμε λάβει", τόνισε ο Μπαϊκάλ απευθυνόμενος στους βουλευτές του στο Κοινοβούλιο.

    Ο Γιλμάζ μετά τη συνάντησή του με τον Μπαϊκάλ την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στο τέλος του έτους γιά να ανοίξει το δρόμο γιά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Απρίλιο.

    Το κόμμα του Μπαϊκάλ παρέχει στην κυβέρνηση μειοψηφίας του Γιλμάζ την υποστήριξη που χρειάζεται σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, υποστήριξη την οποία συνέδεε όμως πάντα με το αίτημά του γιά πρόωρες εκλογές.

    Η δήλωση του Μπαϊκάλ φαίνεται ότι αποτελεί προσπάθεια να εξασφαλίσει ο τούρκος πολιτικός εγγυήσεις γιά την εφαρμογή του σχεδίου του Γιλμάζ, το οποίο επικρίνεται από τους εταίρους στον κυβερνητικό συνασπισμό και από τον πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ που θεωρούν ότι είναι παράλογο και ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε αστάθεια.

    Σύμφωνα με τον Μπαϊκάλ, ο πρωθυπουργός θα παραιτηθεί με δική του απόφαση, χωρίς να χρειάζεται την άδεια ή την έγκριση οιουδήποτε.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 09-Jun-98 18:52:57

    [10] Αιθιοπία-Ερυθραία-Μάχες

    Σκληρές μάχες ξέσπασαν σήμερα στα περίχωρα της πόλης Ζαλαμπέσα στη μεθόριο Αιθιοπίας-Ερυθραίας, δίχως να υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για απώλειες, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ερυθραίας.

    " Η Αιθιοπία εξαπέλυσε νέες επιθέσεις εναντίον μας στη Ζαλαμπέσα και σε γειτονικές περιοχές. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως συνεχίζονται οι πυκνές ανταλλαγές πυρών", αναφέρεται στο ανακοινωθέν του υπουργείου.

    Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα , τα κράτη μέλη του Οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας, κατά το πέρας της πρώτης ημέρας της συνόδου τους, συμφώνησαν σε συμφωνία "επί της αρχής μίας μεσολαβητικής προσπάθειας", στην Αιθιοπία και την Ερυθραία, υπό την αιγίδα των αφρικανικών κρατών."

    Αφού οι αρχηγοί των αφρικανικών κρατών εξέτασαν την προοπτική να πολλαπλασιασθούν ή όχι οι μεσολαβητικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, θα αποφασίσουν στη συνέχεια για τη σύσταση μίας διαμεσολαβητικής επιτροπής, ανακοινώθηκε από πηγές προσκείμενες στη σύνοδο.

    Η διαδικασία της παρέμβασης του ΟΑΕ, καθώς και οι προσωπικότητες που θα απαρτίσουν την επιτροπή, θα αποφασισθούν εν καιρώ, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 09-Jun-98 18:58:36

    [11] Aεροπλανοφόρο Γιόρκτάουν

    Πενήντα έξι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τήν ημέρα πού βυθίσθηκε τό αμερικανικό αεροπλανοφόρο Γιόρκτάουν από τίς ιαπωνικές δυνάμεις.

    Πρόκειται γιά τό περίφημο ναυάγιο τής θρυλικής μάχης τού Μίντγουέι, εκεί όπου αμερικανοί καί ιάπωνες πάλεψαν λυσσαλέα γιά τήν επικράτηση στόν Ειρηνικό Ωκεανό.

    Πρίν από λίγες ημέρες εντοπίσθηκε τό ναυάγιο τού θρυλικού πλοίου, σε βάθος πεντεμιση χιλιάδων μέτρων.

    Γιά τους αμερικανούς της γενιάς του πολέμου ο εντοπισμός του Γιορκτάουν στά ανοιχτά του ειρηνικού αποτελεί μία ημερα με ιστορική σημασία, αφου επαναφερει στις μνημες τις στιγμές του πολέμου με τους ιάπωνες.

    Ηταν πρίν απο 56 χρόνια, οταν ανοιχτά του Μιντγουει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο αρχισε να δεχεται την επιθεση των ιαπωνικών δυνάμεων, αρχικά της αεροπορίας και εν συνεχεία του ιαπωνικού ναυτικού με αποτέλεσμα να υποστεί αρκετά σοβαρά πλήγματα στο βαρύ σκαρί του.

    Την χαριστική βολή εδωσε ενα ιαπωνικό υποβρύχιο που εστειλε στα βάθη του ειρηνικού το Γιορκτάουν.

    Για πέντε και πλέον δεκαετίες, παρεμενε αγνωστο το σημείο που ειχε βυθισθεί.

    Μετα απο επίπονες προσπάθειες της ερευνητικής ομάδας του Νασιοναλ Τζεογκράφικ και με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Μπαλαρντ, τον ανθρωπο που εντόπισε τον Τιτανικό, το Γιορκτάουν βρέθηκε σε βάθος πεντέμιση χιλιάδων μέτρων.

    Μάλιστα σε πρόσφατη συνεντευξη ο Ρομπερτ Μπαλαρντ δήλωσε οτι το αεροπλανοφόρο βρισκεται σε καλή κατάσταση αλλα δεν προτίθεται να ανελκύσει το Γιορκτάουν.

    Οπως καί νάχει η κατάσταση όμως, σίγουρα σέ κάποια στιγμή στό μέλλον οί αμερικανοί θά ανελκύσουν τό περίφημο ναυάγιο.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 09-Jun-98 18:51:29

    [12] Ιονική-Εκδικάστηκε η προσφυγή της διοίκησης

    Αύριο ανεμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία στην Ιονική, ενώ οι εργαζόμενοι κάνουν αυτή την ώρα γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Το θέμα της Ιονικής αναμένεται να τεθεί και στην αποψινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη.

    Ο προεδρος του Σωματειου της Ιονικης Γιαννης Μαρκακης θα εισηγηθει παραταση των απεργιων εως τις 19 του μηνός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο με τις γραπτές εγγυήσεις της κυβέρνησης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας δεν περιλαμβάνει καμμία επιπλέον δέσμευση απ'όσες ήδη έχουν δοθεί στους εργαζομένους.

    Πρόχειρο χαρακτηρίζει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Ιονικής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στον Ελεύθερο Τύπο.

    [13] ΑΔΕΔΥ-Αυξήσεις

    Την άρνηση της κυβέρνησης για αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού, εισέπραξε η ΑΔΕΔΥ που επισκέφθηκε τον υπουργό Εθνικής Οικονομιας.

    " Ζήτησαν αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού αλλά όπως δήλωσε ο κ.Κουτσούκος, η απάντηση που πήραν ήταν μόνο 2,5%. Ζήτησαν διορθωτικό ποσό και η απάντηση ήταν θα δούμε."

    [14] Χρημαστιστήριο 09/06

    Με 0,69%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2580,55 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 50 δισεκατομμύρια 259 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 09-Jun-98 16:09:44
    Για την Τετάρτη, σε όλη την χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

    Στην Αττική αρχικά ο καιρός θα είναι καλός, προς το απόγευμα όμως θα συννεφιάσει και πιθανόν να βρέξει κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου.

    Ιδιες καιρικές συνθήκες και στην Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 09-Jun-98 16:09:32
    Η αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα συνεχίσει και τις επόμενες 4 - 5 μέρες να προκαλεί στη διάρκεια του απογευματος πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Κατά τ' άλλα οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα.

    Πιο αναλυτικά το επόμενο διήμερο, μέχρι το μεσημέρι σε όλη τη χωρα θα υπάρχουν λίγα συννεφα στη διάρκεια όμως του απογευματος, στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες.

    Οι άνεμοι ασθενείς απο διάφορες διευθύνσεις και τοπικά δυτικοί μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα κυμαίνεται στα ηπειρωτικά απο 16 μεχρι 33 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές απο 19 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.

    Την Παρασκευή στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα αρχικά θα υπάρχουν λίγα συννεφα, σιγά σιγά όμως θα αυξηθούν και θα βρέξει τοπικά κυρίως το απόγευμα στα βόρειοδυτικά.

    Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και η θερμοκρασία χωρίς αλλαγή θα φθάσει το μεσημέρι στους 32 με 33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στα νησιά στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 9 June 1998 - 16:24:10 UTC