Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-06-10

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Αυξάνεται επικίνδυνα η ένταση στο χώρο της Παιδείας

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Επίσκεψη Σημίτη στο αεροδρόμιο των Σπάτων
  • [02] Πράσινο φως για την Τουρκική εισβολή είχαν δώσει οι ΗΠΑ
  • [03] Η Βουλή των Εφήβων
  • [04] Δεν νομιμοποιείτε η "λευκή ψήφος" στη Βουλή
  • [05] Συμπαράσταση ζήτησε ο Στρατήγης
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Τρόμος σε Δημοτικό σχολείο στην Καστοριά
  • [07] Καταστροφικό χαλάζι σε Καρδίτσα-Κόρινθο
  • [08] Το πόρισμα ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων του Yakovlef
  • [09] Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • [10] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Επέμβαση ΝΑΤΟ για λύση στο Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Βοήθεια στη Ρωσία απο την Ομάδα των Επτά
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [13] Αποκαλυπτική φωτογράφηση της Μόνικα
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Παράνομη κρίθηκε η απεργία στην Ιονική
  • [15] Γενική τράπεζα-Συνέλευση των μετόχων
  • [16] Χρημαστιστήριο 10/06
  • [17] Μείωση στη τιμή της βενζίνης
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [18] Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Αυξάνεται επικίνδυνα η ένταση στο χώρο της Παιδείας

    Last Updated: Wednesday, 10-Jun-98 20:05:53
    Αυξάνεται επικίνδυνα η ένταση στο χώρο της Παιδείας, μετά την απόφαση των εκπαιδευτικών να προχωρήσουν σε καταλήψεις σχολικών κτιρίων για να μπλοκάρουν τον πανελλήνιο διαγωνισμό πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ.

    Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για να αποτρέψει τις καταλήψεις, ενώ σε αρκετές πόλεις της χώρας σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και εκπαιδευτικών.

    Δύο πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και την κατάργηση της επετηρίδας καθηγητών και δασκάλων.

    Αύριο και μεθαύριο που θα γίνεται ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ οι εκπαιδευτικοί θα απεργήσουν.

    Τα πνεύματα είναι πάντως, ιδιαιτέρως οξυμένα καθώς πολλοί αδιόριστοι καθηγητές σε όλη την Ελλάδα προχωρούν σε καταλήψεις των εξεταστικών κέντρων. Η αστυνομία παίρνει έκτακτα μέτρα και από αύριο το πρωί 1000 αστυνομικοί θα φρουρούν τα εξεταστικά κέντρα.

    Το απόγευμα έγινε κατάληψη του δεύτερου εξεταστικού κέντρου στη Ρόδο, από 150 αδιόριστους καθηγητές. Παρά την επέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας οι καθηγητές δεν αποχώρησαν.

    Στη Ρόδο όμως, δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Κάτι που δεν αποφεύχθηκε το μεσημέρι μεταξύ αστυνομικών και εκπαιδευτικών που επιχείρησαν να καταλάβουν τα εξεταστικά κέντρα Αγρινίου και Κοζάνης. Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από τα κτίρια. Ανάλογο ήταν το βράδυ το σκηνικό και στον Πύργο, όπου οι εκπαιδευτικοί συνεπλάκησαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

    Στον πανελλήνιο διαγωνισμό που αρχίζει την Παρασκευή θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 46.000 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Από αυτούς οι 1600 με την υψηλότερη βαθμολογία θα διορισθούν στη δημόσια εκπαίδευση, καλύπτοντας ένας μέρος των διορισμών που θα γίνουν εφέτος.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 10-Jun-98 20:25:57

    [01] Επίσκεψη Σημίτη στο αεροδρόμιο των Σπάτων

    Μεγάλη πρόοδο στην πορεία των έργων για το αεροδρόμιο των Σπάτων, διαπίστωσε ο πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε την περιοχή με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

    "Μετά από 24 μήνες τα πάντα προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα της εταιρείας και τις συμβατικές υποχρεώσεις," δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ.Σημίτης, τόνισε την επιτακτική ανάγκη ώστε τα μεγάλα έργα υποδομής να έχουν συνέχεια ανεξάρτητα από όποιο κόμμα και αν είναι στην κυβέρνηση, ενώ η θετική πορεία του έργου αποτελεί την εγγύηση ότι το αεροδρόμιο το 2.001 θα είναι κερδοφόρο και σε πλήρη λειτουργία.

    Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εξέλιξη των μεγάλων έργων που θα δημιουργήσουν όπως είπε νέες θέσεις εργασίας, έφεραν ώς αποτέλεσμα την απορρόφηση για το διάστημα - 1994-2000, - 9,5 τρις δρχ. από το δεύτερο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης ενώ από το τρίτο εκτιμάτε ότι οι πόροι θα ανέλθουν στα 10 τρις.

    Καταλήγοντας, έκανε λόγο για συνένεση, ώστε να αναπτυχθεί η Ελλάδα αφού στην αντίθετη περίπτωση θα επέλθει απομόνωση.

    Ο κ.Σημίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις θυσίες που πρέπει να γίνουν για την ένταξη της χώρας μας στην οικονομική νομισματική ένωση. Στις βουλευτικές του 2.000, κατέληξε, οι πολίτες θα επιλέξουν τα προγράμματα και τα κόμματα που οδηγούν σε ένα μέλλον θετικό, έτσι κανένας πολιτικός αρχηγός δεν θα μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του και ο εγερτήριος λόγος του ΠΑΣΟΚ για τον 21ο αιώνα θα είναι η αλήθεια με σταθερό Ευρωπαϊκο προσανατολισμό.

    [02] Πράσινο φως για την Τουρκική εισβολή είχαν δώσει οι ΗΠΑ

    Το πράσινο φως για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο είχε δώσει η αμερικανική κυβέρνηση, αποκαλύπτει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών την εποχή εκείνη, Τζόζεφ Σίσκο, σε συνέντευξή του στην αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα Turkish daily news.

    Σύμφωνα με τον Σίσκο, η θέση που υιοθέτησε ο ίδιος και η οποία έγινε τότε αποδεκτή ώς επίσημη αμερικανική θέση, ήταν ότι η Τουρκία είχε νόμιμο δικαίωμα επέμβασης και ακόμα και χρήσης βίας, με βάση τις συνθήκες εγγυήσεως.

    Κατηγόρησε, εξ' άλλου, τον Μακάριο ώς παράγοντα αποσταθεροποίησης στην περιοχή, που επεδίωκε την αντιπαράθεση των ΗΠΑ και της τότε Σοβιετικής Ενωσης.

    Ο Σίσκο τέλος εκτιμά πως η Ουάσιγκτον δεν αναμένει πολεμική σύρραξη στο Αιγαίο ή στην Κύπρο, αλλά πρόσθεσε οτι υπάρχει μια γενική αίσθηση οτι δεν υπάρχουν άμεσες προοπτικές για άρση του αδιεξόδου, όπως έχει συμβεί στη Βόρειο Ιρλανδία.

    [03] Η Βουλή των Εφήβων

    Για τρίτη συνεχή χρονιά 350 έφηβοι από την Ελλάδα και σχολεία της αλλοδαπής θα συστήσουν στο Κοινοβούλιο τη Βουλή των Εφήβων, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τους βουλευτές μας.

    Η έναρξη των εργασιών της Βουλής των Εφήβων, θα γίνει το Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα θα εργαστούν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές και την Τρίτη θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων.

    [04] Δεν νομιμοποιείτε η "λευκή ψήφος" στη Βουλή

    Απέκλεισε το ενδεχομενο νομιμοποιησης της λευκης ψηφου ο Υπουργος Εσωτερικων Αλεκος Παπαδοπουλος, στη Βουλή.

    Σε σχετικό νομοσχέδιο, θα συζητηθεί σήμερα το θέμα απαγόρευσης των δημοσκοπήσεων κατά την προεκλογική περίοδο.

    [05] Συμπαράσταση ζήτησε ο Στρατήγης

    Τη συμπαράσταση όλου του κρατικού μηχανισμού και ειδικότερα του απρόσωπου κράτους που δημιουργεί γραφειοκρατικά προβλήματα, ζήτησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αθήνα 2004, Στρατής Στρατήγης σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε.

    Ο κ.Στρατήγης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τα διάφορα νομικά προβλήματα και η γραφειοκρατία είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 10-Jun-98 20:09:00

    [06] Τρόμος σε Δημοτικό σχολείο στην Καστοριά

    Σκηνές τρόμου το μεσημέρι στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας Νόστιμο Καστοριάς. Αλβανός, οπλισμένος με μαχαίρι και τσεκούρι εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο του χωριού και ήλθε στα χέρια με τον δάσκαλο Βασίλη Βασιλείου, μπροστά στα μάτια των μικρών μαθητών. Ο δάσκαλος γλίτωσε ως από θαύμα και ο Αλβανός έσπευσε να εξαφανισθεί. Ωστόσο, πρόφτασε να τραυματίσει τον 28χρονο εργοδότη του Θεοφάνη Κυριάκου, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

    [07] Καταστροφικό χαλάζι σε Καρδίτσα-Κόρινθο

    Βιβλικές καταστροφές στο χωριό Λεοντάρι της Καρδίτσας και στην Κορινθία μετά απο ξαφνικες νεροποντές.

    Ποτάμια λάσπης σαρωσαν τα πάντα και οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ μιά γυναίκα πέθανε απο καρδιακή προσβολή όταν είδε τα ορμητικά νερά να καλυπτουν το σπίτι της.

    [08] Το πόρισμα ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων του Yakovlef

    Επιστολή στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ.Αναστάσιο Μαντέλη, με την οποια ζητούν να δημοσιοποιηθεί ώς το τέλος του μήνα το πόρισμα για την πτώση του αεροσκάφους τύπου Γιάκοβλεφ 42, στα Πιέρια Ορη, απέστειλαν οι συγγενείς των θυμάτων.

    Στην επιστολή αυτή προειδοποιούν ότι θα δώσουν συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες και θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του Ελληνικού Δημοσίου

    [09] Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από αύριο το βράδυ στην περιοχή της Ομόνοιας.

    Συγκεκριμένα λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ, η κυκλοφορία στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου θα περιορισθεί σε δύο μόνο λωρίδες κυκλοφορίας, από την Ομόνοια μέχρι την οδό Χαλκοκονδύλη.

    [10] Αστυνομικό δελτίο

    Αγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε το μεσημέρι σε πολυκατοικία στη Νέα Σμύρνη, με θύμα την 35χρονη, Εμινέ Μουσταφά. Την γυναίκα βρήκε δολοφονημένη ο γυιός της Ταμίρ, 14 χρόνων. Η αστυνομία αναζητεί ως υπεύθυνο, τον φίλο της Νίκο Μωραίτη.

    Με ηλεκτρονικό σύστημα έκλεβε τους πελάτες μία οδηγός ταξί.

    Πρόκειται για την Αμαλία Κοτσινονού, η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς της Τροχαίας στο Ανατολικό αεροδρόμιο, λίγο πρίν επιβιβάσει στο ταξί της ένα ακόμη θύμα.

    Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοι είχε τοποθετήσει ένα ηλεκτρονικό μηχανισμό και με τηλεχειριστήριο ανέβαζε το ποσό στο ταξίμετρο.

    Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 10-Jun-98 20:09:49

    [11] Επέμβαση ΝΑΤΟ για λύση στο Κοσσυφοπέδιο

    Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ προετοιμάζουν μια κοινή επιχείρηση από αέρος και ξηράς στο Κοσσυφοπέδιο με στόχο την απομάκρυνση των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας, την αντικατάστασή τους από κυανοκράνους και τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών μέσα σε ένα χρόνο που θα οδηγήσουν στον σχηματισμό μιας αυτόνομης κυβέρνησης.

    Αυτά αναφέρει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Μάρτιν Γουώκερ στην εφημερίδα "Γκάρντιαν".

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό, το ΝΑΤΟ εξετάζει αυτή τη στιγμή τέσσερις εναλλακτικές λύσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο Κοσσυφοπέδιο.

    Η πρώτη προβλέπει τον σχηματισμό μιας ζώνης ασφαλείας από το ΝΑΤΟ γύρω από το Κοσσυφοπέδιο, που απαιτεί περί τους 20.000 άνδρες. Ο κίνδυνος είναι να παρεμποδιστεί με τον τρόπο αυτό η ροή των προσφύγων, αλλά και ο εξοπλισμός των ανταρτών του Κοσσυφοπεδίου.

    Η δεύτερη λύση είναι να αποσταλούν χερσαίες δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο, κάτι που ουσιαστικά καμιά χώρα δεν επιθυμεί. Το να εγκατασταθούν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου με τη Γιουγκοσλαβία θα έδινε την εντύπωση ότι η Δύση αποδέχεται την ανεξαρτησία της επαρχίας, κάτι που θα εξόργιζε τους Ρώσους και θα διασπούσε το Συμβούλιο Ασφαλείας. Το να τοποθετηθούν πάλι μονάδες του ΝΑΤΟ σε "θύλακες" θα θύμιζε την ανάλογη αποτυχημένη επιχείρηση στη Βοσνία.

    Η τρίτη λύση που εξετάζει το ΝΑΤΟ είναι οι βομβαρδισμοί σερβικών θέσεων, ανάλογοι μ'εκείνους που ανάγκασαν τη Σερβία να υποχωρήσει το 1995 και έδωσαν τέλος στον πόλεμο της Βοσνίας. Μια τέτοια επιχείρηση θα διευθύνεται από το ΝΑΤΟ. "Αν μάθαμε κάτι από τη Βοσνία είναι η ανάγκη πλήρους ανάμιξης των Αμερικανών", δήλωσε ένας βρετανός αξιωματούχος.

    "Επίσης μάθαμε ότι δεν είναι καλή ιδέα να αφήσουμε τους βομβαρδισμούς στους Αμερικανούς και την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στους Ευρωπαίους.

    Και μάθαμε ακόμη ότι ο μόνος τρόπος να υποχωρήσει ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είναι να δεχθεί αληθινές πιέσεις."

    Η τέταρτη επιλογή είναι ο συνδυασμός μιας στρατιωτικής και μιας πολιτικής λύσης. Η στρατιωτική λύση θα έχει στόχο την κατάπαυση του πυρός στο Κόσσοβο και την αντικατάσταση των σερβικών δυνάμεων από μια άρτια εκπαιδευμένη δύναμη του ΝΑΤΟ. Το "καρότο" που θα προσφερθεί στον Μιλόσεβιτς θα είναι η παραμονή του Κοσσυφοπεδίου στη Γιουγκοσλαβία, παρόλο που θα χαίρει πλήρους αυτονομίας.

    "Το προφανές πρόβλημα είναι ο Μιλόσεβιτς, για τον οποίο η διατήρηση του Κοσσυφοπεδίου αποτελεί προϋπόθεση για την παραμονή του στην εξουσία", τονίζει ένας από τους συμβούλους του βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ. "Ο Μιλόσεβιτς πρέπει να πεισθεί ότι ο μόνος τρόπος να κρατήσει την επαρχία είναι να της χορηγήσει καθεστώς πλήρους αυτονομίας και ότι η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να τον αναγκάσει να δεχθεί μια τέτοια λύση."

    "Ας τελειώνουμε επιτέλους με τον Μιλόσεβιτς", διακηρύσσει και η Μοντ σε κύριο άρθρο της. "Δεν μάθαμε λοιπόν τίποτα; Πόσον καιρό ακόμη θα αντιμετωπίζουμε τον πρόεδρο αυτού που απέμεινε από τη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία ως απαραίτητο εταίρο για την ειρήνη; Δεν θυμόμαστε ότι στη Βοσνία υποχώρησε μόνο όταν οι σύμμαχοί του υπέστησαν στρατιωτική ήττα λόγω των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ; Η υποτροπή του στο Κόσσοβο δεν τον αποκλείει τελεσιδίκως από τη διεθνή κοινότητα; Τι άλλο είναι από εγκληματίας πολέμου; Θα περιμένουμε άραγε άλλα τέσσερα χρόνια για να δώσουμε τέλος στο δράμα;"

    Και η γαλλική εφημερίδα εξακολουθεί τις (ρητορικές) ερωτήσεις της.

    Είμαστε λοιπόν τυφλοί; Δεν βλέπουμε ότι ο "κύριος του Βελιγραδίου" παραπαίει, ότι ο μαυροβούνιος πρώην σύμμαχός του εξεγείρεται, ότι εκατοντάδες αστυνομικοί λιποτακτούν για να μην πολεμήσουν στο Κοσσυφοπέδιο, ότι ο Μιλόσεβιτς προσπαθεί να `ξαναφτιαχτεί` στην επαρχία αυτή όπως είχε `φτιαχτεί` πριν από δέκα χρόνια, αλλά ότι ο πολιτικός του λόγος δεν έχει πλέον απήχηση παρά σ'ένα μικρό τμήμα του σερβικού πληθυσμού; Δεν βλέπουμε ότι διαπράττει στο Κοσσυφοπέδιο κάτι που μπορεί να σημάνει το τέλος του: εγκλήματα πολέμου, των οποίων αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη;"

    Δεν είναι δυνατόν να εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι μια "λύση μέσω διαπραγματεύσεων" μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του Μιλόσεβιτς, καταλήγει η εφημερίδα. Ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας πρέπει να πιεστεί πραγματικά - με στρατιωτικό, πολιτικό και δικαστικό τρόπο. Θα πρέπει ακόμη να εξεταστεί και η απόρριψη της οικονομικής βοήθειας που ζητά η Ρωσία από τη Δύση αν συνεχίσει να προστατεύει τον άνθρωπο του Βελιγραδίου. Επιτέλους, οι Δυτικοί πρέπει να τολμήσουν να καθορίσουν ένα νέο στόχο στα Βαλκάνια: να τελειώνουν με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 10-Jun-98 20:24:33

    [12] Βοήθεια στη Ρωσία απο την Ομάδα των Επτά

    Ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γίργκεν Σταρκ δήλωσε σήμερα ότι η Ομάδα των Επτά πιο προηγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) είναι έτοιμη να προσφέρει, μέσω διεθνών οικονομικών οργανισμών, επί

    πλέον βοήθεια στη Ρωσία σε συσχετισμό με την δέσμευση της ρωσικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

    Στην δήλωση αυτή προέβη ο Σταρκ σε τηλεφωνική συνέντευξή του με το πρακτορείο Ρόιτερ μετά την συνάντηση των υφυπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά στο Παρίσι.

    "Οι εκπρόσωποι της Ομάδας των Επτά συμφώνησαν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την εμπλοκή διεθνών οικονομικών οργανισμών στην Ρωσία, σε συσχετισμό με τις μεταρρυθμίσεις", τόνισε ο γερμανός αξιωματούχος.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 10-Jun-98 20:09:20

    [13] Αποκαλυπτική φωτογράφηση της Μόνικα

    Η μάλλον παχουλή και αδιάφορης εμφάνισης 24χρονη Μόνικα, είναι η βεντέτα του τεύχους του Ιουλίου στο μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικό "Vanity Fair", που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες στις ΗΠΑ Η πολύ δημοφιλής υποτιθέμενη τελευταία "αγαπημένη" του Προέδρου Κλίντον, ποζάρει στην καλιφορνέζικη πλάζ του Μαλιμπού σε διάφορες στάσεις για το εν λόγω περιοδικό, φωτογραφημένη μάλιστα από τον σπεσιαλίστα φωτογράφο Χέρμπ Ρίτς.

    Η εκδοχή ότι η Λεβίνσκι είναι το θύμα του σκανδάλου μάλλον καταρριπτεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Vanity Fair στο οποίο η Λεβίνσκι έχει φωτογραφηθεί προκλητικά αγκαλιάζοντας ακόμα και την Αμερικανική σημαία, σε στάσεις που θυμίζουν την Μέριλυν Μονρό ή και την Μαντόνα.

    Η φωτογράφιση ήταν προσωπική ιδέα του πρωην δικηγόρου της Μόνικα που προσπάθησε με αυτόο τον τρόπο να της ανυψώσειτο ηΘικό όμως αποτέλεσε έναν από τους λόγους για τους οποίους η Μόνικα τον απέλυσε και τώρα οι νέοι της δικηγόροι φοβούνται ότι η ζημιά που θα προκαλέσουν οι φωτογραφίες είναι ανεπανόρθωτη.

    Οι νέοι δικηγόροι της Λεβίνσκι παντως συναντήθηκαν για πολλές ώρες με τον ειδικό ανακριτή Κενεθ Σταρ με σκοπό να περιέλθουν σε κάποιου είδους συμβιβασμό για να μην προσαχθη στο δικαστήριο η πελάτισσα τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύοθ CBS ο Σταρ έχει ανακρίνει κρυφά 20 άντρες της προσωπικής ασφαλέιας του Προέδρου Κλιντον που κατέθεσαν ότιείχαν διευκολύνει την Μόνικα Λεβίνσκι να περάσει την ασφάλεια του Λευκύ Οίκου και την είχαν συνοδεύσει στο κτίριο.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 10-Jun-98 20:08:45

    [14] Παράνομη κρίθηκε η απεργία στην Ιονική

    Παράνομη έκρινε το δικαστήριο την απεργία στην Ιονική και αμφισβητεί τη νομιμοτητα λήψης της απόφασης από τη ΓΣΕΕ.

    Οι εργαζόμενοι, όμως, εξηγγειλαν για αυριο νεα 24ωρη με διευρυμενα αιτηματα, ώστε να παρακάμψουν την απόφαση και την Παρασκευή θα μετάσχουν στην απεργία της ΟΤΟΕ.

    Εν τωμεταξύ, αισιόδοξος, ότι μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί η απεργία στην Ιονική τράπεζα εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου μετά τη σύσκεψη που είχε με τους διοικητές της Ιονικής και της Εμπορικής για το μέλλον της τράπεζας.

    Ο κ.Παπαντωνίου ανέφερε ακόμη ότι αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία της τράπεζας και επανέλαβε ότι θα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

    "Η Νέα Δημοκρατία, επιμένει στην αποκρατικοποίηση όλων των κρατικών τραπεζών," δήλωσε ο βουλευτής, Δημήτρης Κωστόπουλος ενώ έκανε λόγο για κακοδιαχείριση στον όμιλο Εμπορικής-Ιονικής για την οποία θα ζητηθεί να γίνει έρευνα.

    Τη Πέμπτη το πρωϊ, στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την πορεία της οικονομίας.

    Σήμερα, η τιμή της μετοχής της Ιονικής σημείωσε άνοδο και έκλεισε στις 13.900 δραχμές ενώ και η τιμή της Εμπορικής κινήθηκε ανοδικά κλείνοντας στις 21.650 δραχμές.

    [15] Γενική τράπεζα-Συνέλευση των μετόχων

    Ο πρόεδρος της Γενικής Τράπεζας, Γιώργος Δασκαλάκης, μιλώντας προς τη γενική συνέλευση των μετόχων άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Γενική να εξαγοράσει την τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος ή την τράπεζα Κρήτης.

    "Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Τις αποφάσεις θα λάβει το νέο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας στο επόμενο διάστημα," δήλωσε ο κύριος Δασκαλάκης.

    [16] Χρημαστιστήριο 10/06

    Με πτώση 1,51%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.541,49 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 48 δισεκατομμύρια 718 εκατομμύρια δραχμές.

    [17] Μείωση στη τιμή της βενζίνης

    Μείωση κατά 60 λεπτά το λίτρο της τιμής της βενζίνης και του πετρελαίου ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 10-Jun-98 20:09:35

    [18] Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη

    Οί μητέρες πού καπνίζουν κατά τήν διάρκεια τής εγκυμοσύνης καί κατά τήν περίοδο τού θηλασμού βλάπτουν σοβαρά τήν υγεία τών βρεφών πού φέρνουν στόν κόσμο.

    Αυτό είναι έν κατακλείδι τό συμπέρασμα πού εξάγεται από πρόσφατη έρευνα πού διενέργησαν μελετητές τού γενικού νοσοκομείου τής Βοστόνης στήν Μασαχουσέτη καί πού δημοσιεύεται στό τελευταίο τεύχος τής Αμερικανικής Επιθεώρησης Δημόσιας Υγείας.

    Σύμφωνα μέ τήν μελέτη τα βρέφη που θηλάζουν από μητέρα καπνίστρια είναι δέκα φορές πιο εκτεθειμένα στη νικοτίνη από εκείνα που τρέφονται με το μπιμπερό.

    Η έρευνα έγινε σε 330 ζευγάρια μητέρας- βρέφους στήν διάρκεια τών πρώτων 12 μηνων τής ζωής του παιδιού.

    Οί ερευνητές έστρεψαν τήν προσοχή τους στήν κοτινίνη, πού είναι η ουσία πού παράγεται όταν ο οργανισμός απορροφήσει τήν νικοτίνη.

    Ετσι λοιπόν η ποσότητα τής κοτινίνης στά βρέφη πού θηλάζουν μητρικό γάλα είναι δέκα φορές μεγαλύτερη σέ σχέση μέ τά άλλα, ενώ τά βρέφη πού τρέφονται μέ μπιμπερό έχουν οκταπλάσια ποσότητα κοτινίνης στόν οργανισμό τους από εκείνα τών οποίων η μητέρα δέν καπνίζει καθόλου.

    Ενα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο τής έρευνας είναι ότι τό ποσοστό τής κοτινίνης στά μωρά από μητέρες μή καπνίστριες ήταν πάνω από τά φυσιολογικά όρια στίς περιπτώσεις πού ένα τρίτο πρόσωπο καπνίζει μέσα στό σπίτι.

    Τά συμπεράσματα τής έγκυρης μελέτης δείχνουν ξεκάθαρα πόσο σημαντικό είναι νά μήν καπνίζουν οί μητέρες κατά την διάρκεια τής εγκυμπσύνης τους καί κατά τήν περίοδο τού θηλασμού.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 10-Jun-98 20:10:53
    Για τη Πέμπτη, σε όλη την χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με συννεφιά, τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

    Στην Αττική, ο καιρός θα είναι άστατος με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας κυρίως τις απογευματινές ώρες.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου

    Ιδιες καιρικές συνθήκες και στην Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμους κελσίου

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Wednesday, 10-Jun-98 20:11:41
    Περίεργος ο Ιούνιος όπως και ο Μάιος, θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί για 2 - 3 μέρες ακόμη, με πρόσκαιρες βροχές που φαίνεται πώς θα είναι πιο πολλές το Σάββατο. Παράλληλα από την Παρασκευή οι άνεμοι ενισχύονται και μάλιστα σταδιακά το Σάββατο γίνονται βορειοδυτικοί και πέφτει 2 με 3 βαθμούς η θερμοκρασία.

    Την Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν μόνο λίγα σύννεφα, στη συνέχεια όμως αργά το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Ηπειρο και την Μακεδονία τα σύννεφα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που αργά τη νύχτα θα επεκταθούν πιο ανατολικά.

    Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί μέτριοι 4 με 5 και αργοτερα στα πελάγη 6 μποφωρ και η θερμοκρασία χωρίς αλλαγή θα φθάσει στα ηπειρωτικά στους 31 με 32 βαθμούς και στα νησιά στους 29 βαθμούς Κελσίου.

    Το Σάββατο στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και στα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου, θα υπάρχει παροδική συννεφιά, με τοπικές βροχές και καταιγίδες που μάλιστα κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

    Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νοτιοι 5 με 6 μποφωρ, αλλα σιγά σιγα απο τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση, πιο αισθητή στα δυτικά και βόρεια θα φθάσει το μεσημερι στα βόρεια στους 27 με 28 βαθμούς και στις άλλες περιοχές στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 10 June 1998 - 18:12:29 UTC